3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Yorumlarda dehşete düştüm. Doktorunuzun verdiği ilaçları uygulayın. Ateş düşürücüyü belki durumuna göre kullanırsınız ama zaten ikisi havaymış ki sadece hava tedavisi için acile gelen çocuklar oluyor. Antialerjik ilaç alerji olmaması ve vücudunun rahatlaması için gerekli. Uyutacaktır da biraz. Bronşitten hastaneye yatsa damardan kaç tane ilaç alacak biliyor musunuz ? Güvenmediyseniz başka doktora danışabilirsiniz tabiki ama elinizi çabuk tutup hastalığın ilerlemesini önleyin derim
 
Sonrada mağdurumda mağdurum diyerek bunları yaziyorsunuz
Ben magdurum demiyorum, ulkece yasiyoruz bu olayi. Biz kabullendik. Ve sadece durumu anlatabilmek icin detay verdim.

aldiginiz ilaclarin yan etkilerine bir bakin bir kola edermi etmezmi. Ben kolayi savunmak icin demiyorum ama kolada kola tutturdunuz. Basim agridigginda bile agri kesiciye elim zor variyo. Bi laborantin veya eczaciyla konusun bi sorun agri kesicideki zararlari.
Hersey gerektiginde tabiki alinmali kullanilmali ilaclar bosuna yapilmamis.
Doktor vermiyorsa kafamiza gore alamiyoruz ve hangi sistemde yasiyoruz onu anlattim
 

Bu niyese çok oluyor. Türkiye hakkinda "kötü" bisey yazdiğnda, tam dinlemeden defansif olunmasi. Iyi bişey yazdiğindada "nasil söyleyebilirsin, ülkenin şartlarini nasil bilmezsin" oluyor.

Ilk başta cocuklari 40 derece ateş ile eve yollamiyorlar. Öylede yazmadi sandriyon . Cocuklar eğer 40 derece değilse diye yazdi. Bu forumdada çocuklara 37 derecede annenin calpol verdiğini gördüm. Ateş 38.5tan daha fazla ise, her bir kaç saatte ibuprofen/calpol değişimi ile ateş düşürücü onerilir ve bir iki günde geçmezse evet tekrar doktora, çocuk 1 yaş alti ise acile gidilir. Daha önemli olay ise çocuğun sivi tüketimi ve bezi. Eğer ikiside azaldiysa, o zaman müdahale olur. Kizim bu şekilde sanirim 10 aylikken bir gece hastanede yatti, ve aldiği sadece medikasyonu damardan verildi, ertesi gün yemesi daha düzeldi, kan tahlilleri iyileşti diye taburcu oldu.

O halde bile kizima hiç 6 çesit medikasyon verdiğimi hatirlamiyorum. Yada 2 çesit antibiyotik. Tek çesit ve ates düşürüçüydü sanirim.

Ha ben demiyorum ki bu konuda doktorun fazla hap yazdiğini. Ben tibbi bir eğitim görmedim. Burda o vebali ve sorumluluğu alamam. Ancak yurtdişinda hemen ilk müdahale hap şurub olmadiği için sağlik sistemi kötüdür demek, biraz bağnaz bir düşünce. Evet burda gerekmedikçe hemen hap şurub yazmazlar. Ama hiç yazmiyorlar, umursamiyorlar anlamina gelmiyor. Gerektikce gayet yaziliyor ve dahasi, bir dünya para vermiyoruz. Kizimin çok iyi bir çocuk doktoru var, gittiğimizde 30 euro veriyoruz, ki devlet bir kismink geri ödüyor. Türkiyede olsa yüzlerce lira,..

Karşilikli sistem kötülemek iyi değil. Hepimiz bir şekilde bulunduğumuz ülkede yaşayip, oranin şartlarina alişiğiz. Farkli şeyler duymak tabiki ilk başta tuhaf olabilir.
 
Bunu fakültede profesöre sormuştum.Farkli kaynaklardan okuduğumuz için demişti.
 
