Fsh:10 idi rezerv azalmaya baslamis dediler,amh : 1,72. 5 aşılama + 2 tüp bebek tedavisi sonunda oğlum oldu hamdolsunİnstagramdaki hesap adını söyler misin bana anlamadım dediğin ürünü?
Teşekkür ederim siz doktor musunuz acaba ?Değerlerin iyi diye bu kadar kesin konuşunca anlıyosunuz heralde bu işlerden diye merak ettimE2 değerim yüksek dedi işte o ne oluyor bende tam anlamıyorum ama.
Doktorum henüz bahsetmedi tüp bebekten. Siz kaç amh ile gittiniz tüp bebek merkezine? Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
maalesef kullanıyorum ama azaltıcam ve yakın zamanda bırakıcam. Regl dönemim 4-5 gün sürüyor neden ki süresi önemli mi?
Ben de 30 yaşındayken 1 yıllık evliyken erken menapoz başlangıcı oldu.fsh giderek yükseldi 20 i buldu amh 0.7 idi.yani sizden daha kötü durumdaydim. Aşılama ve tüp bebek ted yaptırdık negatif oldu.2.tup bebeğe baslayacagim ay normal yoldan hamile kaldim.simdi bir oglum var cok şükür. Ben o surecte dogal beslenmeye çalıştım ıbrahim saracoglunun sogan kür ü nu yaptım incir ceviz karakovan bali yedim katkılı ürünlerden uzak durup herşeyi mevsiminde yedim.ve en önemlisi bence çok dua ettim çok dua aldım hastalardan .Rabbim InşaAllah size ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.
hımm sizin fsh de yüksekmiş benim o normal çıktı ama e2 yüksek bende de. Allah bağışlasın oğlunuzu :)Fsh:10 idi rezerv azalmaya baslamis dediler,amh : 1,72. 5 aşılama + 2 tüp bebek tedavisi sonunda oğlum oldu hamdolsun
FSH aydan aya dalgalanan bir hormondur,FSH:10 ve üzeri bir kere görülmusse sonraki aylarda 7 de çıksa rezerv azalmaya baslamis demektir.E2 normaldi bende.E2 yüksekse FSH i baskılar.sizde FSH inizin düşük çıkma nedeni bu muhtemelen.ve asıl rezerv miktarı hakkında bilgi veren hormon amh tır.arastirdikca ve bu işin içine girdikçe çok şey öğreneceksiniz.onerim aşılama ile bile vakit kaybetmeden tüp bebek denemeniz.insallah doğal yolla olur ama o süreci çok uzatmayın.rezerv azalmaya başlayınca zaman aleyhimize işliyor.bu yazdıklarım moralinizi bozmasın.sadece yol göstersin size.hımm sizin fsh de yüksekmiş benim o normal çıktı ama e2 yüksek bende de. Allah bağışlasın oğlunuzu :)
Canim hayir doktor değilim, ama cok araştırdım ve bir cok doktordan dinledim kendim için.İnstagramdaki hesap adını söyler misin bana anlamadım dediğin ürünü?
Teşekkür ederim siz doktor musunuz acaba ?Değerlerin iyi diye bu kadar kesin konuşunca anlıyosunuz heralde bu işlerden diye merak ettimE2 değerim yüksek dedi işte o ne oluyor bende tam anlamıyorum ama.
Doktorum henüz bahsetmedi tüp bebekten. Siz kaç amh ile gittiniz tüp bebek merkezine? Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
maalesef kullanıyorum ama azaltıcam ve yakın zamanda bırakıcam. Regl dönemim 4-5 gün sürüyor neden ki süresi önemli mi?
Amh mı 14?Kötü bir durumunuz yok. Stres yapmayın bu kadar. Çünkü biliyoruz ki en büyük düşman stres. Bu yumurtalık rezervi size yeterde artar. İstediğiniz 1 yada 2 çocuk zaten onada yeter yumurta rezerviniz. E2 çoğunlukla strese bağlı artar. Lh ve Fsh önemli onlarında değeri normal sizde. Fshın ilacı var ama Lh sorunlu olunca zorluyor çok. Zira o tam bir kısır döngü. Sizde oda yok. Değerler güzel.
