• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

selam kızlar
yazlıktayım size bir bakayım dedim ne var ne yok diye hava serin hatta soğuk!! ama onca sıcak günden sonra şikayetçi değilim hiç

Kızlar hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Tek tek cevap yazamıyorum hepinizi okudum. Malum bayramda ve bayram sonu şehir dışından misafirlerim gelecek hala temizliği bitiremedim. Bir yandan da sol bacağım kasılıyor. İnşallah ahyırlısıyla atlatırım bu bayramı. İlk fırsatta yazarım inşallah. Hepinizi öpüyorm. Şimdiden bayramını mubarek olsun..Yaradan'a emanet olun...

cheryycim teşekkür ederim canım..senden de güzel haberler bekliyoruz inşallahh

evet benim arkadaşımın tüp bebekti hem de benim gibi..sezeryan olacaktı kesin..suyu geliverdi erkenden..normal oldu zibidi:)

canım sıkma canını..benim arkadasımda oldu aynısı, ilacını kullandı. eşi de doktor üstelik.
doktorlar mutlaka dikkat ederek veriyorlar..sen merak etme..

ben de senin bayramını kutluyorumm..oğlusunu ve seni kocaman öpüyorum..kendini yormaa..gelenler yardımcı olsunlar artıkk..

maşallahh sonuna az kalmışş..ne güzel canım yaa:nazar:
ben de göreyim inşallah o günleri

Ay nesecim geçmiş olsun canım ya, inşallah çabuk atlatırsın.Bu arada hatimlerimizi ve dularımızı dualadık, yeni listeye başlıyacağız. allah kabul etsin. Seninde bayramın mübarek olsun. canım kendini pek yorma bari, tam son ayların misafirde zor olur.

Ben yeni hamileyim ama tam tedaviye başılyacağım ay bebek geldi, hatta doktor randevumu bile almıştım. bebeği görmeye gittik. Allahım çok büyük.

hoşbuldum :)
benim kızım olacak inşallah. ismi de bir değişiklik olmazsa Meriç. seninle benzer süreçler yaşadım aslında. benim bulantılarım 3 aydan sonra geçti tabi. ve 3 aydan sonrası da daha rahattı. şimdilik de ciddi bi problemim yok şükür. gecen hafta doktora gittigimde (31+6 da) benim bebegim de 1900 gr'dı. Dr da oldukça iyi oldugunu söyledi. hatta 2200-2300 gr a ulaştıktan sonra erken dogum olsa bile yaşama şansının çok yüksek oldugunu söyleyerek rahatlattı beni.
ancak son kontrolde pozisyonunun ters oldugunu gördük. kızım öyle oturup duruyor yani. eger dönmezse sezeryan ihtimali de ortaya çıktı yani...
bu arada arkadaşlarımdan biri 8. ayında idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullanmıştı. (hatta daha önce de aynı nedenden dolayı kullanmış) gecen yıl aralık ayında dogum yaptı ve bildigim kadarıyla bebeği gayet sağlıklı. doktoruna güveniyorsan bence onu dinlemelisin.

canım kullan dr demişse kullan kullanmamak daha kötü dr güven canım Allahın izniyle bişey olmazinşallah rahat ol canım

hoşgeldin ben de aşılamaya geçecekken hamilekaldım
sağlıkla gelsin meriç kızımız burası güzeldir gel hep haber ver bizeee

,
inşallah Allahın izniyle hepimiz kucağımıza alırız sağlıkla hayırlısıyla

nesemese canim ben norvecteyim, buradada idrar yolu iltihabi hamilelikte cok normal diyorlar, artan sivi akintisindan oluyormus genelde, buradada antibiyotik veriyorlar hamilelere hep. yani bebege bir etkisi yokmus tehlikeli. Eger tedavi edilmez ise erken dogum ve bebekte zararlara yol acabiliyormus.

Yuksek dozda c vitamin takviyesi, portakal suyu bol bol su icmek faydali oldugu soyleniliyor, ayni zamanda kizilcik kapsulleri aliyor burada bazi hamileler, buda iltihabi engelliyormus, ama cok alinmamasi gerekiyor bu kapsullerin (kizilcik = cranberries ingilizcede)

iyiyim canim benim, halen bebisimi hissetmiyorum pek ona moralim bozuluyor biraz :( ama ilk bebeklerde 20. haftayi bulabilir hissedilmesi deniliyor, yani cok takmamaya calisiyorum ama, yinede zaman hizli hizli gecsede hissetsem diyorum :)

Senin gunler nasil geciyor

selam kızlar
yazlıktayım size bir bakayım dedim ne var ne yok diye hava serin hatta soğuk!! ama onca sıcak günden sonra şikayetçi değilim hiç

Selam kizlarr, bugun doktordan geldim, tam olarak seker olup olmadigi belli degil, degerler insulindirencindende yuksek cikmis olabilir dedi, ama hamile oldugum icin ve seker hastaligi tehlikeli oldugu icin dikkat etmem gerekiyormus. Hergun testlere devam et, eger 8 in ustune cikar ise insuline baslamamiz gerekir dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim. Insallah biraz dikkat edersem degerleri dusuk tutabilirim.

