30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Kızlar, ben ayın 2 sinden beri hastanede yatıyorum :/ Preeklampsi şüphesiyle yattım, yeni çıktım, o da çıkmak istiyorum diye bıraktı dr. Hafta içi tekrar gideceğim. Bir daha yatış yaparsalar da doğum yapana kadar tutarlar sanırım. Şeker yüksek seyrediyordu, insüline başlandı maalesef. Tansiyon da fırladı, nerden başıma sarıldı bilmiyorum. Evde bu ikisini idare etmek çok zor oluyor. Hastanede kendimi bedenen iyi hissediyorum ama manen çöküyorum. Evde de zor oluyor. Çok kötü hissediyorum ve sürekli endişe halindeyim. Bir an önce sağlıkla oğluma kavuşmam için dua edin lütfen. Benim de dualarım sizinle. Sevgiler, öpücükler.

NEŞECİM;canım benim sen çok güçlüsün ve her türlü sıkıntının üstesinden oğlun için geleceksin Allahın izni ile..eşinle de dönünce konuşursun azıcık daha sabır oğlunu koynuna alınca hepsi geçecek inşallah

KRACHER ben de seni merak ediyordum geçmiş olsun bizi habersiz bırakma..çok az kladı ama sabrın da tükeniyor değil mi?kıyamam sana ben..

LOVELİCİM aslan gibi doğacak Eren hiiç merak etme ne su ne kilo vız gelir ona maşallahı olacak göreceksin

Vay be nesecim ne diyeceğim bilemiyorum, bende sana bayramda başımdan geçeni anlatayım. Benim eltimde hamile, bu salı günü hastaneye yatacak, yanında da 3,5 yaşında bir kızı var. Başka şehirde oturuyor. Bayramda kaynım annesigilin yanına gelmiş, sabah eşimi aradı bişey istedi, sonra dedim ki abin buraya mı gelmiş he dedi. tam biz köye gidene kadar 2 saat kendime gelemedim, 9 aylık hamile kadın atılırda köye anne babayla bayramlaşmaya gelinirmi diye, Sonra köye gittik, ben duramadım baya bi çattım buna, sen nasıl bi adamsın bu kadın 9 aylık hamile tansiyonu düşse, düşse bayılsa nasıl haberin olacak, yanında çocukta var dedim, ya gerçekten ne sorumsuzluk, şu eltimi göreyim iyice dolduracam bu adama bayramda sen mi gönderdin diye, hayır annesini daha yeni gördü, bugünde onlar doğuma gidecekler. Oğlu hamile karısını atıp şehirden şehire bayramlaşmaya geliyor, kızıda evde durup annesi babasıyla bayramlaşmak için bizimle beraber köye gelmiyor anlamadım nasıl iş, allahtan benim eşim böyle değil.Sonrada kaynım ne dese beğenirdin, ben laytmıyım diyor. 2 tanede kendi kızı olacak, yarın elin oğullarıda onlara yapar demiyor. Bu eşine ve çocuklarına verdiğin saygıdır. laytlıkla ne alakası var. Bide kendi araba sürmeside bilmiyor, bende dedim ki sen araba sürmesinide bilmiyorsun bişey olsa nasıl gideceksin dedim, benim eşimden içiri götürür dedi, bende hamileyim benim eşim benimi bıraksın.
ben onu duymuştum venüs aklımda o alıp denemekte fayda var
kızlar kontrolde suyum azalmış sıvı alımını artır dedi dr umarım faydası olur kilosu 2300gr dr biraz zayıf dedi moralim bozulduuu

Canım benim geçmiş olsun. Bol su içmeye çalış canım.

zerdal ben inanamıyorum boyle erkeklere..alsanaalsanasmile
çok sinirleniyorum..light erkek değilsin dogru, odun erkek demek lazım..klava:
eğitimsizlikten mi, insanın içinden gelmesinden mi??

