• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kornella dıyosun kı basını bılemm kasıyamıcan dımı..........haklısın ya ılk aylar belkı yıyıp uyurlar ama emınım sonra wayyyy dıcez........ınş saglık olsun da yanımızda olsunlarda canım kuzularımı az gırerız.........kornella ve hıram bebeklerın resımlerını cekebılıyomusunuz ben her gıdıste cekıyorum bı gram bıle farkedıyoo ya .......ınşş hep bırlıkte kavusucaz .........bebeko kardesın ınş vaktınde kavusur canım .......benım hıçbı seyım yoktu tek bı sıkıntım bıle dr gıttım normal kontrol ıkıgun sonra aırı kanam ışe acıle alındım sebeb yok bes dakka gec kalsaydın dıyo dr kaybederdık senı.........ben cokyalvardım nolur kanamayı durdur dıye dogmasınlar dıye ama senı kurtarmak ıçın mecburum dedı.........cok zordu ya o gunler neysee rabbıme cok sukur bagısladı onları abbım bebeklerımıze hayırlı uzun omur versın

maşallah cnm dilaya fotoya izin varda cnm biz çekmiyoruz gözüne belki zarar verirse diye

elmuallim valla bu üç minik sırayla yiyip uyusa bile işin çok canım, ama o kadar güsel bi iştirki hiç bişi aratmayacağı bi gerçek.:).. bu arada dediğin gibi bir gram bile farkedio, ama bizde resim çekmek yasak. hiram böle flaşını flan kapatıp çekmek bi zarar vermes heralde göslerine. biz yalvar yakar bi tanecik çekelim dios musade etmiolar.. artık allah sağlık verir de bebişimiz eve gelince çekeris diye beklios...
resimdeki kızımız ve diğer prematüre bebekler ve fotograflarında da gördüm yeni hallerini çok şekerler. ama elvan benim adaşım olduğundan ayrı bi sempati oluştu sölemeden geçemicem:)) şaka bi yana bu kuzular kocaman olmuşlar maşallah, çok az kalmış valla annesi gelmelerinee:nazar:

kızlar moralim bozuldu bugün doktor soluğundan endişe etti üfürüm olabilir dedi ekg çekilecekmiş çok endişeliyim

Canım üfürüm zamanında doğan bebeklerde bile çok sık rastlanıyor ve genellikle bebek büyüdükçe kapanıyor. Erken doğan bebeklerde daha çok görülüyor ama kontrol altında olursa endişelenecek birşey değil. ınşallah bebeğinin sonuçları güzel gelir.

dur canım hemen moralini bozmamaya çalış, bizim minikler biliosun ara ara böle yüreklerimizi ağzımıza getiriolar, insallah temiz gelecektir sonuçlar... ayrıca korkma bak zamanında doğan hatta bıraksalar daha da kalacak bir bebek olmama rağmen bende de yaşanmış. tabi bu zamanla yok olan bir durum, hem onlar emin ellerde erken teşhis edilip, hemen kontrol altına alınıolar içini ferah tutmaya çalış elinden geldiğince...

kızlar sütüm kesilecek diye çok korkuyorum ağlamaktan helak oldum üfürümde ne delikmi çok korkunç adı bile kalp sonuçta insan korkuyor ambulansla tıp fakültesine götürcez ekg için yarın inş öle bişi yoktur dua edin bize

Canım bazen delik olmadan da üfürüm olabiliyor. Kalbin gelişmesiyle ilgili büyüdükçe geçiyor. Eğer delik varsa bu da bebek büyüdükçe genellikle 6 ay civarında kapanıyor bazen 20li yaşlara kadar bu üfürüm devam ediyor ama kişi bunu hissetmiyor bile.
Bebeğin aktivitesine ya da büyümesine engel olmuyor. Yarın doktora sorarsın sana daha ayrıntılı bilgi verir ama çok endişelenmemeye çalış bence masum bir üfürüm. Berkay'da da vardı sonradan geçti.

HıRAM ,
canım üfürüm kendinden kapanabilirmişte ama benim bi arka bebeği pramatürede değil üstleik ondada şüphlenmişler inşallah temiz cıkar fozyolojık olailr demişler

hiram yapma böyle, senin sütün çok değerli. bak mehtap haklı, bak benimki 22 yaşında tesadüf ortaya çıktı. üfürüm ve delik varmış, doğuştan gelme dedi doktor, ama o kadar küçülmüşki zor saptamışlar. ben 5 yaşından 24e kadar düzenli spor aktivitelerinin içindeydim, yerimde durmazdım. yani dediğin gibi mehtap ın hayatımızı etkilemio. sende sakin olmaya çalış, dualarımız miniğinle beraber. hem zaten bak daha belli olan bişey yok annesi, şuan onun en çok ihtiyaç duyduğu şey sütün...

saolun kızlar içim biraz rahatladı yazdıklarınızla inş dediğiniz gibi masum bi üfürümdür bi sorun çıkmaz

saolun kızlar içim biraz rahatladı yazdıklarınızla inş dediğiniz gibi masum bi üfürümdür bi sorun çıkmaz

korkma canım heheyt bizim minyatür savaşçılar üfürüm olsa bile ona pabuç bırakmazlar annesi...
benimde bugun kızı görme günüm şükür, umarım bende size iyi haberler getirebilirim. ve inanıyorumki hiram yarın sende daha da için rahatlamış olarak geleceksin...

hıram masum ufurumdur ınş canım uzme kendını ........hersey ıyı gıtsın ınş kavusalım artık

ben hemsırelere sordum flas zarar verırmı yokı dıyolar .........zaten sanmam zararlı degılkı flaş yanınca gıozlerını kırpıyplar

kızlar bugun miniğimi gördüm yine:) 1420 gram olmuş dedi doktoru, sonradan düne göre 90 gr fark görünce bugun bezi dolu tartmışlar heralde diye yorum yaptı.:) yani tam kaç gram olduğunu yarın anlıcas sanırım. benim minyatürün beslenmesi yine 3 saatte bir 1 cc ye yükseltilmiş... insallah yine problem çıkmaz die dua etmekteyiz...

hiram sen nasıl oldun, biraz daha toparlamışsındır kendini umarım. yeni bir gelişme var mı?

kızlar bugun miniğimi gördüm yine:) 1420 gram olmuş dedi doktoru, sonradan düne göre 90 gr fark görünce bugun bezi dolu tartmışlar heralde diye yorum yaptı.:) yani tam kaç gram olduğunu yarın anlıcas sanırım. benim minyatürün beslenmesi yine 3 saatte bir 1 cc ye yükseltilmiş... insallah yine problem çıkmaz die dua etmekteyiz...

hiram sen nasıl oldun, biraz daha toparlamışsındır kendini umarım. yeni bir gelişme var mı?

:nazar:Maşallah canım inşallah hep böyle güzel haberler alırız miniklerden.

masallh kornella kızına ınşş canım ıyı olucak.........bıberon alıyomu..........artık kılo alır merak etme gelseler ınşş

benımde dıla en mıkı olan 1 470 dı uç gun once ........ama beslenmelerı artık 50 cc.........rabbım sıfa versın hepsıne

Back