Benim ki elbette varsayım ama genel olarak maalesef boşanan veya boşanma sürecine giren kadınlara ilk darbe ailelerinden geliyor çoğunlukla ve özellikle annelerinden, zira bazı anneler el aleme göre yaşıyor.Ama ablacım burda konu sahibesi boşuycam diye çıkıp gitmemiş ki. Karşı taraf kalleşlik yapmış resmen. Üstelik birsürü de terbiyesiz tavır ve davranışta bulunmuş. Herkesin bir izzet i nefsi var. Üstelik arkadan iş çevirip yapamıyorum, boşuycam seni diyen adam nasıl idare edilir ki?? Yazık gerçekten. Kadınlara yapılan bu muamele ve 5. sınıf insan tavrı hiç hoş değil. Hele bir kadının hele hele de bir annenin kız evladına bu tavrı takınması çok üzücü.
Ayy inanmıyorum ne insanlar var yaBenimkide tatildeyken bırakmıstı beni 5 sene geçti
Boyleleri plancı manipule eden aldatan arkandan iş ceviren tipler oluyo
Çok haklısın ablacım, yani şu zihniyetin dili dini ırkı yok fakat genelde muhafazakar geçinen kesim bu kafada. Halbuki bir babanın harcayacağı en hayırlı para boşanmış kızına kol kanat gerip geçimi içün harcadığı paradır diyor dinimiz. Fakat biz hiçbir şeyi doğru öğrenmediğimiz için her şeyi birbirine karıştırır olmuşuz.Benim ki elbette varsayım ama genel olarak maalesef boşanan veya boşanma sürecine giren kadınlara ilk darbe ailelerinden geliyor çoğunlukla ve özellikle annelerinden, zira bazı anneler el aleme göre yaşıyor.
Eğer ortada şiddet, aldatma yoksa, ki bunları yaşayan kadınlara da sineye çek, hangimiz çekmedik ki diyen anneler de var, eşin seni aldatmıyor, dövmüyor sövmüyor, erkektir bunalmıştır, sen de üstüne gitmişsindir, biraz kendi haline bırak sonra evine dönersin gibi tavsiyeleri veriyorlar zira el alem ne der? Soranlara kızım şundan boşandı demek çoook ayıp, kadın kısmı boşanmaz, tabirimi affedin ama kapı önüne kedi yavrusu gibi bıraksa da kocadır kocayı boşayamazsın, koca yüzde yüz suçlu da olsa kocadır, kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına hoş bakılmaz, kızın hayırdır nereye gidiyor çalışmaya derler, arkamızdan laf mı söyleteceksin sen?
Biz kadınlar en çok hasarı yine kadınlardan alıyoruz, önce anneler vuruyor sonra el alem olan kadınlar.
Allah razı olsun bin kere canımGerçekten ve yürekten dua ettim senin için , umarım herşey yoluna girer , eskiyi hiç hatırlamayacak kadar güzel bir hayatın olur
Daha 9nceden bir konu vardi. Esi kadini otobuse bindirip annesine gondermisti. Birkac gun sonra da cop posetine kadinin esyalarini koyup gondrrmis, evi de bosaltmisti. Sonra bosanma davasi acip nahkemede de ben gondermedim annesine, o terk etti demisti yanlis hatirlamiyorsam.
Mune abla, senin görüşlerin beni çok rahatlatan yorumlar arasındaKavLen,
yüreksiz insanlardan mertlik beklenmez ablacım, yürekli mert biri eşini planlı programlı otobüse bindirip 2 gün sonra eşinin babasını aramaz, yürekli biri arkadan iş çevirmez, eşini alır karşısına boşanmak istiyorum der.
Ailesine de çok anlam yükleme, iyi olanları tenzih ederim iyi aileler üzerine alınmasın ne bekliyordun ki? Arayıp ne kadar üzüldüklerini, oğullarının kabahatli olduğunu söylemelerini mi?
Seni sosyal medyadan silmediler mi?
Artık bunların hiçbirini düşünme, evet kolay olmayacak üzüleceksin yıpranacaksın, sebep arayacaksın ama asla kendini suçlama, üzüntünün içinde yok olup gitme, kendine biraz zaman tanıdıktan sonra hemen iş aramaya başla, sağlam bir yer olduktan sonra zincir markette bile çalış gerekirse, en azından kendi mesleğinle ilgili düzgün bir iş bulana kadar ya da eski iş yerinden yeniden çağırılana kadar.
