- 12 Mart 2022
- 4.281
- 3.539
- 30
-
- Konu Sahibi MaviMujdem
- #1.761
Bana 2 ay dedi doktor kuzu in bu ay hakkımı kullandım 1 ay daha denıcez sonra hsgHadi hayırlısıbenim amh dusuklugum var bir kaç ay çatlatma deneyeceğiz doktor bu ay oldum bakalım hayırlısı umarım sonuçlar güzel olur
Ben hsg çektirdim ama sonrasında yine olmadı malesefBana 2 ay dedi doktor kuzu in bu ay hakkımı kullandım 1 ay daha denıcez sonra hsg
Kuzum cok korkuyorum ondanBen hsg çektirdim ama sonrasında yine olmadı malesefumarım sizinki olur
Kuzum cok korkuyorum ondankorkulacak bısımı
Sonra hemen gecıyormu bende anestezili olurum sanırımBen anestezi olmadan yaptırdım birazcık ağrıyor ama ben çok zorlanmadım
Hayır denemedim ama klomen yüzünden prolaktin yüksekti, incir prolaktini uçuruyorKuru incir kaynatıp içmeyi denediniz mi hiç
Bence diyemeyiz artık, bugün iğnenin 21. Günüregl olmadıkça hala şans var diyemez miyiz
Kuzum bende de 18. Gün peçeteye çok az kan geldi, ardından lastik gibi uzayan kahverengi akıntı geldi bir iki kere başka bişey yok deli olcam, bugün 21. GünBekle 2 gün daha canım ben 20. Günümde regl oldum biliyorsun suan 3. Günüm reglimin
Cidden vaktinde olması nimet canım ya ben hala bekliyorum sat 38 gün önceydiKızlar 14.gunum ve lekelenmem başladı sanırım adet olucam. Bu ay olmadı yanı
Hic test yapmismiyidin belki yerlesmedirKızlar 14.gunum ve lekelenmem başladı sanırım adet olucam. Bu ay olmadı yanı
Yumurtaliklarinjn uzerine biraz hafif bastirarak parmaklarinla daire hareketi yaparak masaj yap canim bende ignenin 18.gunu geldi hep masajla regli oldum cok etkili oluyor..Bence diyemeyiz artık, bugün iğnenin 21. Günü
Evet canım tam gününde oldum doktora göre bu iyi bişeyCidden vaktinde olması nimet canım ya ben hala bekliyorum sat 38 gün önceydi
Evet dün yapmıştım negatifti.yerlesme değilHic test yapmismiyidin belki yerlesmedir
Deniyeyim bakalım inşallah fayda eder kuzum sağolYumurtaliklarinjn uzerine biraz hafif bastirarak parmaklarinla daire hareketi yaparak masaj yap canim bende ignenin 18.gunu geldi hep masajla regli oldum cok etkili oluyor..
Genelde gebeligin ilk gunlerinde bole agrilari oldugunu soluyorlar ama tabi bilemicem kan testi vermismiydiniz hayirli olsun saglikla kucaginiza alinKızlar acayip derecede karın ve bel ağrım var. Kaset testim pozitif çıkmıştı acaba normal mi?
Hayır kan vermedim ilki kimyasal olmuştu o nedenle Bekliyorum kan içinGenelde gebeligin ilk gunlerinde bole agrilari oldugunu soluyorlar ama tabi bilemicem kan testi vermismiydiniz hayirli olsun saglikla kucaginiza alin
Çok geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin. İnşallah insilün direncini halledersin cnm. Ben de ilk gebeliğimde vardı ve diyet kilo vererek bebeğime hamile kalmıştım. Sen de yapabilirsin. İnşallah sen de bebeğini kucağına aldığın günü görürsün.Canım kızlar selamlar, bugün canım çok sıkkın...
Buradan çok bilgi öğreniyorum bu yüzden belki benimde size faydam olabilir diye yazmak istedim.
38. Gündeyim ve regl olmadım nedenini düşünmekten başım çatladı bir sorun olduğundan çok emindim.Bundan 6 7 ay önce 2017 yılında insülin direncim olduğunu ve aynı etkileri yaşadığımı söyleyip doktordan bakmasını rica ettim dahiliye baksın dedi randevu aldım defalarca otomatik iptal oldu, baktıramadım ta ki bugüne kadar...
2017 yılında 15.8 cm çikolata kistim vardı ve patladı ameliyat oldum, özel hastane olunca sebebi araştırıldı ve tsh, karaciğer yağlanması, pko ve insülin direnci rahatsızlığı çıktı.Metobolik sendrom olarak geçiyormuş ve hepsinin başı insülin direnciymiş o yıllarda değerim 12 gibi bişey çıkmıştı.Belirtilerim ani kilo alımı, bayılma, ellerde titreme, yemek sonrası baygınlık hissi, okuduğum yazıların birbirine girmesi, odaklanamama, unutkanlık, saç dökülmesi ve çikolata kistimdi.
Yine aynı etkileri yaşayıp, 5 yıl sonra yeniden çikolata kistim olunca doktordan 6 7 ay önce bakmasını istedim bakmadı, bugün aile hekimim baktı insülin direnci yani Homa IR değeri 2.5 altı olması gerekirken 32.62 çıktı.
Bende olan etkileri çizdim, tanıdık eczacı daha sonuçlar çıkmadan önce değerin yine 10 civarlarındaysa iğne hakkını boşuna kullanma tutunma zaten olmaz olsa bile düşük ya da sakat doğuma anomaliye sebep olabilir önce insülin direncini hallet dedi.Değerim yine 10larda çıkmaz inşallah derken 32.62 çıktı hala şoktan çıkamıyorum.
Bu ay çatlatma iğnesi olmayacağım, sizlerin yolunuz açık olsun, kucaklarınız biran önce sağlıklı evlatlar ile dolsun
Bunları uzun uzun yazıyorum çünkü insülin direnci değerinize mutlaka baktırın ilaçla düzelen bir değer, benim kadar kötüleşmeden önlem alın, değer yüksekse zaten tutunma çok zormuş.
Homa IR diye geçiyor, sağlık ocakları bakmıyor orada da açlık kan şekeri ve insülin baktırırsanız değer hesaplanıyor.
Glukoz çarpı insülin bölü 405 yapınca değer ortaya çıkıyor.Mesela benim değerim :
91x145.2/405=32.66 bu değer 2.5 altı olmalı
İlaçla halledilebilecek bişey için yıllarca çocuğum olmuyor demeyin, sizlerden çok şey öğreniyorum umarım benimde sizlere bir faydam olur