#28şubatzulümhikayeleri sosyal medya yıkılıyor

Kimmiş o hastaneye alınamadığı için ölen? Tek bir isim istiyorum. Öyle mışlar mişler değil. Spesifik bir isim. Falanca fişman.
Evet, efide aynı şey değil. Metin Göktepe öldü. Usulsüzce alındığı gözaltında, işkenceyle.
Bu o dönem yaşananların tamamından daha vahim, daha ağır bir insanlık ayıbıdır.

Sende onu komik bul. Banane ?

aynı şey değil haklısın. birileri öldürülüyor işkenceyle, canından oluyor. birileeri okuyamıyor..
ikiside feci ama kıyaslanamaz bencede

maalesef buna inanmam mümkün değil annem rahmetli örtülüydü teyzeler babaane anneanne hepsi devletin hastahanelirnde tedvi olurdu boyle bir olaya hiç rastlamadım ve duymadım

maalesef buna inanmam mümkün değil annem rahmetli örtülüydü teyzeler babaane anneanne hepsi devletin hastahanelirnde tedvi olurdu boyle bir olaya hiç rastlamadım ve duymadım
Yok yahu öyle bir şey. Bunun da altından türbanlı bacımızın üstüne işediler gibi bir şey çıkacak, en fazla.
Herkesin anası nenesi başörtülüydü. Kim yahu o ölen kadın.
Tek bir isim istiyorum. Araştırdım, ha bu arada. Ben bulamadım öyle birini, bilen beni de aydınlatsın.

kesinlikle duyulmamış bir şey duysam böyle muameleye sahit olsam duydum yaşadım derim allhın bildiğini kuldanmı saklıycam

Okurken hiç gülmedim,hiç komik gelmedi bana,malesef ki bazıları bazılarının acılarıyla dalga geçebiliyor.28 şubat dönemi çok sancılı bir dönenmiş bende ozamanlar hiç bilmiyordum,aklım erdikten sonra anladım malesef.

Benim aklım eriyor..
Sınıfımızın içine kadar gelip açıklama yapan müdürün gözyaşları..
Boşalan okul sıraları..
Niceleri..
Uni.önünde etten zincir ören erkeklerin joplarla haşır neşir oluşu ve kadınların bu duruma karşı protestosu sırasında örtülerinden sürüklenerek götürüldükleri..
Biz de o eylemlere katıldık orta okul zamanlarımız..
İmam hatipliyim tabi o dönemler..
Kız arkadasım bu sebebten ötürü ortaokuldan sonra ayrıldı okumadı,

Dün trt nin belgeselinde izledim.Yumruk yiyen kızlarıda diğer belgeselde kendileri anlattı..Mesele o bu değil..
İnsanların çok doğal bir hakkı olan örtüsü yüzünden gördükleri muamele..ölümle kıyaslamak değil...bu akıl dışı yasağın yıllarca sürmesi...Tarih ölümlerle dolu..ezan yasaklarıyla..evt dindar kesmin acısı sıkıntısı daha fazla...

keşke yaşanmasaydı neden böyle bir karar alınmış bilmiyorum kontes,olayın içinde olmadığım için anlamam mümkün değil bunu yaşayan arkadaşları bende okuyamadım babam istemedi,kız çocukları korunabilmeli bu tarz mudahalelerden

Öyle bir olay ben de duymuştum. Ama mune o haberin kişinin ailesi tarafından yalanlandigini söylemişti geçen sene açtığım konuda. Yanlış hatırlıyor olabilirim başka biri de yazmış olabilir.

Dün efideye de haberin yalan olduğunu soyledigim de videosunu izlediğini söylemişti.. Eğer varsa videosu aydınlatıcı olacaktır.

Ama yalan haberse böyle haberler o dönemin gercekligine gölge düşürmekten başka bir işe yaramıyor

Dünki belgeselde hastane kaydıyla gösterdiler daha sonra tedavi edilmediği için öldü diye belirtildi...

lütfen kıstas yapmayalım lütfen herkes bu ülkede payına düşeni almıştır bir gün merak etmeyin,bak şu an evimizde mutluyuz,görümcemin rahmetli eşi evi insanın kalesidir demişti,çok doğruymuş,bir kaç tedvbirsizlik yüzünden cizrede insanların yaşam alanları yok oldu,99 depremini hatırlıyorum 2 gün sokakta yatınca evime döndüğümde cennet gibi gelmişti,ama masum insanlar da vardı cizrede yaşam alanları yok oldu onlardan hiç haberimiz yok nerelere sığındılar hayatları nasıl sürüyor

Keşke baban isteseymiş be canım
Bizzatihi olayların içinde sayılırdık yaşlarımız 13-14 lakin çok şeye tanıklık ettim yaşadıgım yerde.
Çarşıda meydanda meydan dayagı çekilen çoook kişi gördü bu gözler.
Her ALLAH'ın günü

Dünki belgeselde hastane kaydıyla gösterdiler daha sonra tedavi edilmediği için öldü diye belirtildi...

Boş vaktim olsa arastiracagim da minigim huysuz çok bakamıyorum öyle. Eger videoyu paylasabilirsen cok iyi olur canım

kesinlikle yanlış asla olmamalıydı asla,bunu kimse haketmez

Tarih zulümlerle dolu efide, evet. Yavuz Selim'in katlettiği alevilerle dolu mesela. Ya da gözü çıkan insanlarla.
Yıllarca süren yasak.
Alevilere bir sor bakalım, hangi yasaklar daha uzun yıllar sürmüş.
Ben o dönemde olanları inkar etmiyorum. Tekrar yazayım, O yıllarda yaşananlar gerçekten zulüm.
Ben o yumruk yiyen kızlar için üzülüyorum, efide. O kızların başörtüsüyle okumak haklarıydı.
Lafım buna değil.
Bu ülkenin tarihi zaten yasaklar, zulümler, acılarla doluyken, gerçekten başörtü yasağı, en masumlarından biri desem sana?
Bak orada insanlar ölmüş yahu.
Sen yerde sürüklenmek diyorsun.
Daha 3 sene ancak oldu insanların gözleri çıktı, polis kurşunuyla öldüler, devlet memurluğundan atıldılar, fişlendiler.
Dindar kesimin acısı sıkıntısı daha mı fazla?
Bana dindar olduğu için, oruç tuttuğu için köprüden atılan bir dindar söyle efide.
Veremezsin öyle bir örnek.
Ben sana basılan alevi köylerini anlatayım mı?
Oruç tutmadığı için yurtta dövülen arkadaşlarımı anlatayım mı?
Allahım bu senin ateşin diyerek yakılan Madımak'ı anlatayım mı?
Süryaniler nerede efide? Bir zamanlar Anadolu'nun en kadim halklarından biri olan Süryaniler nerede? Neden parmakla sayabiliyoruz ülkedeki süryanileri?
Askerde sadece dindar olduğu için mi fişlendi sanıyorsun insanlar? Sünnetsiz diye fişlenenleri yazayım mı sana?
Sadece kendi acılarınızı görmeyin, efide.
Bu topraklar acıyla büyüdü ve büyüyor.
Sizin acılarınız, o acıların içinden sadece bir tanesi.
Emin ol, büyük, çok daha büyük acılar var bu topraklarda.
Edit: hala o başörtüsü sebebiyle hastaneye alınmayıp ölen kadının adını bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…