cocuklarla ugrasiyorum canim..her firsatta gelmeye calisoyrum yinede
cok iyi yapmissin canim..yeme o cikolari,sonra aldigimiz sikintiyla kaliyoruz
yok yok okumaz
canim sabah 1 yumurta 1 muz yapabiliyorsun..ben bu sabah artik yiyemedim yumurtayi..aslinda sarisini severim de beyazi artik gitmedi bogazimdan..onun yerine yogut yedim bende muzla:26:
bende bu mesajin altina imzami atarim
salla canim parmaklari..baksana gelen giden kac kisi kaldik
hic olmadi sevilaycigim kacamak..hafta ici yapmayalim diye bagiriyorum halbuki...
gecmisolsun canim..firsat buldukca takil ama
karisik derken,baska seylerdemi giriyor icine..
canim ispanak seviyorsan peynirli yap salatasini..ben cok seviyorum..
normal karisik salata yapip icine 1 cay bardagi nohutta koyabilirsin..pratik oluyor ve doyurucu
hemen aldim suyumu
aaa neden gidemedin canim ya..:26:
senin tarti baya günündeymis canim,degistirelimmi
kesinlikle sana katılıyorum .. eda ne istediğini bilen bir kız ve bence hayattaki en önemli şey bu.. başarılı olacağına eminim
eda canım umarım sınavların güzel gecer.sen gercekten iradelisin.senin yerinde olupta diyeti atom bombası gibi patlatacak cok şahsiyet vardır eminim
Edaaa yarın 7 li rakamları görüyor musunn?birden çizelgene bakınca heyecan yaptımm
Ben de bugün arabeske bağladımm kaptancımmarabeski dinleye dinleye hüzünlendim açayımm bir oyun havası
Hayırdır neden arbesk dinliyorsun ki ? Kötü bişi mi oldu
günaydin canimsin..demi ama hani cay
hmm oda olur aslinda..ellerine saglik
oy canimsin kiz...insallah alirsin zammida,ceyiz hazirliklari baslar
o türkiyedeki ocakbaslarini nasil özlüyorum bir bilsen...
haklisin canim ama her sabah 2 yumurta,gina geldi artik:26:
alternatif bulmam lazim yumurtaya
afiyet olsun canim..aksam az geldi sanki gözüme..doydunmu canim o kadarcik seyle:44:
yiyormu:44:
iciyor dicektin heralde..kefir ayran gibi bisey canim,iciliyor
tesekkür ederim canimsin..birde tarti bana gülseydi
görüsürüz canim..
canım sağol, çok güzel anlatmıssın haftaya deniycem inşallah, peynircilerde olur galiba maya sorcaktım unuttum:44: tamam ben içiçemcanım kefir mayalamak çok kolay, yoğurt mayalamak zor mesela..ısı ayarlamak vs..
bunda tutturmak diye bişi yok..
ihtiyacın olan şey kefir mayası, süt, ve metal olmayan plastik veya tahta malzemeler..
kefiri alıyorsun, avuç içi kadar maya yarım litre sütü mayalar.. kefiri cam kavanoza koyduğun süte (süt dolaptan çıkmış olabilir, soğuk olabilir yani ısısı sorun değil) koyuyorsun, etrafını bir bezle kapatıp yine oda ısısında kapalı bir dolapta 24 saat bekletiyorsun.. 24 saat sonra kefir olmuş oluyor, süre 36 saate kadar da uzayabilir sorun değil, ama 48 saati geçmemeli... alıp bunu yine metal olmayan plastik bir süzgeçten süzüyorsun mayaları ayırabilmek için.. ayırdığın mayaların üzerinde hafif tortular olacak haliyle, ayrana batırmışsın gibi oluyor görüntüsü, bunu temiz bir sudan geçiriyorsun ellemeden, zarar vermeden, sonra suyu süzülünce tekrar cam kavanozdaki süte koyuyorsun... o yine ertesi gün hazır oluyor.. sen de süzdüğün kısmı ( koyu bir ayran kıvamında oluyor) içiyorsun:) istersen sulandırabilirsin zevkine göre.. 12 saat içerisinde tüketilirse en iyisi..
sen böyle hergün mayaladıkça kefir mayası büyüyor, ve büyüdükçe kefir daha yoğun oluyor..büyüyen kısmı ayırıp başkalarına verebilirsin, işte böyle...
