- 2 Aralık 2011
- 802
- 595
canim kabak cekirdegi 50 gr mi bile baya 2 avuc falan yapiyor. tuzsuz olanlar var ya. doyurucu, kabizliga yardimci oluyor. hem dedigin gibi faydali yaglar. 50 gr i kullanirsak 6puan eder. gece cok aciktigimiz zamanlar oluyor ya, kullana biliriz. mesela benim karnim gurulduyodu ilk zamanlar, gece 2-3 gibi. gec yatiyorum cunku. aycekirdegi bazi markalar 100 gr 5 puan falan. onlardan ve ya kabak cekirdegi falan citliyodum. agiz oyaliyo hani .yanina zero colafalan da alinca gaz mideyi sisriyor, doymus gibi oluyosun. tabi salatalik falan dadusuk puan.ben cesitlilik acisindan diyorum hani.yoksa findik, fistik, ceviz falan hepsini kullana biliriz. ben gram gram tarttigim icin, daha dusuk yapmak icin 25 gr falan yapiyodum 2 puanim falan kaldiginda.Pegasus, kuruyemişlerin karbonhidrat ve protein değerlerine bakarken kabak çekirdeğinin hem karbonhidratı ,(100 gr için 11,8 tadımın) hem de proteini 30,5 olduğunu gördüm. tercihimizi k.hidratı düşük proteini yüksek olanları seçme şeklinde kullansak akıllıca olur di mi. ama yağı da 40. gerçi faydalı yağlar . bilemedim
:)