• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.çocuk ve Kürtaj

Hayat suprizlerle dolu iste. Ablam 2. Ye hamike kaldiginda digeri daha 8 9 aylikti. Tam ise baslayacagim tekrar derken bida izne ayrildi. Cok zor donemler gecirdiler. Gecinemediler borc ustune borc. Ama hic aldirmayi dusunmedi. Simdi iyiki de aldirmamisim diyor. Bir arada buyuduler. Arkadas gibi. Simdi daha rahat. Biraz daha fazla calistilar enistem ek is yapti falan derken atlattilar. Ama tabi herkes ayni sekilde ustesinden gelemiyor. Allah yardimcisi olsun :KK43:
oyle tabii nasibi olan cocuk dunyaya geliyor o kesin. konu sahibeside dogursa belki hersey daha guzel olacak. tabiiki zor kolay demem asla..6 senedir uyku uyumuyorum mesela ben. bazen yorgunluktan agladigim oldu..ama bende biraz sadistlik vardir, bu yuzden aglar sizlar devam ederim. yeterki moralim yerinde olsun. sknti illa olacak..her aydinlik karanlik geceden sonra gelir

3. bebegimi ciddi sağlık problemlerim nedeni aldırmak istemiştim..annem babam aşırı tepki gösterince aldırmaktan vazgeçtim....

Bebeğim dogduktan sonra bebeğime seyrede seyrede aylarca ağladım, ben buna nasil kiyacaktım diye....

Kürtajın yıllar sonra ortaya cikan psikolojik etkileri var..."aldirmasaydim şu yaşta olurdu" vs vs...

Asla ve asla aldirmazdim hatta hasta alalim dedikleri cocugumu bile aldirmadim ama dogarken öldü Allah aldi dedim , sen nasilki simdi olan cocuklarini vurup ölduremiyosan onada kiyma sakin bukadar korunupta kaldigina gore Haşa Allahtan dahami iyi biliyosun ???sakin aldirma sonra Allah elindekileride alir ...

Öyle oluyor zaten
Tamamen ona odaklanmış oluyorum ister istemez
Soğudum yemin ederim
Sevişmesem de olur aslında :deli:
Ben onu da diyemiyorum tam anlamiyla :) Ben benim kocadan daha libidoluyum :halay: Gerci bebekle birlikte libido falan hak getire oldu da :bicak: Yine de bende daha fazla yani. :KK64: Uyumasam da olur diyebilirim mesela :KK70:

Ben aldırmanız taraftarıyım. Çünkü diğer çocuklarınız da çok küçük ve hepsine bakmak gerçekten zor olur sizin için. İşin maddi boyutuna girmiyorum bile. Manevi boyutu da ağır olur. Hayatta olan çocuklarınız ile yeterince ilgilenmezseniz gerekli şefkat ve sevgiyi gosteremezseniz,onların kişilikleri de derin yara alır

Son düzenleme:
Kalbi atmadan canlanmadan aldırın bna sorarsanız ..
Sizede yazık ..
Diğer 2 bebeğiniz de varmış.
Doğurmak kolayda hakkıyla bakmak zor.
Allah yardımcınız olsun
kalbi ztn hemen atiyor... konu sahibi asla aldirmayin. Yani kondomla korunsaydin bence hamile kalmazdin...yok söyle korundum kaldimda vs bana inandirici gelmiyor. O cocugu günahi ne?

Merhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.
üstelik korunma haplarindan bebek kusmaz... bende emzirdim ve hapla korundum. Onuda gec kondom mu yok ülkede

Asla ve asla aldirmazdim hatta hasta alalim dedikleri cocugumu bile aldirmadim ama dogarken öldü Allah aldi dedim , sen nasilki simdi olan cocuklarini vurup ölduremiyosan onada kiyma sakin bukadar korunupta kaldigina gore Haşa Allahtan dahami iyi biliyosun ???sakin aldirma sonra Allah elindekileride alir ...
Hanımefendi Allah korusun vurup öldürmekle kürtaj yaptırmak aynı şey mi? O henüz bir bebek değil. Hücre sadece. Acı hissi yok.

Arkadaşlar yazdığınız için sağolun hepiniz Şuan sadece dış gebelik olsun diye dua ediyorum bu arada söylemeyi unuttum derecesi çok yüksek olmasa da skolyoz hastasıyım ben. Eşimde kendini düşün ölürsün diyor ama ben sonrasında o vicdanı yaşayacağımı biliyorum bir De rahim ağzında büyük yara var dedi Dr ben beta hcg yükselmesinde kanser de etkin oluyormuş öyle bişey olabilir mi o da takıldı aklıma şimdi

Hanımefendi Allah korusun vurup öldürmekle kürtaj yaptırmak aynı şey mi? O henüz bir bebek değil. Hücre sadece. Acı hissi yok.
Cok yazik ...sonucta gunah degilmi Allahin verdigini almak ?? Ayrica ben degil ayetler hadisler soyluyor bunu ...hadi diyelim (afaki konusuyorum ) inanciniz farkli yinede insan vicdan azabi cekmezmi ??

