• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Sezencim akıntın devam ediyor mu? Loveli Dr neler dedi? Burada da paylaşabilir misin? Diğer topikte bulmam imkansız, maşallah kızlar epey ilerletmişler sayfaları. Benim de haftasonu bir sürü yetiştirmem gereken dersim var:(( kızlar burada bir üçümüz mü kaldık? Diğerleri nerde? Küstürdük mü yoksa:((
canım evet çarşamba perşembe cuma ve bugün cts devam ediyor pazartesi gününe randevu aldım hiç alttan muayene olmamıştım ama bebişin sağlığı ve ne durumda olduğumu görmem için mecbur alttan muayene olacağım çoook korkuyorum gerçi çok çok az yani bir leblebi kadar leke ama korkutuyor insanı dün hastanedeydim kan testleri yapıldı orda muayeye olmadım ama söyledim dr rahim içi temizleniyordur normaldir dedi ama geçmezse pzt gel dedi gideceğim..
sizlerin iyi haberlerini alıyorum mutlu oluyorum güzel arkadaşlarımm

sorun değil neşe diğer topiğimizi de2-3 kişi yürüttük şimdi bak kaç olduk bu da öyle olacakkk

Kızlar dr teyzesinin söylediğine göre oğluşum geliyormuş. Sağlıkla ve hayırla gelsin inşallah. Maşallah iyi olsun da. Lovelim seninkinin cinsiyeti hakkında bişi dedi mi dr? Sezenim maşallah 8 haftan geride kalmış. Bulantılar geldi mi? Benim hala son sürat devam ediyor. Hergün 2-3 defa kusmaktan belim, bacaklarım, karnım feci ağrıyor. Üstüne bide okulda sınavlar var, koşuşturuyorum. Eve gidince de dinlenicem diyorum ama beni bekleyen ödevlerim var. ınşallah bu dönemi hayırlısıyla atlatırız. Şu sınavlar bir geçsin biraz dinlenmek istiyorum inşallah. Sizlerde neler var? Merak ediyorum ama buraya uğrayamıyorum da. Şimdi sınava gitmeliyim. Herkesi kocaman öpüyorum...
Lovelicim doğru diyorsun canım.

bize de erkek dedi ama kendi dr değil hastaneye gittim orada öyle dedi ama kendi dr söylesin öyle
yaaa geçmedi mi kız bulantın çok yoruluyorsun neşe dinlen artık yeğenim kızıyor bebişime demiş
annem beni çok yoruyor kızıyorum demiş haberin olsunnn neşecim bana bebeğim öyle dedi neşe teyzem çok yoruyormuş arkadaşımı

Lovelicim Rabbim dileyen ehrkese versin, hamişlere de hayırlı bir hamişlik süreci ve doğum versin inşallah. Desene ikimiz de kaynana olucaz inşallah:)) bulantılarım geçmedi canım. Dün akşam sınavlarım bitti tam dedim ki azıcık dinleneyim, bir bulantı, yarım saat lavabodan çıkamadım. Okulda bizim katın temizliğinden sorumlu ablam da korkmuş, "hocam seni bırakıp gidemedim, bu böyle mi oluyor hep?" diyor. Hiç halim kalmadı Lovelicim. Hayırlısıyla bugün 2'ye kadar son sınavları yapıcaz. Haftasonu dinlenebilirsem inşallah. Aslında şeytan diyor önümüzdeki hafta 5 günlük rapor al, hem evde dinlen hem tezime çalışayım biraz. Çok yoruluyorum belki bulantılarda bu da etkili. Raporlarımı çok harcamak da istemiyorum malum bizim senede sadece 20 günlük iznimiz var. Göbiş kocaman olunca ne yapıcam? Canım doğum izni hakkında bilgin var mı? Biz yaklaşık Ekim sonu gibi yapıcaz inşallah. Öncesi de sıcak yaz günblerine denk gelecek. Neyse hayırlısı.

Kızlar geçenlerde bir radyo programına rasgeldim. Hamişlikle ilgili şeyler anlatılıyordu, ders çalışırken ilgimi çekti takıldım. Orada hamişlerin devamlı okuması tavsiye edilen ayetler verdiler, dua ayetleri. Anlamalrına baktım çok güzel. Hem bize hem evlat isteyenlere yarar. Diğer topiğe de yazıcam. ınşallah her akşam okuyabildiğimiz kadar okuyalım.

Hamiş yada hamiş kalmak isteyenler için:

-Ahkaf Suresi 15. ayet
-Bakara Suresi 128. ayet
-Ali ımran S. 38. ayet
-Araf S. 189. ayet
-ıbrahim S. 40. ayet
-Furkan S. 74. ayet (Bu sureyi hayırlı bir eş isteyenler de bolca okumalıymış)
-Enbiya Suresi (80 gün bebişin güzel ahlaklı olması için)

(Hurma, ayva,elma yenmesi de sünnet. Bebiş için faydalıymış.)

