+30 yaş üstü yalnız kadınlar sizce neden yalnızsınız?

yingyang92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
70
42
3
Etrafıma bakıyorum çok gezip bulamayan da var, bir barda hayatının aşkıyla 26 yaşında tanışan da. Şans faktörü mü etkili, yoksa insanlar kendi şansını kendi mi yaratıyor?

29um… valla her erkeğin aynı anda 70 kıza yazıp odağını şaşırması, gayet muhabbet dolu güzel geçen ilk buluşmalardan sonra ghostlanmak, beni beğeneni benim beğenmemem, benim beğendiğimin beni beğenmemesi, evli arkadaşlarımın dk başı aldatılması, cinsel hastalıkların cirit atması vs. İnanın gram ümidim kalmadı ama artık bu duruma içerlemiyorum 😄

Kendi adıma konuşursam fazla seçiciyim galiba. Ama şöyle bir dönüp baktığımda da çok yakışıklı, zengin gibi kriterler değil bendekiler. Dürüst, sevgi dolu, ilgili, sahiplenici, güven veren, cesaretli, çalışkan, sadakatli, eğitim seviyelerimizin ve kariyerlerimizin dengede olduğu bir adam benim istediğim. Bunları da tek kişide bulup üstüne aşık olmak zor bir ihtimal sanırım. Hele ki şu devirde. Erkekler de kadınlar da aynı anda birkaç kişiyle flörtleşip pazardan armut seçer gibi aralarından birini seçip sevgili yapıyor ondan ayrılınca da hopp eski flörtlere dönüyorlar. Bu çok yanlış geliyor bana.
Ben bir ilişkiye adamın bana uymayan bir durumunu gördüysem ve benlik değilse başlayamam mesela. Diyemem ki ileride, iş ciddileşirse bakarız ya da evlenince düzelir.. Çünkü iş ciddiye binerse evlilik gelir ve o bana uymayan durum büyür de büyür, gözüme batar da batar.

Bence insan 30 yaşında daha akıllı seçiçi oluyor, hayatı düzeni oturmuş oluyor o yüzden karşısındaki erkekten beklentisi daha fazla oluyor beğenmiyor.
Benim 94-95li arkadaşlarım özellikle çok tutuluyolar armutun sapı üzümün çöpü diye mesela 😄
Bu sebepten olabilir, ben 23 yaşında adımladım o meseleleri beklesem belki 30u geçerdim

ben 3 - 5 aya 34 olacagim bekarim
tercih ettigim bir bekarlikti oyle
Etrafıma bakıyorum çok gezip bulamayan da var,
bulamamak falan degildi :) gayet de gezdim ettim buldum sevdim eglendim. ama her bulduğumla ömrümü birleştirecek degilim ya:) bazen seversin edersin ama tadinda birakip gitmek lazim olur.
ve her seyin zamani var.
daha yeni yeni bir ömür beraber yaşama fikri bana sevimli gelmeye başladı - son 1 , 1,5 yildir falan evlilik fikrini sevmeye başladım.
yine de acele etmiyorum:)
atli mi kovaliyor sanki pesimden?
iyi ki de zamaninda evlenmemişim de gercekten bir ömrü keyifle yasayacak kisiyle tanışmışım.
bence kimse acele etmesin:)

Etrafıma bakıyorum çok gezip bulamayan da var, bir barda hayatının aşkıyla 26 yaşında tanışan da. Şans faktörü mü etkili, yoksa insanlar kendi şansını kendi mi yaratıyor?
Bence 26 yaş altında olunca genel olarak çok icelemiyorlar aşkı ön planda tutuyorlar ama yaş 30 olunca daha olgun ve daha mantıklı düşünüyorlar irdeliyorlar bu yüzden de evlenmek zorlaşıyor yoksa illaki karşılarına insan çıkar neler kimler evleniyor zaten biri zamanında demiş evlilik akıllı işi deil diye hatta diyorlar erken yaşta evlenin cunki yaş ilerdikce insan akillaniyor ve olgunlasiyor hayatinda abuk subuk insan çekmek istemiyor haliylee