Asla aldırmazdım hiç bir canlının yasam hakkı elinden alınmamalı diye düşünüyorum söylede bir gerçek var bugün karnındakini aldırıpta yarın evdeki çocuklarından olanı da duydum o yüzden de çok korkardım. Gelen nasibiyle gelir, k.bakmayın size hak vermiyorum siz sadece kendinizi düşğndüğünüz için doğurmak istemiyorsunuz ortada bir can var , ha çocuk hasta olur düşğk riski olur sağlığınız için mecbur kürtaj olursunuz ama diğer türlü hiç bir şeyle bir canı kıyaslayamam

Merhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.

Buradaki her yorumu okudum ve bazı yorumlar çok gerçek dışı, çok ütopik geldi, gece gece baya güldüm.. :KK47::KK70:
Bir çocuk maması 140 tl, çocuk bezleri olmuş 45 tl, bunun hastalığı var, okulu var, kursu var, eğitimi var, var da var..
Allah bağışlasın 2 tane çocuğunuz varmış.
Şimdi buradaki üyeler diyor ya kardeşlerinin beşiği ile giysisi ile büyür diye öyle olmuyor.
Benim babamlar 4 kardeşler ve babam çok istediği halde dershaneye, eğitimlere gidememiş, 10 yaşında dedemle okuldan sonra sokaklarda satıcılık yapmış, diğer kardeşlerine bakabilesinler diye (Babam en büyük çocukmuş maalesef) tüm çileyi babam çekmiş, hep mahrum büyümüş hep keşke 1 kardeşim olsaydı da yokluk içinde yaşamasaydım der.
Yani burada hepimizin tuzu kuru, biz ne dersek diyelim çocuklar bir hırka, bir beşikle büyümüyor.
Diğer iki çocuğunuza haksızlık olacaksa onlar istedikleri her şeyden mahrum kalacaklarsa bence aldırmayı düşünebilirsiniz.
Ya ileride size keşke kardeşim doğmasaydı da daha iyi şartlarda okuyup adam olsaydım derlerse???
Bunu demeyeceklerinin garantisi yok.
Türkiye'de hayat çok pahalı, yaşamak çok ama çok zor.
Eğer Türkiye'de şartlar farklı olsaydı size daha farklı şeyler yazardım.
Lütfen şunu dikkate alın, 3.çocuğunuza parasızlıktan mama alamadığınızda sizin canınız yanacak, buradakilerin değil.
Umarım sizin ve çocuklarınız için en iyisi olur..:dua:

Son düzenleme:
Arkadaşlar yazdığınız için sağolun hepiniz Şuan sadece dış gebelik olsun diye dua ediyorum bu arada söylemeyi unuttum derecesi çok yüksek olmasa da skolyoz hastasıyım ben. Eşimde kendini düşün ölürsün diyor ama ben sonrasında o vicdanı yaşayacağımı biliyorum bir De rahim ağzında büyük yara var dedi Dr ben beta hcg yükselmesinde kanser de etkin oluyormuş öyle bişey olabilir mi o da takıldı aklıma şimdi
Size bir örnek vermek istiyorum. Benim teyzem de bu şekilde diğer çocukları küçükken 4. ye hamile kaldı. Doktor riskli dedi. Bazı rahatsızlıklari vardı. Ama teyzem aldırmadı. Gebeliğin 6. Ayında hastaneye yatmak zorunda kaldı erken doğum riski vardı cunku. Ancak herşeye rağmen bebek 7 buçuk aylıkken doğdu. Erken doğduğu için ciğerlerinde ve beyninde problem oldu. Daha sonra vücut kaslarında da birçok problem daha çıktı ve şuan bebek 3 buçuk yaşında ama yuruyemiyor,konuşamıyor. Teyzem onu fizik tedaviye götürüyor haftanın birkac günü. Ve neredeyse tüm gün ona bakıyor. Diğer çocuklarına ise yeterince ilgi gösteremediği için çok problemli oldular büyüdükçe. Babaları da bu aşamada çok pasif. Hiç eşine yardımı dokunmayan sorunlu biri. Teyzem şimdi her seferinde pişmanlığını dile getirir. Çünkü çocuğunu bu şekilde görmek daha büyük bir acı veriyor ona.
Bu yüzden hele riskliyse kesinlikle aldirilmasi taraftarıyım ben

Cok yazik ...sonucta gunah degilmi Allahin verdigini almak ?? Ayrica ben degil ayetler hadisler soyluyor bunu ...hadi diyelim (afaki konusuyorum ) inanciniz farkli yinede insan vicdan azabi cekmezmi ??
Çekmez. Çünkü o bahsettiğiniz bebek değil. Henüz bir hücre. Acı hissi yok. Bilinci yok. Canlı olduğuna dair bir belirti yok.

Öbür çocukların geleceğini düşünürken hiç dogmamış bir bebegi `daha nasılsa hücreden ibaret` diyerek yok saymak, yaşam hakkını elinden almak bencilliğin daniskasıdır.

Birazcık Allah korkusu olsun da aldır demek yerine, önlemini al da baglattır diyelim ya.

Back