- 4 Mart 2010
- 618
- 501
Canım çok teşekkür ederim. Tamam hemen araştırma yapıcam.maya zor bir bebeklik geçirdi.erken doğdu 7 aylik solunum yolları hassasiyeti vardı. Hep hasta oldu ayrıca genizetide var.ayda 1 sise illaki antibiyotigimiz var.6 ayı doldu anne sütü kesildi hastalık lar başladı. Gece savaha kadar akıntı dan uyuyamazdi. Iğneler hastanede serumlar psikolojisi çok bozuldu.herseyden korkan büyük biri yaklassin kaçar çocukları çok sever. Ama cocuklarla aynı ortamda hemen onlardan hastalık bulaştırır. Doğduğunda beri bu yuzden hep yanın daydik.2 saat hiç uyanmadan uyur ondan sonra saga döner uyanır çıt olsa uyanır elimi sımsıkı tutarUOTE="anbuyanbu, post: 39904038, member: 644985"]bizdede ayni sorun var canim.benim buyuk 6,5 kucuk 3,5 daha 9 da yattiklarini gormedim.rejimdeyken bende saatlerden zorlaniyorum.en gec 7 de yiyince gece olmus 1 acikiyo insan. uyku duzeni olmamasi cok zor.ben psikolog adem gunesi cok takip edip okuyorum biraz arastir istersen ben cok faydasini goruyorum.bide ben ikisinede bebeklikten itibaren tek kisilik yatak aldim once birini sonra digerini yanina yatip uyutuyorum.gece kalkmalari azaldi cok sukur.ama mutlaka dedigim isme bak canim cocugunu iyi yetistirmek isteyen herkesin bu kitaplari okumasi lazim bence
Yani derin uyku diye bisey yok.inanin çok zor[/QUOTE]
bilmem mi canım ya, benim ilk kızım öyle.
tecrübesizlikten oluyor diye düşünüyorum, büyük 11 yaşında küçük 1 yaşında, küçük doğduğundan beri 9 da uyur, ve KENDİ KENDİNE UYUMAYI ÖĞRENDİ, 11 yaşında olan deve hala kendi yatamaz, her gece seninle yatayım diye bana babasına yalvarır, ve en erken 11 buçuk 12 gibi uyur.
valla bu nedenle 10 yıl çocuk yapamadım ben, bebekliği de aynı Maya gibiydi,benim ki de Karya :)
ikinci doğunca bu da böyle olmasın allahım dedim, hiç yanıma almadım uyurken, hep yatağına bıraktım, dönence aldım, kırdı bu sefer projektörlü aldım, her gece kucağımda ninni söyledim yatağa yatırıp çıktım, ara ara ağladı, gittim ninni söyledim, kısa kısa sarıldım gene yatırdım, ve nihayet şimdi yatağına koyuyorum, hiç ağlamadan uykuya dalıyor.ama anladım ki bu iş biraz mizaç meselesi, yani kimliğiyle yapısıyla ilgili, doğustan, ama geri kalanı çoğunlukla tavırla ilgili, bir bebeği hiç bir zaman yatağına almayacakmışsın anladım. ama her şey düzelir, ama en az 3 hafta gerekir, yani çocuğu odasında yatırmaya alışına kadar 2-3 hafta sabretmek gerek ve kesinlikle hep aynı saatte, aynı ritüelde gerçekleşmeli onun kavraması için, mesela her akşam 8 de banyo 9 da uyku gibi, yada 8 de ışıkları kapatıp ninni söyleyip ardından beşiğe yatırmak gibi.
ben banyoyu kullandım birince ayını doldurunca her gece 8de yıkadım 9 da yatırdım.
valla yazdıkça yazmışım, ben de ne dertliysem, seni çok iyi anlıyorum yani yaramazcım, büyük kızım hala öyle derdim bitmedi yani, ama kesinlikle annenin tutumuyla ilgili bir durum, istikrarlı olmak lazım