• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

ben hep pc hem cep telefonu kullanıyorum nasıl uzak kalacağız etrafımız baz istasyonu dolu tv var tabi az kullanamak daha iyi ama ne yapalım

sağlıklı hayırlı olsun da valla kız erkek farketmiyor değil mi

hogatoeecim geçmiş olsun aramızda bu durumu yaşayan yok umarım da olmaz
sana da büyük geçmiş olsun umarım sağlıklı bir gebelik geçirirsin

Zerdalım 26. cuz tamam, şimdi kaçı okuyoruz? Kızlar duamıza siz de katılın pazartesi günü yapılacak yanlış hatırlamıyorsam..

canlarım nasılsınız bizim laptopun şarj aleyti bozuldu giremedim haber de veremedim işin kötüsü biz iyiyiz çok şükür ,

çılgınım hoşgeldin anne
benim de sol ağırırdı ama sağdan yumurtladım biliyom solum tıkalı ama oğlum hep sol taraftaydı
zerdalın oğlu çılgının kızız olacak
çılgınım bece sen her iki tarafa yaz hem mayısa hem nisana bi sürü hamişle tanışırsın bakarsın biz de sana ve zerdala bakmaya oraya geliriz dimi kızlar
ben şimdi çıkmalıyım
cherrycim iyi olmana sevindi m ne yaptığıın merak ediyordum vallla
neşecim ah erkekler ahhh anlamıyorlar bizi bazen değil mi

Lovelim iyi olun da ben de bazen giremiyorum..Kontrolün ne zaman? Bakalım babası götürürse biz inşalalh cumartesi gidicez. Çokmerak ediyorum acaba normal pozisyonunu aldı mı? Bu ahftalarda dönüyorlarmış sonra büyüdükleri için dönmeleri güçleşiyormuş. Bugün TV'de bir kanalda gebelik egzersizleri gösterdiler özellikle kolay doğum ve uygun pozisyonu alabilmesi için birkaç hareket. Sen egzersiz yapıyor musun? Ben dışarı da çıkamıyorum, yürüyüş yapamıyorum evde ufak ufak başlasam iyi olur. Kegel egzersizini demiştin ya sen bugün de dediler onu çok faydalıymış, sonrası için de...

Selam kızlar. Bu benim ikinci hamileliğim. İlkini preeklampsi yüzünden kaybettim. Geçmişe biraz baktım ama rastlamadım.Benim gibi teshis konan var mı aranızda.

Canım geçmiş olsun brdaha hiç olmasın. Bu hamişliğin hayırlısıyla sağlıkla tamamına erer inşallah. Hiç kafana takma. Şimdi bu hastalık nasıl bişi diye sorucam, öğrendikçe başıma geliyor en iyisi hiç bilmeyeyim:)) sonra kötü oluyor..

Canım benim, ilk başlarda bende korkuyordum kasık ağrısından sonra iyiye işaret olduğunu öğrenince bu seferde olmadığı zaman niye ağrımıyor oluyorum.

memlekete gidince bende kardeşlerimle pc kavgası yapıyordum. Evde olsa muhtemelen bizde eşimle yaparız. Pc si zararlı diyemi acaba. Kızlar bendecep telefonundan uzak durmaya çalışıyom ama yinede akşamları annemlere konuşuyom uzaktalar. bebek var, az konuşmam lazım diyorum ama bi çözüm bulmalı bu duruma.

Loveli canım gerçekten merak ettim seni, arada sordum, acaba gittiğin yeri yazıp çıktında ben göremedim mi diye düşündüm. İyi canım fazal uzun sürmeden geldin. Burdaki iş yerindeki arkadaşlarda oğlun olacak diyor. baya adapte oldum, bende sanki oğluş olacakmış gibi hissetmeye başladım.

geçmiş olsun canım. ikinciyi inşallah kucağına alırsın.

Canım zarardan falan değil, oyunu sekteye uğruyor tüm gün oyun başında...:)) koca bebeğim benim..Şimdi de anaşma yaptık bakalım az sonra kalk demeye başlar. Bana hemen cuzumu yazın ne olur:)

ben hep pc hem cep telefonu kullanıyorum nasıl uzak kalacağız etrafımız baz istasyonu dolu tv var tabi az kullanamak daha iyi ama ne yapalım

sağlıklı hayırlı olsun da valla kız erkek farketmiyor değil mi

hogatoeecim geçmiş olsun aramızda bu durumu yaşayan yok umarım da olmaz
sana da büyük geçmiş olsun umarım sağlıklı bir gebelik geçirirsin

Canım o kadar çok zararlı şeyle karşı karşıyayız ki...En önemlisi de bizim psikolojimiz..

