3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılmıyorum.
35 yaşında 23 yaşından beri sürekli çalışan biri olarak kimse madalya takmadı bana
Ne zengin oldum ne manevi tatmin yaşadım.
Kadın tüm çocuklarını büyütmüş olacak ve manevi tatmin yaşayacak
Konu sahibine gelince şaşırmadım.
Bizim insanımız düşene bir tekme vurma konusunda mükemmel
Ben olsam ekmeğini siz vermiyorsanız yorum yapmaya hakkınız yok derdim.
Hangi ihtiyaçlarını karşıladınızda varlıkları zorunuza gidiyor diye eklerdim.
İnsanlara bir had bildirmeyince hadsizce konuşmaya devam ediyorlar.
Madalya taksınlar diye çalışmıyoruz ki kimi maddi açıdan çalışır kimi maneviyattan çalışır şahsen ben evde çocuk bakmanın insanı körerttiğini düşünüyorum bir tane çocuk çok zor ken 3-4tane yapmak hayatının en güzel zamanlarını harcamak gibi geliyor bana.
Şuanki ekonomimiz belli herkesin durumu ortada bizim evimize 60-70bin civarı para geliyor tek çocukla öyle mükemmel geçinemiyoruz ki 3tane çocuk için en az 100bin gerekli bence kiiiiii 100bin ile herşeylerini dört dörtlük yapamazsınız.
En kötü kreş bile 10bin liradan başlıyor oda en kötüsü hayat şartları eskisi gibi değil.

Tabi herkesin kendi kararı kim kaç çocuk yaparsa yapsın çocuk yapmak en kolayı önemli olan hakkını vererek bakabilmek.

Yeni üyelikle ikinci ve sonrası çocuk konuları açan neredeyse herkese ezberlenmiş yorumlar yapılıyor.
Aynı konuyu bilenin bir üye açınca yorumlar çok farklı oluyor ama bak kimsenin hakkını yemeyeyim. Buradaki bilinme o üyenin muhteşem imkanlara sahip olmasıyla alakalı falan da değil.
Konu sahibinin bilinçsiz olduğunu düşünecek bir şey göremedim ben mesela. Bahsettiğiniz üye kadar imkanı olmayabilir evet ama bu da aileyi söyledikleri noktasında haklı görecek kadar kendisine yüklenmeyi doğru kılmıyor bana göre.
İlk paragraftan bişey anlamadım açıkçası.
Ancak size tüm samimiyetimle şunu söyleyebilirim. Üç çocuğu olup, çocuğun rızkıyla geldiğini savunan, çocuğun pek masraflı olmadığını, beslenme konusunun abartıldığını ne varsa elde onu yemesi gerektiğini, saldım çayıra mevlam kayıra düşünceli kişi ile, yine üç çocuğu olup çocukların sağlıklı proteinli beslenmesi gerektiğini savunan, aynı şartlarda büyütülmesini isteyen ve bu şartların hiç birini şansa bırakmayan kişi gözümde aynı değil.

İlk kişiyi ister istemez uyarıp öyle olmadığını anlatmaya çalışıyor bünye, ki bu bazen dayatma gibi yaftalanmamıza sebep oluyor. İkinci kişiye ise neden üç çocuk neden tek çocukta kalmadın demiyoruz mesela.
Yani burada eleştirilen aslında çocuk sayısından çok düşünce sistemi.

Konudaki kişiyi de bu yönden tatmin edici göremedim ben ve ailesinin tepkisini buna bağladım. Yani eğer atanmış mesleği elinde bir öğretmen olsaydı ailenin bu tepkiyi vereceğini düşünmüyorum açıkçası.
Bu günler için mi okudun demeleri bana tuhaf gelmedi.

