30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Canım ben de senin yaslarindayim ve iki sene öncesine kadar evlilik denilen kabusun icinndeydim. Önemli olan yuva kurmak değil, hayırlı bir yuva kurmak.

biliyorum hayatım, bilmem mi evlenenlerin hepsi boşandı etrafımda olan ama öyle çiğ kadınlar görüyorum ki bazı arkadaşlarım da dahil evli olanlar yemin ediyorum sanki daha fazla itibar ve saygı görüyor, çok rastladım aa o evli aaa o evli hanım mı ya da yenge falan beş para etmez köközler beş para etmez kocalarla evliler ama sanki dünyanın sahibi, bu nasıl bir egodur anlayamıyorum.
her şeyde olduğu gibi evlilikte de hazım önemli değil mi ben mi yanlış biliyorum?

biliyorum hayatım, bilmem mi evlenenlerin hepsi boşandı etrafımda olan ama öyle çiğ kadınlar görüyorum ki bazı arkadaşlarım da dahil evli olanlar yemin ediyorum sanki daha fazla itibar ve saygı görüyor, çok rastladım aa o evli aaa o evli hanım mı ya da yenge falan beş para etmez köközler beş para etmez kocalarla evliler ama sanki dünyanın sahibi, bu nasıl bir egodur anlayamıyorum.
her şeyde olduğu gibi evlilikte de hazım önemli değil mi ben mi yanlış biliyorum?

sen bir de onların içine gir, ne büyük sorunları vardır. dediğin gibi canım hazim çok önemli evlilikte.

benim istediğim hayırlı bir eş ve bir yuva, anne olmak hayırlı evlatlar yetiştirmek, çekirdek bir ailem olsun istiyorum.

Üzülme canım o hepimizin hayali...
Hatta ben gece rüyamda ne gördüm bak;
Okuldayım liseye gidiyormuşum. Ben de diyorum ben 30 yaşındayım ve ben okumak istemiyorum artık diyorum.
Ben çocuk yapmak istiyorum diye bağırıyordum. :)
Durumum vahim yani. :)
Canım sana kart açtım. Farklı seçenekleri dene diyor kartın.
Önünde tek bir seçenek yok daha fazlası var.
Kalbini sonsuz seçeneklere açtıkça hayatına da büyük güzellikler girecek.
Ve diğer kartın halloldu diyor :)
Bu sıkıntı olayını düzeldi bil. İlahi planda herşey olması gerektiği gibi gelişiyor.
Bu durumdaki hayrı görüceksin canım.
Şuanda hissettiklerin ne olursa olsun planın en hayırlı şekilde işlediğini ve ilerisi için güzel temellerin atıldığını bil.
Sana düşen içini rahat tutmak ve özündeki, derinlerdeki huzuru hissetmek diyor meleklerin canım.

hepinizden vallahi çok özür diliyorum, normalde derdimden bahsetmeyi sevmem herkes sıkıntıda zaten ama vallahi çok yoruldum, çok çok yoruldum kurtlu zihinlerle uğraşmaktan. aldılar ellerine kalbimi eziyorlar, boğuyor hepsi beni, erkeklerin fırıldaklıklarını saymıyorum bile onlar yüzünden katı, şüpheci bi manyak olup çıktım...

hepinizden vallahi çok özür diliyorum, normalde derdimden bahsetmeyi sevmem herkes sıkıntıda zaten ama vallahi çok yoruldum, çok çok yoruldum kurtlu zihinlerle uğraşmaktan. aldılar ellerine kalbimi eziyorlar, boğuyor hepsi beni, erkeklerin fırıldaklıklarını saymıyorum bile onlar yüzünden katı, şüpheci bi manyak olup çıktım...

Ben de aynen canım. Karşımdaki dünyanın en temiz adamı da olsa güvenemiyorum. Bu yüzden kaç kişiyi kırdım.

Üzülme canım o hepimizin hayali...
Hatta ben gece rüyamda ne gördüm bak;
Okuldayım liseye gidiyormuşum. Ben de diyorum ben 30 yaşındayım ve ben okumak istemiyorum artık diyorum.
Ben çocuk yapmak istiyorum diye bağırıyordum. :)
Durumum vahim yani. :)
Canım sana kart açtım. Farklı seçenekleri dene diyor kartın.
Önünde tek bir seçenek yok daha fazlası var.
Kalbini sonsuz seçeneklere açtıkça hayatına da büyük güzellikler girecek.
Ve diğer kartın halloldu diyor :)
Bu sıkıntı olayını düzeldi bil. İlahi planda herşey olması gerektiği gibi gelişiyor.
Bu durumdaki hayrı görüceksin canım.
Şuanda hissettiklerin ne olursa olsun planın en hayırlı şekilde işlediğini ve ilerisi için güzel temellerin atıldığını bil.
Sana düşen içini rahat tutmak ve özündeki, derinlerdeki huzuru hissetmek diyor meleklerin canım.

hayatım, cancağızım çok teşekkür ederim, inan şu yaptığın bile kasvetime bir mum ışığı oldu, Allah razı olsun.
ben aylardır hiç ağlamıyordum ama şu an tutamıyorum kendimi belki rahatlarım biraz...
hepinize teşekkür ederim dinlediğiniz için...

hayatım, cancağızım çok teşekkür ederim, inan şu yaptığın bile kasvetime bir mum ışığı oldu, Allah razı olsun.
ben aylardır hiç ağlamıyordum ama şu an tutamıyorum kendimi belki rahatlarım biraz...
hepinize teşekkür ederim dinlediğiniz için...

