+30 yaş üstü yalnız kadınlar sizce neden yalnızsınız?

sanıyorum kaynınız flört etmenin hele hele genç yaşta flört ederek, ilişkler yaşayarak bu yönde de bir "terakki" kaydetmenin olağan kabul edilmediği bir dünyadan geliyor

ben de öyle bir dünyadan geliyorum çünkü de
ama 41 yaşındayım ben 26-27 yaşlarında bu konuda bir aydınlanma yaşadım , kız migren saçmalama elbette insan flörtler etmeli ilişkileri olmalı yoksa ben nasıl insan tanıycam, nasıl olacak filan dedim ama işte tevafuk diyelim o sırada ölümlerden döndüm tedaviler gördüm, 2-3 kere iş ülke sektör değiştirdim derken doğru düzgün bir ilişki bulup sürdüremedim.

neyse, buna rağmen geçmiş ilişkilerim var, istediğim gibisi olmasa da var...

şimdi sizin sevgili kaynınız zaten "en fazla 35 olsun" diyordur, kalıbımı basarım, çünkü "40 yaşındaki bir erkek, 40 yaşındaki bir kadınla evlenecek değildir ya!"

şimdiye kadar karı-kızla işi de olmamışsa bu da bariz bellidir halinden. sizin için bu ay ne munis bir erkek, demek olabilir, dışarıdan öyle görünmüyor ama. ben korkarım mesela öyle erkekten.

e kusura bakmayın ama böyle adamla görücü usulü görüşen kadının da belli bir profili olur. o profilden de kaynınız korkmuş, belli...

sizin Türkiye'de kaç tane flörtünüz oldu?

Türkiyede sadece tatil flörtlerim oldu burasi doğru ama almanyada yaşayan türklerden flörtleştiğim oldu.

Senin yazdiklarina çok değer veriyorum. Akli başında super smart bir kadinsin. Durum TRde gerçekten burda yazıldığı kadar kötümü (flört acisindan)?

ay çok teşekkür ederim, bilakis bence -spor disiplini başta- sizin maşallahınız var, çok takdir ediyorum hem kendini seven hem de işini, bedenini/sağlığını, ailesini dengeli sekilde kotarabilen kadınları. (tü tü tü, aman nazarım değmesin)

valla bence biz aynı anda hem afganistanı hem isveçi yaşatabilen bir ülke olduğumuz için aramız, dengemiz biraz zor oluyor.
yani benim genel kanım o yönde
bakıyorsun bir yanda bakire kız arayanlar
bir yanda ilk buluşmada bile hesap ödemeyip bunu bir tür başarı addedenler, kadının yaşı 30u geçerse yumurtaları omlet olur'cu inceller, kendi tipine bakmadan Adriana Lima köpeği olacak sananlar
bir yanda karısı 33. sevgilisine kaçmış, çocuğunun babası kim belli değil, olsun geri dön diye ağlayanlar.
diğer yanda güzel iş, kariyer vs. yapmış ama kendi tercihiyle kendi kararıyla, kendi becerisiyle, bir kadınla sohbet ederek 1 bardak çay içemeyecek durumdakiler

ortalık öyle bir karıştı ki normal (herkesin normali kendine ama genel bi normal var ya hani) o kalmadı pek...

ben pek ilişki gurusu sayılmam ama genel bir profil böyle bir şey sanırım...

hani 85 milyon koca ülke, herkese göre birisi olması lazım. ne kadar çok cins olursa olsun. matematik bunu söylüyor. ama bakıyorum normal, makul, hani ilişki insanı diyeceğin insanların da motivasyonu yok pek.

Ben de zaten 20li yaşlarımın başında evlenmemiş olsaydım bu yaşımda evlenmeyebilirdim demiştim. Yaş büyüdükçe haliyle insanın beklentisi değişiyor tahammül seviyesi azalıyor. Sadece biz kendimize odaklandık ondan yalnızız yorumu tuhaf geldi. Böyle genelleme yapılacak durum değil. Biraz nasip biraz tercih.

Ayrıca ilişkiden kasıt sadece evlilik değil. Her ilişki evlilikle sonlanmayabilir bu o ilişkiyi kötü bir ilişki yapmaz. ben boşanırsam tekrar ilişki yaşarım diye düşünüyorum. Çevremde 30 40 yaşında olup evli olmayan ama yalnız da olmayan bir sürü kadın var. Dediğim gibi bence bir ilişki mutluysa hayat kalitesini artırıyor. Gayet partnerle beraber kendine yatırım yapabilirsin. Kariyerden kasıt üst düzey yönetici pozisyonu ya da akademik kariyerse bu seviyede kaç kadın var ki? Dünyada bile bu oran 20lerde değildir. Keşke olsa. Kadınların iş hayatındaki engeller çok farklı. Evlense de evlenmese de o engele takılabilir.