29um… valla her erkeğin aynı anda 70 kıza yazıp odağını şaşırması, gayet muhabbet dolu güzel geçen ilk buluşmalardan sonra ghostlanmak, beni beğeneni benim beğenmemem, benim beğendiğimin beni beğenmemesi, evli arkadaşlarımın dk başı aldatılması, cinsel hastalıkların cirit atması vs. İnanın gram ümidim kalmadı ama artık bu duruma içerlemiyorum 😄
HPV çok yaygın evet. Ben de korkarım ancak etrafımdaki bazı kadınlarda fb gibi başlıyor ve sevgili oluyor, biri evlenecek. Yaşı da 25. Kız diyor, ben ilk günden eve attım.

29 yaşındayım kafa dengi insan yok. Başımı ağrıtmak istemiyorum şuan yalnız olmak daha iyi geliyor bana

Kimsenin derdi birini bulmak değil ki, nerden çıkardın bulmak için gezdiklerini, gayette gezmek istedikleri için geziyorlar, kimse sokak sokak aranmıyor yani. Gayette tercih meselesi, bı saatten sonra kimse uğraşmak istemiyor.

Erkenden severek evlenip acemi davrandım 9 ay evli kaldım. Şimdi insanlar 30 yaş üzeri evleniyor en iyisini yapıyorlar. Sırf evlenmek için evlenmek ya da ilişki kurmak için ilişki olmaz. Yıllar önceki toy halimi düşününce kendime gülüyorum. Ama beni ben yapan geçmişte yaşadığım deneyimler

Şans faktörü doğru etkili. Doğru kişiyle doğru zamanda tanışıp evleniyorlar geneli. Kimisi de evlenmek için evleniyor aşka sevgiye denkliğe bakmadan. Ben 32 yaşındayım sevmeden evlenmek istemem. Her açıdan denk olmasını isterim karşıma çıkan adamın. Şuana kadar karşıma çıkanların hepsi karaktersiz ve kötüydü. Yarı yolda bırakan, aldatan, yalan söyleyipmego tatmini yapan hepsi beni buldu bunların. Zamanımı aldılar, psikolojimi bozdular sadece. Şuan onlar kötü bir tecrübe olarak kaldı. Velhasıl denk gelmek gerekiyor doğru kişiye ve seçici ve dikkatli olmak gerek bu konuda.

Şans kısmına gelecek olursak nasip kısmet bu işler. Durduğumuz yerde erkek arkadaş gelip bizi bulmaz , kadınların da sosyalleşip çaba göstermesi lazım.

Çevremde 2 bekar kariyerli kadın var talipleri çoktu ama istemediler. İstememeninde bir tercih olduğunu ilk onlardan öğrenmiştim. Onun dışında evlenmek isteyen kadınlar ''beklentilerini'' küçültüp birini buluyor. Önemli olan harekete geçmek,sosyalleşmek.

ben 3 - 5 aya 34 olacagim bekarim
tercih ettigim bir bekarlikti oyle

bulamamak falan degildi :) gayet de gezdim ettim buldum sevdim eglendim. ama her bulduğumla ömrümü birleştirecek degilim ya:) bazen seversin edersin ama tadinda birakip gitmek lazim olur.
ve her seyin zamani var.
daha yeni yeni bir ömür beraber yaşama fikri bana sevimli gelmeye başladı - son 1 , 1,5 yildir falan evlilik fikrini sevmeye başladım.
yine de acele etmiyorum:)
atli mi kovaliyor sanki pesimden?
iyi ki de zamaninda evlenmemişim de gercekten bir ömrü keyifle yasayacak kisiyle tanışmışım.
bence kimse acele etmesin:)
Valla burada en merak ettiğim insansın yengenç. O kadar kendine has birisin ki. Umarım bunu korursun her zaman. Ve yakın zamanda evliler kervanına katılacağını da hissediyorum çok 🤍

Back
X