• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

neşecim tansiyonun düşük olması sorun değil önemli olan yükselmesin 14/9 oldumu önemli pazar günü tansiyonum 13/7 oldu korktum dr aradım sabah pazar bi de endişelenme dedi küçük tansiyonun 7 9 olsaydı acile git derdim ama normal eve git dinlet dedi yarım saate düzelirsin dedi

ben de burslulukta görevliydim fena oldum daha sınav başlamadan izin istedim eşim aldı eve getirdi bütün gün yattım bitkin düşürüyor beni

canım ya bulantıların devam ediyor haaa üzüldüm ya ama bebeğin senden besleniyor ama sen çok yıpranıyorsun dimi

Canım hergün kusmak adet oldu sanırım geçmeyecek bu 9 ay. Hayırlısı vardır bunun da bir hikmeti. Eşime diyorum ki "bu bulantılar bittiği gibi 100 kilo olurum ben kesin krizden çıkınca deli gibi yerim:))" Bebek ise neyden besleniyor hiç bilmiyorum. Akşam gene kustum gün içinde ne yediysem aynen çıktı sanki sindirim mekanizması hiç işlemiyor. Sonrasında bir kuru ekmek yedim içimi bastırsın diye. Bak gene burnum kanamaya başladı. Sende de oluyor mu? Benim geçen haftadan beri sık sık oluyor.

hamilelik pantalon aldım 89 lira içim yandı valla ben de diktşrmeye karar verdim kapri falan üstler de büyük beden aldım zaten hepsi hamilelik gibi yoksa hepsi ateş pahası valla
diktirme imkannn varsa diktir derim sana üstleri de büyük beden al ben elbile bile diktiricem annemin terzisi var o çok güzel dikiyor kumaş alıp yaptırayım diyorum

2009 ekim annelerinin2010 ekim annelerine tavsiyleri var ya orada yazıyordu gliba

Canım hamişlik kıyafetleri ateş pahası. LCW'da üçbeş bişi gelmiş istersen oralarda varsa bi bak. Çok da almaya gerek yok aslında ama insan özeniyor işte..Özellikle bel bölgemi sıkıyor eski kıyafetlerim üst bir şekilde ayarlanır da etek, pantalon falan bulmak zor.

neşecim tansiyonun düşük olması sorun değil önemli olan yükselmesin 14/9 oldumu önemli pazar günü tansiyonum 13/7 oldu korktum dr aradım sabah pazar bi de endişelenme dedi küçük tansiyonun 7 9 olsaydı acile git derdim ama normal eve git dinlet dedi yarım saate düzelirsin dedi

ben de burslulukta görevliydim fena oldum daha sınav başlamadan izin istedim eşim aldı eve getirdi bütün gün yattım bitkin düşürüyor beni

Dün 9-5ti benim, şimdi gene burnum kanadığına göre düşmüş olabilir. Bizim sınavlardan izin de alınıyor çünkü yerine birini bulman gerek o da imkansız. Çk şükür 2 hafta sınavı atlattık o yüzden kendime dinlenme verdim. Şimdi de biraz dinleneyim. Eve temizliğe birini çağırdım o da camalrı siliyor ooohhhçok şükür. Hem yapamıyorum hem pislikten bunalıyorum. Canım sen de kendine dikkat et, beslenmene özellikle. Ne çok isterdim ben de bu kusmalar bitse de hayırlısıyla keyfini çıkarabilsm hamişliğimin. Buna da şükür tabi ki..Çok öpüyorum canım, gene gelirim arada..

