• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:nazar: masallahh elvıne ınsallah dahada cok kılo alacak
8 cc mi beslenıyor canım artımı

:nazar: masallahh elvıne ınsallah dahada cok kılo alacak
8 cc mi beslenıyor canım artımı

insallah teyzesi beklios, minyatür prensesim şöle minyatürlükten kurtulsun die:)
şuan 3 saatte bir 2 cc alıodu cuma günü. yani 16 cc günlük. off haftasonundan nefret ediorum bilgi alamıyoruz hastaneden. son durum ne, beslenmeyi azalttılar mı arttırdılar mı bihaberiz.:(

slm kızlar bende bugün sabah gittim emzirdim birazdan tekrar gidicem emzirmeye bakalım yarın kilosu artarsa vereceklermiş artmazsa bilmiyorum artık inş bebişler eve döner

insallah teyzesi beklios, minyatür prensesim şöle minyatürlükten kurtulsun die:)
şuan 3 saatte bir 2 cc alıodu cuma günü. yani 16 cc günlük. off haftasonundan nefret ediorum bilgi alamıyoruz hastaneden. son durum ne, beslenmeyi azalttılar mı arttırdılar mı bihaberiz.:(
Canım inşallah güzel haberler alırsın yarın. Artık yavaş yavaş artırırlar beslenmeyi de.

slm kızlar bende bugün sabah gittim emzirdim birazdan tekrar gidicem emzirmeye bakalım yarın kilosu artarsa vereceklermiş artmazsa bilmiyorum artık inş bebişler eve döner

Maşallah canım inşallah çok yakında kavuşacaksın miniğine. Darısı eve gitmeyi bekleyen diğer kuzucukların başına.

insallah hiram yarın evine kavuşur miniğiniz, az kaldı az çok güsel:) insallah birazdan döndüğünde de güsel haberlerine devam edersin... el muallim sormuş ama bende merak ettim şimdi kaç gram oldu?

Canım inşallah güzel haberler alırsın yarın. Artık yavaş yavaş artırırlar beslenmeyi de.

Maşallah canım inşallah çok yakında kavuşacaksın miniğine. Darısı eve gitmeyi bekleyen diğer kuzucukların başına.

umarım canım yarın güzel haberler alırız. valla haftasonu geçmek bilmio... en son cuma antibiyotiği kesiceklerdi, bi de yarın 28. gün, göz kontrolü yapılcak insallah ondan da iyi haber gelir, beslenmede de problem yoktur...

benimde yiğenim 7. ayını doldurmadan 1.500 gr doğmuştu.1 ay kadar kaldı küvezde.şimdi 3 kg maşallah.sizinkide çok daha iyi olcak inş

hiram ne kdaar güzel bi haber bu
inşallah en kısa zamanda darısı kornelyayda olsun

Ay canımm maşallahh cukk cukkk emsin sütleri bitirsin inşallah 32 cc gecer en kısa zamanda kaydirigubbakcemile4

kornelya canım miniğine afiyet olsun , inşallah artar cc olayı...
hiram inşallah kucağında olur yarın bebişin...
darısı muallim ve kornellaya...........

insallah kızlar... biraz önce haber aldım günde 40 cc ye çıkmışlar tabi hala sondayla besliolarmış. bu arada kilomuzda 1470 gram olmuş:)

ama aklıma birkaç şey takıldı, sizin bebişler ne zaman sondayla beslenmeyi bıraktılar ve göz kontrolleri kaçıncı günlerde oldu? bizimki bugun 28 günlük oldu. haftaya p.tesi filan dediler göz kontrolü için normal mi bu?

kornella canım benımkıler 1 400 ıken bıberonla beslemeye ara ara alıstırma yaptılar bı haftayı bulmadı cok sukur alıştılar dogduktan dort hafta sonra goz muayenesı basladı dr ne dıyosa yap sanıırım yanlış bısey olmaz ve ıste bı ay olucak senınde normal yanı goz ıçın ınş ıyı cıkar bızım yıne crsamba var ınş atlatırız canım noroluog da gelmıştı cıkınca gıdıcez onada bebısın ıyı olucak sabır annesı ........bıze cok sabır gerek hıram kavıusmuş darısı bıze

insallah kızlar... biraz önce haber aldım günde 40 cc ye çıkmışlar tabi hala sondayla besliolarmış. bu arada kilomuzda 1470 gram olmuş:)

ama aklıma birkaç şey takıldı, sizin bebişler ne zaman sondayla beslenmeyi bıraktılar ve göz kontrolleri kaçıncı günlerde oldu? bizimki bugun 28 günlük oldu. haftaya p.tesi filan dediler göz kontrolü için normal mi bu?