Onun dışında katılıyorum evet bi kadının dengini bulması zor. Benim çevremde de var. Örneğin bi akrabam 30ların sonunda ya da ortasında bi erkek oldukça muhafazakar takılıyor. Ama yaşayışı öyle değil. Tıp doktoru yurtdışında da eğitim gördü makaleleri var 2 uzmanlığı var. Bu gitti yaşça küçük ama yine eğitim görmüş bi kadınla evlendi. Ama babam düz kamu işçisi ne amir ne şef hiçbir şeyi yoktu emekli parası da yok malı da yok. 55 yaşında ama onun da sevgilisi 34 yaşında( doğum günü kutlamasında gördüm) yani bu yaş konusu her kesimde var. Elbette dengini bulmak zor. Ama ben bu sitede hemşire atanmış o kadar okudum çalıştım atandım birini bulamadım keşke ders yerine ben de erkek peşinde olsaydım diyeni okudum. Gerçekten ne kadar engel olabilir? Ya da burada yalnızım diyen kaç kadının süper emek verilen eğitimi ve işi var? Ya da bakkalda mı satılıyor diye tepki alınacak kadar erkek yokluğu mu var

o hemşireyim okudum atandım
diyerek onun işi gücü sevgiliğine engelmiş diye anlatanlar biraz gitsin ötede oynasın, kariyerli kadın dediğimiz o değil tabii ki.

benim de ilişkiden kastım evillik değil. ama hani çok uzuyor her defasında belirtmeyi unutmuş olailirim.

Kariyerden kasıt üst düzey yönetici pozisyonu ya da akademik kariyerse bu seviyede kaç kadın var ki?--> benim çevremde sıkıntı bu işte. ya kadınlar gerçekten iyi kariyerli ya da en azından ortlama erkek işi öğretmenken ortalama kadın işi uzman doktor şeklinde. böyle bir uyum sorunu var. + kadınlar 2. yabancı dilin üstüne 3. yabancı dili, 1 enstrümana 2. enstrümanı katıyor yeşil pasaportlu her ay başka ülkede geziyor, erkekler mangaldan halısahadan bir de yeni nesilse spor salonundan başka bişey bilmiyor. kadınlar çok yönlü, sadece kariyer/pozisyon farkı da değil olay yani. mesela evlenen kadınların epeyce bir kısmı bir kariyeri olmayan, çok yönlü de olmayan, "kocişkomla kahve keyyffi" ya da "bu sezon da alaçatıdan eksik kalamazdık" kadınları bizim çevrede. baksan da evlenmeden tatile hiç gitmemiş. hiç kendi y.dışına çıkmamış. kocasıyla sınıf atlamış. oysa benim etrafımda bana sınıf atlatacak bir adam yok, mesela. derdim sınıf atlamak değil, örnek veriyorum, ben etrafımdan biriyle evlensem hayat standardım düşer

biraz nasip biraz tercih -buna ben de katılıyorum.

bir de "illa ilişki yapcam mutlaka evlencem" diyorsa bir kadın illa ki yapar. "biz kendimize odaklandık ondan yalnızız" diyenlerin büyük kısmı aslında bunu yaşıyor bence. İlla demiyor sonra da amann zaten kafama göre yok diyor. git gide bu konuya ilgisini kaybediyor sanırım.

Hayır çıkmadı. Çok asık suratlıyım. çok çirkinim, çok sevimsizim. Bir de sağlık sorunum var. Yani her yerde darbe yemişim.
önce işe kendini sevmekle başla güzel giyin bakımlı ol güzel kokular sürün asık suratlı dolaşma ara da gül :) hoşlanmaya başladığın birine ufak ufak adımlar at ortam oluşturmaya çalış iç sıkıntılarını dertlerini anlatma psikolojik sorunların için terapi al spora falan gitmeyi düşünür müsün ? Ya da başka bir ilgi alanın olacak kurslara yeni yeni çevre edin asık suratlı dolaşıp işten eve evden işe olursan tabi kimse fark etmez seni

Yok öyle bir kuralı. Hatta dindar. Ama öyle bunalmış ki dindar olmasa da kabul ediyor. Yuva istiyor napsın. Cidden iyi birisi. Eşim de dindar. Ben değilim. Oruç namaz vs yok benim. Eşim namazını kılar orucunu tutar. Bana dua eder. Ama sen de kıl demez. Kardeşi de o da çok efendi.

Demek istediğim cidden iyi ve yuva kurmak isteyen erkekler gözardı edilebiliyor.

O kadın bu kadın gezen sık sıl flört eden erkek çok. Benim kaynım tipik ev kızı ile evlenip ona bakar. Çalışmasa niye çalışmıyosun demez aksine 1 dediğini 2 etmez. Kimi kadınlar işte böyle erkek sevmiyor. Bakın siz bile kusur arıyorsunuz adamı tanımadan. Yaş boy iş meslek takıntısı olmayan dini bütün iyi biri. Belli ki muhataplarıyla uyuşmuyor.