Hepinizi öpüyorum. Yavrularınızla Allah'a emanet olun...

kontrolum 8 eylülde ben de çok heyecanlanıyorum hazırlıkların tamam mı neşecim ben sadece aldım öyle duruyor çantamı da hazırlamadım valla şifoniyer, bekliyoruz adam daha başlamamış bile yapmaya neyse
sen normal istiyorsun dimi ben sezeryan olucam o kesin geçen kontrolde öyle dedi bana hem çatım dar hem de kan sulandırıcı kullanıyorum

yaş da önemli canım yaş ilerledikçe çevresel veiçsel faktörler artıyor arkadaşımın dediği gibi zamanı önemli ama yaş ilerledikçe daha zor oluyor herşey

kontrolum 8 eylülde ben de çok heyecanlanıyorum hazırlıkların tamam mı neşecim ben sadece aldım öyle duruyor çantamı da hazırlamadım valla şifoniyer, bekliyoruz adam daha başlamamış bile yapmaya neyse
sen normal istiyorsun dimi ben sezeryan olucam o kesin geçen kontrolde öyle dedi bana hem çatım dar hem de kan sulandırıcı kullanıyorum

Az kaldı dimi canım? Hayırlısı olsun da..Benim dr da sezeryan yanlısı, kesin son anda bişiler çıkarır beni endişelendirir ve alır ama dayanabildiğim kadar dayanıcam inşallah..Belimdeki fıtık düşündürüyor biraz beni:(( bu gece hiç uyuyamadım, artan ağırlık ve denge bozukluğundan sanırım siyatik sinirimi sıkıştırıyor, sol bacağım çok ağrıyor. Hayırlısı bakalım. Canım hazırlık hiç bitmiyor da yavaş yavaş yapıyorum ben de..Çantalarımızı hazırladım, bir bana bir bebişe. Hala aklıma geldikçe koyduklarım var. Bebek bezi ve küvet almadık daha mesela aklıma geliveren. Biz sadece karyola aldık şifonyer falan almadı babası, oda da yapmıyoruz henüz yanımızda yatacak çünkü. Eşyalarını biryerlere sığdırmaz olursam o zaman düşünürüz. Hayırlısıyla sağlıkla gelsinler de..Canım eşim başımda gene, kapatmalıyım. Öpüyorum seni ve herkesi..Yardan'a emanet olun..Şeniz

Bizde henuz birsey almadik, zaten cok erken gibi. Aklimdada hep birsey olursa korkusu var..

Insallah bu sefer birsey olmayacak ve hayirlisi ile kucagimiza alabilecegiz bebegimizi.

Bugun cok tuhaf bir ruya gordum, 16 haftalik bebegimi dogurmus oluyorum ve cok saglikli gozukuyor, normal kilosunda gozukuyor yani oyle minyatur falanda degil,hastanedende beni ayni gun eve yolluyorlar, ben simdi evde ne yapacagim diyorum emzirmeyi bile bilmiyorum falan, yarin kontrole geleceksin birsey olmaz diyorlar.

Insallah erken dogum yapmam :(

Az kaldı dimi canım? Hayırlısı olsun da..Benim dr da sezeryan yanlısı, kesin son anda bişiler çıkarır beni endişelendirir ve alır ama dayanabildiğim kadar dayanıcam inşallah..Belimdeki fıtık düşündürüyor biraz beni:(( bu gece hiç uyuyamadım, artan ağırlık ve denge bozukluğundan sanırım siyatik sinirimi sıkıştırıyor, sol bacağım çok ağrıyor. Hayırlısı bakalım. Canım hazırlık hiç bitmiyor da yavaş yavaş yapıyorum ben de..Çantalarımızı hazırladım, bir bana bir bebişe. Hala aklıma geldikçe koyduklarım var. Bebek bezi ve küvet almadık daha mesela aklıma geliveren. Biz sadece karyola aldık şifonyer falan almadı babası, oda da yapmıyoruz henüz yanımızda yatacak çünkü. Eşyalarını biryerlere sığdırmaz olursam o zaman düşünürüz. Hayırlısıyla sağlıkla gelsinler de..Canım eşim başımda gene, kapatmalıyım. Öpüyorum seni ve herkesi..Yardan'a emanet olun..Şeniz