Amhı 0,10 olanların hamile kalabildiğini biliyorum. Zira benim 14 ama bende hamile kalamıyorum. Kalbinizi ferah tutun. Zamanı vardır muhakkak.
Korkma arkadaşında öyle çıktı. Stresten iş birkaç ay sonra normale döndü. Sakin ol. Allah sana bir çocuk nasip ettiyse o illa doğacak zatenkızlar aşırı moralim bozuk, 29 yaşındayım ve 2 senedir evliyim.ilk sene çocuk yapmayalım dedik korunduk (hap kullanmadım). sonra 1 senedir deniyoruz ama aile içindeki bazı olaylar sebebiyle doğm şansı yüksek olan günleri çok takip edemedik yani çok düzenli bir cinsel hayatımız olmadı ve çocuğumuz da olmadı. doktora gittim smear ve tiroid testim normal çıktı.
AMH hormonu diye bir şey varmış o 1.27 çıktı, yaşına göre yumurtalık fonksiyonun azalmış görünüyor dedi doktor ya çok korktum elim ayağım titredi resmen daha 29 yaşındayım ne bu şimdi diye. sonra hemen gittim doktora işte geçici birşey de olabilir stres kaynaklı vs dedi. bide fsh , lh ve e2 değerlerine bakalım dedi. adetin 2.günü kan verdim ve fsh 6,31, lh 5,47 ve asıl sorun e2 hormonu 82,82 çıktı. e2 50 civarı olmalıymış. çok moralim bozuldu kızlar aşırı korkuyorum çok istiyorum bebek sahibi olmayı. eşime de sperm testi yapılcak sonra tekrar gidicez doktora, 3 ay sonra amh hormonuna tekrar bakarız belki stres kaynaklı geçici bir durum olabilir dedi. bu yaşta neden azalır bu yumurtalık rezervleri , doktora gidicem tabi ama aynı durumu yaşayan var mı deneyimi olanları dinlemek istedim, benim yapabileceğim başka neler olabilir sizce?
Amh mı 14?
Amh çok yüksek değil mi yaa :/ benim arkadaşımın 8 di çocuğu olmuyordu, yumurta çok olduğu için yeterli büyüklüğe gelip çatlayamıyodu doğal tedavi oldu yanıklar Baharattan bir şeyler alıp kullandı o ay gebe kaldıEvet Amh'ım 14 Lh'ım 25 civarı. Buz gibi polikistik overim
Amh çok yüksek değil mi yaa :/ benim arkadaşımın 8 di çocuğu olmuyordu, yumurta çok olduğu için yeterli büyüklüğe gelip çatlayamıyodu doğal tedavi oldu yanıklar Baharattan bir şeyler alıp kullandı o ay gebe kaldı
Şu an için tüp bebek önermedi doktor bir kliniğe gittik ama normal değerleriniz dediler.FSH aydan aya dalgalanan bir hormondur,FSH:10 ve üzeri bir kere görülmusse sonraki aylarda 7 de çıksa rezerv azalmaya baslamis demektir.E2 normaldi bende.E2 yüksekse FSH i baskılar.sizde FSH inizin düşük çıkma nedeni bu muhtemelen.ve asıl rezerv miktarı hakkında bilgi veren hormon amh tır.arastirdikca ve bu işin içine girdikçe çok şey öğreneceksiniz.onerim aşılama ile bile vakit kaybetmeden tüp bebek denemeniz.insallah doğal yolla olur ama o süreci çok uzatmayın.rezerv azalmaya başlayınca zaman aleyhimize işliyor.bu yazdıklarım moralinizi bozmasın.sadece yol göstersin size.
