Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence de erken ama hani gaz desem değil bi de dışta sertlik olluyor sonra ortaya geçiyor
arkadaşım da erken hissetmiş çok güzel Rabbime şükürler olsun inşallah sen de hissedersin
daha çok sırt üstü yatınca belli oluyor
evet ya ben de çok sıcakta yıkıyorum hatta ütülüyorum da çamaşırları ama sıkmaya başladılar neşecim iyi fikir netten alalım o zaman
lovelicimmm ne güzel hissetmeye başlamışsın ayy darısı başımıza aslında 20.haftada ancak diyorlar sen erkencisin maşallah canım.
teşekkür ederim canım burayı daha yeni keşfettim:)))yazıları okuyorum tanıdık ya hep...bende burda olurum artık ama diğer topik daha canlı dur bi bakayım oraya:))
Ben de geldim, Temmuz'da 33'üne girecek bir hamile olarak aranızdayım :)
Hoşbulduk Sezen. Hamilelik pek de parlak geçmiyor açıkcası. Hem kilolu hamile kaldım hem de hızla kilo almaya devam ediyorum. Diyet yapamıyorum elbette ama çok da dikkat etmiyorum. Belki de hayatı diyetle geçmiş biri olarak hamilelik bu aldığım kiloları masumlaştırdı gözümde kaydirigubbakcemile3
Bir de migren tipi baş ağrım oldu benim, sizlerde de oldu mu? Çok şiddetliydi, yaklaşık 1 hafta başımı yastıktan kaldıramadım, bulantı ve kusmayla beraberdi. İlaç içmemek için çok direndim ama yenildim. İçtiğim ilaç da Parol'du. Hiç işe yaramadı tabii o kadar şiddetli ağrılara. 1 hafta sonra tıpkı yara iyileşme süreci gibi geçti, gitti.
20.haftama, 5.ayıma çok az kaldı ama hala öyle adam akıllı hareketler hissetmiyorum. Hissettiğim şeyleri de ilk hamileliğim olduğu için ayırt edemiyorum, gaz mı ne diye. Sizler ilk hareketleri ne zaman hissettiniz? Ne kadar zor ve heyecanlı bir süreç, ilk 3 ay düşük tehdidi, sonraki ay acaba cinsiyeti ne merakı, sonra kıpırdadı galiba hissi, sonraki aylarda acaba bugün neden kıpırdamadı korkusu, kabuslar... Neyseki sonunda elde edilen o minik can bunları unutturacak herhalde...
Sevgiler herkese, en içten...a.s.
canım kilo konusu bence tamamen bünye meselesi..şans..kimi insanlar yer yer yer hiç kilo almaz kimileri de inanılmaz müsaittir kilo almaya..benim zaten hep göbeğim vardı hep 55 kg da ve 1.66 boyu olan biri olarak hamile kaldığım günden beri acayip şiştim..görsen karnım sanki 5 aylık..62 kg şu anda..ama hamilelikte yani zaten 9 haftalık hamileyim henüz 1,5 kilo aldım..ben 7 alık evliyim evlilik bana çok kilo aldırdı..tam rejime başlıyorum ne oldum ben böyle eyvah yaz geliyor derken bir baktım ki hamileyim..senin de dediğin gibi şimdi hamileliğin arkasına sığındım..bulantılarım çok fazla..ama sadece bir kez kustum..
şimdi benim en büyük isteğim şu ilk 3 ayın geçmesi..ilk haftalarda lekelenmelerim oldu çok korktuk şükür ki ilaç falan kullanmadan geçti..ilişkiye bağlıymış.9 ay yasak ilişki..zaten aklımıza bile gelmiyor yeter ki bebişimiz iyi olsun..
cinsiyetin belli olmuştur senin? hayırlısı ile ne geliyor?
çalışıyormusun?
İnşallah canım, ben de iyi dileklerine katılıyorum.
Benim için de cinsiyet tahmini çok yaptılar. Kimisi popon büyümemiş erkek dedi, kimisi beni birinin altında makas, diğerinin bıçak olan iki yastığa oturmam için seçim yaptırdı, ben de makas olan yani kız olacak göstergesi olan yastığa oturdum :) Nihayetinde erkek bekliyorum. Kaba tabirle koca karı yöntemleri bunlar ama dinlemesi ve uygulaması eğlenceli oluyor cinsiyetini öğrenene kadar, he deyip geçiyorsun. Mutlaka okumuşsunuzdur bunları ama ben yine de paylaşayım, oldukça eğlenceli kendinde denemesi kaydirigubbakcemile3
Eger;
Erken hamilelikte mide bulantisi hissetmediyseniz,
Bebeginizin kalp atisi dakikada 140 atistan daha azsa,
On tarafinizdan daha cok kilo aldiysaniz,
Beliniz basket topu gibi gorunuyorsa,
Aerolariniz cok kararirsa,
Daha dusuk tasiyorsaniz,
Tuzlu ve eksi yiyeceklere as eriyorsaniz,
Proteine as eriyorsaniz-etler ve peynir,
Ayaklariniz hamilelikten onceki haline gore daha soguksa,
Bacaklarinizdaki tuyler hamilelik doneminde daha cabuk uzuyorsa,
Elleriniz daha kuruysa,
Siz uyurken yastiklariniz kuzeye bakiyorsa,
Mustakbel baba sizinle birlikte kilo aliyorsa,
Hamilelik size her zamankinden daha iyi bir goruntu veriyorsa,
Idrariniz parlak sari rengindeyse,
Burnunuz yayiliyorsa,
Alyansinizi gobeginizin uzerinde tuttugunuzda yuvarlaklar ciziyorsa,
Bas agrilariniz varsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde cift sayi cikiyorsa,
bebeginiz erkektir.
