Merhabalar. Ben de 32 yaşında düşük yaptıktan sonra tanıştım çene ve boyun bölgemde çıkan ağrılı ve can sıkan sivilcelerle. Her ay adetim bitince başlayan ve özellikle boyun bölgemde çıkan ve göğüs bölgeme kadar inen sivilcelerimle yıllarca mücadele ettim. Doğum kontrol hapı kullandığımda rahat ediyordum ancak. Bu haplarıda kullanmak bende depresif belirtiler yapıyordu, bu yüzden devamlı kullanamadım. Bir sürü kremler ilaçlar derken 8 yıl geçmiş bu mücadelemin üstünden. Ve geçen ay arkadaşım ada çayı iç bakalım hormonlar üzerinde etkisi var iyi gelir belki dedi. Ben hergün sabah akşam yeşil çay içerim demlediğim yeşil çayın içine 2-3 dal adaçayı koyup içtim. İlk adet döneminde sivilce sayım %70 azaldı ve ben adaçayını hiç bırakmadan içtim ve şuan 2. Adet dönemini de geçtim hiç sivilcem çıkmadı. Yıllarca derdimin dermanı çok kolaymış meğer. SizedeKaç kişi var benim gibi bilmiyorum. Artık bu durumdan çok sıkıldım, şu yaz günlerinde daha da fazlalaştı sanki.Roaccutane dışında her türlü hap (şu 2-3 aylık verilenler) jel, krem vs kullandım. kısa süreli faydası oluyor , bırakınca tekrar başlıyor.
sorunum hormonal malesef, yarım yamalak bir pco teşhisi kondu( her belirtiyi göstermediğim için böyle söylüyorum) .yumurtalıklarımda kistler var, bu da reglden sonra yumurtlamamı engelliyormuş, hal böyle olunca da sivilcelenme oluyormuş.
beni jinekologa zaten dermatolog gönderdi. özellikle çene bölgesinde çıkan kistik sivilceler yumurtalık hastalıklarının habercisiymiş. doğum kontrol hapına başladım 1 yıl kadar önce, 6 ay kullandım. cildim şahaneydi, yumurtlama sorunum giderildiği için sivilce de çıkmıyordu. yalnız artan bacak ağrılarım dolayısıyla hapı bıraktım ve 2 ay sonra yine her şey başa döndü.
cildime çok iyi bakıyorum, fondöten vs kullanmam( ya da çok nadir diyelim) günlük temizliğini, nemlendirmesini yaparım.haftalık kil maskesi vs kullanırım. üstelik oldukça kaliteli ürünler kullanırım.
ama olmuyor, olmuyor, olmuyor.regl dönemim geldiğinde çenemde 2-3 tane devasa sivilce çıkıp on gün boyunca düzelmiyor.düzelince de izi kalıyor. tam kendimi iyi hissedecekken hop diğer regl dönemim geliyor.
bıktım artık( cildim o kadar beyaz ki, ufacık bir kızarıklık bile çok belli oluyor. bir de nohut gibi sivilceyi düşünün ( üstelik hep olmadık zamanlarda çıkıyor, düğünde ,bayramda vs...
Roaccutane da düşündüm ama bana uygun değilmiş.
bugün artık tekrar doğum kontrol hapına başlayacağım. çünkü bu ara psikolojim fena bozuldu. inşallah ciddi yan etkileri olmaz da biraz rahat ederim.
benim gibi olanlar var mı, varsa sizler nasıl çözüm buluyorsunuz ??
faydası olur belki. Adaçayını hazırlarken kaynamış suyu bardağa alın 1-2dakika bekleyin, bardağın içine Adaçayını atın. Adaçayının üstüne kaynar suyu döküp haşlamayın. İnşallah sizede iyi gelir adaçayı.