Geçmiş olsun arkadaşım..inşallahh bu zor zamanları atlatırsın.dualarımız seninle

He ya layt olunca, layt erkeklere hakaret olur, bencede odun. insan hangi zihniyetle 9 aylık hamile karısını bırakıp gelir, napsın köy kurtarır onu. Sen nasılsın canım, günlerin nasıl geçiyor.

Kızlar bugün biraz daha rahatladım şükür, eşim gece yola çıktı, eve geliyor inşallah. Topunu Allah'a havale ettim gitti. Biliyorum daha çok çekicem ama benim de Yaradan'ım yardım edecek. İnşallah birgün eşimin gözleri ve dili de açılacak. Hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum. Dualarınızla herşey yoluna giriyor çünkü hepimiz birbirimizi menfaatsiz seviyoruz burada. Bu arada oğluma Faruk ismini koysam, sizce güzel mi? Anlamı; iyiyi kötüden ayıran. Peygamberimizin isimlerinden biriymiş.

evet amerikan güreşiii yandı babaaaa

ilk onlar öğreniyorlar ama işte şans dün gibi olursa hop oturup hop kalkarız

Canım akşam çok sakin sakin izledik dimi? Hiç hop oturup hop kalkamadık( olsun biizm için bu bile güzel bir sonuçtu, adamlar çok tecrübeliydi, zamanı nasıl kullanıyorlar dimi?

Çılgınım insanlar bence 2'ye ayrılır, problem çıkaranlar ve problem çözenler. Onları düzeltemeyiz. Kimbilir neyin hıncını içlerinde biriktirdiler ve hamileliğimde çıkarmak istiyorlar. Ellerine o fırsatı Mevlam vermesin.

aile var aile var çılgınım RABBİM iyi insanlarla karşılaştırsın bizi
ben de kızdım hem de çok ama işte elimizden gelen yok

Amin Lovelim. Dualarınız bana yeter Canım dün yarım saat yürüyüşe çıkayım dedim 10 dk'lık yolu gidemedim, sancılandım döndüm. Sen de dikkatli ol eğer yürüyüş yapacaksan, hala kendimizi eskisi gibi sanıyoruz ama epey ağırlaşmışız ya...

evet lovelicim yaaa..inanılacak gibi değil bu yaptıklarıı..ilerde ne olacak sanıyorlar..annesinin üzüldüğünü gören çocuk anlamıcak mı sanki kimin ne yaptığını..

Maksat zaten üzülmeleri olunca, zevk alıyorlar. Hepsinin evladı var, başka da bişi demiyorum. Ya Sabır...

Elfidacım gel her zaman buraya da, birgün kendini burda bulacaksın inşallah..Herşey hayal ederek başlıyor. Ben bile hala inanamıyorum hamile olduğuma :))

öyle malesef elfidam ya
neyse RABBİM doğru yollu göstersin inşallah eşine ,
karısının çocuğunun kıymetini bilsin

amiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn Lovelim amin hepimiz için geçerli bu.

inşallah :Saruboceq:

canım benim yaaa iyisin dimi şimdi az kaldı ALLAHIN izniyle bebeğini kucağına alacaksın
sağol tatlım sen nasılsın güzelim
keşke azcık layt olsan deseydin sadece bebek yapmayı bilen erkeklere ne denir bilmiyorum
eğitimle değil inan insana değer vermekle her eğitimli duyarlı değil

neşecim iyi olmana çok sevindim bunlarda geçecek acı günler olarak kalsa da

Kayınvalidem diyorki ben demedim gel deyin kendisi gelmiş diyor, bi taraftanda diyorki sakınan göze çöp batar bişey olmaz diyor, benimki ilk olduğu için bu kadar özenli davranıyormuşum, yav 1 olsa ne olur 5 olsa ne olur, evlat evlattır. Benimde aklıma gelip dememişim ki sen 3 tane çocuğundan hangi birini ayırt ediyorsun, ilkinin kıymeti varda diğerlerinin yok mu dememişim. İşte insanın aklına gelmiyor. neyse bu laf çok olur, elbet derim birgün. Ya kızlar kaynım eltimi bıraktı diye bu kadar sinirlendim, umarım benim başıma gelmez, ama herşey insanlar için. Aynı şey komşumun başınada gelmişti, eşinin annesi hastalandı, akraba yok bişey yok, eşi yalnız bırakıp gitmişti. Ben tedirgin olmuştum, en ufak bişeyde bize haber ver hastaneye götürürüz diye.