Simdiden herkesin bayramini kutluyorum, hepimiz icin hayirli olsun.

Opuyorum herbirinizi :)

slm kızlarr napıyosunuz ben hamile olamayanlardanım ama yakında geçicem buraya biliyorum.sizin işinize yarayacak bişey duydum yazayım dedim.belki deneyen olur aranızda.şimdi bebek doğunca bebek daha ağzına anne sütü bile almadan ağzına bir nar tanesinin suyunu damlatınca bebeğin hiç gazı olmuyormuş.ne kadar doğru bilemem topiklerde okudum bende deniycem inş olunca.aklınızda bulunsun dedim belki denemke isteyen olabilir.hadi kendinize iyi bakın şekerlerr...bizede bol bol dua edin öpüldüünüz...opuyorumnanaktan

ben onu duymuştum venüs aklımda o alıp denemekte fayda var
kızlar kontrolde suyum azalmış sıvı alımını artır dedi dr umarım faydası olur kilosu 2300gr dr biraz zayıf dedi moralim bozulduuu

dene bencede ama bulunabilinir mi bilmiyorum ki şimdi.burda anca kasımda falan gelir.ben alıp buzluğa atıcam.hamile olunca inş.canım kilosu 2000 üzerinde ise sorun yok.ben çocuk gelişimciyim bilirim az çok.zaten 2300 diyosun o doğana kadr 2500 olur yada geçer.merak etme sen.stres yapıyosun bak.stres yok.normal doğum aralığı 2500-3500 dür.seninki 2300 yani çok büüyük bir fark yok.o da tamamlanır zaten.tabi sen stres yapmazsan.boşver biraz muz falan ye proteinli şeyler ye.suyunu artırmak için ben sana karpuz tavsiye ederim.tamamen sudan oluşan bir meyve.su içmesi başlı başına usandırır seni.karpuz ye bak bi de üzüm falan ye.hem sulu hem şekerli olduğu içibn susatır seni.çay ve kola da içme sakın.gerçi sen daha iyi biliyosundur ama yazdım yinede.karpuzu ihmmal etme...öpt

slm herkese bende 9 haftalık hamileym birşey sormak istiyorum benim sol kasık bölgemde bugun bi kımıldama gibi bişi var biliyorum bebek oynaması olmayabilir hani bazen bagırsaklar calışırya öle gibi bişi ama agrım sancım felan yok acaba nedir bilen varmı huysuzlaştım valla:(((

Kızlar hepinizin geçmiş bayramı mubarek olsun. Bu bayram benim bayram gibi geçmedi hiç:(( 1. günün sabahın köründe görümcelerim telefon telefon üstüne aradılar, babaları rahatsızlanmış, eşime hemen git dediler. Eşim bulduğu ilk arabayla hemen Malatya'ya gitti. Kardeşlerinden 2'si daha yola çıktı. Kayınpederim biraz yaşlı ve çok sigara içiyor. 1 günlük yolculuğun ardından eşim aradı, babası iyiymiş. İyi olmasına sevindim. Dr'a götürmüşler ilaç falan vermiş, eve dönmüşler. Sonra eşim beni arıyor, orada bayram gezmesine çıkmışlar. Diyorum ki "madem baban iyi, gel. Bak benim sancm var ve idrar yolu iltihabım iyice azdı", eşim "ben daha gezicem, gelmişken 10-15gün kalırım" demez mi? Kızlar ben bu kadar saf ve salak mıyım ya???Burada karnım burnumda yapayalnız eşimi beklerken beyefendi ailecek bayram gezmelerine çıktı orada. Benim ailem babasıyla görüşmüş, iyi olduğunu öğrenince babam küplere bindi, seni nasıl yalnız bırakıp gezebilir diye. Onunla uğraşırken annemin şekeri 210'lara fırladı. Ben burada durmadan sancıdan ve sinirden ağlıyorum. Sormayın ya, ödüm kopuyor bebiş erken gelecek diye, hele gece gelirse naparım bilmiyorum. Komşuların hepsi tatilde:(( kendim bacağımın kasılmasından araba kullanamıyorum ve oturduğumuz yer şehirden 30dk uzakta. Ne olur dua edin bana. Allah'ım bu kocama akıl fiir versin. Azönce de açmış telefonu, bilet bulamıyormuş, ben de uçakla gel dedim, uçak çok pahalıymış. Ben bu kadar adam içinden bunu nasıl buldum ya? Şeytan diyor boşa gitsin. Şu karnımdaki günahsız çocuk ne olacak:((
Sizin de kafanızı şişirdim, çok üzülüyorum, ne olur dua edin...

