30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

hafta sonu babamız evdeydi oğlumla ilgilendi de yemek falan yapabildim yalnızken hiç bişey yapamıyorum ben..hep kucak istiyoruzzz

kizlar canim cok sikkin, sali gunu kontrolde idim, bebegim cok kucuk. Zaten hep kucuktu ama kendi cizelgesini takip ediyordu, o yuzden pek sorun yoktu, ama simdiki kontrolde gerileme var, cok az buyumus ve kilo hemen hemen almamis son 2 haftalik periodda. Gelisimi cok dusuk yani.

Pazartesi tekrar gidecegim bakalim ne diyecekler.

Cok korkuyorum..

canım lütfen korkma içini ferah tut bizi gelişmelerden haberdar et
hep aynı doktor mu yapıyor ölçümleri?
ben pek inanmıyorum usg ölçümlerine tutmuyor hiç önemli olan sağlıklı olması

cherry81 slm hiç kafana takıpta üzülme evet usg ölçümleri birebir zaten tutmuyo benim 2 yaşında oğlum var hamileliğimde kilosu normal seirde gidiyodu doğuma 2 gün kala dr dedi 3.400 kilosu dedi ve 2 gün sonra sezeryanla doğum yaptım 4.180 gr doğdu bebeğim :) hani 3.400 dü o yüzden keyifli ol moralini bozma üzülmeki bebeğinde üzülmesin ALLAH hayırlı doğumla sağlıklı tatlı bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

tesekkurler kizlar, insallah oyledir. hep ayni doktor yapiyordu ama bu son olcumu farkli doktor yapti, pazartesi tekrar eski doktorum olacak. bir ihtimal belki biraz farkli olcuyorlardir. insallah oyledir yani..

kafaya takmamak olmuyorki iste, sali gunu nasil gecti bilmiyorum, cok stresli ve uzucu idi, bebegimde farketti galiba ve butun gun hareketli idi, ki normalde cok sakindir. simdi biraz daha sakinim ve kizimda sakin.

Insallah iyidir ve bir sorunu yoktur..

her dr ölçümü farklı benim dr hep normal ölçer sancılanınca burda bir dr gittim 35 haftamdayım o zaman ordaki dr demez mi zamanı gelmiş38 haftada çocuk alalım diye bi de dr söyleyince yok o dr yanlış ölçmüş nasıl kaçtık ordan bilmiyorum drum ölçtü yok bu bbebeğe daha en az 3 hafta var dedi bide o salak dr bana parol vermişti bu asla hamileye verilmez o salak verdi dr iyiki almadın demişti yani dr dr fark eder üzülürsün tabiki
benim hatta suyum azalmıştı çok korkmuştum çok şükür bebeğimi aldım kucağa
melisesra arkadaşın oğlu da böyleydi 2300 doğduu şimdi maşallah çok iyi

MERHABA arkadaşlar ben sitede de yeniyim anneliktede 7+1 hamileyim
Allah kucağımıza almayı nasip etsin, olmayanlarada tez zamanda Allah gönüllerine göre versin

sogal lovelim. daha sakinim simdi, en azindan pazartesi gunki kontrole ve normal doktoruma gidene kadar. insallah doktor farkindan dolayi olmustur.

Sezii hosgeldin hayirli olsun, amin canim.

Valla canim pek anlamadim ne oldugunu kontrolden..

once ebe ile saatim vardi, o boyle makineye bagliyor, kalp atisini falan duyuyorsun birde hareketlerini kontrol ediyor.

Sonra doktora girdim, yine pek bi gelisme yok bebekte, ama iyi gozukuyor yinede, kordonda akim iyi dedi sivisi iyi, ve hareketli, hareketli olunca iyi demekmis, bir sorun oldugunda tamamen hareketsiz olurlarmis genelde, enerjilerini harcamamak icin.

Cuma gunu tekrar kontrole gidecegim, sonra pazartesi kontrol tekrar, pazartesi gunu eger pek bir gelisme yok ise olculerinde dogumu baslatabiliriz dedi. Bilmiyorum artik, insallah iyidir minik kizim ve guclenir. Simdi 2 kg civarinda imis, normalde 3 kg falan olmasi gerekiyormus simdi sanirim..

Son düzenleme:
herşeyiyiymiş bak valla ben 38+4 te doğurdum 3100g düşün sen 36.haftadasın daha kilo alır beslenmene dikkat et 2000g geçince küvöze de koymuyorlar yani herşey yolunda canım güzel haberlerini bekliyoruz

herşeyiyiymiş bak valla ben 38+4 te doğurdum 3100g düşün sen 36.haftadasın daha kilo alır beslenmene dikkat et 2000g geçince küvöze de koymuyorlar yani herşey yolunda canım güzel haberlerini bekliyoruz

Evet ama canim 2 haftada 1 kg almaz ki normalde 200 gram falan aliyorlarmis bebekler simdi, ama benimki almiyor.. insallah yaniliyorlardir kilo konusunda, yoksa hayata cok zayif baslayacak kizim..