Kolay doğum için :

-Meryem Suresi 24-26. ayetler (tamamını okuyabilsek daha iyi)
-Abese S. 18-20. ayetler
-Ayetel Kürsi
-Araf S. 54. ayet
-Bolca ya Fettah çekilecek
-Fetih Suresi
- bolca ıhlas, Felak, Nas
-Fatiha S.
-ınşirah S. (özellikle sıkıntıdayken)

Kızlar gebelik depresyonu falan kalmaz inşallah hayırlı bir hamişlik süreci ve doğum geçiririz.

Hepinizin cumaları mubarek olsun...Şimdi sınava gidiyorum. Bebişlerinizle Yaradan'a emanet olun...

Neşecim,aslında 12.haftadan sonra geçmesi lazım değil mi bulantıların?
seni okuyunca böyle korkuyorum ben de
benim de çook var çünkü ama ben sadece 1 defa kustum kusmuyorum ama hep kusacak gibiyim herşey midemi bulandırıyor herşeyden tiksiniyourm..ne süt içebiliyorum ne balık yiyebiliyourm hiç besleyemiyorum bebişimi..tatlı görmek istemiyorum hep tuzlu şeyler..
biz 8+3 olduk ben de heyecanla bekliyorum 12.hafta gelsin de bitsin bulantılar diye..ama ya senin gibi olursa yandık desene canım..
doktorun ne diyor bu konuya peki? bir ilaç falan yokmuymuş..

Lovelicim..benim canım..göbişleriniz çıktı mı? benim şimdiden kocaman zaten göbeğim vardı hep iyice şişti..

azcık çıktı göbüşüm
bulantılarım 12 haftada azaldı canım şimdi yemekten sonra oluyor azccık

Kızlar harika bı duygu ben 21 mart'ta dogm yaptım sizde sagliklica alın meleklerinizi insALLAH kucağınıza merak ettikleriniz olursa sorun hayırlı olsun hepinize

ilçeden canım adanalı değilim görev icabı burdayım efeeecim
maşallah darısı başımıza inşallah

Neşecim,aslında 12.haftadan sonra geçmesi lazım değil mi bulantıların?
seni okuyunca böyle korkuyorum ben de
benim de çook var çünkü ama ben sadece 1 defa kustum kusmuyorum ama hep kusacak gibiyim herşey midemi bulandırıyor herşeyden tiksiniyourm..ne süt içebiliyorum ne balık yiyebiliyourm hiç besleyemiyorum bebişimi..tatlı görmek istemiyorum hep tuzlu şeyler..
biz 8+3 olduk ben de heyecanla bekliyorum 12.hafta gelsin de bitsin bulantılar diye..ama ya senin gibi olursa yandık desene canım..
doktorun ne diyor bu konuya peki? bir ilaç falan yokmuymuş..

Lovelicim..benim canım..göbişleriniz çıktı mı? benim şimdiden kocaman zaten göbeğim vardı hep iyice şişti..

Canım bünyeden bünyeye fark ediyor. Benim sanırım sonuna kadar devam edecek. Sabah yada akşam, aç yada tok hiç farketmyor. Geldimi durdurmak imkansız. Tiksinmek kelimesi normal yaşamım oldu sanki. Öyle zaman oluyor ki sabah akşam sadece erik yiyorum, ekmek bile kokuyor. Süt-yoğurt-balık yememle çıkması bir oluyor. Geçen hafta çok bitkindim az bir tatlı yedim inan 10 dk durmadı içimde. Dr söyledimson gidişimde yok mu bir ilaç falan diye. Ben bu durumundan memnunum, bulantın olmasa yersin kilo alırsın diyor, anlamadım ki hala kilo vermemin nesi iyi. Ben günde 2-3 öğün kusmaktan bacaklarım, belim, karnım ve kasıklarım tutuldu diyorum o bana günde sabah ve akşam 2 sefer 30-45 dk yürü diyor. Zaten biriken laktik asidi giderecek kadar dinlenemiyorum bile yürüyüşü nasıl yapıcam? Anlamadım gitti. Millet kilo alıyor ben hala vermede..Popom küçüldü, oradan gidiyor Sezenim ama göbiş çıkıyor. Doğuma kadar böyle giderse manken gibi bir vücudum olacak:) ilk defa bu kadar hızlı kilo veriyorum ama halimden hiç memnun değilim. Perşembe ve cuma günü kabs gibiydi, hele cuma. Tam sınavda tek gözetmenim, yanımda hiç hoca yok. Öğrenciler içeride canla başla sınav sorularını cevaplamaya çalışıyor, bir de çift sınava girenler var. Toplamda 90k ordayım. Çocuklar üşüyor camları kapatıyor benim içerisinin ağırlığından midem dönüyor. Öyle bir an geldi ki sınıfın ortasına çıkarıcam, artık anlıyor ya insan. Afedersin midem köpürmüş, ağzıma geliyor ve soğuk terler döküyorum. Gözlerim karardı. Dedim tamam, bunun sonu belli. Kendimi zorla sınıfın kapısına attım, koridordan biri geçse de rica etsem 2 dk duruverse, tam da bir hocayı görmez miyim. Allahım nasıl sevindim. Hocam 2dk dururmusunuz hemen lavaboya gitmem gerek dedim. Koştum ve en yakın bizim kullandığımız kilitli lavaboya gittim. Anahtarı sokamıyorum öyle kötüyüm, ay bir baksam bir hoca içerde. Hemen koştum 2. kata öğrenci lavabosuna. Ama var ya son saniyede öyle zor yetiştim ki. Çok şükür dedim. Döndüğümde artık suratım ne haldeyse hoca, sen git bahçeye biraz dinlen gel dedi. Öğrenciler tuzlu krakerlerini çıkardılar çantalarından, hem de son kalan 3-5 tane. Neyse ki normale dönüp sınava devam edebildim şükür. Anlayacağınız benim bulantıların hız keseceğine dair hiç umudum yok. Bitmeyecekler de bari azıcık azalsa da bişiler yemeye başlasam hayırlısıyla. Ay ne uzun yazdım. Sen merak etme senin böyle olmaz inşalalh. Benim 6. haftadan beri hep böyle. Sen 9. haftadaysan ve hergün kusmuyorsan seninki azalabilir. Hepimizin durumu kendine özel. Benim de bunları yaşamam gerekiyormuş, inşallah günahlarıma keffaret olur. Sağlııklı hayırlı evlatlarımız olsun da bunların hepsini unutucaz canım..