Benim etrafımda hiç kimse öyle demez elinden gelenin fazlasını yapar
Öyle sığ bir çevrem yok çok şükür
Çocuğum olmasaydi tabii ki yetimhaneden de alırdım seve seve
Ama kendi cocuklarimizi büyütmek istiyoruz o şekilde karar aldık eşimle
Evlat edinmeye de karşı değilim aksine topluma çocuk kazandıran herkese çok saygı duyuyorum. Çok büyük kalpli insanlar bana göre
Tahmin ettiğim gibi 10 çocuk da olsa 10unu kendi doğurmak isteyen bilinç düzeyi düşük birisiniz

Düşündüm haksızlar mı
Bence değiller maddi problem içinde üç çocuk çokta mantıklı gözükmüyor
Anne ve babalar çocukları okusun diye çok emek harcıyor sizin öğretmenlik yaptığınızı görmek istiyorlardır.
Ben çocuğum 1.5 yaşındayken onun ileride akademik başarısı için kaç saat kitap okuyorum televizyon açmıyorum o evde otuup kapı süsü yaparak çocuk baksa mahvolurum

Maddi durumu sarsılan kızım 3.çocuğu keyfine yapsa ben de saygı duymam. Torunumu hakkıyla büyütmeyeceğine inanırım çünkü maddiyat çok önemli.
Kimse anne sevgisi tek başına yeter deyip kendine güldürmesin.
bugün bildiğimiz standart bir mağazadan kızıma çıt çıtlı body ve iki pantolon altım 600 tl ödedim. Sevgiyle falan büyümez çocuk (sadece)
Kitap almayı seviyorum en ucuzu 40 tl -50 tl
Teç çocuk bakarken bile vicdan azabı duyuyorum ben

Size cevap bile vermek istemiyorum.
Dünyanın tüm kaynaklarını bencilce tüketiyprsunuz. bunu annelik içgüdüsü adı altına sığınarak yapıyorsunuz ama terkedilmiş onca çocuk varken annelik içgüdünüz nedense yetim evlat edinme konusunda devreye girmiyor. Konu sahibi 3 çocuk evlat edindim deseydi kimse üzerine gitmezdi çünkü yetimhaneden daha iyi hayatlara sahip olacaklarını düşünürdük. Burada kimse çocuk doğurdu diye linçlemiyor buradaki mesele “dünyaya yeni mutsuz çocukların daha eklenmesi” endişesi. Sizler az çocuk doğuran veya hiç doğurmak istemeyen kadınları anaç değil sanıyorsunuz ama benim gibi çocuk sahibi olmak isteyip de hakkını veremeyeceğini düşünüp birkaç yıl sonrasına erteleyen ve sayısı konusunda dikkatli karar alması gerektiğini bilen insanlar var. Tam tersine sizin gibiler 4, çocuğu yapmamalı ki cahilliklerini bu dünyaya yaymamalı

Ben de psikolojik destek alıyorum
Psikologlar da görüşmelerde kendi şahsi fikrini söylemezler
Bunun için şaşırdım sadece
Bana bu ekonomide çocuk yapma deseydi kişisel fikir olurdu. Ancak çocuğun duygusal tatmini, gelişimi açısından bilimsel bir şey söylüyor. Doktor bu.
Nasıl kişisel fikir olabilir ki.. Duygu, düşünce, eylem onun uzmanlık alanı.

Allah sağlıklı ömür versin de 3 çocuk bana düşüncesi bile fazla. Tabiki sizin tercihiniz ama bebeğiniz doğduktan sonra diğer 2 çocuğa nasıl bakacaksınız cidden helal oldun. Benim enerjim bitane çocuğa yetmiyor o yatınca bende yatıyorum. Birde haklılar bu arada en güzel yaşınızda yine doğum yapıp eve kapanacaksınız. Sizi düşündükleri için öyle söylüyorlar.

Arkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.
Bacım ne tavır değiştirmesi hepsine bir kapıyı kapatıp bay bay diyeceksin bu kadar basit. Sanki onlar besliyor onlar büyütüp bakıyor hayret bişey ya çok sinirlendim. Hamile bir kadına da bu hapılır mı pes! İstedikleri kadar anne baba olsunla rbu artık saygısızlık! Görüşmeyin sert olun mesafenizi koyun.
Bakabiliyorsanız gücünüz yetiyorsa istediğiniz kadar çocuk yapmak en doğal hakkınız