Muhtemeldir ki erkektir böyle gel-gitler olur, hangimiz çekmedik ki, boşanınca biz el aleme ne diyeceğiz vb bir dizi sözler sarf etmiştir.
Asla bunu yapma, olayların en başında bende senin gibiydim başımı alıp gitsem yeter diye düşünüyordum... Ama şimdi öyle düşünmüyorum, pişman olursun nafaka almasan da bir tazminat , eşya vs.. mutlaka al.. Sen hiçbirsey istemeyince sana madalya takmıyorlar, şuan zaten işin de yok, bir iş bulana kadar seni idare eder, aileden birseyler istemek zor gelir..Ne esyasindayim ne nafakasinda . Hiçbir şey istemiyorum
Senin de payın var bu ayrılıkta dedi, ikiniz de suçlusunuzAaa annen ile ne oldu hayır olsun?
Hem de nasıl zor bilsenAsla bunu yapma, olayların en başında bende senin gibiydim başımı alıp gitsem yeter diye düşünüyordum... Ama şimdi öyle düşünmüyorum, pişman olursun nafaka almasan da bir tazminat , eşya vs.. mutlaka al.. Sen hiçbirsey istemeyince sana madalya takmıyorlar, şuan zaten işin de yok, bir iş bulana kadar seni idare eder, aileden birseyler istemek zor gelir..
elalemi boşverin. eğer meslek sahibiyseniz kendinizi geçindirebiliyorsanız ayrılın ve kendinize yeni bir hayat kurun.Siz nasıl atlattiniz , zor oldu mu. Mesleğiniz var mı. Elalem ne der kaygısına kapildiniz mi. Çok soru sordum kusura bakmayın, şu an çok üzgünüm uyuyamıyorum
Kız kardeşim var evde, şimdi teselli veriyor ama biliyorum ki 1 hafta sonra herkes beni ezecek . İçim çok yanıyorBu dengesizliği ile ömür geçmez cidden korkmayın belirsizlikleri ortadan kaldırmak bile rahatlatacak sizi.. sonrası için birqz çaba ile herşeyİ güzelleştirmek elinizde.
Baba evinde o yeni hayatı göremiyorumelalemi boşverin. eğer meslek sahibiyseniz kendinizi geçindirebiliyorsanız ayrılın ve kendinize yeni bir hayat kurun.
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar, herkesin seni anlamasını bekleme, Ailenin söylediklerine kulak asma, şu herşeyi bilen , her konu hakkında fikri olan elalem ve akrabalar varya onlara ne diyeceklerinin derdindedirler. Daha öncede yazdığım gibi sen sirkelen, bir yerden hayata tutun , herkesin sana karşı tavrı da değişir. Ama önce sen kendine değer ver,sonra başkalarından bekle.. bende hergün ağlıyorum, çok üzgünüm , ama kimseye belli etmiyorum, gece sabaha kadar ağlıyorum, bazen geçen yıllarıma, bazen evladıma ama sabah kalkıyorum, ne yapman gerekiyorsa yapıyorum, hayatıma devam ediyorum.. yaşadıklarım hakkında söyleyeceklerimi söyledim ve artık konuşmuyorum, ben konuşmayınca kimse de birsey sormaya cesaret edemiyor..Senin de payın var bu ayrılıkta dedi, ikiniz de suçlusunuz
Bu arada ilişkinin bitmesinde kusurunuz olduysa bırakın söylesinler, siz kendini aklama çabasına hiç girmeyin, çünkü kimsenin ağzını tutamazsınız.. Kardeşiniz hemde kız kardeşiniz neden böyle davransın ki, sizde ön yargılısınız bence, yada çok afedersiniz hakaret olarak almayın ama kendinizi ezik görüyorsunuz!!! Yapma güzel kardeşim sen eziklendikçe seni ezerler, önce ailen , eşin, sonra ilerde çocukların... Sen çok kıymetlisin, belki çok klişe gelecek ama senden bir tane daha yok, geçen günler geri gelmeyecek..Kız kardeşim var evde, şimdi teselli veriyor ama biliyorum ki 1 hafta sonra herkes beni ezecek . İçim çok yanıyorYer yarilsa da içine girsem kaybolsam gitsem
