• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Omer de benim hafsanurum da ve cumlesinin yavrularida sifa bulacak. Rabbim yavrunu bana muhtac eylemesin ben zaten bakima muhtacim. benim kizim yanimda ama bazen diyorum ki keske bukadsr istemeseydim olmasaydi. Yokluguyla imtihan daha kolaymis. Rannim dogdum dogali imtihan ediyor bana olursun dediler olmedim kisirsin dediler mucizeme kavustum. Neden bi mucizeyi daha yasatmasin ki rabbim hazinesi buyuk oyle bi rabbimiz var ki kuluna bir annein evladina davrandigi seckatten merhametten bin kat daha fszla sevkat merhamer edermis rabbim goeuyor nasil icimizin yandigini benim yavrumunda beynini tertemiz eylesin dayanamiyorum diyicem ama kizimin bi tebessumu delip geciyor umutsuzlugumu zor iste teleffuz edilmiyor hangi anne ister ki bu acilari cekmeyi ? Oysa ben 37. Haftada 2.130 gram sorunsuz bi dogum oldu insaallah yalandir yavrumda hicbirsey yok.mevla tealanin izniyle. Tum yavrulara dular mevlam sifaliklar versin tezden

O Omerim can yavrum cnm nasil oldu omercik M minik mucizeem kızin nasil oldu cnm
Eeg temiz çıktı elhamdülillah şimdi mr çekilecek canım bilmiyorum nasıl çok korkuyorum insan neyi çok isterse o imtihani olurmuş ya keske bukadar çok istemeseydim diyorum mevlam sonumuzu selamet eylesin inşaallah dusundugun. İçinde Allah razı olsun

Eeg temiz çıktı elhamdülillah şimdi mr çekilecek canım bilmiyorum nasıl çok korkuyorum insan neyi çok isterse o imtihani olurmuş ya keske bukadar çok istemeseydim diyorum mevlam sonumuzu selamet eylesin inşaallah dusundugun. İçinde Allah razı olsun
Bir sey cikmicak Allahin izniyle cnm icini ferah tut iyi dusun iyi olsun

Ömerimin can teyzeleri
Ömerim ilk dişini çıkarmaya çalışıyor RABBIME ŞÜKÜR düzeltilmiş 7.5 aylık oldu normal doğum vaktinden 3 ay önce doğmuştu ömerim. Şükür akranlari ndan hızlı gelişimi bide uyansa ara ara nefes alıyor makina aldığı nefesi gösteriyor artık büyüyüp serpiliyor oglusum ALLAHIM ŞÜKÜR. Artık bunlarla mutlu oluyoruz. Eşim sağ, başımda annem babam ve eşim yukumu hafifletiyor. Kimsesiz değilim şükür Benden daha çaresiz olanlar var Halepteki canlar. Hele darbe gecesi öldüm öldüm dirildim. Allahım eşim yola çıktı Ankaradan buraya oğlum yoğun bakımda makinaya bağlı elim ikisinede uzanamadi. Rabbim çaresizlik. Darbe demek canların yanması demek doların yukselmesi herşeyin pahalanmasi elektrik şu kesintileri kıtlık elindeki paranın anlamı olmaması demek. Ve ömerim elektrikle çalışan bi makinaya bağlı nefesi nefes yoksa ALLAHIM...... Ne yaparım ..... ALLAHIM RAZI OLSUN O gece siper olupta vatanımızi koruyanar dan. Hele o Şehitler den ÖMER astsubaydan hepsinin Ailelerinden ALLAHIM razı olsun ben bugun size bunları yazıyorsam Ömerimi öpüp kokluyorsam onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde her selada aklımdalar ALLAHIM Şehitlik mertebesiyle karşılasin CANLARI. Bizi de Onlara komşu eylesin. ÖmerimIn ikizi vardı Alim , Alım cennette, evlat acısı bu işte elimde tek kalan Ömerim o yüzden o geceyi yaşadıklarımı anlatamam. Makina da olmasa alacağım diye yola çıkacaktim hastaneye ama dedim ya elim kolum bağlı. .. Çok şükür bugüne de...

