• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Selam kizlar, carsamba gunu bende saglik/diyet/besin uzmani ile gorusecegim. hastahaneden saat verdiler. doktorum bende seker var diyor ama ben emin degilim valla, insulindirenci var onu biliyorum, zaten oncedende vardi ama, seker yok gibi bence. test yapiyorum haftalardir evde, ve cok yuksek cikmiyor. Anlamadimki nasil bende seker oluyor.. sekerli yiyecekte yedim test yapmak icin, sonuclar yine hemen hemen ayni cikiyor, ve cok yuksek degil.

Bakalim carsamba gunu diger doktor ne diyecek..

Sizler nasilsiniz? nesemese? loveli? Son donemde agri oluyormu cok?

Loveli bak belli olmuyor bu uşakların neler yapacağı benim bi arkadaşta sezeryan kararı almıştı, doğum hastanesine gidince %60 açıklık var demişler, kendi doktoruda sen doğuramazsın çatın dar demiş. ama 2 saat sonra normal doğurmuş. Aslında biraz korkuyorum ama, galiba normal isityorum. Canımda çok tatlıdır ama bakacağız.

Selam kizlar, carsamba gunu bende saglik/diyet/besin uzmani ile gorusecegim. hastahaneden saat verdiler. doktorum bende seker var diyor ama ben emin degilim valla, insulindirenci var onu biliyorum, zaten oncedende vardi ama, seker yok gibi bence. test yapiyorum haftalardir evde, ve cok yuksek cikmiyor. Anlamadimki nasil bende seker oluyor.. sekerli yiyecekte yedim test yapmak icin, sonuclar yine hemen hemen ayni cikiyor, ve cok yuksek degil.

Bakalim carsamba gunu diger doktor ne diyecek..

Sizler nasilsiniz? nesemese? loveli? Son donemde agri oluyormu cok?
şişmezsen sorun yok da şişersen yürüyemiiyorsun
hadi güzel haberler getir bizeeee
Loveli bak belli olmuyor bu uşakların neler yapacağı benim bi arkadaşta sezeryan kararı almıştı, doğum hastanesine gidince %60 açıklık var demişler, kendi doktoruda sen doğuramazsın çatın dar demiş. ama 2 saat sonra normal doğurmuş. Aslında biraz korkuyorum ama, galiba normal isityorum. Canımda çok tatlıdır ama bakacağız.

belli olmuyor o kesin arrkadaşıma dr nnormal olur demiş
diğer dr kesin hemen sezeryan demiş ertesi gün sezeryan olmuş bilmiyorumkismile

Kızlar merhaba, hepinizi öpüyorum. Bugün çok endişeliyim:(( sabah tahlillere gittik, kan tahlillerim iyi çıktı şükür, şekerim de normaldi maşallah..Kan değerlerim de iyiymiş, kan hapını kes dedi dr, ancak idrarda iltihap çıktı epey yüksek. 2 ilaç verdi. Biri antibiyotik (Sultasid), diğeri de antiseptik (purinol). İlaç kullanmayı hiç istemiyorum. Dr bebeğe zararı yok dedi ama prospektüsünde gebelikteki kullanımı ile ilgili veri yok diyor:(( eczacı da bebeğe sistit geçmesi daha kötü sonuçlara yol açar demiş:(( ne yapıcam ben kullanayım mı kullanmayayım mı? Bu ilaçları yada benzerlerini kullananız var mı??Kızlar bayramda ve bayram sonu şehirdışından eşimin akrabaları ve arkadaşları gelecek. Yatılı misafirim olacağı için giremezsem şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum, hepinizi kocaman öpüyorum. Evi de toparlamam gerek bu yüzden. İnşallah fazla yorulmam. Hepiniz bebişlerinizle Alllah'a emanet olun..

Merhaba,
ben de ilk gününden beri bu topigi takip ettigim halde ilk defa yazma fırsatı buluyorum.
32 hafta 4 gündür hamileyim evet :) ve 31' imdeyim. tam da ancak tedavi ile bebek sahibi olacagım galiba diye umutsuzluga düştügüm bi anda geldi surprizim. diger topikteki nesemesenin sevincli haberi bekleme dönemimdeki umudum oldu.

Merhaba,
ben de ilk gününden beri bu topigi takip ettigim halde ilk defa yazma fırsatı buluyorum.
32 hafta 4 gündür hamileyim evet :) ve 31' imdeyim. tam da ancak tedavi ile bebek sahibi olacagım galiba diye umutsuzluga düştügüm bi anda geldi surprizim. diger topikteki nesemesenin sevincli haberi bekleme dönemimdeki umudum oldu.