Ben ona üzülüyorum. Herkesin yuvası var. Onun da olsun isterim. Bunu hak ediyor. Allah nasip eder umarım. İyi insanlar mutlu olsun istiyorum. Hayat yalnızken zor belli bi yaştan sonra.

Erkek yokluğu yok tabi ki de sokaktan adam çevirip mi tanışacaksın? Adamın tanışmaya niyeti yoksa? Bu kadarcık şeyi düşünemiyor musunuz? Diğer söylediğin şeyler çok doğru.

Etrafıma bakıyorum çok gezip bulamayan da var, bir barda hayatının aşkıyla 26 yaşında tanışan da. Şans faktörü mü etkili, yoksa insanlar kendi şansını kendi mi yaratıyor?
Merhaba, ben 93lüyüm .31 yaşındayım. Hiç evlenmedim.Allah izin verirse hiç evlenmeyeceğim inşallah. Hemcinslerim canımdır ,bacımdır,başımın tacıdır. (Hiç kız arkadaşım yok)
Karşı cinsler ise sevmediğim zararlı hayvan türleri ile denktir.(Normalde erkeklerden hoşlanırım. Koreli erkekler sadece) Yalnız dünyaya geldim ve inşallah Allah nasip ederse yalnız ölmek istiyorum. Her ağızdan çıkan söz dua hükmündedir ya ..ben de şunu diyeyim. ALLAHIM,kimseyi istemiyorum..kalbim sana aittir. Sonra da anneme..
Belki komik gelecek size bu yazdıklarım ama yaş itibari ile gelen olgunluk,değişen bakış açısı ,farkındalıklar, algıların değişimi,insanlara olan bakış açısı,fikir,düşünce, bazı şeylerin boş ve anlamsız gelişi vs ile değişiyor insan..

Sevgiyle kalın

Korede mi yaşiyorsunuz? Kaç koreli erkek arkadasiniz oldu ya şu yazdiklarinizin olgunlukla yaşla zerre alakasi yok. Erkeklere bakiş aciniz folan da saglikli görünmüyor.
Evlenmek gerekli bir şey degil evlenip evlenmemek bir tercihtir ama yalnizlik insana mahsus bir şey degil ve insan doğasina da uygun degil.

Normalde yorum yazmayacaktimda bu dusunceleri olgunlaşma diye belirttiginiz icin yazmak istedim. Olgunluk değil sizdeki durum tabi psikologlar daha iyi bilir.

Niye bu kadar sert ve tepkilisiniz anlayamadım.. mahkemedeki hakim gibi sinirlisiniz; sanki size karşı ters bir cevabım olmuş gibi davrandınız ya da düşmanınmışım gibi davrandınız. Hayat görüşümün sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum. Yazdıklarım neden sizi rahatsız etti onu da anlamış değilim..ayrıca her insanın olgunlaşması farklıdır. Ben böyle olgunlaştım. Kime ne ki?. Psikolog? Neyse...
istanbulda yaşıyorum. Korelileri kdrama ve kpop aracılığıyla seviyorum. Snapchatten koreli erkek arkadaşlar edinip çeviri vasıtasıyla iletişim kurmuştum...(.Bu gereksiz bilgiyi vermek zorunda kaldım. ).

Kendiniz yazdiklarima sinir oldugunuz icin sinirli gelmiştir belki ben gayet sakin yazdim hatta yazdiklarima bi daha baktim sinirli mi diye yok sadece gülen emoji koymadim. ah koydum simdi.

Kore dizilerinden koreli erkek hayranligini 15-17 yaş araliginda goruyorum yogun olarak. 31 yasindaki kadinlarin butun erkeklerden nefret edip dizilerden izledigi bi milletin erkeklerini cok iyi diye sevmesini hic gormemistim en azindan kendi cevremde hic gormemistim o yuzden sordum orada mi yasiyorsunuz diye.
Iyi aksamlar