Efeecim tavsiyelerin için teşekkür ediyoruz canım. Kızlar ben bu hafta rapor aldım evde dinleniyorum inşallah biraz işe yarar. Loveliim senin dersler nasıl gidiyor? Sezencim sen ağda ile ilgili araştıma yapıyordun, ne sonuca vardın? Birageç oldu ama sakıncalı mıymış? Ben de mağara kadınına döndüm ama yapacak bişi yok. Kızlar az sonra eve temizliğe bir ablam gelecek, belki ben de azıcık kestiririm, hepinizi öpüyorum..
canım neşem okulda sınavda başına gelenleri büyük bir dikkatle okudum sanki seninle ben de yaşadım..
ağda konusuna gelince hiç zararı yokmuş ama eğer bünyen daha önce yaptırmaya alışık ise..
yaptırdığın yer bildik ve temiz hijyenik bir yerse çekinmeden yaptırabilirsin ben yaptırdım.
internetten çamaşır aldım demişsin ya merak ettim burdan yasaksa bana özelden gönderebilirmisin müsait olduğunda?
ben çok rahat hamile pantolunu aldım şimdiden..zaten göbekliydim şimdi sıkıntıya hiç gelemiyorum çok rahat ettim.

arkadaşlar elevit dışında kalsiyum demir falan kullandınız mı?
kullandıysanız ne zaman başladınız?
ben sadece elevit kullanıyorum.
ikili üçlü testler yapıldı mı?
benim yaştan dolayı korkum var ya..76 doğumluyum ya ben..

canım neşem okulda sınavda başına gelenleri büyük bir dikkatle okudum sanki seninle ben de yaşadım..
ağda konusuna gelince hiç zararı yokmuş ama eğer bünyen daha önce yaptırmaya alışık ise..
yaptırdığın yer bildik ve temiz hijyenik bir yerse çekinmeden yaptırabilirsin ben yaptırdım.
internetten çamaşır aldım demişsin ya merak ettim burdan yasaksa bana özelden gönderebilirmisin müsait olduğunda?
ben çok rahat hamile pantolunu aldım şimdiden..zaten göbekliydim şimdi sıkıntıya hiç gelemiyorum çok rahat ettim.

Kuzum nette satan bir sürü yer var. Hepsi...ile başlayan yerden aldım ben. Yalnız alırken dikkat et kargoyu hepsi birarada gelsin diye iste bana posta posta geldi. Okulda korumalar "hocam akrgon geldi" diyorlar, iniyorum birbakıyorum bir don, ertsi gün bir don daha, 2-3 gün sonra bir atlet. Fenalık gelmişti bana.. Tavsiyem hepsini tedarik edince göndersinler:)) ağdaya da çok ihtiyacım var, offfya zaten hergün kusmaktan acı çekiyorum ide onun acısını çekmek canım istemiyor:((
Sen pantalonunu nerden aldın? Kaça aldın? Eşofman bile sıkıyor beni de. Zaten göbişim vardı şimdi iyice sıkıntılı oldum. Bir tavsiye de normal alt iç çamaşırlarını kaynat, lastikleri salıyor, göbişin altında bırakarak giy. Benim netten aldıklarım göbişi sarıyor ama yazın hiç çekilmez onlar...

arkadaşlar elevit dışında kalsiyum demir falan kullandınız mı?
kullandıysanız ne zaman başladınız?
ben sadece elevit kullanıyorum.
ikili üçlü testler yapıldı mı?
benim yaştan dolayı korkum var ya..76 doğumluyum ya ben..

Canım ben sadece B vitamini kompleksi vrdi onu kulalnıyorum. Zaten fazladan vitamin almak bebek için zararlı olabilir, dr ne verdiyse onu al, kafana göre yapma. Mesela fazladan A vitamini bebeğin gelişimine zarar evriyormuş, kimin aklına gelir dimi ama...Dr 2li teste gerek yok 3lü yü yaptırırız dedi. İnşallah bişi çıkmaz merak etme, kuzum yaşında ne var? Ben de 76 lıyım hem de ocaklı..Rahat ol. Bişeylere endişelendikçe başımıza geliyor..