Bu sıralar hem kendimi toparlamam süre aldı hem de Ömerime silikon döşek yapıyorum 2 günde bir yeni döşek götürüyorum. Çünkü ömerimin hareketleri çok aktif değil ve sırt üstü yattığı ndan sırt basıncı arttı yatak yarası olma ihtimaline karşı kabarık döşek lazım kendim silikon aldım yüzünü de kendim diki yorum yıkıyorum degistiriyorum bi de artık her ne kadar da midesine inen bi kanulden beslense de meyve sebze püre leri zamanı geldi ALLAHIMA şükür sutum hala geliyor ama büyüdükçe gereksinimi farklilasiyor kuzumun katkı maddesi olmasın diye kendim konserve püre ler işine giristim eşim ve annem sağolsun. Birazda kendimi ne kadar çok yorarsam o kadar az vesveseden kurtuluyorum zamanım kalmıyor çünkü.
Rabbim böyle yazmış bana anneligi vardır bi düzeni ne diyeyim, ama bigün uyanacak ömerim güçlenerek nefesi kurtulacak makinalardan dişini veren RABBIM disiyle yemeyi de nasip etsin can teyzeleri

Can teyzeleri işte hayat böyle dualarinizda yer aldığımız için ALLAHIM RAZI OLSUN HEPİNİZDEN. Öpüyorum canı gonlunuzden CUMAMIZ dualarimizla bereketlensin

Ömerimin can teyzeleri
Ömerim ilk dişini çıkarmaya çalışıyor RABBIME ŞÜKÜR düzeltilmiş 7.5 aylık oldu normal doğum vaktinden 3 ay önce doğmuştu ömerim. Şükür akranlari ndan hızlı gelişimi bide uyansa ara ara nefes alıyor makina aldığı nefesi gösteriyor artık büyüyüp serpiliyor oglusum ALLAHIM ŞÜKÜR. Artık bunlarla mutlu oluyoruz. Eşim sağ, başımda annem babam ve eşim yukumu hafifletiyor. Kimsesiz değilim şükür Benden daha çaresiz olanlar var Halepteki canlar. Hele darbe gecesi öldüm öldüm dirildim. Allahım eşim yola çıktı Ankaradan buraya oğlum yoğun bakımda makinaya bağlı elim ikisinede uzanamadi. Rabbim çaresizlik. Darbe demek canların yanması demek doların yukselmesi herşeyin pahalanmasi elektrik şu kesintileri kıtlık elindeki paranın anlamı olmaması demek. Ve ömerim elektrikle çalışan bi makinaya bağlı nefesi nefes yoksa ALLAHIM...... Ne yaparım ..... ALLAHIM RAZI OLSUN O gece siper olupta vatanımızi koruyanar dan. Hele o Şehitler den ÖMER astsubaydan hepsinin Ailelerinden ALLAHIM razı olsun ben bugun size bunları yazıyorsam Ömerimi öpüp kokluyorsam onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde her selada aklımdalar ALLAHIM Şehitlik mertebesiyle karşılasin CANLARI. Bizi de Onlara komşu eylesin. ÖmerimIn ikizi vardı Alim , Alım cennette, evlat acısı bu işte elimde tek kalan Ömerim o yüzden o geceyi yaşadıklarımı anlatamam. Makina da olmasa alacağım diye yola çıkacaktim hastaneye ama dedim ya elim kolum bağlı. .. Çok şükür bugüne de...