Eger;
Erken hamilelikte mide bulantilariniz varsa,
Bebeginizin kalp atisi dakikada en az 140 ise,
Basenlerinizden ve poponuzdan kilo aliyorsaniz,
Sol gogsunuz sag gogsunuzden daha buyukse,
Sacinizda kirmizi hatlar cikiyorsa,
Yuksek tasiyorsaniz,
Karniniz karpuz gibiyse,
Tatlilara as eriyorsaniz,
Meyvelere as eriyorsaniz,
Portakal suyuna as eriyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normal zamanki kadar iyi gorunmuyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normalden daha huysuzsaniz,
Yuzunuz normalden daha cok patlaksa,
Ekmegin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsaniz,
Gogusleriniz gercekten buyuduyse!
Siz uyurken yastiklariniz guneye bakiyorsa,
Idrariniz donuk sari rengindeyse,
Alyansinizi gobeginizin uzerine tuttugunuzda bir taraftan oteki tarafa hareket ediyorsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde tek sayi cikiyorsa,
bebeginiz kizdir.
:teytey:
canım,
ben küçüklüğümden beri kız çocuk delisiyimdir.hep kızım olsun der dururdum..ama hamile kalınca ne zorluklarla olduğunu görünce değişti fikrim..tek dileğim sağlıklı olsun yeter..benim sanırım bir dahaki ay belli olacak..ne derse desin doktor razıyım yeter ki annesini üzmeden gelsin..kız olursa izmi bile hazır Duru..eşim de kızları çook seviyor..hayırlısı bakalım..benim içime de erkek olacakmış gibi doğuyor
eşim iki kardeş büyüğü eşim bir de kız kardeşi var.ben de iki kardeşim büyük benim bir erkek kardeşim var..
bu arada bende çok gaz var ya...ne yesem dokunuyor..bu aralar o kadar midem bulanıyor ki sudan bile midem bulanıyor o kadar yani..
nesemese, harikasın. Nasıl da yazmışsın, herkese tek tek cevaplar vermişsin. Tebrik ederim canım bu arada, umarım çok güzel hamilelik geçirirsin. 2. döneme girmişsin, bu sıkıntıların yavaş yavaş yok olur. Burun kanamaların da canım çok normal, eğer kanamaya bağlı bozukluğun yoksa. Damarlar artıyor, kan miktarı artıyor. Bebeğine hiç sıkıntı vermez. Bebeğimi besleyemiyorum diye de endişelenme, bebek besinsiz kalmaz, senin depolarını tüketir. Çok zorlanırsan ileriki aylarda vitamin olayına girersin, doktorunun izniyle.
Zayıf olman çok güzel, çok sağlıklı. Üstüne de çok güzel ciciler bulabilirsin. Hiç olmadı eşinin gömleklerinden giyersin :) Kol altları bol oldu mu sana yeter. Ben daha hiç bir şey almadım. Eskilerden hiç bir şey olmuyor. Didik didik aramam gerekiyor, ona da üşeniyorum. En güzel yolu buldum kendim için, evden çıkmamak kaydirigubbakcemile3
canımm evet..doktor da dedi bol bol su..ama inanırmısın bazen sudan da midem bulanıyor..sabah dişlerimi fırçalarken çıkarıyordum nerdeyse..Ah canım bu ilk 3 ay çok zor geçiyor, hele bunu 9 ay çekenler var. Benim 3.aydan sonra geçti bulantılarım. Gazım da oldu ama çıkarabiliyordum, şanslıydım, bol su içtim.
Şiş de hissediyorsundur, kabız olma aman, ben çok çektim, yadigar da kaldı kabızlıktan :kedi:
Sık sık beslenmen lazım, iyi sindirmek için ağır yemen, iyi çiğnemen lazım ama işte yemek de yiyemiyorsun, zor durumlar. Lütfen bol sıvı tüketmeyi ihmal etme, su iç, bu sana çok yardımcı olacaktır.