Selam kizlarr, bugun doktordan geldim, tam olarak seker olup olmadigi belli degil, degerler insulindirencindende yuksek cikmis olabilir dedi, ama hamile oldugum icin ve seker hastaligi tehlikeli oldugu icin dikkat etmem gerekiyormus. Hergun testlere devam et, eger 8 in ustune cikar ise insuline baslamamiz gerekir dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim. Insallah biraz dikkat edersem degerleri dusuk tutabilirim.

Simdiden herkesin bayramini kutluyorum, hepimiz icin hayirli olsun.

Opuyorum herbirinizi :)

Canım inşallah herşey yoluna girer. Şeker için bir tarçın kabuğunu içtiğin suya at, arada iç onu, dengeliyor. Büyük geçmiş olsun.

slm kızlarr napıyosunuz ben hamile olamayanlardanım ama yakında geçicem buraya biliyorum.sizin işinize yarayacak bişey duydum yazayım dedim.belki deneyen olur aranızda.şimdi bebek doğunca bebek daha ağzına anne sütü bile almadan ağzına bir nar tanesinin suyunu damlatınca bebeğin hiç gazı olmuyormuş.ne kadar doğru bilemem topiklerde okudum bende deniycem inş olunca.aklınızda bulunsun dedim belki denemke isteyen olabilir.hadi kendinize iyi bakın şekerlerr...bizede bol bol dua edin öpüldüünüz...opuyorumnanaktan

Canım inşallah kısa zamnada seni de burad görürüz, nar suyunu KK'de ben de okumuştum. Bİr de sarılık olmasın diye az 1-2 damla şekerli su veriyorlarmış ilk gün. Ne kadar doğru bilemiyorum..

ben onu duymuştum venüs aklımda o alıp denemekte fayda var
kızlar kontrolde suyum azalmış sıvı alımını artır dedi dr umarım faydası olur kilosu 2300gr dr biraz zayıf dedi moralim bozulduuu

Canım suyunun azalması damarlardanmış,içtiğimiz suyla ilgisi yokmuş, dr'um demişti. Damarlarda kan akımını arttırmanın yolu da yemeklerden sonra yarım saat hafif yürüyüşmüş. İstersen dene...Suyu da bol iç ne olur ne olmaz.

dene bencede ama bulunabilinir mi bilmiyorum ki şimdi.burda anca kasımda falan gelir.ben alıp buzluğa atıcam.hamile olunca inş.canım kilosu 2000 üzerinde ise sorun yok.ben çocuk gelişimciyim bilirim az çok.zaten 2300 diyosun o doğana kadr 2500 olur yada geçer.merak etme sen.stres yapıyosun bak.stres yok.normal doğum aralığı 2500-3500 dür.seninki 2300 yani çok büüyük bir fark yok.o da tamamlanır zaten.tabi sen stres yapmazsan.boşver biraz muz falan ye proteinli şeyler ye.suyunu artırmak için ben sana karpuz tavsiye ederim.tamamen sudan oluşan bir meyve.su içmesi başlı başına usandırır seni.karpuz ye bak bi de üzüm falan ye.hem sulu hem şekerli olduğu içibn susatır seni.çay ve kola da içme sakın.gerçi sen daha iyi biliyosundur ama yazdım yinede.karpuzu ihmmal etme...öpt

maşallah kilosuna bence dr'lar bizi korktuyor. Canım dediklerin güzel de bir de şekeri fırlamasın sonra...

slm herkese bende 9 haftalık hamileym birşey sormak istiyorum benim sol kasık bölgemde bugun bi kımıldama gibi bişi var biliyorum bebek oynaması olmayabilir hani bazen bagırsaklar calışırya öle gibi bişi ama agrım sancım felan yok acaba nedir bilen varmı huysuzlaştım valla:(((

canım daha çok erken, bağırsak hareketi olabilir. Sağlıkla gelsin canım...

