Malesef bilgim yok. Ama yerinizde olsam doktorumun onerisine gore, asilama veya tup bebek denerdim.
Dogal yollardan olma şansı dusukse, aylarımı yıllarımı kaybetmek istemezdim. Zaman aleyhinize işleyebilir
Yumurtalarını dondurkızlar aşırı moralim bozuk, 29 yaşındayım ve 2 senedir evliyim.ilk sene çocuk yapmayalım dedik korunduk (hap kullanmadım). sonra 1 senedir deniyoruz ama aile içindeki bazı olaylar sebebiyle doğm şansı yüksek olan günleri çok takip edemedik yani çok düzenli bir cinsel hayatımız olmadı ve çocuğumuz da olmadı. doktora gittim smear ve tiroid testim normal çıktı.
AMH hormonu diye bir şey varmış o 1.27 çıktı, yaşına göre yumurtalık fonksiyonun azalmış görünüyor dedi doktor ya çok korktum elim ayağım titredi resmen daha 29 yaşındayım ne bu şimdi diye. sonra hemen gittim doktora işte geçici birşey de olabilir stres kaynaklı vs dedi. bide fsh , lh ve e2 değerlerine bakalım dedi. adetin 2.günü kan verdim ve fsh 6,31, lh 5,47 ve asıl sorun e2 hormonu 82,82 çıktı. e2 50 civarı olmalıymış. çok moralim bozuldu kızlar aşırı korkuyorum çok istiyorum bebek sahibi olmayı. eşime de sperm testi yapılcak sonra tekrar gidicez doktora, 3 ay sonra amh hormonuna tekrar bakarız belki stres kaynaklı geçici bir durum olabilir dedi. bu yaşta neden azalır bu yumurtalık rezervleri , doktora gidicem tabi ama aynı durumu yaşayan var mı deneyimi olanları dinlemek istedim, benim yapabileceğim başka neler olabilir sizce?
Doktor henüz bahsetmedi ama bunu çok duydum sorucam doktora gittiğimde, dondurmanın ücreti ne kadar oluyor acaba? Daha sonra dondurulan yumurtalarla nasıl hamile kalınıyor?Yumurtalarını dondur
Çok araştırıp alanında iyi bir kadın doğum doktoruna gittim zaten canım özel hastanede.Devlet hastanesinde zaman kaybetme iyibi doktor bul alanında adını duyurmuş,,,bi arkadaşım 3 yıl Devlet hastanelerinde dolandi durdu hala daha bisey yapmadılar hepside 10 tl lik bi ilaç yazıp gönderiyor sonunda onu ikna ettim bu ay inşallah iyi bi doktorla görüşecek kendisi..sizin rahatsizliginizda da zaman kaybetme lüksünüz yok diye biliyorum
Yok hazırım çok istiyorum:) Ama durum o kadar kötüyse doktorumla bu dondurma işini konuşucam.Şu an hazır değilseniz embriyo da dondurabilirsiniz.
Eşim sağolsun rahatlatmaya çalışıyor ama aklımda hep bir acaba ya hiç çocuğum olmazsa korkusu var belki de daha yeni öğrendiğim için. Zamanla geçer umarım.Kötü bir durumunuz yok. Stres yapmayın bu kadar. Çünkü biliyoruz ki en büyük düşman stres. Bu yumurtalık rezervi size yeterde artar. İstediğiniz 1 yada 2 çocuk zaten onada yeter yumurta rezerviniz. E2 çoğunlukla strese bağlı artar. Lh ve Fsh önemli onlarında değeri normal sizde. Fshın ilacı var ama Lh sorunlu olunca zorluyor çok. Zira o tam bir kısır döngü. Sizde oda yok. Değerler güzel.
Amhı 0,10 olanların hamile kalabildiğini biliyorum. Zira benim 14 ama bende hamile kalamıyorum. Kalbinizi ferah tutun. Zamanı vardır muhakkak.
Aynen tam çocuk düşünmeye başladığım zaman geçen sene çok kötü bir araba kazası geçirdik ailemle ve buna bağlı olarak annemin boynu kırıldı ve felç kalma durumu oldu daha sonra iyileşti ama uzun süre evimde anneme baktım daha 1 senelik evliyken düzenli cinsel hayatımız olmadı ve annemin durumu nedeniyle stres ve korku içinde yaşadım belki onun da etkisi olmuştur.Stres kaynaklı olabilir, lütfen hemen moralini bozma. Birkaç doktor görüşü alabilirsin.
Daha bugün öğrendim çok yeni bir durum o yüzden stresliyim. Haklısınız zaten biraz moral bulmak için birileriyle konuşmak istedim. Yakınlarıma söylemedim durumu çünkü eminim daha da panik yaparlardı beni.Biraz sakin olarak işe başlayın bence.
Stresiniz ekrandan yüzümüze fırladı.
Nedenini bilemem ama genetik miras olabilir aklıma ilk gelen bu. Ve tabi stres de olabilir hekim nokta atışı yapmış.
Panik olmaktan vazgeçerseniz tıpta birçok şeye çare olduğunu hatırlayıp daha iyi bir yol çizebilirsiniz kendinize.
Yumurtalık rezervi düşük değil hiç korkma tabi aşılama tüp bebek ilaç tedavilerine başla rahim filmi çektir ama rezervin düşük değil kendini strese sokma senden daha düşük olan kadınlar hamile kalıyorkızlar aşırı moralim bozuk, 29 yaşındayım ve 2 senedir evliyim.ilk sene çocuk yapmayalım dedik korunduk (hap kullanmadım). sonra 1 senedir deniyoruz ama aile içindeki bazı olaylar sebebiyle doğm şansı yüksek olan günleri çok takip edemedik yani çok düzenli bir cinsel hayatımız olmadı ve çocuğumuz da olmadı. doktora gittim smear ve tiroid testim normal çıktı.
AMH hormonu diye bir şey varmış o 1.27 çıktı, yaşına göre yumurtalık fonksiyonun azalmış görünüyor dedi doktor ya çok korktum elim ayağım titredi resmen daha 29 yaşındayım ne bu şimdi diye. sonra hemen gittim doktora işte geçici birşey de olabilir stres kaynaklı vs dedi. bide fsh , lh ve e2 değerlerine bakalım dedi. adetin 2.günü kan verdim ve fsh 6,31, lh 5,47 ve asıl sorun e2 hormonu 82,82 çıktı. e2 50 civarı olmalıymış. çok moralim bozuldu kızlar aşırı korkuyorum çok istiyorum bebek sahibi olmayı. eşime de sperm testi yapılcak sonra tekrar gidicez doktora, 3 ay sonra amh hormonuna tekrar bakarız belki stres kaynaklı geçici bir durum olabilir dedi. bu yaşta neden azalır bu yumurtalık rezervleri , doktora gidicem tabi ama aynı durumu yaşayan var mı deneyimi olanları dinlemek istedim, benim yapabileceğim başka neler olabilir sizce?