30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Maşallah Lovelim, bebişin kilo almış bak. Erken gelmez Eren bilir en zaman geleceğinisen hiç tasalanma annesi. O doktor da bir temiz sopayı hak etmiş. Allah korusun ya adam para derdine erkenen kesecek bide. Aman semtine bile uğramayın onun. Büyük geçmiş olsun. Benim de evvelsi gün korkunç sancılarım vardı, sistitle karıştı bide. Sen de dikkat et aman. Hala okula gidiyor musun? Dinlen artık..

gidiyorum neşe seminer dönemi ya oturuyoruz zaman geçiyor pazartesi ayrılıyorum izne
ya sorma neşe burdaki ilçede dr yok bacım kasap hep o yüzden ben dr merkezden seçtim ve bu konuda uzman tüp bebek ve riskli gebelik uzmanı adam hem çok insancıl biri çok seviyorum ve güveniyorum o ne derse yapıyorum biliyorum ki benim iyiliğim için diyor paracı değil

Aman Loveli az kalmış, biraz daha sık dişini, haftaya benim gibi bol bol tembellik yaparsın inşallah. DR'a güvenmek çok önemli, başkalarına gitme sen boşver. İlçeyi boşver, merkeze git gene...İnşallah doğumunda önceden gider yatarsın böyle stresler yaşamazsın..Öğretmenliğin de bu yönleri zor işte. İlçede herşey daha zor. Neyse sen dinlen şimdi, bak bebişinde güzel kilo alıyormuş maşallah. Az evel Ceren isimli KK'den bir arkadaşla msn'de yazıyorduk, benim durumları anlatıyordum. Bebişin kilo alması için bulgur pilavı ve kırmızı mercimek ye dedi. Akşama bulgur yapıcam be de. Dene istersen..

İnşallah hayırlı haberlerle dönerler. Kızlar biz acıktık. Yie uğramaya çalışırız inşallah. Lovelim seni ve Ereni ve herkesi öpüyoruz..Bu arada oğluma Faruk ismini koymak istiyorum, nasıl?

yeni topiğiniz hayırlı olsun tatlı hamişler..ben de bir kafamı uzatayım dedim..umarım hepinizi güzel bebişlerinize sağlıkla kavusursunuz. Biz de inşallah bu topiğe transfer olabiliriz..
boshayallersmile
amin inşallah....sengözlerimebaksanab neşecim nasılsın?epeydir görüşemedik seninle...inşallah herşey yolundadır..geçen gün moralin bozuktu sanırım....topice yazdım ama hemen çıkmışsın sanırım canım...yerimseniben

neşecim iyi olduğuna sevindim..kırmızı mercimek ve bulguru ben de deneyeceğim.ayrıca Faruk ismi çok güzel yazılışı söylenişi kolay akılda kalıcı ben beğendimm

Lovelicim canım aman ya geçmiş olsun sevindim iyi olmanıza Erenim de iyi çok şükür..naza var bizde nazar

İyi olmaya çalışıyoruz canım, iyi olmak zorundayız inşallah. Çok oturamıyorum genelde o yüzden çıkıyorum, şimdi de çıkıcam çok acıktık:)) sen nasılsın? Nasıl gidiyor? Yeni aya hazır mısın?

Teşekkür ediyorum Sezenim. Ben de sizinl olunca daha iyi oluyorum. Dene canımen de bulgur ve mercimeği. İsmimizi beğenemne sevindim bakalım hayırlısı...

Kızlar çıkmalıyım çok acıktık çünkü. Gene uğrarım inşallah...

kendini yorma dinlen neşecim...yaşadıklarını yeni okudum ve çok üzüldüm...dualarım seninle canım...inşallah herşeyin üstesinden geleceksin....bebişinide sağlıkla kucağına alırsın inşallah...bende yeni aya hazırım...cumartesi sabah yumoş takibim var gene...bakalım inşallah bu ay hayırlı olur benim için....dualarınızı bekliyorum canım...olumunekankayizsmile