sezenim ben vitamin kullanmıyorum dr daha vermedi en azından
şu an iğne coraspin folik asit prednol diye bir ilaç bol bol sebze yemeğe çalışıyorum meyveyi çok yemeğe çalışıyorum unutuyorum malesef

ikiliye gerek görmedi dr gelecek hafta 3lü yaptıracak
yaşında ne var kızzzz ben de 78 liyim korkma sen beslenmeye bak bulantıları yemek yedikten sonra çubuk kraker falan yemeyi dene

neşem bazen hissediyorum böyle kayar gibi oluyor hissediyorum şimdi solumda duruyor orda bir hiss var

haftaya daha çok hiisedermişim inşallah

benim donlar küçükücük kaldı düştü düşecek valla
ama almak lazım don falan atlet oyyy

donlae 90 derecede yıknadıkça ordan burdan lastikleri çıkıyor çok komik

evet ya ben de çok sıcakta yıkıyorum hatta ütülüyorum da çamaşırları ama sıkmaya başladılar neşecim iyi fikir netten alalım o zaman:-)
lovelicimmm ne güzel hissetmeye başlamışsın ayy darısı başımıza aslında 20.haftada ancak diyorlar sen erkencisin maşallah canım.

bence de erken ama hani gaz desem değil bi de dışta sertlik olluyor sonra ortaya geçiyor
arkadaşım da erken hissetmiş çok güzel Rabbime şükürler olsun inşallah sen de hissedersin
daha çok sırt üstü yatınca belli oluyor

teşekkür ederim canım burayı daha yeni keşfettim:)))yazıları okuyorum tanıdık ya hep...bende burda olurum artık ama diğer topik daha canlı dur bi bakayım oraya:))

Hoşbulduk Sezen. Hamilelik pek de parlak geçmiyor açıkcası. Hem kilolu hamile kaldım hem de hızla kilo almaya devam ediyorum. Diyet yapamıyorum elbette ama çok da dikkat etmiyorum. Belki de hayatı diyetle geçmiş biri olarak hamilelik bu aldığım kiloları masumlaştırdı gözümde kaydirigubbakcemile3
Bir de migren tipi baş ağrım oldu benim, sizlerde de oldu mu? Çok şiddetliydi, yaklaşık 1 hafta başımı yastıktan kaldıramadım, bulantı ve kusmayla beraberdi. İlaç içmemek için çok direndim ama yenildim. İçtiğim ilaç da Parol'du. Hiç işe yaramadı tabii o kadar şiddetli ağrılara. 1 hafta sonra tıpkı yara iyileşme süreci gibi geçti, gitti.
20.haftama, 5.ayıma çok az kaldı ama hala öyle adam akıllı hareketler hissetmiyorum. Hissettiğim şeyleri de ilk hamileliğim olduğu için ayırt edemiyorum, gaz mı ne diye. Sizler ilk hareketleri ne zaman hissettiniz? Ne kadar zor ve heyecanlı bir süreç, ilk 3 ay düşük tehdidi, sonraki ay acaba cinsiyeti ne merakı, sonra kıpırdadı galiba hissi, sonraki aylarda acaba bugün neden kıpırdamadı korkusu, kabuslar... Neyseki sonunda elde edilen o minik can bunları unutturacak herhalde...
Sevgiler herkese, en içten...a.s.

