Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Peki sac dökülmen durdu mu? Bende de az çalışıyor. Peki tıroid hormonu dengelense kadinsal hormonlar da düzelir mı acaba benim lh da yüksek cikti çünkü.

canım hipotroidi tüm sistemini etkiler. öyleki bebek sahibi olmana bile engel olabilir. merak ettiğim lh hormonuna adetliykenmi baktıdın. öyleyse polikistik over olma ihtimalin var....tabi tek şart bu değil ama...

neye göre genetik dediler?
biyopsi alındı mı?yukarda yazdıklarının dışında başka bir şey kullanmadın mı?
birde günde nekadar dökülmeyle başladı?şimdi ne kadar dökülüyor?

genetik dökülme için biyopsi şart değil zaten canım. klinik muayene, deri mikroskobu(dermatoskop) aile hikayesi vs. vs. aklına gelebilecek herşeyi ama herşeyi kullandım. bir günde 200-300 tel rahat döküldü. saçımın 1/4 ü kaldı şimdi. şuan dökülmem azaldı. roller kullanmaya başladıktan sonra. çok şükür. inşallah rabbim o kötü günleri bi daha getirmez kimsye yaşatmaz banda şikayeti olan herkese de şifa verir.
sevgiler

canım önceki mesajlara bakarsan eğer bu konu konuşulmuştu. saçı çıkaran çam yağıdır çam terebntin değil diye.::::::::::::::::::)))

yaa öylemi konu uzun olduğu için bakamadım her sayfaya. bi göz gezdirdim sadece.ay bi de bunu mu denesem.:44:

öyküm şöyle;
hamile kalmaya karar verdiğimde doğum kontrol hapını bıraktım adet düzensizliği yaşamaya başladım, akıntı biçiminde başlayıp sonra artıyor ve yaklaşık 10 günü buluyordu. hamile de kalamıyordum. dr a gittiğimde tsh ın 6,45 olduğunu öğrendim ilaç kullanmaya başladım tsh normale gelince hamile kaldım. o dönemde ne lh hatırlıyorum ne başka bişey. eski tahlillerime bakmam lazım. bebeğim olduktan sonra dökülme başladı hiç önemsemedim. bu arada ilacı kullanmayı bırakmıştım. zaman zaman tahlil yaptırıyordum tsh (üst sınırda) t3 t4 normal çıkıyordu ve bu yüzden dr a gitme gereği duymadım. yine bu dökülmeleri takmadığım dönemde iki şakağımda saç kalmadı kel gibi oldu nasıl becerdiysem yine takmadım ve ordan yeni saçlar çıktı. artık ikinci seneye geliyoruz benim dökülmelerim durmuyor, durmuyor. dermatoloğa gittim saçımı çekti koparttı kökleri biraz zayıflamış dedi, vitamin ve tsh tahlili istedi yaptırdım normal dedi, yine de demir, solgar saç için olan ilacı ve dermozinc verdi şampuan olarak da organıx argan yağı ve phyto keratin verdi. sanki biraz iyi geldi ama yok sonra tekrar dökülme devam etti. aylar sonra(yeni) artık panik halde hatta tatile gitmek için bavul hazırlarken biranda o saatte randevu alabileceğim bir dr bulup bastım gittim ataşehir acıbademde. kadındoğum ve endokrine yönlendirdi. kadın doğumda lh 6,48 fsh 1,65 çıktı lh yüksek çıkmış anladığım kadrıyla ama bana pcolusun demedi. doğum kontrol hapı yazdı yazz diye. endokrinde tsh 4,31 çıktı normalin çok az üstünde ama anti tg 23 çıktı o yüksek. dr 1 ay daha bekleyelim dese de ben ilaca başlanmasını istedim artık bekleyecek halim de saçım da kalmadı. işte durumum bu. yol ve yön gösterene duacı olurum. belki hormonlar düzelince herşey yoluna girecek belki de erkek tipi bilmiyorum ama çok gerginim.

peri merhaba, dr çarşamba günü dermatoskopla saçıma bakıcak sence bu aletle saç dökülmei tipiyle ilgili kesin teşhis koyabilir mi?