Ya içgüdüsel, ya hormonal ya da ismine başka bir şey deniyor. Ama anneler "ben artık anneyim çocuğumu çok sevmeliyim" demiyorlar kendliğinden yükleniyor bu duygu, kastettiğim bu.
Kedi sen cidden sevimli bir kadınsın. Kinaye yaparak söylemiyorum tatlı bir kadınsın ama bana kalırsa senin kusurun klasik söylemlerden etkilenmen ve bu insanları ben de dahil sinirlendiriyor. Başka bir dünyanın varlığını kabul etmiyorsun bunu istisna veya dejenerasyon olarak görüyorsun. Biz çok çocuk yapanı ilüminati kölesi olduğumuz için eleştirmiyoruz geleceğe ilişkin karamsarlık nedeniyle eleştiriyoruz. Burada kimse üremeyi kıskanmıyor. Yoksa herkeste aynı organdan var.
Kapitalizm diyorsun kapitalizm çok insan ister. Çok insan çok tüketim demek. Hatırlatırım ki ortalama insan ömrünün artması da buna paralel oldu.
Biz sana diyoruz ki sistem biz kadınlara yıllarca üremeyi emretti. Kadınla annelik eşdeğer görüldü. Biri olmazsa biri olmazdı.
Şimdi yeni yeni kadınların sesi çıkıyor istemiyorum diyebiliyor.
Yav ben bile 32 yaşında işi gücü olan kadınım kendi anneme bunu söyleyemem. Ben çocuk istemiyorum dediğim anda yine benim okumuş etmiş annem böyle olursan adam boşar tabi seni diyecek. Oklar tamamen bana dönecek.
Çocuk istememek, anneliği kutsal görmemek öyle bir tabu ki bu ülkede. Hatta sana bir şey söyleyeyim boşanma davalarında kusur da sayılıyor bu. Anne olup çocuğunu çok seven ama anneliği hiç sevmeyen onlarca kadın da vardır eminim.
Hal böyleyken benim gibi ayakları üstünde durduğu halde bile bunu açık açık çevresine söyleyemeyen, kınanan kadınların artık en azından internet ortamında sesinin çıkması dejenerasyon değil. Özgürlüğümüz.

Ben konu sahibinin 3. Çocuğuna 5. Çocuğuna karışmam banane.
Burada konu sahibini bu sebeple eleştirenler genelde anne olan veya anneliği düşünen kadınlar gördüğüm kadarıyla. Onların eleştirme sebebi de dış mihraklar değil bilinçli anneler olmaları olası sorunları sezebilmeleri. Ama sen konuyu çok farklı yere çektin.

Son düzenleme:
Üç çocuğa madden ve manen nasıl yeteceksiniz? Gerçekten merak ediyorum nasıl yetilir ki? Çocuk büyütmek sadece boğazına ekmek sokmak mıdır? Bir çocuğa dahi sadece kaliteli beslemeye kalksanız aylık ciddi bir bütçe ayırmanız gerekir, lâkin insanız ihtiyaçlar hiyerarşisi denilen bir şey var, olay sadece Maslow’un piramidinde fizyolojik gereksinimlerle de bitmiyor. Eğitimi, sosyalleşmesi, ona ayırmanız gereken zaman, bilgiye ve sevgiye doyurmanız gerekiyor. İnsan yetiştirmek başlı başına en zor işken, üç tane çocuğa hakkıyla yetilebileceğini düşünmüyorum.

Ben bir beklentinizin olmadığını düşünmüyorum. Ben tek çocukla bunalıyorum da bazen anneme bırakıyorum siz 3 çocukla bunalmadan nasıl yapacaksınız? Hiç mı vermeyeceksiniz kv nize yada annenize? Onlar da bu sebepten dolayı konuşmayı kendine hak görmüşlerdir. Siz hiç anneanneye yada babaanneye vermezseniz o zaman kimse birşey diyemez. Kendi tercihleri derler. Ve bence bu zamanda 3 üncü çocuk hele ki sizin durumunuzda maddi sıkıntılarınız varmış,o sebepten diyorum kesinlikle çok fazla. Çocuk bakmak inanılmaz zor birşey. heleki 3 üncü çocuk olduktan sonra diğer kardeşleri ile ilgilenecek vakit bulamayacak onları 2 inci plana atacaksınız. Bence en kötüsü de bu.