Nesecim iyi olmana sevindim, sistitle ne demek. Bu arada faruk güzel isim, ama ben hüseyini sevmiştim.Hüseyinde çok güzel. Benimki eğer erkek olurda olcaytürk ismini buldu, ama ben terattüt ettim, biz daha bebek gelmeden hep ufuk ismini düşünmüştük. muhtemeen ufuk koyacam. Bakalım kız isimlerinede bakıyorum.aklımda 1-2 isim var.
çılgın gidecekti zerdal da gidecekti

evet biz ikimiz çılgınla pazartesi gideceğiz.

ufuk güzel
ben de hüsyin ismini sevmiştim ya da alıştık ondan mı acaba

Bakalım, nesecim netleştirsin, çocuk doğacak, peki nese eşim ne diyor faruk ismine.

Çılgıncığım ne düşünüyor acaba. Biz aklımızdan çok isim geçiyor, ama ben her seferinde ufukta kalıyorum, muhtemelen ufuk olacak.

Selam kizlar

Bayram esnasinda bazilarinizin yasadiklarini okudum, gercekten cok uzuldum, bukadar duyarsiz nasil olabiliyor babalar anlamiyorum..

Loveli canim bebeginin buyudugune coook sevindim, 2600 gr cok iyi bence.

Bende pazartesi gunu ultrasyonda idim, bebegimizin herseyi normalmis. Ve bitane prensesimiz olacak :)

Günaydın kızlarrrrrr, şöyle bir baktım herkes iyi maşallah. Allah sağlığımızı, huzurumuzu bozmasın. Kızlar inşallah biz yarın doktora gidicez, kilo alıp almadığına bakacak. Hayırlısı olsun, bana göre normal zaten kilosu. İnşallah herşey yolundadır. Bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz:)) tam 4 yıl geçti. Sabah eşime de dedim, istatistiklere göre en tehlikeli zamanlardayız, 4. ve 5. yıllar boşanmaların en çok olduğu yıllarmış. Sebebi bence gayet açık, erkeklerin kendini güvende hissedip odunlaşmaları. "Akşama yemeğe çıkalım" dedim, "olmaz" dedi, bana sürpriz yap dedim "ne istiyon?" dedi. "Bu saçma adetleri de başıma açma" dedi. "hani biz sadece bize ait günleri kutlayacaktık" dedim ve sustu. Akşama bakalım odunluklarına devam edecek mi? Bazen kendime kızıyorum, çok mu yüz veriyorum da böyle yapıyor acaba? Bunda benim de payım olmalı. Sizinkiler de böyle mi? Bir çevremdeki arkadaşlara bakıyorum bir bize bakıyorum, 30 yıl bu adamı mı bekledim ben diyorum, karşıma çıkan ilk erkekle evlensem bir fark olur muydu ki? Galiba iyi bir terapiste ihtiyacım var benim(

Canım dualarımız seninle. Yumoş takiplerini fazla kafana takma. Bazen 4-5 yumoş olur ama sonuç olmaz, bazen hiçbiri iyi gelişmedi görünür ama bakmışsın hamilesin. Hiçbirşeye takılma, rahat ol, bol dua et.

Zerdalım sistit; idrar yolu iltihabı. Hamilelikte hormonlar yüzünden ve bebişten bolca oluyor, aklınızda olsun benim gibi su kürü uygulayın. İlaç içmeyeceğim inşallah diye inat ettim, şimdilik sancılarım geçti şükür. Bebiş aşağıya baskı yaptığı için idrar torbası tam boşalamıyor, içeride kalan idrarda da mikroorganizmalar ürüyor, sebebi bu. Tamamen boşaltabilirsen bol su ile inşallah en azından doğuma kadar idare edebiliyormuşsun. Zaten doğumdan sonra kendiliğinden kayboluyormuş.
Hüseyin güzel isim de, benim annemin babasının ismi ve bizim tüm ailelerde en az 1 Hüseyin var. Ayrıca eşimin ablası yeni doğum yaptı, onun çocuklarına uydurmak için istemiş eşim bu ismi. Ben kimseye uymayı sevmem. Faruk ismini bir arkadaş Ömer Faruk diye koyacaktı, o yüzden vazgeçmiştim ama O da Faruk koymadı. O yüzden istediği isme geri döndüm. Hayırlısıyla sağlıkla gelsin de bakalım.

ufuk güzel
ben de hüsyin ismini sevmiştim ya da alıştık ondan mı acaba

Bence de alıştınız. Ben hiç alışamamıştım, bir de eşimden ablasınınkilere uydurduğu itirafı geldikten sonra artık hiç istemem.