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.Allah tez zamanda en kolay yoldan size de hayirli ve saglikli yavrular nasip etsin
Evet canım öyleymiş teşekkür ederim.Canim hayir doktor değilim, ama cok araştırdım ve bir cok doktordan dinledim kendim için.
E2 tek başına bir gösterge değil rezerv olarak hic kotu değil sayın ama evet e2 ve belki fsh in kalitesini etkileyecektir ama cok sukur bununda bir cok tedavi yöntemi var kaliteyi artırmak için.
24 yaşında evlendim, evliliğimin 1. senesi korunduk çocuk için erken dedik ama ara ara muayenelere gittim hem özel hem devlet, hepsi hiçbir sorun yok her şey yolunda dediler her muayenede, onların laflarına güvenerek çocuk düşünmedik. İkinci sene artık korunmayı bıraktık ve çocuk istiyorduk ama olmadı tekrar bir doktora gittik eşimde varikosel çıktı doktorun ameliyatlık değil aşılama ile gebelik oluşabilir demesi üzerine aşılama için doktor araştırdık, ve 26 yaşımda yumurta rezervimin 0,62 olduğunu öğrendim. Aşılama ile vakit kaybetme tutmaz bu rezerv sayısı ile direk tüp bebek yapman gerek dedi doktor. Koştur koştur tüp bebek yaptık çok şükür şu an çok yeni hamileyim ama 2. sene de önceki doktorların bir sorun yok demesine kanıp doktora gitmeseydik belki de 3. sene 0,62 olan rezerv 0,20 lere inmiş olacaktı. Ve rezervin azalmasının altından bir sürü sebep çıktı. Önceki gittiğim doktor müsvetteleri bana hiçbir şeyin yok deyip göndermeselerdi belki de tüp bebek eziyetine gerek kalmadan hamile kalmış olabilirdim ama bu da nasip tabii ki. Demem o ki altında yatan bir sürü sebep olabilir ve ertelemeden iyi bir doktor bulup uygun tedavi ile şu an hazır değilseniz bile yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.
Normalde döndü derken nasıl yani AMH değeri mi değişti canım?Korkma arkadaşında öyle çıktı. Stresten iş birkaç ay sonra normale döndü. Sakin ol. Allah sana bir çocuk nasip ettiyse o illa doğacak zaten
Stres yapma herşey moralle düzeliyor..
Şimdi talebiyle herşey oluyor üzülme..
Hakkinizda hayirlisi Insallah ...
Dr zaten gerekli herşeyi yapar
Canım amh için 1.27 yaşına göre düşük ama çok düşük değil. 1in altına düşerse tüp bebek vs deneniyor. Sana tavsiyem aşılama ya da tüp bebekten önce yumurtalığın müsait ise iyi bir hastanede prp yaptır. Faydasını göreceksin.
Aynende o bahsettiğinizi yapıyor. Yumurta çok, Lh hep yüksekte doğal olarak herkeste yaptığı piki yapmıyor. Üstüne bir kaç tane yumurta büyütmeye çalışınca vücut, tam bir kaos ortamı
Ben de ankaradayim.hangi merkeze gittiniz ? Özelden de yazabilirsiniz.onerim her ay adetinizi. 2-3.gununde düzenli olarak kadınlık hormonlarıniza baktirmaniz.ayni yollardan 1,72 amhla geçmiş biri olarak söylüyorum endişelendirmek için değil: 3-5 ayı geçmesin doğal deneme süreciniz.kendiniz de araştırın.Kızlar bikaç gündür giremedim nete hepinize cevap yazıcam şimdi teşekkür ederim. Dün ankara'da çok meşhur bir tüp bebek kliniğine ücretsiz ön görüşmeye gittik ve ordaki doktor hiçbir ticari kaygısı olmadan şu aşamada tüp bebeğe gerek olmadığını, değerlerimin asla kötü olmadığını söyledi ve rahatlattı beni. Evet yaşıma göre azmış ama hala yumurtalığın var gebe kalmak için 1 yumurta yeterli asla strese sokma kendini normal yoldan gebe kalmaya çalış dedi. Bakalım hayırlısı artık bir süre daha normal yollardan denicez. Eşimin sperm analizi yapılacak haftaya, bende doktora gidip prolaktin vs diğer hormonlarıma baktırıam bir de ultrasonla bakılmasını isticem yumurtalıklara. Bu sürede beslenmemize de dikkat edicez.