Bende normal düşünüyorum. nese merak ettim seni, kilo falan varmı? Normal doğurabilirmisin. Vucut yapın nasıl canım. Ay ne güzel bebiş alışverişleri yapılmış. Cinsiyeti belli olunca bende yapacam. O küvetlerden alacam. ortasınada lif geriyorlar, koyacam üstüne yıkayacam bebişimi. hayal ettim güzel.

Loveli canım ne olur ne olmaz çantanı hazır bulundur.

yok yok yapmazsın hamileleler bu dönemlerde garip rüyalar görürler zaten bol bol dinlen ,
cherycim kimi arkadaşlar 3 aylıkken başladılar 6 aylıkken bitirdiler kimisi doğuma kadar bekliyor
ben 2 hfafta önce eksiklerimi aldım annem ve kayınvalidem zaten hazırlamışlardı herşeyi eksik olanları aldık biz
Rabbime emanetiz tatlım

Kızlar otuzuncu cuzu da okudum, diğer topikte göremezseniz diye buraya da yazıyorum. Hepinizin cumaları mubarek olsun.

Bizde henuz birsey almadik, zaten cok erken gibi. Aklimdada hep birsey olursa korkusu var..

Insallah bu sefer birsey olmayacak ve hayirlisi ile kucagimiza alabilecegiz bebegimizi.

Bugun cok tuhaf bir ruya gordum, 16 haftalik bebegimi dogurmus oluyorum ve cok saglikli gozukuyor, normal kilosunda gozukuyor yani oyle minyatur falanda degil,hastanedende beni ayni gun eve yolluyorlar, ben simdi evde ne yapacagim diyorum emzirmeyi bile bilmiyorum falan, yarin kontrole geleceksin birsey olmaz diyorlar.

Insallah erken dogum yapmam :(

Canım hayır olsun rüyaların. Ben de kötü kabuslar görüyorum son zamanlarda sık sık:(( hep bebişlerle ilgili.

Bende normal düşünüyorum. nese merak ettim seni, kilo falan varmı? Normal doğurabilirmisin. Vucut yapın nasıl canım. Ay ne güzel bebiş alışverişleri yapılmış. Cinsiyeti belli olunca bende yapacam. O küvetlerden alacam. ortasınada lif geriyorlar, koyacam üstüne yıkayacam bebişimi. hayal ettim güzel.

Loveli canım ne olur ne olmaz çantanı hazır bulundur.

canım ben biraz kiloluyum ama hamişlikte kilo almadım hala başladığım kilodayım:)) bu da bulantı ve kusmalardan oldu, hala arada geliyor ve bişi yedirmiyor. Son zamanlarda bebişimi besleyebilmek için zorla yemeye çalışıyorum. İnşallah arayı kapatabilirim..Dr'a yarın gidicez ama geneli sezeryandan yana, son anda anneleri korkutup sezeryana ikna ediyorlar. Bakalım benimki ne yapacak, şimdiye kadar normale uygun diyordu ama çok da güvenmiyorum. Canım alışveriş hiç bitmiyor insanın aklına hep bişiler geliyor. Hayali bile güzel dimi zaten herşey hayallerle başlamıyor mu?

yok yok yapmazsın hamileleler bu dönemlerde garip rüyalar görürler zaten bol bol dinlen ,
cherycim kimi arkadaşlar 3 aylıkken başladılar 6 aylıkken bitirdiler kimisi doğuma kadar bekliyor
ben 2 hfafta önce eksiklerimi aldım annem ve kayınvalidem zaten hazırlamışlardı herşeyi eksik olanları aldık biz
Rabbime emanetiz tatlım

