• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

dün gittik kontrole iyi çok şükür 6100 olmuşuz 62 cm boyumuz
şöyle yapıyorum sabahları peynir eziyorum elimle veriyorum azcık tadını alsın diye
ben sabah anne sütü ile başlayıp kahvaltılık olarak peynir vericem öğlenleri anne sütü ve yoğurt ikindi meyve suyu anne sütü olarak gidecem akşam da yoğurt ve annne sütü yemek suyu olarak devam edicem canım
tatlım 2o1o anneleri facebook var oğlumun adına açtım kızlarla ordan görüşüyoruz bebişlerin resimleri var erenin 2 resmi var sen de açsana sadece bebeklerimiz olsun ben sadece ekim anneleri var aileden kimse yok yani

dün gittik kontrole iyi çok şükür 6100 olmuşuz 62 cm boyumuz
şöyle yapıyorum sabahları peynir eziyorum elimle veriyorum azcık tadını alsın diye
ben sabah anne sütü ile başlayıp kahvaltılık olarak peynir vericem öğlenleri anne sütü ve yoğurt ikindi meyve suyu anne sütü olarak gidecem akşam da yoğurt ve annne sütü yemek suyu olarak devam edicem canım
tatlım 2o1o anneleri facebook var oğlumun adına açtım kızlarla ordan görüşüyoruz bebişlerin resimleri var erenin 2 resmi var sen de açsana sadece bebeklerimiz olsun ben sadece ekim anneleri var aileden kimse yok yani

canım anlayamadım facebook adresimi bu, özelden adresi göndersene..

kk 2010 ekim anneleri olarak geçiyor nevyas kabul ediyor kurucu o orada bebeklerin resimleri var konuşuyoruz isimlerimizle ama sadece facebookta adımızı kullanıyoz benimki mert eren loveli

nasılsınız kızlar? çalışan bir insan olarak bu kadar uzun zamandır evde olmak accık bunalttı beni akşam olmuyor bazen hele oğlum ağlayınca saatlerce kollarımda kollarım kopuyor ne yemek yapabiliyorum ne bişey zor valla

ben hiç sıkılmadım desem işi hiç özlemedim
oğlum ağlayınca ne yapacağımı şaşırıyorum ben kucağa az almaya başladım daha çok oyun yoksa kollarım fena ağırıyor ama o uyanıkken iş yapamıyorumuyurken de yapamıyorum çünkü ayağımda uyuyor indirince uyanıyor yaramaz

benim en büyük sıkıntım hiç bişey yapamamam..hep memede uyumak istiyor sonra koynumda yatağa alınca uyanıyor ya da gaz nedeni ile ağlıyor ben de oğlum uyurken iş yapmak istiyorum ama hiç bişey yapamıyorum akşam olsun da eşim gelsin diye dört gözle bekliyorum.
lovelicim 3 aylık olunca azalıyor mu gaz problemi ve uyku daha bir düzene giriyor mu merak ediyorum

evet azalıyor canım
uyku düzenini sen oluştur canım mesela saat 22.30 emzir altını değiştir yatağına koy salla ışık olmasın ve onunla konuşma ses çıkarma ağlayacak başta alma kucağına ilk günler zor olur ama bir hafta sonra kolay olur ben her gün bunu yaapıyorum oğlum anlıyor
mesela ağlıyor hadi oğlum iyyi geceler yapalım diyorum susuyor eşim kundaklıyor öpüyor iyi geceler diyor her gün aynı olmalı böylece düzeni oluşur canım

senin tavsiyelerine hep uydum buna da uyacağım..yeter ki düzene girsin her türlü zorluğa razıyım..uykuya hasretim gece o sessizlikte o kadar zor oluyor ki kalkmak..

senin tavsiyelerine hep uydum buna da uyacağım..yeter ki düzene girsin her türlü zorluğa razıyım..uykuya hasretim gece o sessizlikte o kadar zor oluyor ki kalkmak..

sezencim canım tebrik edemedim seni kusura bakma...
şimdi tesadüfen girdim buraya neşeyi merak ettim neşe olsa olsa bebeğini büyütüyordur diyip girdim.....
tebrik ederim canım seni...seni eşini bebişi bekleyen herkesi....Sağlıkla büyüsün inşallah...:16:

kizlar kucakta durmak istemesinden biraz yakinmissiniz sanirim, gaz sorunu vs aglayan bebekler kucakta daha rahat ediyor tabi. Boyle baglama sallari var, kucaginiza bagliyorsunuz, bebegi istediginiz zaman icine katip istediginiz zaman cikariyorsunuz. Bunlari cok tavsiye ediyorlar, hani annelerimiz ninelerimiz onceden bizi tasirmisya, ayni konsept. Birkac resim ekleyeyim:

moby%20wrap%20-%20solid%20_%20350.jpg

Bu sunebilen bir kumastan yapilmis, uzunca bir bez aslinda, buda baglanis sekli anlatim:

[video=youtube;JG41ZG-IbCA]http://www.youtube.com/watch?v=JG41ZG-IbCA[/video]

Buda elastik olmayan kumastan:

reklame_forside.jpg

ve anlatimi:

[video=youtube;_43INpwSv68]http://www.youtube.com/watch?v=_43INpwSv68[/video]

hem onde, hem belde, hemde kalcada tasinabilecek sekilde baglanabiliyor. Ellerinizde bu sekilde bosta kaliyor :)

şimdi tesadüfen girdim buraya neşeyi merak ettim neşe olsa olsa bebeğini büyütüyordur diyip girdim.....
tebrik ederim canım seni...seni eşini bebişi bekleyen herkesi....Sağlıkla büyüsün inşallah...:16:

canım benim çok teşekkür ederim doğdu da büyüyor işte teyzesi..amin canım

elastik olanlari ilk 6 ay falan tavsiye ediyorlar, baslarda biraz zorlaniliyormus ama nette cok videosu var anlatimli, onlari bolca izleyip denemek lazim.

