tamam arkadaşım en mağdur sizlersiniz bu ülkedeEki Görüntüle 1785651
İşte trajedinin resmi ...
Ben bide peruk almıştım yeni aklıma geldi..
Başörtüsünün üstüne takmak için şapkada olayı tutturamayınca :))
Eki Görüntüle 1785651
İşte trajedinin resmi ...
Ben bide peruk almıştım yeni aklıma geldi..
Başörtüsünün üstüne takmak için şapkada olayı tutturamayınca :))
Ben yasağın son dönemlerine denk geldim ama sınava girmek için almıştım pek gerek olmadı sorun yaşamadım perukla.Peki başörtüsünun üstüne peruk takilmasina bir şey demediler mi?
ne pis lafmış o öyle.Alevileri söylemezler. Onlar insan yerine konulmaz ki.
Necmettin Erbakan'ın bir açıklaması vardı: ''Rektörler, dekanlar ve herkes türbanlılara saygı duruşuna duracak'' diye.
Kimse kusura bakmasın. Ben sadece ve sadece İstiklal Savaşı'na katılanlara saygı duruşunda dururum. Başkasına durmam. Durduracak varsa hodri meydan
ya maksat millet girsin birbirinene pis lafmış o öyle.
ay bakın komik bişeyde ben anlatim
4-5 sene önce ücretli çalışıyorum o zaman müdürüm başörtü üstü perukla çalışıyor banada göz yumuyordu çalışmama ama ben tedbir olsun diye peruk getirmiştim eski yengemdenneyse köy okulu çekmecede poşette duruyor e dolaplarımızdada buğdayından makarnasına herşey var kapı açıkken sen fare gir içeri pis hayvanat yemiş doyamamış buğdayları bide poşeti delip peruğumu tırtıklamış
ne günlerdi be müfettiş gelince eksik gedik belgelerden değilde başörtümle yakalanırımdaa müdürüme kızarlar diye korkuyodum yoksa ben ücretliyim bişey yapamazlardı
hey be ne günlerdi
sonra dersanedeiyiz hocalarımız yana tutuşa geldi kızlar evinize gidin diye niye hocam dedik müfettişler gelcekki zaten koca dersanede 7-8 kızız 1 i hariç hepimiz kapalıyız o zaman düşünceyle açmıştık ama ne kadar utanmıştık anlatamam
hmm sonra heee o zamanlar ücretli değil usta öğretici diye tanımlıydı şimdiki ücretmenler seminerlerde açıyoduk kafayı dışarda kapıyduk neyse gittik milli eğitime ordan biri kızlar benimde kızım var orda bi bayan varmış çok kızarmış başörtülülere sizi böyle görürse olcağı varsada olmaz sizin usta öğreticilik dedi gitti bizim yerimize imza attırdıda getirdi
yav düşünüyorumda benimkiler devede kulak
neyse bu kadar yazcaklarım yine dalarım arada
çok komik capslar çokkk
bazıları dedi bazıları demedi..Peki başörtüsünun üstüne peruk takilmasina bir şey demediler mi?
bazıları dedi bazıları demedi..
Bizim uni.de yasaktı mesela bir dönem sonra serbest kaldı.
birlikmi daha çok beklersin ben öyle bir çaba görmedim şu başlık altında hatta kararı biz almışız gibi tepkileri varYa arkadaşlar kimse bu acılarla dalga geçmek için caps yapmıyor ki yani.Niye bu kadar büyüttünüz??
Ben her insanın eşit olduğunu düşünen ve isteyen istediğini giysin banane kafasında olan biriyim.
Ben de koydum caps,ne oldu duyarsız mı oldum ??
Yani capsler hani"ağlanacak halimize gülüyoruz" denir ya öyle işte,o amaçla koyulmuştur.Kimsenin dalga geçtiğini düşünmüyorum.
He bir de "siz bunla dalga geçtiniz,mayıs gelsin görürsünüz" kafası nedir yani .
Bir birlik olalım ya acıları karşılaştırmayalım.
tek mağdur onlar ya. başka mağduriyetlerden bahsedilince rahatsız oldular. malum ilgi odağı bir tek onların mağduriyeti olmalı.Açarım yeri gelince merak etme. İlgin için teşekkürler.
Benim halam tam o donemde kolon kanserinden dolayi uc kez ameliyat oldu. Kendisi carsafliydi kimlikteki fotografi da oyle. Asla inanmıyorum boyle bir sey yapıldığınaEskiden ellisini gecen kadinlarin cogu basortusu takardi ve butun belgelerdeki, nufus cuzdani ve saglik karnesi dahil vesikalik fotograflari basortulu idi. Annem ve Kayinvalidem de ayni sekilde... Hic bir zaman, hic bir hastanede sorun olmadi, birak, esamesi bile okunmadi. Milyonlarca kadin var basortulu resimli belge tasiyan, yeni birsey degil ki bu. O yuzden o Medine midir nedir o kadinin basortulu vesikalik fotograf yuzunden tedavisinin yapilmadigina beni kimse inandiramaz. Sacmalik.. Atmislar, tutmus, tabi AKPden oncesini bilmeyenlere.. Yasi buyuk olup hatirlayanlar da bakiyorum iyi canak tutuyorlar bu masallara..