Bana bu ekonomide çocuk yapma deseydi kişisel fikir olurdu. Ancak çocuğun duygusal tatmini, gelişimi açısından bilimsel bir şey söylüyor. Doktor bu.
Nasıl kişisel fikir olabilir ki.. Duygu, düşünce, eylem onun uzmanlık alanı.
Yeterince açıkladığımi düşünüyorum

Kedi sen cidden sevimli bir kadınsın. Kinaye yaparak söylemiyorum tatlı bir kadınsın ama bana kalırsa senin kusurun klasik söylemlerden etkilenmen ve bu insanları ben de dahil sinirlendiriyor. Başka bir dünyanın varlığını kabul etmiyorsun bunu istisna veya dejenerasyon olarak görüyorsun. Biz çok çocuk yapanı ilüminati kölesi olduğumuz için eleştirmiyoruz geleceğe ilişkin karamsarlık nedeniyle eleştiriyoruz. Burada kimse üremeyi kıskanmıyor. Yoksa herkeste aynı organdan var.
Kapitalizm diyorsun kapitalizm çok insan ister. Çok insan çok tüketim demek. Hatırlatırım ki ortalama insan ömrünün artması da buna paralel oldu.
Biz sana diyoruz ki sistem biz kadınlara yıllarca üremeyi emretti. Kadınla annelik eşdeğer görüldü. Biri olmazsa biri olmazdı.
Şimdi yeni yeni kadınların sesi çıkıyor istemiyorum diyebiliyor.
Yav ben bile 32 yaşında işi gücü olan kadınım kendi anneme bunu söyleyemem. Ben çocuk istemiyorum dediğim anda yine benim okumuş etmiş annem böyle olursan adam boşar tabi seni diyecek. Oklar tamamen bana dönecek.
Çocuk istememek, anneliği kutsal görmemek öyle bir tabu ki bu ülkede. Hatta sana bir şey söyleyeyim kaplanma davalarında kusur da sayılıyor bu. Anne olup çocuğunu çok seven ama anneliği hiç sevmeyen onlarca kadın da vardır eminim.
Hal böyleyken benim gibi ayakları üstünde durduğu halde bile bunu açık açık çevresine söyleyemeyen, kınanan kadınların artık en azından internet ortamında sesinin çıkması dejenerasyon değil. Özgürlüğümüz.

Ben konu sahibinin 3. Çocuğuna 5. Çocuğuna karışmam banane.
Burada konu sahibini bu sebeple eleştirenler genelde anne olan veya anneliği düşünen kadınlar gördüğüm kadarıyla. Onların eleştirme sebebi de dış mihraklar değil bilinçli anneler olmaları olası sorunları sezebilmeleri. Ama sen konuyu çok farklı yere çektin.
Öncelikle teşekkür ederim, ben de sizi sempatik buluyorum.
Bu dış mihraklar olayını yaklaşık on sene önceki fikirleri ve şimdiki fikirleri karşılaştırdığımdan söyledim. Bariz bir değişim söz konusu.
Kapitalizm konusunda da bir yönden haklısınız fakat kapitalist düzen çocuğa gerekli gereksiz bin tane olay çıkarıyor ve tek çocuğa bile insan yetemiyor bazen. Önceden çocuklara alınan eşyalar şimdikilerin belki onda biridir mesela. Her şey arttıkça maddi yönden tatminsizlikler falan oluşuyor.

Çocuk istememek, anneliği kutsal görmemek öyle bir tabu ki bu ülkede.
Ben mesela bu düşüncede değilim. Bu düşüncede olanlara da kızıyorum isteyen hiç çocuk yapmaz kimseyi ilgilendirmez
Burada konu sahibini bu sebeple eleştirenler genelde anne olan veya anneliği düşünen kadınlar gördüğüm kadarıyla.
ben hamilelik konularında da neden hamile kaldın neden çocuk yaptın diyenleri eleştiriyorum çünkü olmuş bir kere. Mesela düşünsenize hamilesiniz ve insanlar ne gerek vardı o çocuğa diyorlar. E ama olmuş, ne yapsın ki artık? Geri dönüşü olmayan şeyler üzerinden çok fazla ahkam kesiliyor. Artık yapılacak bir şey yok ki.
Mesela evliliği kötü giden birisi bir de çocuk istiyorum dese, nasılsa henüz çocuk yok, yapma etme denir, normaldir. Fakat olan olmuş biten bitmiş artık yargılamak hiçbir şeyi geri alamaz.
Kadının eşiyle sorunu da yok çocuklarından şikayetçi de değil, maddi manevi bir beklentisi de yok kimselerden. Bu yüzden bazı yorumlara tepki verdim ister istemez.
Ben sizi anladığımı düşünüyorum, kendimi de anlatabilmişimdir umarım

Arkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.
Eğer siz ve eşiniz maddi manevi sadece kendinize güveniyorsanız kimseye böyle konuşma hakkı vermemelisiniz. Anne babanız da olsa. Ayrıca babanız patavatsız insan cocugu için böyle konuşur mu ?

