#28şubatzulümhikayeleri sosyal medya yıkılıyor

iş bulmaya gitse inanırdım arkadaşım hastalık bu farklı,ve benim sülalemde herkes kapalı,anneanneler babanneler teyze halalar vs,hiç duyulmamış bir olay,

Ya dediğim gibi arkadaşım , her dönemin kendine has efsaneleri vardır .

Mesela yakın zamanda kız/erkek kalınan öğrenci evine , yanılmıyorsam Manisada bir ceza kesildi . Gelen şikayetler üzerine .
Ama efsane çığ gibi büyüdü , kız erkek öğrenci evi yasak denildi (çünkü bu konuda tam da o sıralarda devlet erkinden söylemler geldi ), üzerinden 50 yıl geçsin , o yıllarda kız erkek öğrenci evleri yakılmıştı da denebilir .

Bazı münferit olaylar yaşanmıştır , hiç duyulmamış diye yok saymakta olmaz , tüm döneme mal etmekte . (bence)

Yo hayır işte , hiç yaşanmadı diye kestirip atamayız . Sadece kamuda , okulda , askeriyede yasaktı diye sıyrılamayız . Öyle olsa idi , baş örtülü kadın asker olmazdı ama baş örtülü asker anası kurum içine girebilirdi .

Söylediklerimi anladığına eminim . Her dönemim işgüzar kraldan çok kralcıları olur . Asıl tehlikede onlardır . O dönemde de bu kişilerin , devlet ideolojisinden aldıkları güçle , insanlara yaşattıkları zorluklar yadsınamaz .

Ha , ben o dönem bir şey yaşamadım . Ailemde . Dediğim gibi , olaydan rahatsızlık duyacak yaşantıda da değildik . Ama gördük . O yıllar tam da üni. öğrencisiydim , gözlemlerim aklımda , unutmadım .

Yine de bana kalırsa , kimse içinde aşırı dozda nefret biriktirmesin . Nefretle alınan yoldan hayır gelmez .

Cok yuvarlak konusuyorsun, ben senin neyi savundugunu anlamiyorum. Yazilarin ne sis yansin ne kebap havasinda. Ama oyun her halukarda AKPye.. Yazdiklarini ancak bu anafikrinden yola cikarak degerlendirebiliyorum Aus.

Orduda yasakti basortusu derken ben de zaten askerleri kastetmedim. Bizde henuz kadin asker yok, degil mi? Son 10 senede ciktiysa bilemem tabii.. O yuzden hic birseyi kestirip attigim da yok. Orduda, okulda ve devlette yasakti, bu kadar.. O zamanlar sadece sen degil hic kimse bu uc kurum haricinde birsey yasamadi zaten. Ne hastanede, ne caddede..

Orduda kesin yasakti, orada asker disiplini isler. Okullarda kural esnekti, cogu basortulu muhtiraya kadar universitelere girip basortusu ile okuyabildi. Memuriyet hep yasak kaldi, orada kiyafet yonetmeligi sadece basortusu ile sinirli degildi zaten. pantolon, etek boyu gibi baska yaptirimlar da vardi ve saniyorum hala da var.

pantolon yasakmış,emekli bir tanıdık var iş yeri uzak olduğu için hep hasta olurmuş,çorap etek giymek gerektiği için

bende bir tek böyle düşünen benmiyim diyordum. başkalarıda varmış.

Şişten de kebaptan da bir çıkarım olmadığına göre , yazdıklarımın olsa olsa yaranma ya da nefret güdüsü içermeyen , ne düşünüp ne hissediyorsam onlardır arkadaş .

Konu hakkında da yorumun değişmeyecek şuan için . Sen Medine olayı palavradır de , ben her dönem bu tarz , dönemin gidişatından nemalanan işgüzarlar olacaktır diyeceğim .

İyi forumlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…