Kızlar hepinizin geçmiş bayramı mubarek olsun. Bu bayram benim bayram gibi geçmedi hiç:(( 1. günün sabahın köründe görümcelerim telefon telefon üstüne aradılar, babaları rahatsızlanmış, eşime hemen git dediler. Eşim bulduğu ilk arabayla hemen Malatya'ya gitti. Kardeşlerinden 2'si daha yola çıktı. Kayınpederim biraz yaşlı ve çok sigara içiyor. 1 günlük yolculuğun ardından eşim aradı, babası iyiymiş. İyi olmasına sevindim. Dr'a götürmüşler ilaç falan vermiş, eve dönmüşler. Sonra eşim beni arıyor, orada bayram gezmesine çıkmışlar. Diyorum ki "madem baban iyi, gel. Bak benim sancm var ve idrar yolu iltihabım iyice azdı", eşim "ben daha gezicem, gelmişken 10-15gün kalırım" demez mi? Kızlar ben bu kadar saf ve salak mıyım ya???Burada karnım burnumda yapayalnız eşimi beklerken beyefendi ailecek bayram gezmelerine çıktı orada. Benim ailem babasıyla görüşmüş, iyi olduğunu öğrenince babam küplere bindi, seni nasıl yalnız bırakıp gezebilir diye. Onunla uğraşırken annemin şekeri 210'lara fırladı. Ben burada durmadan sancıdan ve sinirden ağlıyorum. Sormayın ya, ödüm kopuyor bebiş erken gelecek diye, hele gece gelirse naparım bilmiyorum. Komşuların hepsi tatilde:(( kendim bacağımın kasılmasından araba kullanamıyorum ve oturduğumuz yer şehirden 30dk uzakta. Ne olur dua edin bana. Allah'ım bu kocama akıl fiir versin. Azönce de açmış telefonu, bilet bulamıyormuş, ben de uçakla gel dedim, uçak çok pahalıymış. Ben bu kadar adam içinden bunu nasıl buldum ya? Şeytan diyor boşa gitsin. Şu karnımdaki günahsız çocuk ne olacak:((
Sizin de kafanızı şişirdim, çok üzülüyorum, ne olur dua edin...

neeeeeeeeeeeeeee inanamıyorum bence sen hastaneye git yat bari emin ellerde olursun
sıkma canını gelmez erkenden sen strese girdin ya ondan kasılmaların olmuştur
ailen haklı karnı burnındasın ne gezmesi kızdım eşine gerçekten

neeeeeeeeeeeeeee inanamıyorum bence sen hastaneye git yat bari emin ellerde olursun
sıkma canını gelmez erkenden sen strese girdin ya ondan kasılmaların olmuştur
ailen haklı karnı burnındasın ne gezmesi kızdım eşine gerçekten

canım aynı şeyi ben de düşündüm, hiç değilse gece korkmam dedim ama bu sefer de görümcemler laf ederler, kendileri gibi oyun yapıyorum sanırlar. Eşimi doldurup gönderecekelr zaten şimdi, bu sefer babamızın hastalığını kıskandı derler, bir de onlarla uğraşmak istemiyorum bu halde. Suç benim eşimde. Madem gördün baban iyi, dön dimi ama? Neyse sinirimi bozmayayım, hepsini Rabbime havale ettim. Bana dua edin canım, sizlerin duaları benim için çok önemli..İyiki dertleşebileceğim siz varsınız.

Canım kilo konusunu da hiç kafana takma. Benimki de son gidişte 1900gr idi, netten baktık ya normalmiş. Dr'lar önce korkutuyorlar, sonra da bebek çok büyümüş , sezeryanla almamız gerekiyor diyorlarmış. yeni doğum yapan bir arkadaş dedi. Bence seninki tombiş bile olacak maşallah. Sen bebişinle konuş bol bol, sağlıklı olacak o annesi inşallah...

duamız senle canım yaaaaa bu döneminde eş önemli
şu görümelerin saçını başını yolasım geldiiii eşin de inşallah hatasını anlamıştır neşem
bol dinlen canım

kilosu değil de neşe suyu endişelendiriyor beni ama bugünden itibaren yürüyüş yapıcam
yürümüyordum sıcak diye şimdi başlarım yavaş yavaş

Ben kaç gündür hep bebişimle dertleşiyorum.."Bebeğim büyü de anneni koru, kolla, bu babanın da canına oku" diyorum :))

Ben de yürüyemiyorum canım, bugün oy kullanmaya gittim gelene kadar nefessiz kaldım, karnım kasıldı kaldı...Neyse hayırlısı. Canım benim biraz uzanmam gerek sanırım belim ağrımaya başladı. Öpüyorum, iyiki varsın, varsınız. Çok rahatladım. Allah sizden razı olsun. Bebişine bağışlasın seni, su meselesini de kafana takma, inşallah bebişin güzel güzel yüzüyordur annesinin güvenli yatağında...

hakkın var erkek çocuk korur anneyi endişe etme annesi
ben de konuşuyrum oğlumla dayan orda annecim daha erken suyunu iyi kullann kilo al diyorum ona

Back