• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım 9 yaşında erken ergenlik mi?

Bnmdnym

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
8
2
1
32
Kızlar selam kızım 9 yaşında ama özel bölgede kıllanma başlandı yüzünde azıcık sivilcelenme var teri çok ağır kokuyor boyu bana hep kısa geldi doktora kaç kere götürdüm boyu iyi dediler şuan 1.35 diğer belirtiler yeni başladı doktordan şimdi yine randevu aldım bu konuda tecrübeleriniz varsa yardım edermisiniz erken ergenlik belirtisi mi bunlar zaten kızlar adet gördükten sonra çok az uzuyor bundan da çok korkuyorum düşünmekten kafayı yicem😞

Dr a belirtileri soylediğinde normal mi dedi? Boyu iyi diyip gönderdi mı? Tahlil falan yapılmıyormuymus?

10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .

10 yaşından sonra erken ergenlik sayılmıyor. Benim kızım 11,5 yaşında regl oldu ,olduğunda 156cm di şuan 13 yaşında 171 cm boy uzamaz deniliyor ama bizde tam tersi oldu yani.
Market Tavugu , abur cubur paketli gıda yedirmeyin sizinde o yaş civarlarda olur .
bu market tavuğunu bende sosyal medyada bir doktorun reelsinde görmüştüm ya. şimdi siz yazınca da doğruymuş demek ki

Aynı durumlar bizde de var.Doktorun dediklerini burdan paylaşır mısınız.Bu süreçte bilgi paylaşımına ihtiyacım var

Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu

Özel Spor yada beslenme progmaniz oldu mu
Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .
Bak bugün beden öğretmeni boyunu olcmus sınıfın. Donem başı 170 di bugün olcmus 172 çıkmış. Yani hala uzuyor boyu.

Spor yasakdi. Dizinde ergenlikle birlikte Osgood Schlatter diye büyüme ağrısı yapan bir rahatsızlık çıktı. Doktor hoplayıp koşmak yok dedi. Çünkü çok ağrı yapıyordu bazı zamanlar. Özellikle çok ağrı yaptığı zaman ağrı geçince boyunun uzadığını farkediyorduk. Normal hareket etti. Ve yemek ev yemekleri yedi. Biz pek dışarıdan yemek yemeyiz. Ayda 3 belki 4 .
Bak bugün beden öğretmeni boyunu olcmus sınıfın. Donem başı 170 di bugün olcmus 172 çıkmış. Yani hala uzuyor boyu.

Genetik uzun o zaman

Kızım 10 bucuk yasinda oldu. 3.reglisini goruyor. Yapili bir kız cocugu. Doktorlar normal demişti

Back
X