Rica ederim canım.
Sana umut olabildiğime sevindim. Hayatta yalnız değiliz. Meleklerimiz hep yanımızdalar.
Ve bizi sevip yardım ediyorlar.
Beki İkala Erikli'nin Meleklerle Yaşamak kitabını öneriyorum sana.
Hayatımı değiştiren kitaplardan biridir.
Ayrıca herşeyin iyi olucağına inanmalısın canım.

tugcecim bana da acar misin :26:

Canım ilk kartın dünyana ışık ver diyor.
Etrafındaki herkese ve herşeye ışık vermelisin. Bil ki o ışık senin dünyana da yansıyacak.
İkinci kartın hallolucağını söylüyor sıkıntılarının. İlahi planda herşey olması gerektiği gibi gelişiyor.
Meleklerin şunu bilmeni istiyorlar ki şuan herşey yoluna girmekte ama senin bunu fiziksel dünyada anlaman yada yaşaman zaman alabilir.
Ve son kartın özgürlük...
Tüm kısıtlamalardan özgür olduğunu fark et canım.
Aslınd bir kuş kadar özgürsün. Özgürlük anlarının tadını çıkar.
Ve sana özgürlük verecek hayat her ne ise onu iste meleklerinden.
Büyük düşün meleklerin için sınır yok.
Kendi Sınırlarından kurtul ve mucizelerine izin ver canım.

Canım ilk kartın dünyana ışık ver diyor.
Etrafındaki herkese ve herşeye ışık vermelisin. Bil ki o ışık senin dünyana da yansıyacak.
İkinci kartın hallolucağını söylüyor sıkıntılarının. İlahi planda herşey olması gerektiği gibi gelişiyor.
Meleklerin şunu bilmeni istiyorlar ki şuan herşey yoluna girmekte ama senin bunu fiziksel dünyada anlaman yada yaşaman zaman alabilir.
Ve son kartın özgürlük...
Tüm kısıtlamalardan özgür olduğunu fark et canım.
Aslınd bir kuş kadar özgürsün. Özgürlük anlarının tadını çıkar.
Ve sana özgürlük verecek hayat her ne ise onu iste meleklerinden.
Büyük düşün meleklerin için sınır yok.
Kendi Sınırlarından kurtul ve mucizelerine izin ver canım.

Günaydın canım kusura bakma ya dün melekleri sordum, yatakta cepten girdiğim için beklerken cevabıni uyuyakalmışım. Sanırım melekler yardım etti uyumama :)
Tesekkur ederim canım gerçekten umut verdin bana. Ama sınırlarımdan kurtulabilie miyim bilemiyorum canım.

Günaydın kızlar. Bugün içim kıpır kıpır neden bilmem :) Umarım hepimiz için güzel bir gün olur.

Kızçeler, Canlar; günaydın herkese... Biraz uykum var bu sabah. Onun dışında iyiyim.:KK34:
Herkese hayırlı, bereketli cumalar dilerim ayrıca...
:KK16:

ipeğim dışardan oku kuzum, okumanın yaşı yok. bende 30 u geçtim ama yüksek lisans içimde çok var. maddiyatım ilk el verdiğinde yapmayı çok isterim.:KK16:
bende gerçek yani örgün öğretim üniv mezunu değilim malesef :KK50:

Turkuaz, benim yazacaklarımı yazmış.
Okuyabilirsin. Ben de AÖF mezunuyum. 4 yılda bitirdim ama!!! Azim ettim çünkü!

Yüksek lisans içimde yara, bu kıt ingilizcemle nasıl olur? Üstelik çalışıyorum ben, basıl vakit ayırırım. Tabii işin bir de nakit kısmı var. :)

Turkuaz, benim yazacaklarımı yazmış.
Okuyabilirsin. Ben de AÖF mezunuyum. 4 yılda bitirdim ama!!! Azim ettim çünkü!

Yüksek lisans içimde yara, bu kıt ingilizcemle nasıl olur? Üstelik çalışıyorum ben, basıl vakit ayırırım. Tabii işin bir de nakit kısmı var. :)

Canım ben de işten vakit bulabileceğimi pek zannetmiyorum. Patronum da pek anlayışlı biri değil. Zaten dediğim gibi artık içimde pek bir heves de kalmadı bu yönde.
Ama inşallah sen fırsat bulur da yaparsın yüksek lisansını.