Bu sıralar hem kendimi toparlamam süre aldı hem de Ömerime silikon döşek yapıyorum 2 günde bir yeni döşek götürüyorum. Çünkü ömerimin hareketleri çok aktif değil ve sırt üstü yattığı ndan sırt basıncı arttı yatak yarası olma ihtimaline karşı kabarık döşek lazım kendim silikon aldım yüzünü de kendim diki yorum yıkıyorum degistiriyorum bi de artık her ne kadar da midesine inen bi kanulden beslense de meyve sebze püre leri zamanı geldi ALLAHIMA şükür sutum hala geliyor ama büyüdükçe gereksinimi farklilasiyor kuzumun katkı maddesi olmasın diye kendim konserve püre ler işine giristim eşim ve annem sağolsun. Birazda kendimi ne kadar çok yorarsam o kadar az vesveseden kurtuluyorum zamanım kalmıyor çünkü.
Rabbim böyle yazmış bana anneligi vardır bi düzeni ne diyeyim, ama bigün uyanacak ömerim güçlenerek nefesi kurtulacak makinalardan dişini veren RABBIM disiyle yemeyi de nasip etsin can teyzeleri

Can teyzeleri işte hayat böyle dualarinizda yer aldığımız için ALLAHIM RAZI OLSUN HEPİNİZDEN. Öpüyorum canı gonlunuzden CUMAMIZ dualarimizla bereketlensin
Seni ve ömer imizi ilk gunden beri takip ediyorum.Rabbim hayirli zamanda oglunuzla hastaneden cikmayi nasip etsin.iki premature annesi olarak her daim duamdasiniz..

Selâmün aleyküm ÖmerimIn can teyzeleri
Bugün de ömerime Dualarinizda yer verirseniz sevinirim hatta Cuma namazında camide farklı camilerde ve salata olsakda aynı divanda kiblede kabeyi gorurmuscesine heyecan ve sevinçle killalım Cumamızı ben neredeyse logusalik zamanından beri gidiyorum bi teyze vardı ilk zaman birazcık huysuz yasdan ve yalnızlıktan sanırım safari ayarlar sen şuradadur gibisinden logusalik dedim çık dışarı kirlilik dedi Allah beni logusalik mi kirlenmiş dedim bişey demedi oturdum namaz kilamasamda hutbeyi dinledim gerçi ben doğum yaptim ama hiç yatma lüksü olmadı hep imran dim karnı burnunda gezenlere herkese dua ediyorum her cuma tenha camileri dolaşıyor um yol kenarı yerleşim uzak bi cami var çoğunluk yolcular için. O kadar üzüldüm ki hanımlar içeri giriyor kendi aralarında bugün cuma erkeklere farz deyip oturuyorlar ben de öğreniyorum herseyi hutbeyi sessizlik dinleyip sonrasında yanlış anlamayın çok bilişim gibi algılamayın cumayi bizde kılar iz diyorum yaşlı teyzeler var benimle diyor bende yüzeysel Ömerimi anlatıyorum Allahım sizi sınavdan araştırın öğrenin internet var torunlarimiza söyleyin okusunlar oradan ogrensinler ogretsinler diyorum cuma namazını ilk başı hoca konuşmasını yapar hitap eder ezan a kadar ezan sonrası 4 rekat Cumaniz sunnetin deyip niyet ederiz normal sünnette olduğu gibi kilariz sonra hutbeyi başlar hutbeyi başka dua okuyarak içimizden zikrederek dinleyemeyiz çünkü mekruh yani hutbede bizim agzimizda iç sesimizde kalbimizde susar sadece dinlerim sonra kuran ziyafeti başlar taki kamet getirinceye kadar hoca Sükunetle dinlenir kamet sonrası hoca kendisi 2 rekat cuma farzi kildirir sonrası herkes gitme telaşı na düşer ama yanlış camide yangın çıktı herkes kaçıyor zannederdışardan gören neyse cumalar öğle farzi ni kıldırmıyor hoca ama erkek tarafında kendisi ve camiye kalben gelenler kılar sünneti terk etmeden kıldığını öğle namazi geçmiş namazları gibi değerlendirilir çünkü aynı vakitte 2 farz olmaz CUMAMIZ dualarimizla bereketlensin inşallah camiler deki bayan saflariyla Inşallah öpüyorum sizi tertemiz kalbinizden ömerimin can teyzeleri. ..

