Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar.. Cok ama cok zor bi donem anlatilmaz yasanir turunden rabbim kimseye vermesin ama.. Ben 24 yasinda 5 yillik bobrek nakilli fmf hastasiyim zaten cok zor bir hayatim vardi yavruma cok zor kavustm dualarla gozyaslariyla. Riskli gebeydim bobregimi kaybetme riskim vardi annemin emanetiydi bobregim. Rabbim kizima kavusmam icin annemin bobregini nasip eyledi. 36+4 te ameliyatlsrimin verdigi sancilara dayanamayip kendi istefimle dogum yaptim. 29 nisanda ama bu bekleme acisi tarifi mumkun degil suan annemi cok daha iyi anliuorum bende minik mucizeme canimi verebilirim... On gun yatti cikti tekrsr on gun yatti cikti simdi yine yatiyor uavrum kuvezde cok zor nefes almak bile zor geliuor kizimsiz rabnim omercigimize ve benim yavrumda olmak uzere tum minik mucizelere sifa versin kizim hafsanurumada dua edin lutfen bi cok sorunumuzda var korkuyla yasiyorum...

Cnm 36+4 gayet iyi bir dogum zamani nerdeyse piremature bile degil nesi var kizinin Allah sifa versin insallah

37. Haftanin altina premature deniyormus ne yazik ki haftam guzel olmasina ragmen sorunlarimiz var.. Amin insaallah canim. Bobrekte genisleme kalpte aciklik allahim muhafaza eylesin insaallah olmaz ama beyinde pvl olma suphesi var devam eden solunum sorunu... Kirkim cikiyor ama kizim yanimda degil 40 gundur yasiyormuyum dunyadan bi haberim tek duam dilegim yakarisim rabbim yavrumla imtihan eylemesin sagligiyla evimize gitmwyi nasip eylesin cumlesiyle

37 ye az kalmis diye dedim bdnde zaten umarim tez zamanda yanina gelir kizin sanada cok gcmis olsun ALLAH sifa versin

Ömerimin can teyzeleri
Selam olsun hepinize. Minik mucize nin annesi seni canı gönülden anlıyorum. Biz 9. Ayın iza girdik küvezde. Hergün gidiyorum yavrumu görmeye bazıları gibi terk etme sen de git yıkılan da git kalbine dökün konuş ben öyle yapıyorum büyük insan gibi konuşuyorum çıkınca uyanirsa nefes alınca yapacaklarimizi. 2 ay kadar önce damar yolu bulamamış lar saçını kazimislar o bile içimi yaktı sonra hamileyken bile hayalim di eşim oğlum umre yolculugumuz onu anlattım ömerime o zamanda kaziriz saçını küçük hacım diye oksadim kafasını ama eve gelince is değişti neyse diyeceğim o ki yıkılsan bile tek başına yıkıl sonra yeniden güçlen ki yavruna sıcaklığını hissettiresin. Kötü şeyleri yanında görme dillendirme. Süt sağ bol bol gece gündüz sabah namazı sonrası sut veren anne ALLAHIM in gözünde Hudut bekleyen mücahit gibiymis dua ederken bunu da şöyle ya DEYYAN YA MUHYİ senden suçsuz günahsiz Habibin in ummetinden olan yavrum için gözündeki mucahitlik sifatimla anneligimle vücudunda ruhunda aklında fikrinde şuuru nda zerre hastalık izi etkisi kalmadan tez vakit tez zamanda yavrumu istiyorum de. Sutunu sagarken gönlünü hoş eden zikirlerden çek ve ALLAHIM yavruma göğsümden kendi ağzıyla emmeyi nasip et rizkini cogalt de sütun fazla olursa başka bebeklere vermekten çekinme her verdiğin süt yavruna sana hayat boyu edilecek dua li agiz olur. Süt cocuklarimla mutlu oluyorum ben ailelerinin tavirlari önemli değil. Onlar çıkınca yoğun bakımdan ben mutlu oluyorum. Benim mutluluğun da bu birgün ALLAHIM in izniyle ömerim de sapasağlam çıkacak . Sen de sağlam dur ağla kimseden de çekinmeden Dök içini rahatla sonra süt sağ gelmiyor deme dusunsene ben doğduğunda yaratılan gogusler aslında yıllar sonra doğacak ömerim için tasarlanmış var edilmiş sen de öyle düşün .
Bu arada ömerimin can teyzeleri bir nöroloji Doç daha gittik beyin omurilik sıvısının 2 ayrı testi temiz mr lari temiz EEG temiz dr uyanmaması ve nefes almaması için beyninde hiçbir engel yok bekleyeceğiz dedi evet 9. Ayın iza girdik küvezde ve hala ömerim makinaya bağlı nefes aliyor ve halen derin uykuda fakat kilo alıyor maşallah boyu uzuyor hareketleri damla damla yavaş yavaş hata çok yavaş artıyor ama ömerim büyüyor sütü nazogastrik sondadan midesine gidince bacaklarını pergel gibi açıp ayaklarıni kuvezin camlarina dayiyor kuzum ki bu bence mutluluk işareti