Biraz olgunlaşmayla ilgisi var aslında.daha genç yaşlarda macera olsun diye ya da belki tutar umuduyla geleceği olmayan ilişkiler daha çok yaşanıyor.deneme yanılmaya hevesin oluyor yani.hatta o hayal kırıklıkları, kavgalar, sinirlenmeler falan hoşuna bile gidiyor.adamın kötü olduğunu ya da sana uygun olmadığını anlamıyor değilsin ama yine de saçma sapan şeyler yaşatıyorsun kendine.belli bir yaşa gelince bu tarz şeyler yaşamak için istek duymayı geç resmen tiksinmeye başlıyorsun.bir ilişki olacaksa tam istediğin gibi bir adamla istediğin gibi bir ilişki olmalı.iliski seni beslemeli, mutlu etmeli.en ufak bir stres ve anlaşmazlık durumunda engeli basıyorsun.eee bunu bulabilmek de her babayiğidin harcı olmadığı için ilişkisizliği tercih eden kişi sayısı da çok fazla oluyor.kaldı ki yaşadığı yerde insanlar yalnızlıktan intihar ediyor.kadın erkek ilişkileri neredeyse durma noktasında.zaten karşısına deneyebileceği kaç kişi çıkıyordur ki doğru ilişkiyi tutturacak.aşirı şanslı bir kişi olması gerekiyor.bazen ülke de farketmiyor.bazi arkadaşlarımız amiyane tabirle tuzu kuru duğu için bu durumlara destek çıkamıyor.benim de şu an sevdiğim erkek arkadaşlarım ama piyasa gerçekten resmen ölü durumda.kimse kimseyle ilgilenmiyor herkes ölü gibi işine gidip geliyor falan.tanışan da sanaldan tanışıyor.o da ne kadar tutarsa artık.önceden enerji alma verme diye birşey yok artik.canlı flört yok.tarihe karıştı.hiç kendimi kurtardım nasıl olsa diye ılımlı olamayacağım.durum çok vahim valla.şanslı olanlar var evet.ama olmayanlar artık daha fazla.insanlar da bununla başa çıkabilmek için arkadaş gibi çeşitli mâkul olmayan yollara başvuruyorlar maalesef.demem o ki hayata olumlu bakmaya çalışmak, olumlu olduğunu kanıtlamıyor.bir gün boşa çıksan o zaman baka bakalım sen neler yazıyorsun. bir kere evlenmişsin bilmem kaç yıl önce, denk gelmiş yani.bekara karı boşamak kolay derler.benimle de evlenmek isteyen kişiler oldu ama öyle güven de duyamadım hiçbir zaman.sana da laf etmiyorum ha yanlış anlama.zaman öyle.hepimiz için geçerli.

Son düzenleme:
HPV çok yaygın evet. Ben de korkarım ancak etrafımdaki bazı kadınlarda fb gibi başlıyor ve sevgili oluyor, biri evlenecek. Yaşı da 25. Kız diyor, ben ilk günden eve attım.
Evet öyle tuhaf tuhaf ilerleyen ilişkiler ortaya çıktı.burqxa da vardı.hatta hava atılıyordu.çok değişik bir dönemdeyiz artık.bütün ezberler bozuldu.

bizim diziler aracılığıyla da Bangladeşliler Kanuni'yi Ertuğrul Gaziyi Bala Hatun'u filan seviyor ama

bilin bakalım gerçek hayatta ne yok?

gerçek bir ilişki kurmadan dizi ve pop illüzyonunu idealize etmenin neresi olgun bir tercih bilemedim hakketen.

yalnızlığın kötü bir şey olduğunu filan da düşünmüyorum bu arada, aseksüel filan da olabilirsiniz. kendinizi başka şeylere de adayabilirsiniz. pek çok dinde din adayanlar partner edinmiyor, pek çok kariyerli insan ya yalnız ya geçrek ilişkisi yok. olabilir kimsenin ilişki tercihine karışmak değil amacım. "benim tercihim bu" dersiniz, olabilir deriz. (ben derim yani)

fakat, gerçek bir ilişki sanaldan çeviriyle konuşarak olmaz. daha 1 kere bile ilişki yaşamadığınız, gerçek hayatını hiç bilmediğiniz, dilini, realitesini bilmediğiniz bir ülkenin erkeklerine diziyle müzikle beğenmeyi olgunluk diye tanımlamak bence kendinizi kandırmak.

ve hayır sinirli değilim.

Size bir fikir veya düşüncenizi sormadım. Banane sizin düşüncenizden. Sizi neden dikkate alayım ki? Kendimde yaşadığım olgunluğum veya bakış açımı neden yargılıyorsun? Sürü psikolojisi mi? Hım evet anlıyorum... ilk sizin sorduğunuz soruya yazdığım samimi cevabımın,samimi arkadaşlık doğuracağını düşünmüştüm... Durduk yere düşüncelerimle,bakış açımla,ilgilendiklerimle yargılandım.. korelileri sevmek ,arkadaş olmak için sohbet etmenin neresi kötü onu anlayamadım. İdrak edemiyorum. Bu kadar canınızı sıkan nedir? Allah başka dert vermesin.
Ve Olan aklınızı ,fikrinizi,düşüncenizi illa bir hevesle aktarmak istiyorsanız : aklını kullanamayan kişilere bağışlayınız.
İyi günler..

migrenimsi adlı kullanıcının sorusuna, yazdığım ilk cevabımda sizi ne bu kadar rahatsız etti? Çok merak ediyorum cidden .lütfen yazın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…