Ömerimin can teyzeleri
Dualarinizda yer aldığımız için ALLAHIM RAZI OLSUN HEPİNİZDEN bu mübarek gecede de dualarinizi eksik etmeyin ömerimden hepinizi canı gönülden kucakliyorum sımsıkı. .. öpüyorum tertemiz kalbinizden. .. Dualarinizla nurunla nur katan hayırlı Cumalar. ..

Sağolun Ömerimin can teyzeleri
Ömerim ek gıdaya başladı. Ilk baştan çok korktum çünkü Ömerim makinaya takılı enjektor ve ucunda bulunan ince bi borudan midesine inmesi besleniyor buna nazogastrik deniyor anne sütü ince bu ince Kablolar tamamen geçiyor ne yaparım diye kivrandim. Şimdi korkmuyorum katı meyve sacagi blendir ve destekçisi candy tüm ömerim kokulu eşim yardımcıları eğer Bebeğinizin Allah korusun bizim gibi nazogastrik le besleniyor sa ya da PEG denilen mide üzerindeki deliğe bağlı ince Kablolarla besleniyor sa Allahım kolaylığı veriyor.

Kanser hastası, anemi (kansizlik) vb Internetten de bakın youtube de tarifi de var bugday çimi yetiştirilen hamileler demir ilacı kabizlik yapıyor evde tertemiz yetistirdiginiz buğday çimi suyu için Ömerim içiyor bizim tarifi mız
Katı Meyve sikacagina elma, üzüm atıp suyunu çıkarıyoruz makinası varmış çim suyu çıkarma makinası diye ama biz bulamadık bizde bu elma üzüm suyu karışımı cimi ekleyip blendirdan çekiyoruz yanlız blendir Internetten ağzına sarıyor yumak gibi ama sabırla uğraşıyorum ömerime değer. .. sonrası ince un elegance hepsini geçiriyorum 3 kez tekrarlar um iyice inceliyoruz günde 150 ml içiyor. Okuyun bugday cimi suyu diye yazın internete çooook faydali
Ömerime milkshake, smoothe yapıyorum
Cesitlendiriyorum
Nohuttan organik yogurt mayasi yapıyorum katı olacak diye hiç takıntı yapmıyorum çünkü sıvı olması bizim için uygun yeterki ekşi olmasın sizde yapın nolur ben hep kendim öğrendim internetten

Sizin dualariniz bizimle ya içim huzur buluyor . Iste dim ki bende sizin için yavrunuz için bi yararim olsun nacizane

Çocuklarımıza hazır gıda vermeyelim

Hımmm bi de salataligi katı meyve sikacagindan geçirip suyuna Medine hurması koyuyorum blendir de çekiyorum un eleginden 3 kez geçiriyorum peygamber efendimiz kızı hastaya en ve Kendiside bizzat salati kla hurma yi birlikte yiyormus bizde Ömerim e yapıyoruz

Bi de ömerim omega3 alsın fındık ceviz vb. Ama nasıl diye kafa yorarken badem sütü nasıl yapılır diye baktım internetten ve mumkunmus meğer ömerimin badem ceviz fındık yemesi suda bekletiyorsunuz bir gece önceden bi kavanozda ağzına kadar dolu vaziyette ertesi gün suzuyoruz bademi mesala sonra diyelim bir su bardağı kadar dolduruyorum blendir kabına tabi biraz küçültüyorum robotan geçirip ölçü 1 e 3 ya da 1 e 4 şu koyuyorsunuz ılık olarak blendirdan geçirip purussuzlestiriyoruz sut gibi yine tulbent ten geçirip suzuyoruz tatlandirmak için Medine hurması ya da bal

Çocuğunuzun beslenmesine de koyabilirsiniz her çocuğunuzu okula goturdugunuzde ömerim için de dua edin ben de sizin gibi elinden tutup okula gotureyim öperim koklayayim yetişkin çocuğunuz varsa sizin gibi ben de ömerimin hediyesi gelinimi ömerimle koynuma alayım öperim koklayayim dua edin her daim ne olur her cemiyette arabanızı eş dostunuza söyleyen vardır biliyorum ama ne bileyim belki anaanneniz büyüklerinin duasi kabul olur kim varsa onlarada söyleyin Ömerimi. ..