Maddi olarak kimseden bir beklentimiz yok bu arada yani kendi rızalarıyla torunlarını hediye vs aldıkları tabiki oluyor ama onun haricinde öyle kimseden borç para istemişliğimiz falan yok borç verdiğimiz oldu o ayrı. Yani hiç öyle musallat insanlar değiliz kesinlikle manevi olarakta çocukları hiç öyle 1-2 saat bırakıp dışarı çıktığımızda olmamıştır anca hastane vs iş varsa o da ayda yılda bir. Tamamen bizde yani maddi manevi herşeyin sorumluluğu bir kızım bir oğlum var öyle cinsiyet meseleside değil 3. Çocuk burda sürekli çocuk doğuranları eleştiriyorum diyenler olmuşta sebebini anlayamadım yani kendi bakıp büyütmediğin uykusuzluğunu çekmediğin çocuğu doğuranı niye eleştirirsin? Yada sana yorgunum argınım diye dertlenmeyen senden destek beklemeyen düşüyorsa da düştüğü yerden eşiyle kalkan bir kadını sadece çocuk doğuruyor diye neden eleştirirsin? Mesela ben 3. Ye hamileyim ablam 11 yıllık evli ve çocuğu yok olmuyor değil yapmıyor kariyer yapıyor ve benim çocuklarımla bir araya gelince falan ay yok annelik bana göre değil ya gelip severim ben böyle tamam diyor yani son derece de saygı duyuyorum olabilir çünkü kendi tercihi ama oda bana saygı duyuyor bence böyle de olmalı. Ve çocuk bir proje değil bence yani en iyi okulda okusun okulun tüm etkinlikerine katılsın çok aktif çok başarılı çok sosyal bir çocuk olsun her kursa gitsin falan yani bence her çocuk her kursa gidip her konuda becerikli olmak zorunda değil aşırı sosyal olacak kapasitede olmayadabilir sen matematik konusunda prof olsun istersin o sanatla ilgilenebilir en özel en kapsamlı okullarda okutursun çocuk okumaz yani üniversiteye kadar öyle böyle getirirsin ama üniversitede çuvallar. O kadar açık ki ucu bu konunun biz artık çocuğum nasıl neye yeteneği var ne istiyor diye sormak yerine o veliden eksik kalmıyım onun çocuğu yaptı benimki niye yapmadı diye aslında çocuğu çok fazla yorup zorluyoruz bence esnafta olabilir ne bileyim sanayide bir usta da olabilir o kadar ara eleman ihtiyacı açığı var ki öğretmenler atanamıyoruz mühendisler iş bulamıyor yani en iyisi olsun diyerek el bebek gül bebek büyütülen çocuklar anne babasının himayesinden çıkamamış bireyler oluyor evlendiklerinde de. Ben biraz eski usül yetiştirmeye çalışıyorum açıkçası diyeceksiniz ki eski usül yetiştirsende zaman eskisi gibi değil ama herkes kendi karakteriyle bir noktada var oluyor ve hayatını da ona göre şekillendiriyor bence ben kim ne desin çocuklarımı bir proje olarak görmüyorum görmeyeceğim en iyisi olsun diye değil mutlu olsun diye bütün çabam eğitimi sosyal hayatı konusunda elimden geleni tabiki yapıyorum ama çocuğumun ne istediği hep en önemlisi olacak benim için
Benim kiz kardesim 3. Ye hamile kaldiginda hic iyi bir tepki vermemişim bunu anladim 🙈. İyi de bir meslegi var kizın ha olmasa yine bana laf düsmez orasi ayrı. Hayirli olsun bebeginiz. Rabbim saglicakla kucaginiza almayı nasip etsin insallah. ❣️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X