Durumu cok guzel acikladiniz
 
Ya ne alakası var ahaha siz kendinizce hastalık derecesini ameliyatla mi ölçüyosunız? Büyük ameliyatmış, ameliyatla ilacın ne alakası var. Ameliyat olmayınca hastalık derecesi az mı oluyor. Biraz kendinize bir sorun acaba her konuda fikir beyan etmesem kurdeşen mi dökerim acaba anlamadığım konularda yorum yapmasam kendimi daha mi az gülünç duruma düşürürüm diye.
 
1. Burası burası dediğiniz yer neresi?
2. 30€ kaç lira yapiyor (Tükiyede yüzlerce lira yazmışsınız?!)
3. Arkadaş gayetde burda ilaç verilmez hemen önce sürüncen sonra dedi. Okudumu anlıyorum herhalde. Türkiyede ekmek alır gibi antibiyotik alındığından bahsetti kendisi. Çocuğuna cola içirilmesini önerildiğinden bahsetti vs.

Karşılıklı sistem kötülenmiyor arkadaşın yanlış bildiği sistemin doğrusunu anlatıyoruz burda.

Dr 6 ilaç yazmışsa vardır bir bildiği. Ben dr değilim, içeriklerini bilemem. Hangisi gerekli hangisi gereksiz diye yorum yapamam, bazıları o haddi kendine nasıl buluyor hayret.

Konu sahibinede yaranılmıyor oda ayrı. Birini ilaç vermedi diye beğenmemiş, diğerini çok ilaç verdi diye eleştirmiş. Bu işin belli bir sayısımı varda dr bilmiyor.
 
yakında doktora sen su ılacı yaz bu ılacı yaz dıyenler cıkacak

tr de saglık pahalı falan degıl allah askına uydurmayın arkadaslar ınsanlar yurt dısından ozellıkle saglık adına 2 sey ıcın buraya daha cok gelıyorlar
amelıyat ve diş



daha cok turkıyedekı sıstemı bılmeyenler turk sıstemını elestırıyor ısın en ılgınc yanı bu bırakında bız yasayanlar konusalım barı ...

babam ısı dolayısyla avrupada bır cok yere gıdıp kalmak zorunda kaldı
turkıyedekı veterıner hekımler de dahıl tum saglık sektorunun cok ıyı hızmet verdıgını avrupaya gore luks sıstemde ama en uygun ucretler sayılabılecegını soyledı


heryerın artısı eksısı var bırcok konuda da ulkemız elestırılebılır ama kusura bakmayın da saglık sıstemımıze laf ettırmem artık şımarıklık olur bundan ıyısı evde yattıgın yerde doktorların evınıze hastane kurması olur onuda beklemeyın bı zahmet
 
Konu sahibinin çocuğu nasıl oldu aceba?

Dün geceden beri girmemiş
 
tr de saglık pahalı falan degıl allah askına uydurmayın arkadaslar
daha cok turkıyedekı sıstemı bılmeyenler turk sıstemını elestırıyor ısın en ılgınc yanı bu bırakında bız yasayanlar konusalım barı ...
Konuya başka yerden gireceğim de ben buna hiç katılmıyorum
Yurtdışı sistemini bilmiyorum
Ama Türkiyede sağlık sisteminin ucuz veya ulaşılabilir olduğunu hiç düşünmüyorum
Aylardır neler çektiğimi ven biliyorum çünkü
Dünyanın parasını döktüm sağlık sektörüne
 

Kronik farenjittir benim gibi benim alerjik rinit kronik farenjit ve egzamam var oksurup belli zamanlarda oyle alevleniyor ki sabahlara kadar uyumadigimi o kadar oksurmekten kustugumu bilirim bolum bolum gezdim gogus hastaliklari dahiliye hic bir sey yok kulak burun bogaza gittim iyi bi doktora ufacik bir ilacla 7 aydir surunduren oksurugum kayboldu alerji zor gercektenn adacayi da alternatif olarak rahatlatir bol bol icin ben faydasini cok gordum
 
yurt dısında saglıkla ılgılı bır problem yasamadıgın ıcın sanslısın bılınce kıyaslama ımkanı oluyor
ben burası cok ucuz demedım bu arada hayat kesınlıkle pahalı ama kıyas yapınca saglık konusunda kesınlıkle turkıye daha ıyı oraya gore daha uygun .