Ömerimin can teyzeleri bana güç kaynağı oldunuz ALLAHIM sizden razı olsun hepinizi sımsıkı kucakliyor tertemiz kalbinizden öpüyorum. ..

Yazdıklarınızın çoğunu okudum. Çok üzüldüm. Rabbim ömere tez zamanda şifa versin inşallah. Sizede sabır ve dayanma gücü versin. Evlatla sinanmak çok çok zor ama mükafatı hem bu dünyada hem ahirette büyük olur inşallah. Bundan sonra ben de dua edeceğim ömer için. Rabbim sağlıkla size bagislasin yavrunuzu.

Üzülmeyin ne olur siz ömerime ömerim gibi olan tüm meleklere dua edin sevdiklerinizle ben her sn bir yıllık üzülüyorum ama elden ne gelir. Ömerim bi faninin elinden bu hale gelse gidip onu bulurum. .. Ama yok ... Kuzuma dua edin ömerim duyar görür hisseder biz bileyim çünkü gr suçu günahı yok aslında ben dahil herkes suçsuz günahsiz olmak ister yeryüzünde de Allah katında ömerim o mertebede ömerime de söylüyorum Allahım dan bizi iste oğlum senin sesin tez gider temiz gider Allahım a diyorum ... Vakit seher vakti duaların kabul rivayet vakti...Duam ömerim. .. Sizin duanizda sizi tez vakit tez zamanda bulsun elinizden tutup sizi yüceltsin ... kendiniz içinde yapabiliyorsaniz yapın -- secde ayetleri okuyup namazını kılın -- çünkü Peygamber Efendimiz de yapıyormuş gecenin bi vakti kalkıp öyle zor değil tabletten secde ayetleri ni açıyorum hepsi 14 satır sonra bir bir okuyup secdeye kapanıyor aynı şekilde dua ediyorsunuz lütfen elinizden geleni yapın benim gayem ömerimle eşimle sevdiklerimle görmeSemde kardeşim olan sizlerle her ik cihan bir olmak ömerimin can teyzeleri

Ömerimin can teyzeleri

Ömerim yeni bi enfeksiyonu atlattı sayılır çok şükür yarın son antibiyotigi verilecek hareketlendi birazda onada şükür ama o beklediğimiz uyanma ve solunum cihazindan kurtulma gerçekleşmedi. Biz elimizde olanla sevinir sukreder olduk. Ek gidadan tekrar anne sütüne dönmüştük enfeksiyon nedeniyle kuzumun midesi hassaslasmisti bi de antibiyotik bagirsaklari bozuyor isal gibi oluyor yavrum bu gidişimde buğday çimi suyu ve ceviz sütü karışımı yla tekrar ek gıdaya başlayacağız Allahımin izniyle o yüzden de mutluyum

Bu cuma vaad imam anlattı bu gece cumartesiyi pazara bağlayan gece dini takvime göre yılın son günümüş pazar günü yılın ilk günü pazardan itibaren ilk on gün çok bereketli mis bu yüzden aşure bereketin sembolü olarak yapiliyormus. Bu ilk on günde :
dünyaya ilk yağmur yagmis,
Hz Yunus A.S. balığın karnından çıkmış,
Hz. Eyüp A.S. bir insanın gecirebilecegi en kötü hastalık zirvesindeyken iyilesmis
H.Z. Yusuf A. S kuyudan çıkmış babasının gözleri de bu ilk on günde açılmış
H.Z. Süleyman A.S. Tahta çıkmış
H.Z. Nuh A.S . In gemisi tufandan kurtulup karaya oturmuş
Ve alimlere göre kıyamet de bu ilk on güne rastlayan son Cuma akşam ezanı sonrası diye çoğunlukla soylemde bulunmuslar
...
Benim aklımda bukadar kalmış yani bu günler değerliymiş iyi değerlendirin dedi imam duaniza sınır koymadan isteyin kendiniz için hastalar için yokluk ve sefalettekiler için isteyin dedi.