Şu an için tüp bebek önermedi doktor bir kliniğe gittik ama normal değerleriniz dediler.
Evet canım öyleymiş teşekkür ederim.
Canım aynen bende öyle ilk sene korundum ama hep gittim doktorlara her şey normal dediler ya. Ya ben anlamıyorum bu insanlar doktor sonuçta benim aklıma gelmese bile onlar düşünecek neden hiç AMH'e bakmadılar ki? FSH,LH ve E2ye bakıp smear tiroidlere bakmak normal deyip gönderdiler beni hep ilk sene 3 ayda bir gittim rutin kontrole. Şu an çocuk istemiyorum dediğim için AMH'e hiç bakmadılar heralde bende bilmiyordum böyle bir test olduğunu. Ee şu an çocuk istemiyosam ömür boyu istemiyor değilim ya bi bakıverseydiniz ya şu AMH'e nasıl doktor bunlar?
Normalde döndü derken nasıl yani AMH değeri mi değişti canım?
İnşallah teşekkür ederim.
Evet o prpyi de sorucam doktoruma teşekkür ederim.
Allah şifa versin canım inşallah istediğin zaman hayırlı bir evlat sahibi olursun
Bazı doktorlar gerçekten çok kötü bu konuda. Benim de 1 senemi yediler böyle. İki doktora gittim. Aylarca oyaladılar saçma sapan zırt pırt ilaçlarla.Kızlar bikaç gündür giremedim nete hepinize cevap yazıcam şimdi teşekkür ederim. Dün ankara'da çok meşhur bir tüp bebek kliniğine ücretsiz ön görüşmeye gittik ve ordaki doktor hiçbir ticari kaygısı olmadan şu aşamada tüp bebeğe gerek olmadığını, değerlerimin asla kötü olmadığını söyledi ve rahatlattı beni. Evet yaşıma göre azmış ama hala yumurtalığın var gebe kalmak için 1 yumurta yeterli asla strese sokma kendini normal yoldan gebe kalmaya çalış dedi. Bakalım hayırlısı artık bir süre daha normal yollardan denicez. Eşimin sperm analizi yapılacak haftaya, bende doktora gidip prolaktin vs diğer hormonlarıma baktırıam bir de ultrasonla bakılmasını isticem yumurtalıklara. Bu sürede beslenmemize de dikkat edicez.
Şu an için tüp bebek önermedi doktor bir kliniğe gittik ama normal değerleriniz dediler.
Evet canım öyleymiş teşekkür ederim.
Canım aynen bende öyle ilk sene korundum ama hep gittim doktorlara her şey normal dediler ya. Ya ben anlamıyorum bu insanlar doktor sonuçta benim aklıma gelmese bile onlar düşünecek neden hiç AMH'e bakmadılar ki? FSH,LH ve E2ye bakıp smear tiroidlere bakmak normal deyip gönderdiler beni hep ilk sene 3 ayda bir gittim rutin kontrole. Şu an çocuk istemiyorum dediğim için AMH'e hiç bakmadılar heralde bende bilmiyordum böyle bir test olduğunu. Ee şu an çocuk istemiyosam ömür boyu istemiyor değilim ya bi bakıverseydiniz ya şu AMH'e nasıl doktor bunlar?
Normalde döndü derken nasıl yani AMH değeri mi değişti canım?
İnşallah teşekkür ederim.
Evet o prpyi de sorucam doktoruma teşekkür ederim.