menüm
sabah
5 zeytın
beyaz peynır
domates
salatalık
cay
2 dılım ekmek
ara
2 hurma
2 tam ceviz
öğle
1 kepçe domates corba
6yk karnıbahar yemegı
1 dılım ekmeek
ara
1 kutu sut
aksam
1 kepçe corba mercımek corba
karnıbahar saltaası yogurtlu
3 kucuk lahana sarması bulgurlu
ara
1 elma
4yk yogurt
2,5 lt su
Yok çok şükür açayım dedim taktım durmadan başa sardım şarkıyı :) yoksa çok şükür birşey yokgeçici bitti mi edaaaa?
canım süpersin diyetisyen sana çok yaradı , bazen bende düşünüyorum gitsemmi diye ama sonra yarısı gitti zaten diyip vazgeçiyorum
Ben de koruma için gitmek istiyorum çünkü kendimi biliyorumm 1 gün yer ertesi gün diyete başlarım yine, dengeleyemem diye korkuyroum diyetisyenlerin böyle bir hizmeti var değil mi, koruma dönemi için? Eda, sekerkız, doktorcum siz bilirsiniz?
tesekkür ederim canim...eminim cok lezzetli olurKaptncm mlz ler havuc rendelenck.ispank yesil nane maydanoz yesil sogn dogranack ve sarimskli yogurtla karistirp uzerine zeytinyagi limon skip servisleniyo
Ben öyle yapiyorum..ee niye veremiyorum...Erigim cnm kesinlkle haklisin kacmksz sporla tam karaty yapsaydm daha fazla verirdm
tamam canim..dilektende haber gelsin bakariz artik..Kaptancım eğer dilek yapamazsa ben yapabilirim listeyi yarın çok işim olmayacaktır.
Önceden ben yaparım diye gönüllü oldum ama sıra bana hiç gelmedi
evet evet yapmam lazim artik..yüzümü yumusak gördüler sankiKaptancım yarın senin mesaj sayılarına bakıpyapman lazım.
Ben artık yedikten sonra nasıl pişman olacağımı bildiğimden pişman olmadan pişman oluyorum
arabesk iyidir canim,psikopata baglarBen de bugün arabeske bağladımm kaptancımmarabeski dinleye dinleye hüzünlendim açayımm bir oyun havası
sakin patlatma canim benim..sonra cok pisman oluyoruz yoksa,hem yazik degilmi o kadar emegebu aralar diyeti patlatmayı çok istiyorum.ama patlatmıyorum sonra pişman olacağımı biliyorum.
insallah görürsünHissettiklerime bakarsak göbek öyle küçüldüki evet verdim demek istiyorum. Bariz incelme var. Fakat vücudumun ödem tuttuğu vakitler yaklaşıyor. bir kaç güne yada hafta başı regl olacağım. pcos yüzünden kestiremiyorum.ama görmeyi çok istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm
ya ama valla ufak kavanoza koymus her öğlen kaşıklıyoo ben ne bilimmmm ama evet kıvamı sıvı
canım sağol, çok güzel anlatmıssın haftaya deniycem inşallah, peynircilerde olur galiba maya sorcaktım unuttum:44: tamam ben içiçem
ohh ne güzell iyi tatiller canımişyerimde son günüm, yarın tatil, sonraki gün türkiyeye gidiyorum. vizemi alırsam kalan işler çabucak hallolur ve hemen memleket gidebilirim...
dönüşte de yatılı bakıcı başlıcak bakalım nasıl olacak..
evet ya bu hafta hemen hemen hergun bi baş ağrısı mahvetti beniooo nescafeni içtin mi sonunda şekerim afiyet olsun :)
allahhhh korusun aman aman
senindemi başın ağrıyordu canımmmm çok geçmiş olsun
öğren tabiii banujum saolsun hepsini yazmış inanılmaz bir nimet kefir.hatta sen o ablandan maya al ..
iyi çalışmlar canım
Sevindim canım. Aman moralim bozulmasın.
Gecici nerde bitecek daha fatura kestiriyorlar sene bir kapansa. Ama çoğu şey hazır gibi birşey. Mutabakat yapıyorum şuan. İnsanlar neden mutabakata dönmez anlamıyorum.
benn burdayımda kuzum ne yapayım sabah sabah kaynatmışsınız yetişmeye çalışıyorum.Üstelik mesaj sayım dün gece 15 di hemen onu tamamlamalıyım
DİKKAT kaptan bu mesajı okumasın...
ya ben cok istiyorum buraya takılmayı ama bu aralar performansım düşük.kan sayımımda demirim düşmüştü ondanda etkilendim sanırım.uyusukluk hiççç bana göre değil.
Benimkinin var. Arkadaşın koruma diyetinde hamburger pizza bile gördüm benMuhtemelen dengelemeyi öğretecek o dönem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?