30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

aaa canım bende hep sanırdım ki ekşi yersen kız tatlı yersen erkek olur
bana da yaptılar onu ben bıçağa oturdum yani erkek olacak dediler..
peki anneler hisseder derler sen hissediyormuydun içine ne doğuyordu?

Ben kız bekliyordum aslında bekliyordum demeyelim istiyordum diyelim. Kendime kız bebeği yakıştırırdım hep, süslü bir kızım olacak derdim. İçimden de kesin bu kadar istiyorum erkek olacak diyordum :)) Eşinin sülalesine bak, kendi sülalenle kıyasla bakalım. Mesela benim eşim 3 erkek kardeş. Hep erkek doğurmuşlar. Kendi soyumsa karışık :))

canım,
ben küçüklüğümden beri kız çocuk delisiyimdir.hep kızım olsun der dururdum..ama hamile kalınca ne zorluklarla olduğunu görünce değişti fikrim..tek dileğim sağlıklı olsun yeter..benim sanırım bir dahaki ay belli olacak..ne derse desin doktor razıyım yeter ki annesini üzmeden gelsin..kız olursa izmi bile hazır Duru..eşim de kızları çook seviyor..hayırlısı bakalım..benim içime de erkek olacakmış gibi doğuyor
eşim iki kardeş büyüğü eşim bir de kız kardeşi var.ben de iki kardeşim büyük benim bir erkek kardeşim var..
bu arada bende çok gaz var ya...ne yesem dokunuyor..bu aralar o kadar midem bulanıyor ki sudan bile midem bulanıyor o kadar yani..

Ah canım bu ilk 3 ay çok zor geçiyor, hele bunu 9 ay çekenler var. Benim 3.aydan sonra geçti bulantılarım. Gazım da oldu ama çıkarabiliyordum, şanslıydım, bol su içtim.
Şiş de hissediyorsundur, kabız olma aman, ben çok çektim, yadigar da kaldı kabızlıktan :kedi:
Sık sık beslenmen lazım, iyi sindirmek için ağır yemen, iyi çiğnemen lazım ama işte yemek de yiyemiyorsun, zor durumlar. Lütfen bol sıvı tüketmeyi ihmal etme, su iç, bu sana çok yardımcı olacaktır.

Canım ufak sancılar var ama gazım da olduğu için yırt edemiyorum, hayırlısı, sağlıklı olsun da. Haftaya çrş-prş gibi dr gidicez inşallah 3lü test isteyecek. İyi olsunlar da.

16. haftadan itibaren hissedilmeye başlanıyormuş canım.

teşekkür ederim canım burayı daha yeni keşfettim:)))yazıları okuyorum tanıdık ya hep...bende burda olurum artık ama diğer topik daha canlı dur bi bakayım oraya:))

Ahsencim hoşgeldin, inşallah yakında o topikteki herkes buraya taşınacak:)) Sen ne kadarlık hamişsin?

Ben de geldim, Temmuz'da 33'üne girecek bir hamile olarak aranızdayım :)

Hoşgeldin canım. Sen bizden öndesin, tecrübelerinden faydalanacağız inşallah. Nasıl gidiyor hamişlik?

Canım bugünümüze şükür, bu kadarını yaşayamayanları düşündkçe şükrediyorum. Canım ben de kilo alamamaktan şikayeçiyim. Zaten sölendiğine göre normade az kilolu olanlar hamişlikte çok alırmış, normalde kilol olanlar az alırmış. Ben hala ilo veriyorum, almaya başlayamadm. Bu sefer de bebişi besleyemiyorum diye endişeleniyorum. Aşırı kusmaktan içim boşaldı, tansiyonum düşük, 1 haftadır raporluyum yataktan kalkamıyorum. Burnum kanıyor sürekli. Azıck yiyebilsem kendime gelicem de. Yine de şükür halimize. En büyük vicdn azabım da yoğurt-süt tüketememek( yoğurtlu makarna yiyebilmeyi çok isterdim. Hepimizin durumu kendine özel dimi? İnşallah çk yakında hepsini unutucaz. Alışverişlere başladın mı cnım? Neler alıcaz ya? Çok deneyimsizim ben

Canım ilişi yasak değil ki, kim dedi yasak diye? Dr dediyse tamam ama kendinize de zulmetmeyin canım ya. 9 ay dile kolay. Benim dr seyrek olmak koşuluyla ve benim aktif olmadığım ilişkiye izin verdi. Yazık kocişlere ya. :asigim:

Bu yazıdakilere hiç uymuyorum ben. Hem erkek hem kız belirtileri var bende. Kilo vermeye bağlı olarak popom küçüldü, karnım sivrildi ama dışarıdan belli olmuyor. Canımın istediği sadece meyveler. 6. haftadan beri hergün e az 2-3 kez kusuyorum ve hiç hız kesmiyor. Tansiyonum düşük ve bitkinim ama hiç de huysuz değilim sanki bir vurdum duymazlıkdır çöktü üstüme:)) bilin bakalım benim neyim olacak?