Dualarinizda ömerime ve ömerim gibi yavrulara yer verdiğiniz için ALLAHIM her iki cihanda da razi olsun sizlerden . Şimdiden Cumaniz mutlu umutlu kabul olunan dualarla dolu huzurlu ömür katsin ömrünüze. ..

Canim guzeller guzeli melek kalpli anne kurban oldugum rabbim minik kuzunu hayirlisiyla selametle tez vakitte sana bagislasin. Kizim cikti ama yuregim agzimda bekliyorum problenlerimiz devam ediyor dilerim rabbimden sifasini nasip euler seni gormeden tanimadan yillarca taniyormus gibi samimi geldin mevlam yar ve yardimcimiz.olsun savasci oglun yakin zamanda uykusundan uyanir insaallah duayla kal

Canim guzeller guzeli melek kalpli anne kurban oldugum rabbim minik kuzunu hayirlisiyla selametle tez vakitte sana bagislasin. Kizim cikti ama yuregim agzimda bekliyorum problenlerimiz devam ediyor dilerim rabbimden sifasini nasip euler seni gormeden tanimadan yillarca taniyormus gibi samimi geldin mevlam yar ve yardimcimiz.olsun savasci oglun yakin zamanda uykusundan uyanir insaallah duayla kal

Inşallah geçer ben de umut veririm birilerine yazilarimla bazen ruyadayim zannediyordum ne zaman doğum yaptim annelik sıfatı kazandım ( mı? ) bilemiyorum öyle özeniyorum ki karnı burnunda ağzı kulaklarında hamilelere benim hiç nazlanmaya fırsatım olmadı sezeryan sonrası ayaktaydim ağrı kesici bile almadım sutume geçer diye ben bazen yani çoğu zaman ne yapacagimi bilemiyorum sanki başka bir ben var ben onu uzaktan izliyorum . Ömerim kurban Bayramının Arefe si doğdu şimdi ramazan Arefe si oğlumu süt kuzumu erimi hayatımı oğlumu koynuma alarak eşimle el ele gönül gönüle doyasıya kaldığım yerden devam etmek istiyorum bu yaşadıklarımı bi yakınımin başına gelmiş ben onun vasıtasıyla bilinclenmis gibi .
Dualarinizda ömerime de yer verdiğiniz için ALLAHIM razı olsun her iki cihanda da böylesine imtihan yasatmasin YARATAN bizimkinide ömerimin nefesiyle şuuruyla Şen kahkahalariyla suslesin ne bileyim Ömerim gelinimi getirsin başımın tacı yapsın eşimle torunlarimizi sevelim daha neler neler...
Bi annenin duası başka ne olur ki. ..
Sevgi umut huzur dolsun bolluk bereket beraberinde hepimizin tüm annelerin babaların. ..

Cnm soyleyecek tek bir soz bile bulamiyorum inanki sabrina sukunetine de hayranim sinaviniz cok agir ama Allah kimseyi kaldirabileceginden fazla dert vermezmis. Bu mubarek gunde insallah yavrunuzu kucaginiza alip evinizin yolunu tutarsiniz bizlerede guzel fotograflarinizdan atarsiniz tumkalbimle bunu istiyor ve inaniyorum dualarimiz hep sizinle O Omerim can yavrum