canım hipotroidi tüm sistemini etkiler. öyleki bebek sahibi olmana bile engel olabilir. merak ettiğim lh hormonuna adetliykenmi baktıdın. öyleyse polikistik over olma ihtimalin var....tabi tek şart bu değil ama...

evet adetliyken baktırdım

canım pco demek için sadece lh fsh dengesizliği yetmez. sadece çatlamayan bir yumurta bile lh nı yüksek çıkarabilir. bence önce bunun açığa çıkması lazım. anti tg bildiğim haşımatoda yükselir. ama oda hormon sorunu yapmadan saç dökmez. kullanacağın guatr ilaçlarının da saç dökme şhtimali var. bence önce saç dökülme tipinin blli olması lazım. bir dermatoloğa bavur. dermatoskopik muayene iste. tanı konduktan sobra yol çizilir. öptüm

ben de ebru hanıma mail atmıştım. sorduğu sorulara verdiğim cevaplar sonunca bende seboreik dermatit olduğunu saçımı da seboreik dermatitin döktüğünü söyledi.

bir de çam terebentin yağını sorunca "Çam terebentin yağı diye bir şey yoktur,çam yağı vardır.Birde çam terebentin" esansı" vardır." dedi.

peki beti çam yağını nasıl kullancağımızı söyledimi?

yok canım onu sormamıştım ama az önce mail attım. cevap gelince paylaşırım.

pericim sen bu seboreik dermatit konusunda ne düşünüyorsun?

Yeni çıkan sacların koku sağlam gibi dursa da ucu sivri ( teşekkür ederim cevaplar icin.

peri merhaba, dr çarşamba günü dermatoskopla saçıma bakıcak sence bu aletle saç dökülmei tipiyle ilgili kesin teşhis koyabilir mi?

Hosgeldin cnm aramiza:) ben sanabonerdigim doktora gercekten gorun derim oda dermatoskopla bakiyor zaten. Antlayada birsuru dr gottim hatta burdaki unv hastanenin sac hastakilariyla ilgilenen prof dr bile gittim dusunebiliyomusun o bile anlayamdi dokulme tipimi kronik teligen effluvium tipi sac dokilmesi yasadigimi soyledi ve daha dermatoskopla bakan birsuru dr daha... Ta ki istanbulda dedigim doktorlara gidene kadar bence fiyat yuksek olsada bir kezde olsa gitmelisin elindeki butun tahlilleri yaninda alip ben server beyden igrenmistim erkek tipi sac dikulmesi oldugunu ilk defa ve gittigim bir suru doktordan sonra. Saclarinin genelinde incelme yasiomisun sclarin eakiye gore daha ince telli mi peki birde kisa kucuk cok ince saclar dokuluomu hic? Canim benim rahat ol inan ben bunalimlra bile girdim bi yuzden scima cok onem veren bir bayandim ama dunyanin sonuda degil insallah hersey guzel olucak eger hormonlarin yuksekse zaten kesinlikle ince bunlar icin tedavi olmali ilac kullanmalisin sonra hersey duzene gircek inan bana canım

Canim ben oyle okudum diye hatirliyorum 5 mg zararini anlatmislardi bir forumda hatta ben zaten vitamin ve ayri olarakta suan 1 mg solgtin biotinini kullaniorum 5 mg cesaret edemedim dogrusu bu yuzden:)

Maritsam ben suan sac icin vitamin ve ayri okarakta 1 mg solgtin biotinini kullaniorum 5 mg kullanmayi cok dusundum bir ara ama cesaret edemedim yan etki yapti diyenlerden dolayi ama acikcasi atni sanki kalinlasma falan olmadi. Yapilan arastirmada sac dokulmesi yapilan bir kisiye 1 mg sonra 2 mg sonra 3 mg biotin vermisler ama kalinlasma olmamis dokulme ayni hizda dewam etmis 5 mg gecince saclarda kalinlasma ilmus ve dokulme eskiye gore azalmis 5 mg cesaret edemiorum ama denemekte istiorum acikcasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…