Canım göz muayenesi normalde doğduktan 28 gün sonra yapılır ama 1 haftalık gecikmeyle birşey olmaz sanırım. Bebeklerin emme, nefes alma, yutma olayını koordineli olarak yapması 32-34 haftalar arasında gelişiyor canım. En geç 34. haftasında biberona alışmaya başlayacaktır.
Beslenme miktarının artırılması çok sevindirici. Kilosu da iyi gidiyor maşallah:nazar: Yakında annesinin kollarına gelir inşallah..

Canım göz muayenesi normalde doğduktan 28 gün sonra yapılır ama 1 haftalık gecikmeyle birşey olmaz sanırım. Bebeklerin emme, nefes alma, yutma olayını koordineli olarak yapması 32-34 haftalar arasında gelişiyor canım. En geç 34. haftasında biberona alışmaya başlayacaktır.
Beslenme miktarının artırılması çok sevindirici. Kilosu da iyi gidiyor maşallah:nazar: Yakında annesinin kollarına gelir inşallah..

şükür canım kilosu beslenmesi biraz biraz rahatlatıo bizi... .İşte benimde aklımda göz kontrolü 28 gün kalmıştı ondan merak ettim, bakalım yarın doktoruna bir daha sorayım. emme olayını da sordum, ona da bir 1-2 haftayıda bulur dedi. şimdiki haftası da 33+3.. ne bilim bu aralar öğrenmesi lazım gibi geliodu.

kornella canım benımkıler 1 400 ıken bıberonla beslemeye ara ara alıstırma yaptılar bı haftayı bulmadı cok sukur alıştılar dogduktan dort hafta sonra goz muayenesı basladı dr ne dıyosa yap sanıırım yanlış bısey olmaz ve ıste bı ay olucak senınde normal yanı goz ıçın ınş ıyı cıkar bızım yıne crsamba var ınş atlatırız canım noroluog da gelmıştı cıkınca gıdıcez onada bebısın ıyı olucak sabır annesı ........bıze cok sabır gerek hıram kavıusmuş darısı bıze[/QUOTE

amin canım darısı tüm bekleyenlerin başına... sizinde göz kontrolünüz insallah iyi çıkar... bizim haftaya p.tesi 5 hafta olcak.. valla canım bizimkiler bu arada hiç biberon muhabbeti yapmıolar neyse yarın olsa da hem kızımı görsem hem de detaylı bilgi alsam...

ınş canım ....benım kızlar 35 haftadanın ıçınde alışturma yapıldı 36 da bıberon aldı az daha bekle canımcok guç safedoyolar cok yoruluyolar ınş guçlensın annesı

umudunuzu sakın kaybeteyın benım ıkızlerımde 3hafta da dogdular kızım kuvozde kaldı oglum kalmadı cok zor gunlerdı bol bol dua edın sımdı allaha sukur ıyıler kotu dusunmeyınn

teşekkür ederim ayşe... allah ikizlerine de sağlıklı mutlu upuzun bir ömür versin...

kızlar dün hatta bugun kızı görmeye girmeden önce doktorla görüştük, genel durumu için iyi konustu. işte biberon alıştırmalarına önümüzdeki haftalarda başlıcas, emzik filan isteyebiliriz dediler, fakat yanına girdiğimizde hemşire ablamız bi güsel biberonla beslio elvini şaşırdık baya... bugun 3 saatte bir 8 cc veriolarmış yarın 10 cc ye çıkaracaklarmış. bakalım miniğim insallah bi sorun yaşamaz. kilomuzda 1470 di ama bugun yine 1450 olmuş, yine dolu bez kurbanı olduk sanırım:)

teşekkür ederim ayşe... allah ikizlerine de sağlıklı mutlu upuzun bir ömür versin...

kızlar dün hatta bugun kızı görmeye girmeden önce doktorla görüştük, genel durumu için iyi konustu. işte biberon alıştırmalarına önümüzdeki haftalarda başlıcas, emzik filan isteyebiliriz dediler, fakat yanına girdiğimizde hemşire ablamız bi güsel biberonla beslio elvini şaşırdık baya... bugun 3 saatte bir 8 cc veriolarmış yarın 10 cc ye çıkaracaklarmış. bakalım miniğim insallah bi sorun yaşamaz. kilomuzda 1470 di ama bugun yine 1450 olmuş, yine dolu bez kurbanı olduk sanırım:)

Maşallah :nazar: canım çok sevindim. Artık kilo alıp evine gelecek inşallah annesi:)

Back