en basıtı kolaya seker kat ıc dıyen yok
 
Evet normal.Eger ilerlemişse kullanılması gerekiyor.Benim kızımda aynı durumdaydı ve aynı ilaçları kızım da kullandı.
 
grip demiyor mu doktorlar Turkiyede? gayet de diyorlar, bir çok doktordan grip, soğuk algınlığı teşhisini hem de birçok kez duydum ben. hatta hafta sonuna giriyor diye götürdüğüm bir doktora burnunu açıyorum serumla, bol sıvı veriyorum, ama ilerler diye korktum deyince, ayni devam et, ateşi olursa ates düşürücü yazayim onu verirsin demişti. hem aile hekimimiz hem götürdüğüm çeşitli doktorlardan bir çok kez duydum. küçük de bir şehirde yaşıyorum. nadir deyince şaşırdım açıkçası.
 
Hiç bir doktor bunu tavsiye etmez.
 

1.Burasi dediğim yer avrupa ülkesi.
2. Enflasyon felan ekonomik bilgileri ögretmem gerekmiyor heralde. 30 euro evet kaç lira ama burda ortalama maaş 1500-2000euro. Türkiyede asgari ücret ve hastane masraflarini anlatmam gerekmiyor umarim.

3. Cola verin denildiğinde, ilaç gibi her bir kaç saatte verin diye denilmiyor. Gastro enterit, yani ishal gibi durumlarda, hele çocuk büyük ise hap felan verilmiyor hemen. Probiyotik verilir. Ve gazi çikarilmiş colada çocuğun şeker tüketimini stabil tutma adina verin deniliyor, eğer çocuğun iştahi daha tam açilmadiysa. Eğer çocuk çok sivi kayibi yaşayip, pasif oluyorsa, o zaman müdahale edilir. Çünkü bağirsak önemlidir. Bu yaşta (konu sahibin cocuğu 11 yaşinda) bağirsaği, hapa bağimli hale getirmek iyi birşey değil. Birçok hastaliği vüçud kendisi atlatabiliyor. Buna sürünmek değil, bağişikliği güclendirmek deriz.

4. Gercekten her doktora güvenin sonsuzmu? Özel/devlet farkini yapan sistem içinde? Birçok hamile kadina sezeryan olsun diye yalan atanlar,.. Yani bu konuda bile 2 doktorun önerdiği arasinda uçurum var. Ilk doktor hiçbisey verme demiş. Onadami güveniyorsun?

Tekrar ben "hicbisey verme" diyemem, tip okumadim, okusam bile hastayi görmedim. Yani o hakki bende görmüyorum kendimde. Ancak genel olarak sistem konuşulabilir. Eleştiriyede açik olmak gerek. Türkiyede acile gittiğinde, hiçbirşeyin yoksa bile serum verilir. Bu evet sosyolojikte, Türk toplumu hemen medikal müdahale ister. Doktorda günde 3575337 hasta gördüğü için, mecali kalmaz işin aslini anlatmaya.
 
ee bu daha kötü değil mi? ilacla geçebilecek mastit ameliyatlık hale gelmiş,çatısı dar belli ki doguramayacak bir kadını 27 saat sanciya maruz bırakmak da çok insancıl değil maalesef. her şeyin orta yolu makbul demek ki.
 
inanmıyorum bu çok yanlış çocuğun gelişmemesini geçtim belli bir yaşa kadar sıvı ve püreyle beslenen çocuklarda dil ve konuşma bozukluğu bile oluyor
 
sız bellıkı buradakı sısteme hakim degılsınız
bronsıtde fızık tedavı uygulanmaz burada
bronslara nasıl fızık tedavı uygulanır onuda bılemıyorum cok ılgınc geldı
bazı doktorlar vidolarda izledim çocuğa biraz baskıyla ağızdan ve burundan bütün balgamı çıkartıyor. tamamıyla rahatlıyorlar. ama bızım toplum buna müsaade etmez yöntem sıkıntılı dr. yapsa bile. canı yanmıyor ama yanıyor gıbı görünüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…