Hoşbulduk Sezen. Hamilelik pek de parlak geçmiyor açıkcası. Hem kilolu hamile kaldım hem de hızla kilo almaya devam ediyorum. Diyet yapamıyorum elbette ama çok da dikkat etmiyorum. Belki de hayatı diyetle geçmiş biri olarak hamilelik bu aldığım kiloları masumlaştırdı gözümde kaydirigubbakcemile3
Bir de migren tipi baş ağrım oldu benim, sizlerde de oldu mu? Çok şiddetliydi, yaklaşık 1 hafta başımı yastıktan kaldıramadım, bulantı ve kusmayla beraberdi. İlaç içmemek için çok direndim ama yenildim. İçtiğim ilaç da Parol'du. Hiç işe yaramadı tabii o kadar şiddetli ağrılara. 1 hafta sonra tıpkı yara iyileşme süreci gibi geçti, gitti.
20.haftama, 5.ayıma çok az kaldı ama hala öyle adam akıllı hareketler hissetmiyorum. Hissettiğim şeyleri de ilk hamileliğim olduğu için ayırt edemiyorum, gaz mı ne diye. Sizler ilk hareketleri ne zaman hissettiniz? Ne kadar zor ve heyecanlı bir süreç, ilk 3 ay düşük tehdidi, sonraki ay acaba cinsiyeti ne merakı, sonra kıpırdadı galiba hissi, sonraki aylarda acaba bugün neden kıpırdamadı korkusu, kabuslar... Neyseki sonunda elde edilen o minik can bunları unutturacak herhalde...
Sevgiler herkese, en içten...a.s.
canım kilo konusu bence tamamen bünye meselesi..şans..kimi insanlar yer yer yer hiç kilo almaz kimileri de inanılmaz müsaittir kilo almaya..benim zaten hep göbeğim vardı hep 55 kg da ve 1.66 boyu olan biri olarak hamile kaldığım günden beri acayip şiştim..görsen karnım sanki 5 aylık..62 kg şu anda..ama hamilelikte yani zaten 9 haftalık hamileyim henüz 1,5 kilo aldım..ben 7 alık evliyim evlilik bana çok kilo aldırdı..tam rejime başlıyorum ne oldum ben böyle eyvah yaz geliyor derken bir baktım ki hamileyim..senin de dediğin gibi şimdi hamileliğin arkasına sığındım..bulantılarım çok fazla..ama sadece bir kez kustum..
şimdi benim en büyük isteğim şu ilk 3 ayın geçmesi..ilk haftalarda lekelenmelerim oldu çok korktuk şükür ki ilaç falan kullanmadan geçti..ilişkiye bağlıymış.9 ay yasak ilişki..zaten aklımıza bile gelmiyor yeter ki bebişimiz iyi olsun..
cinsiyetin belli olmuştur senin? hayırlısı ile ne geliyor?
çalışıyormusun?

canım kilo konusu bence tamamen bünye meselesi..şans..kimi insanlar yer yer yer hiç kilo almaz kimileri de inanılmaz müsaittir kilo almaya..benim zaten hep göbeğim vardı hep 55 kg da ve 1.66 boyu olan biri olarak hamile kaldığım günden beri acayip şiştim..görsen karnım sanki 5 aylık..62 kg şu anda..ama hamilelikte yani zaten 9 haftalık hamileyim henüz 1,5 kilo aldım..ben 7 alık evliyim evlilik bana çok kilo aldırdı..tam rejime başlıyorum ne oldum ben böyle eyvah yaz geliyor derken bir baktım ki hamileyim..senin de dediğin gibi şimdi hamileliğin arkasına sığındım..bulantılarım çok fazla..ama sadece bir kez kustum..
şimdi benim en büyük isteğim şu ilk 3 ayın geçmesi..ilk haftalarda lekelenmelerim oldu çok korktuk şükür ki ilaç falan kullanmadan geçti..ilişkiye bağlıymış.9 ay yasak ilişki..zaten aklımıza bile gelmiyor yeter ki bebişimiz iyi olsun..
cinsiyetin belli olmuştur senin? hayırlısı ile ne geliyor?
çalışıyormusun?

Evet, anladım canım. Benim de düşük tehdidiyle geçen hamileliğim var maalesef. Bundan önce de 2 düşüğüm var çünkü, riskli gruptayım. İlk aylık dönemimin benim tespitime göre adet dönemine gelen günümde benim de kahverengi lekelenmem olmuştu. Aklım gitmişti gerçekten. Çünkü diğer düşüklerim de bu şekilde başlamıştı. İlişkiyi kesmek iyi bir fikir, gerçekten de insanın aklına gelemiyor. Sen de sağlıkla atlatırsın, endişe etme, şu 3-4 haftan da bir geçsin rahat nefes alırsın.
Aşerme döneminde ben de sulu yemek yiyemedim, çok abartılı olmasa da kusmalarım oldu. Makarnaya dayandım ben de. Sabah akşam sadece makarna yedim yoğurtlu. Kilo da zaten var dediğim gibi, eklene eklene bir hal oluyor :)
Benim bebeğim erkek canım, sen merakla beklemeye devam edeceksin biraz daha. Sağlıklı olur umarım bebeğin, gerisi hikaye zaten. Ben evdeyim, çalışmıyorum. Ev hanımı demiyorum ama sevmiyorum evin hanımlığını zemuszemus