Allah şifa versin canım inşallah istediğin zaman hayırlı bir evlat sahibi olursun
Gürgan kliniğe gittim canım. Her ay iş güçten fırsat bulamam ki maalesef iş gününe denk gelirse çok zor hastaneye gidebilmemBen de ankaradayim.hangi merkeze gittiniz ? Özelden de yazabilirsiniz.onerim her ay adetinizi. 2-3.gununde düzenli olarak kadınlık hormonlarıniza baktirmaniz.ayni yollardan 1,72 amhla geçmiş biri olarak söylüyorum endişelendirmek için değil: 3-5 ayı geçmesin doğal deneme süreciniz.kendiniz de araştırın.
Bazı doktorlar gerçekten çok kötü bu konuda. Benim de 1 senemi yediler böyle. İki doktora gittim. Aylarca oyaladılar saçma sapan zırt pırt ilaçlarla.
Çok mu zor en baştan amh istemek? Bir tüp bebek merkezinde bunları daha muayene olmadan otomatik istiyorlar. Bir kadın doğumcunun da bunu bilmemesi imkansız.
Ayrıca rahim filmi çektirmişlerdi ikisi de. Gayet normal sıkıntı yok demişlerdi, halbuki rahimde ciddi oranda yapışma varmış, şekli değişmiş. O bir sene benim çok uygun olduğum bir dönemdi. Aylarca gidip gelmek yerine, çoktan tedaviye başlardım. Sorsan umurlarında da değil. O sebeple muhakkak araştırarak gidiyorum doktora. Hepsine güven olmuyor.
İnsan içine girince öğreniyor gerçekten. Tedbir sizden, takdir Allah tan. Yine siz takip edin kendinizi. İnşallah hiç de tedaviye ihtiyacınız kalmadan hamile kalırsınız. Değerleriniz çok düşük değil çünkü.Gürgan kliniğe gittim canım. Her ay iş güçten fırsat bulamam ki maalesef iş gününe denk gelirse çok zor hastaneye gidebilmemSizin düşük değil ki sizde mi tüp bebek yaptınız?
Ya evet sonuçta ben evliyim şu an istemesem de illa ki bigün çocuk isticem neden geçen sene hiç bakmadılar amh'a çok merak ediyorum. Ben demiştim çocuğu ilerde düşünücem bi sorun var mı yaptırmam gereken bir test vs diye, bana dediler ki 1 sene korunmasız dene olmazsa o zaman yaparız. İyide neden ama 1 sene kaybettiriyosunuz işte bi sorun varsa o zaman tespit edilirdi erkene alırdım çocuk planını. Kadın doğumcuların hangisine gittiysem çok dediğim dedikti maalesef.
İnsan içine girince öğreniyor gerçekten. Tedbir sizden, takdir Allah tan. Yine siz takip edin kendinizi. İnşallah hiç de tedaviye ihtiyacınız kalmadan hamile kalırsınız. Değerleriniz çok düşük değil çünkü.
Timur gurgani biliyorum.ankaradaki iyi merkeZ sahibi hocalardan biridirGürgan kliniğe gittim canım. Her ay iş güçten fırsat bulamam ki maalesef iş gününe denk gelirse çok zor hastaneye gidebilmemSizin düşük değil ki sizde mi tüp bebek yaptınız?
Ya evet sonuçta ben evliyim şu an istemesem de illa ki bigün çocuk isticem neden geçen sene hiç bakmadılar amh'a çok merak ediyorum. Ben demiştim çocuğu ilerde düşünücem bi sorun var mı yaptırmam gereken bir test vs diye, bana dediler ki 1 sene korunmasız dene olmazsa o zaman yaparız. İyide neden ama 1 sene kaybettiriyosunuz işte bi sorun varsa o zaman tespit edilirdi erkene alırdım çocuk planını. Kadın doğumcuların hangisine gittiysem çok dediğim dedikti maalesef.