Eşim burun kıvırıyor ama bence isim koymak öncelkle annenin hakkı. Baba kuyruğunu sallaya sallaya gezsin, anne her sıkıntısını çeksin sonra da ismine baba karar versin. Ne ala memleket. Ufuk da güzel bir isim bence.

maşallah cherrycim, kız azlığı var ortalıkta zaten. Yalnız dikkatli ol, benim doktor da baştan kız demişti, sakın beni gibi acele edip bişiler alma. Değişebiliyor.

Bazı kişiler böyle oluyor, allah akıl fikir versin diyorum. Bebeğin hayırlı uğurlu olsun, doğum ne zaman.

Faruk çok güzel isim, hüseyin maden bütün akrabalarda var, bencede isim koymak annenin hakkı. Koy canım uşağının ismini, Bizde pazartesi gideceğiz kontrole, çok merak ediyoruz. Bebiş ne alamde 11 haftaya başladık ya ense kalınlığına bakılır sanırım.

nesecim sen eşinle severek evlendin demi, yanlış hatırlamıyorsam, neden böyle ilgisiz, ilk başlarda da böylemiydi. Ya da erkekler belli bi yıldan sonra değişiyor mu? Önemli günlere hepsi para tuzağı diyorlar, erkeklerin yapısında var sanırım. Biz daha 2 yıl olacak evleneni birazda tayin sıkıntısı çektik, o yüzden hani daha kıyamıyoruz birbirimize, yoksa ilerde değişecek mi diye korkuyorum.

selam güzellerim
oo topiğin ilk kızı geldi haaaa ne güzelll hep erkekti bakalım zerdal ve çılgının bebeleri ne kız mı erkek mi sağlıklı olsunlarda
benim eşim kutlar ama hediye falan almıyoruz artık birbirimize o benim aldıklarımı beğenmiyor söylemiyor da beğenmediğini giymeyince anlıyorum o yüzden hediye yok evde bir yemek ya da dışarda ben çok takılmadığımdan
hatta ben kendi doğum günümü bile unutuyorum eşim asla unutmaz
yetiştirilmeden sanırım ailem kutlamaz aklımıza bile gelmez kutlamak
eşimin ailesi ise tam tersi eşim kaç yaşında hala kutlanır doğum günü düşünün
ben de ablamınkini kutlayım dedim ama günü şaşırmışım
o derece alakamız yok yanii
tamam kötü bir örneğim değil mi

selam kizlar

Bilmiyorum valla sonradan degisebilirmi, ama gayet net olarak gordu ve gosterdide bize Degisecegini sanmiyorum yani, ama yinede halen pek birsey almis degilim, daha erken diye dusunuyorum.

Bu ozel gunleri bizde pek kutlamiyoruz ya, baslarda farkli idi ama, ozel gun olmasa bile arada yemege cikardik birseyler yapardik falan. Simdi ise yok oyle seyler. Yemege restorana gidelim dedigimde cani istemiyor hic, evde yemeyi tercih ediyor. Sinema desen internette hepsi var filmlerin diyor, ki var, ama farkli bir ortam sonucta.

Yani bizimde gunlerimiz evde geciyor, hafta ici isten dolayi hep yorgun oluyor zaten, haftasonuda dinlenmek istiyor.

Ama evde cok ama cok yardimci, ortaligi toplar, bulasiklari yerlestirir falan. Allaha sukur cok anlayisli kocam var :) Bel sorunlarim var ve evde cogu seyi yapamiyorum, hamile olmadigimda dahi, simdi ise biraz daha kotu ve birsey kaldirtmiyor/yaptirmiyor zaten. Onun icin pek sikayetci olmaya hakkim yok gibi geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…