canım çok geçmiş olsun..hamile kalmadan önce derdim ki hamile kalabiliyormuyum acaba? hani bi rkez düşük falan yapanlara diyorlar ya en azından hamile kalabildiğinizi öğreniyorsunuz diye..ama hamile kaldığım andan beri aklım gidiyor birşey olacak diye..bence olup da kaybetmek hiç olmamaktan bin beter..
10 mayısta kontrolumuz var şimdiden ölüyorum heyecandan..kalp atışlarını duyduk geçen gittiğimizde ağladım..şimdi tek dileğim bebeğimin sağlığının yerinde olması..aldığım kilolar mide bulantılarım yemek yiyememek falan hiç önemli değil..ben de yoğurtlu makarnayı çok güzel yiyebiliyorum hatta en iyi yediğim şey..tatlı delisi biriydim tatlıdan nefret ettim hep ekşili şeyler..kendi işimde çalışıyorum Allahtan esnek davranabiliyorum mesai saatleri konusunda geç geliyorum çok yorulmuyorum falan..
benim için de hiç farketmez kız erkek..eli ayağı düzgün olsun sağ salim gelsin başka da bişey istemem..Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin

İnşallah canım, ben de iyi dileklerine katılıyorum.
Benim için de cinsiyet tahmini çok yaptılar. Kimisi popon büyümemiş erkek dedi, kimisi beni birinin altında makas, diğerinin bıçak olan iki yastığa oturmam için seçim yaptırdı, ben de makas olan yani kız olacak göstergesi olan yastığa oturdum :) Nihayetinde erkek bekliyorum. Kaba tabirle koca karı yöntemleri bunlar ama dinlemesi ve uygulaması eğlenceli oluyor cinsiyetini öğrenene kadar, he deyip geçiyorsun. Mutlaka okumuşsunuzdur bunları ama ben yine de paylaşayım, oldukça eğlenceli kendinde denemesi kaydirigubbakcemile3

Eger;
Erken hamilelikte mide bulantisi hissetmediyseniz,
Bebeginizin kalp atisi dakikada 140 atistan daha azsa,
On tarafinizdan daha cok kilo aldiysaniz,
Beliniz basket topu gibi gorunuyorsa,
Aerolariniz cok kararirsa,
Daha dusuk tasiyorsaniz,
Tuzlu ve eksi yiyeceklere as eriyorsaniz,
Proteine as eriyorsaniz-etler ve peynir,
Ayaklariniz hamilelikten onceki haline gore daha soguksa,
Bacaklarinizdaki tuyler hamilelik doneminde daha cabuk uzuyorsa,
Elleriniz daha kuruysa,
Siz uyurken yastiklariniz kuzeye bakiyorsa,
Mustakbel baba sizinle birlikte kilo aliyorsa,
Hamilelik size her zamankinden daha iyi bir goruntu veriyorsa,
Idrariniz parlak sari rengindeyse,
Burnunuz yayiliyorsa,
Alyansinizi gobeginizin uzerinde tuttugunuzda yuvarlaklar ciziyorsa,
Bas agrilariniz varsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde cift sayi cikiyorsa,
bebeginiz erkektir.

Eger;

Erken hamilelikte mide bulantilariniz varsa,
Bebeginizin kalp atisi dakikada en az 140 ise,
Basenlerinizden ve poponuzdan kilo aliyorsaniz,
Sol gogsunuz sag gogsunuzden daha buyukse,
Sacinizda kirmizi hatlar cikiyorsa,
Yuksek tasiyorsaniz,
Karniniz karpuz gibiyse,
Tatlilara as eriyorsaniz,
Meyvelere as eriyorsaniz,
Portakal suyuna as eriyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normal zamanki kadar iyi gorunmuyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normalden daha huysuzsaniz,
Yuzunuz normalden daha cok patlaksa,
Ekmegin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsaniz,
Gogusleriniz gercekten buyuduyse!
Siz uyurken yastiklariniz guneye bakiyorsa,
Idrariniz donuk sari rengindeyse,
Alyansinizi gobeginizin uzerine tuttugunuzda bir taraftan oteki tarafa hareket ediyorsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde tek sayi cikiyorsa,
bebeginiz kizdir.
:teytey:

Back