Kucuk oldugunu cok sorun etmiyorum aslinda, gidasini alsa ve biraz da kilo alsa.

Insallah dedigin gibi olur canim ya.. ne kadar zormus hamilelik. hamile kaldigimdan bu yana hep korku icinde geciyor. Dogduktan sonra nasil ki?

annelik ömür boyu sürece bir zorluk gözünden sakınacaksın karnında şimdi yine çok hissetmiyorsun ama doğunca gidgide aşık oluyorsun uyuyrken bile özlüyorsun onu o uyanırken sen uyanmış oluyorsun ona bişey olmasın bana olsun diyorsun ağlayınca sen kahroluyorsun anlamıyorsun da derdini ilk zamanlar aç mı ağrısı mı var diye
1 kilo almaz ama demek istediğim benim oğlum da zamanında doğdu ama zayıf bir bebekti 3100 az yani ama açığı kapatıyor dışarda daha iyi beslenir dert etme sağlıklı olsun da varsın zayıf olsun ben de üzülürdüm dr bana ne dert ediyorsun kiloyu sağlıklı ya ona bak demişti haklıydı sağlıklı şimdi tombul yanak oldu maşallah
sen de sıkıntıya girme az kaldı kavuşmaya
sana yardım için buralardayız tatlım

ayyyy 2 aylık çocuğa pilav mı yedirmişler inanmıyorum yaa..lovelişm ya yapma böyle şeyler sakın sen bebek ilk 6 sadece anne sütü o yoksa uygun mama sadece sakın erken başlamayın aceleye gerek yok bence..çünkü sindirim sistemi uygun değil sakın ha...kims e yapmasın..bak bende çocuk gelişimi mezunuyum çok değerli hocalarımız vardı hep anlatırlardı sakın..sadece anne sütü yoksa uygun mama yeterr... :))

selam kizlar

Bugun kontrolum vardi, ve kizim neredeyse son 1 aydir hemen hemen hic kilo almamis, 2000-2100 gram agirliginda halen..

Pazartesi gunu dogumu baslatacaklar ve en gec carsamba - persembe gunu dogum gerceklesecek.

Insallah hayirlisi boyledir ve kucuk olmasi disinda hicbir sorun yoktur. Korku ve ayni zamanda heyecan basladi..

Cherry canım Allah yardıcın olsun, hiçbirşeyi kafana takma. Rabbim yardım edecek herşey çok güzel olacak bugünlerini unutturacak mutlu günler seni bekliyor, stres yapma bitanem. Biz de dua ediyor olacağız kızlarla sana..
Loveli nasılsın canım? İşe ne zaman başlıyorsun? Bakıcı bulabildin mi? Eren nasıl? Ek gıdalara alıştı mı? Neler veriyorsun? Ben emziriyorum akşamları sütüm yetmediğinde Ülker Hero Bayb'nin prinçli mısırlı gece kaşık mamasından yapıyorum, sadece 1 kaşık. Diğer devam mamalarını istemiyor artık. Uykularımız hala düzene girmedi, aman sağlıklı olsun da..
Sezen Eren nasıl? Maşallah 2 aylık oldunuz bile:)) yaşasın bebişler kulübümüz çoğalıyor.
Şimd kaç bebişimiz oldu? Ben takip edemiyorum. Malum edepsüzümün düzenli uykusu olmayınca, o uyur uyumaz tuvalete git, yemek yap, etrafı toparla derken vakit bitiveriyor bazen yetmiyorbile. Yine de iyi olsunlar da..Benimkini babası dr'a götürmüyor, her götürüşe bişier buluyorlar bu soğukta çıkarmayalım diyor. İyi olsun da. Şubatta aşılarımız var sağlık ocağına gidicez artık ordaki dr'a gösteririm ben de.
Kızlar sütü arttırıcı Saraçoğluun kitabından bir şey deniyorum. 7-8 yemek kşığı kuru dut(beyaz olanı) 500ml kireçsiz suya koyup 10 dk kaynatıyorum. ılınınca çıkan suyu süzüp özelikle akşamarı az az içiyorum. İsteyen denebilir. Sanki biraz daha iyi geliyor. Sizinle paylaşmak istedim. Bugün annemler gelecek, ortalığı toplayıp yemek hazırlamalıım. Hepinizi çok seviyorum...

neşecimm sonra dutları da yiyormusun peki?

Yok yemiyorum canım, zaten suyu epey şerli, canım bile istemiyor. Suynu da bir seferde değil, yudum yudum arada içiyorum..Deneyin 1 hafta falan yaptıkta sonra açılıyor gibi geldi bana ama ben çok düzenli hergün yapamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…