• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaşında boyum uzadı

ben de daha önce duymuştum. hamilelikte birkaç cm uzayanlar varmış. hamileyken veya 23 yaşından sonra bir şekilde boyunun uzadığını fark eden başka arkadaşlar var mı?

başka bir başlıkta da hamileyken boyunun uzadığını söyleyenler var. oraya da yazdım duydukca insanın hamile kalı kalıveresi geliyor xD

bir de sebeplerini öğrensek belki bi şekilde hamile kalmadan da uzayabiliriz biraz. yada hamileyken 2-3cm yerine arttırabiliriz.

doğumlarda boy 1 cm kadar kısalır diye duymuştum birçok kişiden..gerçi benim 2 doğumumda da boyum kısalmadı ama uzamadı da..

ilk defa boy uzaması duydum hem de 5-6 cm..inanılır gibi değil..

belki de kalsiyum+vitamin takviyesindendir..

ama yine de nadir bir olay bence.

Arkadaşlar bende 26 yaşındayım 3 ay önce ilk doğumumu yaptım, hamileyken arkadaşım boyun uzadı senin diyordu bugün aklıma geldi ölçtüm ve inanamadım 159 cm olan boyum 160.5 cm çıktı. Gerçekten başkası söylese inanmazdım ;)

şaşırdım valla hiç duymamıştım böyle bir şey:53:

Arkadaşlar bende 26 yaşındayım 3 ay önce ilk doğumumu yaptım, hamileyken arkadaşım boyun uzadı senin diyordu bugün aklıma geldi ölçtüm ve inanamadım 159 cm olan boyum 160.5 cm çıktı. Gerçekten başkası söylese inanmazdım ;)

Aa ben hiç ölçmedim üç ay önce doğum yaptım bende ölçüym bakalım uzamış mıyım

Benim de görümcemin boyu uzamis doğumdan sonra eşim öyle diyor

Arkadaşlar normal doğum kemiklerdeki büyüme çekirdeklerini uyardığı için boy uzaması gerçekleşebiliyor. Ama büyüme çekirdeklerinin aktif olması gerekiyor tabii. Genelde boy kısalması görülür ama uzamada görülebiliyor. Boyunuz uzarsa şaşırmayın :) :anne:

Hamilelikte 4-5 cm boyum uzadı:sm_cool: şimdi 1.5 yaşında kız annesiyim hamileliğin 5. ayında uzamaya başladım ve doğum sonrasındada uzamışım.Dün farkedince çok şaşırdım.Sebebi sizce neolabilir?
Merhaba boyunuz sonradan kısaldımı bende 170 sanıyodum kendimi ama uzun süre ders çalışmaktanmı nedir 168 169 çıktı boyum 20 yaşındayım uzamazmı acaba daha

Hamilelikte 4-5 cm boyum uzadı:sm_cool: şimdi 1.5 yaşında kız annesiyim hamileliğin 5. ayında uzamaya başladım ve doğum sonrasındada uzamışım.Dün farkedince çok şaşırdım.Sebebi sizce neolabilir?
bacakalrınızdan mı uzadı yoksa omurgadan mı uzadı dikkat ettiniz mi? daha sonra eski haline döndü mü boyunuz?

Arkadaşlar normal doğum kemiklerdeki büyüme çekirdeklerini uyardığı için boy uzaması gerçekleşebiliyor. Ama büyüme çekirdeklerinin aktif olması gerekiyor tabii. Genelde boy kısalması görülür ama uzamada görülebiliyor. Boyunuz uzarsa şaşırmayın :) :anne:
normal doğumun büyüme çekirdeklerini uyardığını söylemişsiniz, nasıl oluyor hangi hormonlarla ya da mekanik mi oluyor bilginiz var mı? hamile olmayanlarda bu taklit edilebilir mi acaba?

Merhaba. İlk hamileliğimde hamilelikle ilgili internette birşeyler okurken hamilelikte boyum uzadı şeklinde konulara denk gelmiştim ve bana pek gerçekçi gelmemişti . Şaşırmıştım açıkçası. Şuan ikinci hamileliğim ve inanamayacaksınız belki ama boyum uzadı sanki bikac cm. Kaynanam 2 cm gibi benden uzundu. Yeğeni benden de ondan da uzundu. Sanki denildiği gibi 5. Aydan sonra uzadı .. bir ay önce dikkatimi çekti kaynanama yukarıdan bakıyorum gibi sonra yan yana durduk ben ondan uzun duruyorum. Yegeniyle yan yana geldik yeğeni yine benden uzundu ama bu defa aradaki fark daha azdı. Sonra dün yan yana durduk kaynanamın yegeniyle fark daha azalmış. Daha önce bu konuya rast gelmeme rağmen şaşkınım yine 🤗🤗 şişkinlik ten diyolar, bebek seni biraz yukarı kaldırmış vs. Neyden kaynaklı bilemedim. Doğumdan sonra böyle kalir mi bilmiyorum

Back
X