azcık çıktı göbüşüm
bulantılarım 12 haftada azaldı canım şimdi yemekten sonra oluyor azccık

Maşallah canım, inşallah benimkiler de azalır. Bir zaman eşime ben bu annelik işini beceremeyeceğim galiba dedim ama inşallah iyi olsun da razıyım ben. Canım hamiş kıyafeti bulabiliyor musun? Ben bulamıyorum fazla. Netten iç çamaşırı aldım onlar rahat, dene istersen. Dışarıda giymeye fazla bişi yok olanlar da çok pahalı..Yazın napıcaz bakalım?

Kızlar harika bı duygu ben 21 mart'ta dogm yaptım sizde sagliklica alın meleklerinizi insALLAH kucağınıza merak ettikleriniz olursa sorun hayırlı olsun hepinize

Amin canım. Benim herkese sorduğum tek şey bu bulantılar nasıl geçer? İlaç kullanmadan, aç yada tok farketmiyor. Hergün bu kadar kusmak normal mi?

Amin canım. Benim herkese sorduğum tek şey bu bulantılar nasıl geçer? İlaç kullanmadan, aç yada tok farketmiyor. Hergün bu kadar kusmak normal mi?[/QUOTE]

canim o bulantilar gecmez bir se yapmakla cok sukur benim okadar cok olmadi ama size sunu soyleyim karninizi kesinlikle yaglayin catlamasin ve gogusleriniz icinde son aylarda catlamamasi icin krem surun cunku dogumdan sonra cocuk tutmayi beceremiyor sen emzirmeyi baya yara oluyor ben iki gun emziremedim ve hamileyken midemin bulandigi seyleri hala cok yiyemiyorum son olarak akil veriyormus gibi olmayimda kizlar vitamin almayi da unutmayin dr.verir zaten hamilelikte dis problemi cok oluyor ben 2-3 dis curuttuum sabah aksam 1 bardak sut ve mutlaka peynir yeyin kasarda cok kalsiyum varmis bebek sizden aliyor herseyi ama siz cekersiniz ilacda icilmiyor yaeyvahedigeldismile

Efeecim tavsiyelerin için teşekkür ediyoruz canım. Kızlar ben bu hafta rapor aldım evde dinleniyorum inşallah biraz işe yarar. Loveliim senin dersler nasıl gidiyor? Sezencim sen ağda ile ilgili araştıma yapıyordun, ne sonuca vardın? Birageç oldu ama sakıncalı mıymış? Ben de mağara kadınına döndüm ama yapacak bişi yok. Kızlar az sonra eve temizliğe bir ablam gelecek, belki ben de azıcık kestiririm, hepinizi öpüyorum..

Kızlar ya ben havalar iyice bunaltmadan alışverişe yavaş yavaş başlasam diyorum, neler alıcaz biz? Bir alınacaklar listesi yapalım mı? Şimdi ebn gder bir tulumda 10 çeşit alır dönerim, sonra da tüh çeşit alsaydım diye kızarım ekndime. Huyumu biliyorm çünkü..

hamilelik pantalon aldım 89 lira içim yandı valla ben de diktşrmeye karar verdim kapri falan üstler de büyük beden aldım zaten hepsi hamilelik gibi yoksa hepsi ateş pahası valla
diktirme imkannn varsa diktir derim sana üstleri de büyük beden al ben elbile bile diktiricem annemin terzisi var o çok güzel dikiyor kumaş alıp yaptırayım diyorum

2009 ekim annelerinin2010 ekim annelerine tavsiyleri var ya orada yazıyordu gliba

canım ya bulantıların devam ediyor haaa üzüldüm ya ama bebeğin senden besleniyor ama sen çok yıpranıyorsun dimi

Back