Ben de hepinize istedim ömerimin yanına katarak istedim umarım dualariniz kabul olur ömerimin can teyzeleri. ..
Dua eden dilleriniz semaya açılan elleriniz dert görmesin bereket sacsin. ..
Hepinizi canı gönülden kucakliyorum sımsıkı , öpüyorum tertemiz kalbinizden. ..

Ömerimin can teyzeleri

Ömerim yeni bi enfeksiyonu atlattı sayılır çok şükür yarın son antibiyotigi verilecek hareketlendi birazda onada şükür ama o beklediğimiz uyanma ve solunum cihazindan kurtulma gerçekleşmedi. Biz elimizde olanla sevinir sukreder olduk. Ek gidadan tekrar anne sütüne dönmüştük enfeksiyon nedeniyle kuzumun midesi hassaslasmisti bi de antibiyotik bagirsaklari bozuyor isal gibi oluyor yavrum bu gidişimde buğday çimi suyu ve ceviz sütü karışımı yla tekrar ek gıdaya başlayacağız Allahımin izniyle o yüzden de mutluyum

Bu cuma vaad imam anlattı bu gece cumartesiyi pazara bağlayan gece dini takvime göre yılın son günümüş pazar günü yılın ilk günü pazardan itibaren ilk on gün çok bereketli mis bu yüzden aşure bereketin sembolü olarak yapiliyormus. Bu ilk on günde :
dünyaya ilk yağmur yagmis,
Hz Yunus A.S. balığın karnından çıkmış,
Hz. Eyüp A.S. bir insanın gecirebilecegi en kötü hastalık zirvesindeyken iyilesmis
H.Z. Yusuf A. S kuyudan çıkmış babasının gözleri de bu ilk on günde açılmış
H.Z. Süleyman A.S. Tahta çıkmış
H.Z. Nuh A.S . In gemisi tufandan kurtulup karaya oturmuş
Ve alimlere göre kıyamet de bu ilk on güne rastlayan son Cuma akşam ezanı sonrası diye çoğunlukla soylemde bulunmuslar
...
Benim aklımda bukadar kalmış yani bu günler değerliymiş iyi değerlendirin dedi imam duaniza sınır koymadan isteyin kendiniz için hastalar için yokluk ve sefalettekiler için isteyin dedi.

Ben de hepinize istedim ömerimin yanına katarak istedim umarım dualariniz kabul olur ömerimin can teyzeleri. ..
Dua eden dilleriniz semaya açılan elleriniz dert görmesin bereket sacsin. ..
Hepinizi canı gönülden kucakliyorum sımsıkı , öpüyorum tertemiz kalbinizden. ..
Birden bire aklima geldi omercik biraz once elime teli aldim baktim ki sen yazmissin cnm heyecanla okudum insallah bir gun uyandi iyi haberlerinide aliriz minik kuzunun.

Ömerimincan teyzeleri

Ömerim enfeksiyonu atlattı sukur 2 gündür de ek gida sini sütünü kusmuyor şükür en azından kötü gidişatı yok şükür. Birgün inşallah ömerim koynumda uyandı demeyi de nasip etsin Rabbim tüm evlat ana baba yolu gozleyenler le bir süt kuzumu erimi bize bağışlasın Cumalarimiz kabul olunan dualarla dolsun ömerimin can teyzeleri. ..

Sımsıkı sarılıp öpüyorum tertemiz kalbinizden. ..

Back