canım ne şanslısın, benim kayınvalidem yok ve annem de pek ilgilenmiyor, herşeyi eşimle ben almaya çalışıyoruz. Eşime göre de çoğu gereksiz. Genelde netten alınabilecekleri ben aylık aldığımda kendim alıyorum. Hayırlısı..Yeterki sağlıkla gelsin. Kızlar yalnız bu "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" kitabını okumaya başladım 2 gündür , süper. Kitap okumaya meraklı olanlara duyurulur. Pekçok yöntem var ortalıkta ama bunun yöntemleri "çocukları bırakın ağlasın" mantığından uzak, bu da hoşuma gitti. Fırsatı ve parası olanlar mutlaka alıp okusun. hepsi....diye başlayan siteden aldım 2-3 günde geldi. Yok satıyor, buralarda bulamamıştım. Neyse eşim uyanır şimdi, ben gidiyorum. Canım kıyafet almak isterseniz "idilbaby"nin online sitesi var, kışlık eşofman türü kalın kıyafetleri falan da var ben buradan almıştım ama ihtiyaç olursa netten almaya devam edicem. Tavsiye ederim size de, ürünleri çok güzel. Hem yumuşacık hem kışılk, malum bizim bebişler kış bebişi olacak inşallah..

Kızlar hepinizi tek tek öpüyorum, cumalarınız mubarelk olsun, dualarınızda bizi unutmayın...

nesemese tesekkurler :)

Insallah senin istedigin sekilde dogum gerceklesir, ama turkiyedeki doktorlar sanirim normal dogum yanlisi degil pek..

Ağzına sağlık nesecim allah kabul etsin, inşallah pazartesi duasını yaparız.
Normal iyi gibi inşallah normal yaparsın. Annenin hücreleri kendini yenilermiş diye duymuştum, normal doğumda.

arkadaşım çatı muayenesine gittiçatı dar demiş dr nstde sancı çıkmış va açılma başlamış ertesi gün sezeryana aldılar yani dün önceki gün daha muayeneye gdiyordu
bugün bir mesaj açtım baktım arkadaşımdan gelmiş açtım mesajı bir bebek ben şok doğurmuşş nasıl heyecanlandım en iyisi yarın ben çantamı hazır edeyim 38.haftadaydı o normal istiyordu ama sezeryan oldu

lovelim benim bazen sanırım ani bir hareket yaptığımda filan kasığımda sancı oluyor..korkuyorum..baya hissettiren bişi..normal mi canım?

arkadaşım çatı muayenesine gittiçatı dar demiş dr nstde sancı çıkmış va açılma başlamış ertesi gün sezeryana aldılar yani dün önceki gün daha muayeneye gdiyordu
bugün bir mesaj açtım baktım arkadaşımdan gelmiş açtım mesajı bir bebek ben şok doğurmuşş nasıl heyecanlandım en iyisi yarın ben çantamı hazır edeyim 38.haftadaydı o normal istiyordu ama sezeryan oldu

OOOoooo maşallah aman Lovelim hazırlıklarını yap. Canım dr'lar bir yolunu bulup sezeryan yapıyor ben buna inanmaya başladım artık. Bugün biz de dr'a gittik maşallah "herşey normal ama bebişin kilosu az beni endişelendirdi" dedi dr. Ne kadar diye sordum. 1900 civarıymış. Haftasını 32+3 hesaplıyor ultroson. Netten baktığıma göre normal değil mi ya? Beni endişelendirmeye çalışıyor. Pazartesi hastaneye gel, tahlil yapıcam dedi. Gel de endişelenme şimdi. Kızlar ya 32-33. haftalarda 1900g normal değil mi? Bir arkadaşım bei uyarmştı, bol vitamin hapı verip bebekleri şişiriyorlar sonra da bu bebek büyük deyip sezeryanla alıyorlar demişti. Sizce benim bebişim zayıf mı? Bu arada 2 kilo almışım ama o da bebişin kilosu zaten. Acaba besleyemedim mi diyeceğim, ama normal gibi. Ay kafamı karıştırdı iyice. Ne dersiniz? Lovelim bana akıl ver.
Peki nasıl kilo alacak dedim? Sağa -sola yatmanın faydası avr mı dedim, hç farketmez dedi. Akşamalrı yemekten sonra yarım saat yürü, kan akımını hızlandırır bir de bol kırmızı et ye dedi ki ben ete yeni yeni alışmaya çalışıyorum.

normal canım ben de de oluoyor hala hızlı hareket edince korkma annesiiiii

Sormayın benim ani ani sancı giriyor, o hızlı hareket etmenin haricinde durup dururken..

Back