Yani.. Yok, sanki AKPden oncesi yokmus gibi davraniyorlar.. Aslinda herkes kendi babaannesinin kimligine baksa ve kac yasindan beri basortulu oldugunu sorsa anlar.. Nasil insanlari bu kadar kolay kandirabiliyorlar anlamiyorum.Benim halam tam o donemde kolon kanserinden dolayi uc kez ameliyat oldu. Kendisi carsafliydi kimlikteki fotografi da oyle. Asla inanmıyorum boyle bir sey yapıldığına
Eskiden ellisini gecen kadinlarin cogu basortusu takardi ve butun belgelerdeki, nufus cuzdani ve saglik karnesi dahil vesikalik fotograflari basortulu idi. Annem ve Kayinvalidem de ayni sekilde... Hic bir zaman, hic bir hastanede sorun olmadi, birak, esamesi bile okunmadi. Milyonlarca kadin var basortulu resimli belge tasiyan, yeni birsey degil ki bu. O yuzden o Medine midir nedir o kadinin basortulu vesikalik fotograf yuzunden tedavisinin yapilmadigina beni kimse inandiramaz. Sacmalik.. Atmislar, tutmus, tabi AKPden oncesini bilmeyenlere.. Yasi buyuk olup hatirlayanlar da bakiyorum iyi canak tutuyorlar bu masallara..
iş bulmaya gitse inanırdım arkadaşım hastalık bu farklı,ve benim sülalemde herkes kapalı,anneanneler babanneler teyze halalar vs,hiç duyulmamış bir olay,Zaten tedavisi yapılmamış değil , prosedür yokuşa sürülmüş sadece .
Bu her zaman olmaz mı saraylı ? Aslen o dönemde yazılı kanun olmayan bazı şeyler , işgüzarlar tarafından çarpıtılarak kullanılır . O dönem nasıl bir dönem ? Baş örtüsü ile kamuda çalışman , okulda öğrenim görmen yasak ( ha saçma mı saçma bence , ama yazılı kural bu kadar ) Sonra bazı aklı evveller çıkar , yönetimin ideolojisinden aldığı aklı sıra güçle daha da fazlasını bir tarafından uydurup uygulamaya çalışır .
Şimdi de görmüyor muyuz bunun örneklerini ? Şuan da da , dur nasıl olsa yönetimde AKP var , şu işte şu şekilde zorluk çıkarayım diyenler .
Münferit işgüzarlıklar bunlar .O zamanda da Medine Teyze böyle bir cins memura rastlamış olabilir .
Ben şahsen yaşamadım , annem , babaannem falandan da örneklerim yok . Bu şekilde muamele görecek örtüleri yoktu çünkü.
Yani elbette 28 Şubat sürecinde zorluklar yaşandı bu inkar edilemez , ve her dönem gibi bu zorluklara bazı şehir efsaneleri de eklenmiştir . Tıpkı günümüzde yaşandığı gibi .
Zaten tedavisi yapılmamış değil , prosedür yokuşa sürülmüş sadece .
Bu her zaman olmaz mı saraylı ? Aslen o dönemde yazılı kanun olmayan bazı şeyler , işgüzarlar tarafından çarpıtılarak kullanılır . O dönem nasıl bir dönem ? Baş örtüsü ile kamuda çalışman , okulda öğrenim görmen yasak ( ha saçma mı saçma bence , ama yazılı kural bu kadar ) Sonra bazı aklı evveller çıkar , yönetimin ideolojisinden aldığı aklı sıra güçle daha da fazlasını bir tarafından uydurup uygulamaya çalışır .
Şimdi de görmüyor muyuz bunun örneklerini ? Şuan da da , dur nasıl olsa yönetimde AKP var , şu işte şu şekilde zorluk çıkarayım diyenler .
Münferit işgüzarlıklar bunlar .O zamanda da Medine Teyze böyle bir cins memura rastlamış olabilir .
Ben şahsen yaşamadım , annem , babaannem falandan da örneklerim yok . Bu şekilde muamele görecek örtüleri yoktu çünkü.
Yani elbette 28 Şubat sürecinde zorluklar yaşandı bu inkar edilemez , ve her dönem gibi bu zorluklara bazı şehir efsaneleri de eklenmiştir . Tıpkı günümüzde yaşandığı gibi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?