4-5 metre arasi oluyor bunlarin uzunluklari. Ama alacaginiz kumasin kaliteli ve dayanikli olmasina dikkat edin.

Insallah isinize yarar :) Bende simdiden alacagim elastik olanindan. ilk aylarda cok onemli imis bebek ve anne bagi, agladiginda teselli edilmesi guveni saglarmis, eger guven saglanamaz ise tedirgin olup surekli huysuz oluyormus. Insallah bu sekildede kucagimizda nefesimize kalbimize yakin olup dahada iyi olacak bagimiz diye dusunuyorum.

Kolay gelsin size :)

nasılsınız kızlar? çalışan bir insan olarak bu kadar uzun zamandır evde olmak accık bunalttı beni akşam olmuyor bazen hele oğlum ağlayınca saatlerce kollarımda kollarım kopuyor ne yemek yapabiliyorum ne bişey zor valla

benim en büyük sıkıntım hiç bişey yapamamam..hep memede uyumak istiyor sonra koynumda yatağa alınca uyanıyor ya da gaz nedeni ile ağlıyor ben de oğlum uyurken iş yapmak istiyorum ama hiç bişey yapamıyorum akşam olsun da eşim gelsin diye dört gözle bekliyorum.
lovelicim 3 aylık olunca azalıyor mu gaz problemi ve uyku daha bir düzene giriyor mu merak ediyorum

Benimkinin hala gazı ve uykusu düzenli değil. Cnım bebekten bebeğe değişiyor galiba..Ege nasıl annesi? Kokla benm için onu...

evet azalıyor canım
uyku düzenini sen oluştur canım mesela saat 22.30 emzir altını değiştir yatağına koy salla ışık olmasın ve onunla konuşma ses çıkarma ağlayacak başta alma kucağına ilk günler zor olur ama bir hafta sonra kolay olur ben her gün bunu yaapıyorum oğlum anlıyor
mesela ağlıyor hadi oğlum iyyi geceler yapalım diyorum susuyor eşim kundaklıyor öpüyor iyi geceler diyor her gün aynı olmalı böylece düzeni oluşur canım

Kundak yapıyor musun canım? Ben ilk zamnalar yapıyordum velet hemen çıkıyordu içinden, artık yapmıyorum. Şimdi seninki akşam yatırdıktan sonra tüm gece uyuyor mu? maşallah. Benimki kalkıp duruyor..

Hele eşin yanında horlayıp duruyorsa...

Masal sen misin? Nasılsn canım? Biz bağırışıp duruyoruz teyzesi..Emzir, gazını çıkar, altını al, salla, gene emzir, kussun üstünüdeğiştir..Ömrümüz bunlarla geçiyor çok şükür. Am hasta olmasınlar da...Sen kendinden bahset biraz...

elastik olanlari ilk 6 ay falan tavsiye ediyorlar, baslarda biraz zorlaniliyormus ama nette cok videosu var anlatimli, onlari bolca izleyip denemek lazim.

4-5 metre arasi oluyor bunlarin uzunluklari. Ama alacaginiz kumasin kaliteli ve dayanikli olmasina dikkat edin.

Insallah isinize yarar :) Bende simdiden alacagim elastik olanindan. ilk aylarda cok onemli imis bebek ve anne bagi, agladiginda teselli edilmesi guveni saglarmis, eger guven saglanamaz ise tedirgin olup surekli huysuz oluyormus. Insallah bu sekildede kucagimizda nefesimize kalbimize yakin olup dahada iyi olacak bagimiz diye dusunuyorum.

Kolay gelsin size :)

canım buları ben de çok araştırmıştım dikkat edin, bazı yanlış uygulamalar erkek bebeklerde kısırlığa yol açıyormuş.

Lovelim dün arkadaşlar geldi okuldan, okulöncesinden bir arkadaş da gedi Ona sordum daha ek besinlere başlama dedi. 4 aylık olunca yavaş yavaş tattır ama 6 aydan önce başlama vermeye dedi. paylaşmak istedim. daha sindirim sistemi hazır değilmiş..

Nesecim dogru kullanilmasi gerekiyor tabiiki, bunda en onemli nokta bebek icinde iken dizlerinin popodan daha yukarida olmasi. bu cok onemli, bu sekilde agirligini yaymis oluyor. bacaklarida baya bi ayirik olmasi gerekiyor.

Bircok videodada gosteriliyor sekli zaten, once baya bi izlemek lazim. Cok izledim ben ve bence super bir yontem, elastik olanlarda ztn oyle sikisma gibi birsey olmuyor, sunuyor biraz her durdugu yerde. Birde iyi yerlestiriyorsun bebegi icine. Isteyenler icin video linkleri yollayabilirim bulamayan var ise, bircok degisik tasimi yontemleri var, yenidogandan buyuk cocuklara kadar :)

valla neşecim ben 2 aylık bebeğe pilav yedireni gördüm maşallah hiçbişeyi olmadı yavaş başlamak konusunfda 6 ayda tam başlanır da tatırmalar yoğurtlarbaşlanır bence neşem sütüm çok değil şimdilik yetiyor ama büyüdükçe yetmeyecek

Back