Bende 1.76 ya 63 ye yaklaştım valla. :)
Kilon gayet ideal canım.
1.70 canım 61 falan olmuşum ...

kızlar, maşallah boylarınız da kilolarınız da şahane... :KK9: ben ne yapayım? :KK43: 164cm boy ile 63- 64 kg oldum.
On sene önce 47 - 48 den 50'ye çıkamazken... Hayatım boyunca zayıflığım sorun olmuşken... Senelerce balık yağı hapı içmişken...

Ben de 1 haftadır falan dikkat etmeye başladım. Bir de spor falan yapmaya çalışıyorum elden geldikçe...
Yatmadan önce yarım bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi katıyorum.

Bir de hipoglisemi (ani kan şekeri düşmesi) o da zorluyor hem kilo vermeyi hem de az yemeyi!!! :KK43:(
Yaş geçince de kilo vermek zor yaaa.

Benim gibi çubuk kraker insan nasıl böyle olur??? :KK5:

Fakat azimliyim, 57-58 kg falan olmak istiyorum. Kemiklerim de iri anca kurtarır 57 - 58 kg! :KK55:
Birbirimizi gaza getirelim lütfen! :KK53:

Ben de 172 56 yim 2-3 kilo almak istiyorum ama alamıyorum. Ne zaman kilo almaya kalksam gobegim ve kalça tarafım çıkmaya başlıyor.
İpeknur, sakın!
Alıp da ne yapacaksın?
Yaş geçince zaten oturuyor kilolar... Bırak şu anda zayıfsın ne güzel...

Almaya çalışırsan benim gibi olursun. 164 cm boy 64 kg :KK43: Gerçi böyle dediğime de bakmayın. Kim görse "tam iyisin." diyor ama ben kendimi böyle iyi hissetmiyorum. Yoksa kemiklerim de iri olduğundan kilolu gibi durmuyorum aslında...

İpeknur, sakın!
Alıp da ne yapacaksın?
Yaş geçince zaten oturuyor kilolar... Bırak şu anda zayıfsın ne güzel...

Almaya çalışırsan benim gibi olursun. 164 cm boy 64 kg :KK43: Gerçi böyle dediğime de bakmayın. Kim görse "tam iyisin." diyor ama ben kendimi böyle iyi hissetmiyorum. Yoksa kemiklerim de iri olduğundan kilolu gibi durmuyorum aslında...

Canım vücut olculerin iyiyse ki herkes iyisin dediğine göre öyle, bence kilo vermeme gerek yok. Ama senin kendini nasıl hisettigin daha önemli tabi. Kilo vermek istiyorsan kalori diyetlerini deneyebilirsin. Benim bir arkadaşım kalori hesabı yaparak, sıkı bir diyet yapmadan 4-5 ayda 10 kiloya yakın verdi.

benim tek istediğim güvenebileceğim bir eş ve yuva, 33 yaşındayım ne zamandır yalnızım, kendi kaidelerimi uygulayacağım bir hane dilemek yanlış mı? gözüm yükseklerde değil benim, kendi kapasitemi ve haddimi biliyorum, ne kadar verebilir ne kadar isteyebilirim tanıyorum kendimi, ayaklarım yere basıyor ama nedir eksik bulamadım, bulamıyorum : (((
demek ki beni aşan bir istek bu, bazan takmamaya çalışsam da her gün dua ediyorum Rabbime hayırlı insanla karşılaştırsın beni diye ama Rabbimin bir bildiği var demek ki ne vakittir yalnız bıraktı beni : ((
Seni anlıyorum karyatid,
Ben de 10 senedir yalnızım. otuz yaşındayım. hayatımda sadece bir kişi oldu ve çok sürdü etkisi. :-(
4 - 5 sene önce anne olma isteğim ağır basmıştı. çok üzülüyordum. ben ne zaman "anne" olacağım? Yaşım geçiyor, falan filan gibi düşüncelerle üzülüp duruyordum.

baktım olmadı. ben de kabullendim. demek ki Rabbimin bir bildiği var. (Allah bilir kulunu sırtına verir çulunu)
kabullendim ve sıramı bekliyorum.
Hayırlı gönlüme göre bir eş ve hayırlı sağlıklı bebikolarım olacak benim de inşallah...
Artık üzülmüyorum eskisi gibi, tabii ki ara sıra sorguluyorum ama genel olarak kabullendim gibi!

Allah'ım senin de benim de buradaki tüm arkadaşlarımızın da gönüllerimize göre nasip etsin inşallah. Mübarek cuma gününde sesimizi duysun inşallah. :KK66:

kusura bakmayın güzel bayanlar, fazla kaçırdım galiba, yine saçmalıyorum, gevezelik yapıyorum, herkesin derdi var zaten bende çenemi tutayım da düşmesin.
karyatid, olur mu öyle şey?
hepimiz burada bir şeyler paylaşıyoruz.
zaten hepimiz aşağı yukarı aynı yaşlardayız. aşağı yukarı benzer şeyler yaşamışız ya da yaşıyoruz.
öyle düşünme lütfen!:KK34:

X