Canım hoşgeldin aramıza. Ne güzel aynı zamanlarda doğurucaz inşalalh. Ne mutlu bana size umut olabildiysem, ben de hep sizinle bu günlere geldim zaten. Neyin olacak inşallah? İsmi belli mi? Biraz bahset bebişinle kendinden canım...

cilginkiz tebrikler daha yenicik hamileymissin :)

cheryycim teşekkür ederim canım..senden de güzel haberler bekliyoruz inşallahh

evet benim arkadaşımın tüp bebekti hem de benim gibi..sezeryan olacaktı kesin..suyu geliverdi erkenden..normal oldu zibidi:)

Kızlar merhaba, hepinizi öpüyorum. Bugün çok endişeliyim:(( sabah tahlillere gittik, kan tahlillerim iyi çıktı şükür, şekerim de normaldi maşallah..Kan değerlerim de iyiymiş, kan hapını kes dedi dr, ancak idrarda iltihap çıktı epey yüksek. 2 ilaç verdi. Biri antibiyotik (Sultasid), diğeri de antiseptik (purinol). İlaç kullanmayı hiç istemiyorum. Dr bebeğe zararı yok dedi ama prospektüsünde gebelikteki kullanımı ile ilgili veri yok diyor:(( eczacı da bebeğe sistit geçmesi daha kötü sonuçlara yol açar demiş:(( ne yapıcam ben kullanayım mı kullanmayayım mı? Bu ilaçları yada benzerlerini kullananız var mı??Kızlar bayramda ve bayram sonu şehirdışından eşimin akrabaları ve arkadaşları gelecek. Yatılı misafirim olacağı için giremezsem şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum, hepinizi kocaman öpüyorum. Evi de toparlamam gerek bu yüzden. İnşallah fazla yorulmam. Hepiniz bebişlerinizle Alllah'a emanet olun..

canım sıkma canını..benim arkadasımda oldu aynısı, ilacını kullandı. eşi de doktor üstelik.
doktorlar mutlaka dikkat ederek veriyorlar..sen merak etme..

ben de senin bayramını kutluyorumm..oğlusunu ve seni kocaman öpüyorum..kendini yormaa..gelenler yardımcı olsunlar artıkk..

Merhaba,

maşallahh sonuna az kalmışş..ne güzel canım yaa:nazar:
ben de göreyim inşallah o günleri

Ay nesecim geçmiş olsun canım ya, inşallah çabuk atlatırsın.Bu arada hatimlerimizi ve dularımızı dualadık, yeni listeye başlıyacağız. allah kabul etsin. Seninde bayramın mübarek olsun. canım kendini pek yorma bari, tam son ayların misafirde zor olur.
Merhaba,
Ben yeni hamileyim ama tam tedaviye başılyacağım ay bebek geldi, hatta doktor randevumu bile almıştım. bebeği görmeye gittik. Allahım çok büyük.

hoşbuldum :)
benim kızım olacak inşallah. ismi de bir değişiklik olmazsa Meriç. seninle benzer süreçler yaşadım aslında. benim bulantılarım 3 aydan sonra geçti tabi. ve 3 aydan sonrası da daha rahattı. şimdilik de ciddi bi problemim yok şükür. gecen hafta doktora gittigimde (31+6 da) benim bebegim de 1900 gr'dı. Dr da oldukça iyi oldugunu söyledi. hatta 2200-2300 gr a ulaştıktan sonra erken dogum olsa bile yaşama şansının çok yüksek oldugunu söyleyerek rahatlattı beni.
ancak son kontrolde pozisyonunun ters oldugunu gördük. kızım öyle oturup duruyor yani. eger dönmezse sezeryan ihtimali de ortaya çıktı yani...
bu arada arkadaşlarımdan biri 8. ayında idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullanmıştı. (hatta daha önce de aynı nedenden dolayı kullanmış) gecen yıl aralık ayında dogum yaptı ve bildigim kadarıyla bebeği gayet sağlıklı. doktoruna güveniyorsan bence onu dinlemelisin.

cilginkiz ve zerdal, sizlere de tesekkür ediyorum. ayrıca tebrik ediyorum. inşallah güzel bir hamilelik süreci gecirirsiniz. inşallah hepimiz zamanı geldiğinde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi.

canım kullan dr demişse kullan kullanmamak daha kötü dr güven canım Allahın izniyle bişey olmazinşallah rahat ol canım
Merhaba,
hoşgeldin ben de aşılamaya geçecekken hamilekaldım
sağlıkla gelsin meriç kızımız burası güzeldir gel hep haber ver bizeee
cilginkiz ve zerdal, sizlere de tesekkür ediyorum. ayrıca tebrik ediyorum. inşallah güzel bir hamilelik süreci gecirirsiniz. inşallah hepimiz zamanı geldiğinde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi.
,
inşallah Allahın izniyle hepimiz kucağımıza alırız sağlıkla hayırlısıyla

nesemese canim ben norvecteyim, buradada idrar yolu iltihabi hamilelikte cok normal diyorlar, artan sivi akintisindan oluyormus genelde, buradada antibiyotik veriyorlar hamilelere hep. yani bebege bir etkisi yokmus tehlikeli. Eger tedavi edilmez ise erken dogum ve bebekte zararlara yol acabiliyormus.

Yuksek dozda c vitamin takviyesi, portakal suyu bol bol su icmek faydali oldugu soyleniliyor, ayni zamanda kizilcik kapsulleri aliyor burada bazi hamileler, buda iltihabi engelliyormus, ama cok alinmamasi gerekiyor bu kapsullerin (kizilcik = cranberries ingilizcede)

iyiyim canim benim, halen bebisimi hissetmiyorum pek ona moralim bozuluyor biraz :( ama ilk bebeklerde 20. haftayi bulabilir hissedilmesi deniliyor, yani cok takmamaya calisiyorum ama, yinede zaman hizli hizli gecsede hissetsem diyorum :)

Senin gunler nasil geciyor

hisstemen için erken moral bozma 2 haftya büyük olasılıkla yavaş yavaş başlarsın
ben de iyiym güzelim bebişimi bekliyorum vallla

Back