kızlar

dün kahverengi lekelenmelerim ve ağrım oldu..gittik dr. çok endişelendi o da..yolculuktan olmuş bir de cts günü köpeğim için yani doğumda ne olucak ilgilenemicem die çok ağlamıştım stres yaptın mı dedi..muayene etti çok şükür rahim ağzım kapalıymış.doğum sancıları başlamış resmen karnım acayip sertti ve ağrılar vardı..4 gün yatacaksın dedi sadece lavoboya kalkacaksın ve günde 4 lt su içeceksin dedi bak gör nasıl hissedeceksin düzeldiğini..bi de dün hiç oynamamıştı dr gidene kadar Ege çok korktum.Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

ay çok rahatladım sezen aman dikkat güzelim
dün eren de akşama kadar dürtünce öyle hafif oynadı akşam çok şükür oynadı şimdi iyi
ama bugün belim ve karnım da ağrı var hayrolsun

Kızlar ne olur bana kötü haberler vermeyin, biz yol arkadaşlarıyız. Ben de uğraşıyorum zaten tansiyondu şekerdi... Sezenim ne olur dikkat, Allah'ını seversen şu an kendinden ve bebişinden başka bir şey düşünme... Loveli sen de canım, bel ağrın vs normal artık, yalancı sancıların başladı. Neşe sen de eşini çok takma, en azından şu an. Bir kenara bırakın kayınvalideleri, eşleri, dostları...
Bana ne, sana ne demeyi öğrenmenin zamanı geldi de geçiyor.

loveli nasil acaba dün doktora gidecekti merak ettim
Kracher canım çok doğru yazmışsın insan bunu her gün daha iyi anlıyor..gerçekten de şu an oğlumdan ve benden önemli değil hiç bişey...

iyiiyim kızlarrrr dün haber veremedim
sancılar normalmiş dedi dr telaşa gerek yo dedii

Kızlar merhaba, hepinizi çok özledim. Haber veremedim çünkü korkunç sancılar çektim kaç gün. Eşim geldi şükür. Arayıp arayıp niye döndüğüne dair abuk subuk konuşuyorlar ama hiçbiri umrumda bile değil. Onlar hastalıkla yalan uydururlarken Rabbim başka bir hastalık veriverdi. Şimdi hastalık da bulunca rahatladılar, tövbe estağfirullah...Boşuna hastalıkla şaka olmaz demiyorlar. Şimdi de memur emeklisi kayınpederimi gidip özel hastaneye yatırmışlar, ameliyat ettirecekler, şimdiki konu da para...Bunlar biter gelin baksın diye tuttururlar, beklemedeyim yani. 5 çocuktan en küçüğü eşim, yüzünü yumuşak görüp herşeyi buna yüklüyorlar. Benimki de olayları bir anlayabilse. Kendini şu sır kapısı benzeri programlardaki iyi kalpli evlat yerine koyup ne deseler he diyor ama birgün inşallah herşeyi anlar. Olayların iyi-kötü olmadığıı, oyunlar döndüğünü. Neyse kızlar 3-4gün sistitim azmıştı. Hele eşimin geldiği gün brşey denedim inanamıyaaksınız 5 civarı su içtim. Sürekli ama. Doldur-boşalt...En sonunda artık su içince kusmaya başladım. Dakika başı tuvaletteydim. Ya bol su ile atacaktım yada ilaç içecektim. Dün sabah laboatuvara gidip tahlil yaptırdım çok şükür geçmiş. Aklınızda olsun 1 gün sıkın dişinizi bol su için. Bugün diçmeye çalışıyorum gene bırakmayacağım suyu inşallah. Daha iyiyim şükür. Bir de doğum sancıları mı başladı neyse ikisi birbirine girdi ağrıların. Çok şükür ama iyiyim maşallah. Hiçbirşey bizden ve bebişlerimizden önemli değil kızlar. Gece bebişim kıpırdarken, arkasını dönüp yatan küsken babamızın elini aldım koydum karnıma. Dedim ki "bak bu çocuğun 1 babası var ve ona muhtaç,ama başkalarının başka evlatları da var. Bu cocuğun seninle benden başka kimsesi yok". Anlarsa anlar, anlamazsa da kendi bilir.