Canım dr bana yrüyüş yap dedi, özellikle ileriki haftalardakabızlık problemi ilerleyecekmiş. Başdönmelerim hafiflese çıkıp yürüyeceğim ben de inşallah. Dene bak hem gaza iyi gelir hem kabızlığa...Süt bende normalde çok gaz yapar, süte de dikkat et.

nesemese, harikasın. Nasıl da yazmışsın, herkese tek tek cevaplar vermişsin. Tebrik ederim canım bu arada, umarım çok güzel hamilelik geçirirsin. 2. döneme girmişsin, bu sıkıntıların yavaş yavaş yok olur. Burun kanamaların da canım çok normal, eğer kanamaya bağlı bozukluğun yoksa. Damarlar artıyor, kan miktarı artıyor. Bebeğine hiç sıkıntı vermez. Bebeğimi besleyemiyorum diye de endişelenme, bebek besinsiz kalmaz, senin depolarını tüketir. Çok zorlanırsan ileriki aylarda vitamin olayına girersin, doktorunun izniyle.
Zayıf olman çok güzel, çok sağlıklı. Üstüne de çok güzel ciciler bulabilirsin. Hiç olmadı eşinin gömleklerinden giyersin :) Kol altları bol oldu mu sana yeter. Ben daha hiç bir şey almadım. Eskilerden hiç bir şey olmuyor. Didik didik aramam gerekiyor, ona da üşeniyorum. En güzel yolu buldum kendim için, evden çıkmamak kaydirigubbakcemile3

Canım sitede 3 yılı aştı galiba yazıp duruyoum nolcek, benim bebiş çok zor geldi, iyice buranın müdavimi olduk:)) herşeyleir öğendik yavaş yavaş..Canım normalde kiloluyum ben kıyafet bulmakta zorlanıyorum, zaten çoğu kıyafetim hamiş kıyafeti gibi:)) etekler ve altlar sıkıyor şimdilik. Canım çalıştığı için evden çıkmama şansım yok ama evde keyif yapmaya bayılırım salaş salaş:)) canım bu hafat raporluyum evdeyim. Şimdi de yatalım biz biraz toparlanalım. Hepinizi ayrı ayrı öpüyru, sağlıklı haftasonalrı dliyorum bol bol gezin kocişlerle zaman geçirin:))

canımm evet..doktor da dedi bol bol su..ama inanırmısın bazen sudan da midem bulanıyor..sabah dişlerimi fırçalarken çıkarıyordum nerdeyse..
yeter ki bebiğim iyi olsun ben razıyım herşeye..tavsiyelerin için de sağol..sen,neşe,loveli üçünüz de erkek bekliyorsunuz hayırlısı ile..benimki kız olursa..yaşadık..hangisini beğenicez bakalım

sana da günaydın canım..ne güzel bir gün değil mi?
şimdiden hepinizin anneler gününü kutluyorum...
pazartesi doktorda randevumuz var heyecan bastı beni
bebişim nasıl iyi mi? büyümüş mü? merak ediyorum çoook..

Şimdi de tünaydın :) Burada hava kapalı, hem de boğucu, nem var. Başladık gene nem olayına. Bir türlü alışamadım, yazın beni çok zor günler bekliyor.
Sen neden bu haftada gidiyorsun ki canım, daha önce kaçıncı haftanda gitmiştin? Genelde 11-14 arası çağırırlar, ikili tarama testi yapılır.

canım 10 nisan ilk kontrolumuzdu şimdi 10 mayıs arada dediğin gibi sanırım ikili test için gideceğiz
sen görev icabı mı trabzondasın? aslen nerelisin?

Anladım canım, ayda bir rutin kontrolmüş. Sağlıklı haberlerini bekliyoruz bebişin...

Ben eşimin memleketindeyim. Aslen Ankaralıyım, evlendim buraya yerleştim.

neşecim bu topiğini yeni gördüm, hayırlı uğurlu olsun
inşallah bizler de kısa zamanda buraya terfi ederiz :)
öptüm göbüşten:CüvCüv:

güzel anneler,
hepinizin anneler gününü kutluyorum..sabah eşim çiçek almış bebeğimizin ağzından not yazmış ağlattı sabah sabah..çok duygulandım..anne olmak çok güzelll

Anneler gününüz kutlu olsun hanımlar.

Sezen ne güzel, ne şanslısın, eşinin jesti bir harika olmuş...

günaydın arkadaşlar,
dün kontrolumuz vardı çok güzel geçti 2 cm olmuş bizim minik kurabiye..keyfi yerindeydi..24 mayıs tarihinde ikili test için çağırdı..inşallah onu da atlatalım da..hayırlısı ile..

Süper, çok sevindim senin adına sezen. Her şey yolunda gidiyor, ne güzel. 2 cm. ya, ne kadar garip, iki parmağınla işaret edebiliyorsun, minicik.
Ben de tetanos aşısı oldum bu gün. Kalp atışlarını da dinledim sağlık ocağında. İnsan mutlu oluyor opuyorumnanaktan

canım benim çok sevindim sağlık ocakları da çok iyi ya..ben de başvurdum kayıt yaptırdım.
ilk zamanlar hani ben 4 haftalıkken falan 10 haftalık olmak oooo ne kadar uzuuun geliyordu..şimdi bugün 10 haftalık olduk zaman geçsin istiyorum..hemen aralık gelsin de kavuşayım..
şimdiden ikili test heyecanı sardı..tek korkum yaş..inşallah herşey yolundadır..hepimiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…