Bence bir avukata gitmelisin. Resmen esin kumpas kurmus sana. Boyle biriyle zaten evlilik devam etmez. Esin gercekten karaktersiz. Ayriligi bile dogru durust becerememis. Boyle karaktersizler bir de utanmadan evi o terk etti ben gondermedim diye tazminat da isteyebilir. Calisiyor musun? Cocuk var mi? Kendin icin istemesen de cocuk icin nafaka odemeli, o cocugu tek basina yapmadin. Cocuk buyutmek kolay degil. Ben olsam bana yasattigi bu onursuz ayrilik karsisinda tum haklarimi isterdim.Ne esyasindayim ne nafakasinda . Hiçbir şey istemiyorum
Merhaba, hayır çocuğumuz yok ve çalışmıyorum maalesefBence bir avukata gitmelisin. Resmen esin kumpas kurmus sana. Boyle biriyle zaten evlilik devam etmez. Esin gercekten karaktersiz. Ayriligi bile dogru durust becerememis. Boyle karaktersizler bir de utanmadan evi o terk etti ben gondermedim diye tazminat da isteyebilir. Calisiyor musun? Cocuk var mi? Kendin icin istemesen de cocuk icin nafaka odemeli, o cocugu tek basina yapmadin. Cocuk buyutmek kolay degil. Ben olsam bana yasattigi bu onursuz ayrilik karsisinda tum haklarimi isterdim.
Belki işe girersem kendime özgüvenim gelir. Şu an bir hastaneye basvurdum lutfen dua edin herseyden herkesten uzak kalmak istiyorumBu arada ilişkinin bitmesinde kusurunuz olduysa bırakın söylesinler, siz kendini aklama çabasına hiç girmeyin, çünkü kimsenin ağzını tutamazsınız.. Kardeşiniz hemde kız kardeşiniz neden böyle davransın ki, sizde ön yargılısınız bence, yada çok afedersiniz hakaret olarak almayın ama kendinizi ezik görüyorsunuz!!! Yapma güzel kardeşim sen eziklendikçe seni ezerler, önce ailen , eşin, sonra ilerde çocukların... Sen çok kıymetlisin, belki çok klişe gelecek ama senden bir tane daha yok, geçen günler geri gelmeyecek..
Senin ne kadar oldu ayrılalı canimEşekten düşenin halini eşekten düşen anlar, herkesin seni anlamasını bekleme, Ailenin söylediklerine kulak asma, şu herşeyi bilen , her konu hakkında fikri olan elalem ve akrabalar varya onlara ne diyeceklerinin derdindedirler. Daha öncede yazdığım gibi sen sirkelen, bir yerden hayata tutun , herkesin sana karşı tavrı da değişir. Ama önce sen kendine değer ver,sonra başkalarından bekle.. bende hergün ağlıyorum, çok üzgünüm , ama kimseye belli etmiyorum, gece sabaha kadar ağlıyorum, bazen geçen yıllarıma, bazen evladıma ama sabah kalkıyorum, ne yapman gerekiyorsa yapıyorum, hayatıma devam ediyorum.. yaşadıklarım hakkında söyleyeceklerimi söyledim ve artık konuşmuyorum, ben konuşmayınca kimse de birsey sormaya cesaret edemiyor..
Ablacım insanın yuvasının yıkılması kolay değildir, yakın çevremde yıkılan yuvalara şahit oldum biliyorum nasıl etkilediğini.Mune abla, senin görüşlerin beni çok rahatlatan yorumlar arasındaEşim kaypaklik yapti,beni yüz üstü bıraktı. Duygularımla değil de mantığımla hareket etmeye çalışıyorum ama kafamı toparlayamiyorum , kafamdan atamıyorum
Herkes, herşey bana buz gibi geliyor. Yuvamı özlüyorum , evim burnumda tüter
Keşke böyle olmasaydı, yuvalar yıkılmasın Allah'ım
İlla ki toparlanacagim, buna gönülden inanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?