Canım Allah kimseye akılsız koca vermesin, çok zor oluyor, aşırı iyi niyetli eş zor oluyor.

Amin Canım kıyamam benim gibi olmuşsun. Rahim sertleşmesi diyorlar buna, yorgunluktan oluyor. Yatacaksın, bol su içeceksin, yemene içmene dikkat edeceksin. Egemiz sağ sağlim gelecek inşallah..

ay çok rahatladım sezen aman dikkat güzelim
dün eren de akşama kadar dürtünce öyle hafif oynadı akşam çok şükür oynadı şimdi iyi
ama bugün belim ve karnım da ağrı var hayrolsun

Canım sen de dikkat et kendine..Eren bazen kilo almak için kıpırdamayack,bazen de kalori yakmak için içeride taklalar atacak.

Nesecim girmemiş hiç, ne yaptı acaba, eşi geldimi.

Canım ya sizi de meraktabıraktım. İyiyim şimdi şükür. İyi olmak zorundayız inşallah..

Ah canım bunu bir öğrenebilsem, ucu bana dokunmasa önemsemem de, 8 aylık hamile yapayalnız kalınca kolay olmuyor umursamamak...

iyiiyim kızlarrrr dün haber veremedim
sancılar normalmiş dedi dr telaşa gerek yo dedii

Canım artık yavaş yavaş doğum antremanlarımız başlıyor. Seninki sezeryan olacak bakalm bana ne diyecek dr? 17'si gib gel, bakalım bebiş kilo almışmı demişti. Gitmeye de korkuyorum...

neşecim iyi olmana çok sevindim bunlarda geçecek acı günler olarak kalsa da

Canım insanlar iyi niyetli olmayınca bu biter başkası başalr. Rabbim hiçbir kötü niyetliye fırsat vermesin, bizle korusun Yüce Mevlam. Plan yapanların planlarını başlarına çevirsin. En güzel planları Yaradanım yapar kimsenin de kılı kıpırdayamaz.

sorma neşecim ya dün çok ağrım oldu belim kasıklarım ve karnım geçer umuduyla 2 saat bekledim ayağa bile kalkamıyordum bi de sıkışştım kapı çalsa açabbilir miyim dedim acaba zorla kalkıp lavaboya gittim gele gele 2 damla geldi bitti
eşimi aradım ağrım var dedim dr arıycam haber veririm dedim dr aradım anlattım hemen orda bir kadın doğumcuya git beni ara dedi tırstım ben gittiğim dr kasap çıktı az kalsın ameliyata alıyordu 38 haftalık olmuş bebek alalım diyor ben şok tabii 35 diyorum dr bana öyle dedi diyorum o bilememiş diyor bi de ağrı kesici yazdı bunu al dedi
çıktık ordan kendi dr gitiik 150-160km hızla gidiyor eşim benden heyecanlı yanii
dr girdik muayene olduk çko şükür bişy yok bebek haftasında çıktı bir haftada 300gr almış 2600 olmuş çok sevindim buna rahimde açılma yok erken gelmeyecek dedi rahattlattı bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…