Ömerimin can teyzeleri
Ömerim nefesini makinadan aldığı için zaman zaman enfeksiyon oluşabilir dediler öyle oldu 2 gündür antibiyotik tedavisi alıyor ama ALLAHIM a şükür bu enfeksiyon beslenmesini etkilemedi Babamızın izinleri bitti yanımızdan ayrıldı mecbur ücretsiz izne çıkacağız ama içimde bi umut ömerim geçtiğimiz kurban bayramı Arefe sinde doğdu bu ramazan Arefe sinde doğduğu gün gibi hareketli gözleriyle bizi görür kulakları duyar şuuru ve nefesi güçlü ve daim konumuzda bayram yaşasın ALLAHIM bi bayram Ömerimi verdi bi bayramda tam kusursuz sağlığını versin Amin....
Geçen hafta kolları dayken makinadan akcigerine inen o ince boru entubasyon tüpü tıkandı salyasi çok bu sıralar yavrumun morardi pembe dudaklari kuzumun müdahale ettiler normale döndü teni guldudaklari yavrumun ama gel bana anlat mantigim gitti insanlar bişey söylüyor ama kafam kalinlasti dizlerimde bileklerimde eser can kalmadı o günden beri kucağıma alamıyorum korkumdan bi zarar veririm diye ama yine ayaklarını elini öpüyorum kokluyorum zeytinyağı masaji yapıyorum ki bu çok önemli çünkü zamanla hareket etmeyen eklemler sertleşme hareket kabiliyetini kaybediyor internetten pasif fizik tedavi videoları izliyorum. Komada ya da yatağa bağımlı hastaniz tanıdığınız varsa cevrenizdekilere de anlatın eklemleri buket hareketleri yaptirsinlar hasta yakını ilgilenmezse bi başkasının 10 dk masaji ya da egzersizle biyere varilmaz. Bizim gibi başka nedenlerle komada olanlar görmüş dr ama ömerimin eklem acikliklari refleksleri normalilgini koruyoruz şükür ALLAHIM a bi de ayaklarında hafif bukulmeler oluyordu onu da arastirdim internetten knezyo bantları varmış renkli dirençli elastik bantlar biz çok faydalandik bu konuda yabancı videolar var özellikle almanların anlamasamda dillerini ömerime yararlı ne video varsa izliyorum görerek ifadelerine anlam vermeye çalışarak öğrenmeye meyil ediyorum ALLAHIM razı olsun interneti bugüne getirenler o videoları yukleyenlerden çünkü iseyarar Türkçe videolar çok az ve kısıtlı ne yazikki bu konuda. Bu kinezyoterapi denilen şey boyun kol bacak diz ağrısı için de uygulanıyor o yüzden can teyzeleri size de faydası d okunabilir
Hepinizi canı gönülden kucakliyorum sımsıkı öpüyorum iyilik dolu kalbinizden ALLAHIM her iki cihanda da sevdiği kullarından eylesin her türlü kolaylığı güzelliği versin hepimize Ramazanın son 10 günü gecelerin en ulusuna dala let kad erleri nasiplerin hayatımızın önemli hatlarıyla belirlendiği bu son 10 gece dua edelim tüm kimsesizlere tüm yardım bekleyenlere kendimize ailemize ve o dualarda ömerime de yer verirseniz mutlu oluruz kim bilir kimin duasi kabul olur ALLAHIM bugunlerimizi aratmasin bizi hep aydınlığa feraha bolluk berekete sağlığa daha sayamayacagim maddi manevi hoşluk ve güzelliğe tasisin ömerimin can teyzeleri Amin

ALLAHIN selamı üzerinize olsun ömerimin can teyzeleri
Her zaman aklınızda olduğumuzu bilmek o kadar güzel bişey ki anlatamam bunu bilince ömerimin duacisi bi anne daha var diyorum güçlü olmama gelince gerçekten öyle miyim bilmem gözümden yüreğim den yaş eksik değil yeni geldim ömerimin yanından hala inanamıyorum hayatımın aldığı şekle. Böyle konuşunca eşim hemen Şemsi tebrizi söyler ben çok severim Onu "hayatım altüst oldu deme nereden biliyorsun altının üstünden daha iyi olmadığını " demiş bunu sık sık hatırlatır ama bilmez ki ben onun mertebesinde değilim. Eşim izinleri bittiği için ise başladı aralarda arkadaşlarından ALLAH razı olsun kaçıp geliyor ömerim yokken benim ömerim kokulu eşim gittiğinde kolum kanadı kırık kuş gibi oluyorum istiyorum ki ömerimle yatıp kalkayim ama yoğun bakım hemşire Ablaları da haklı. Hep evlenince anne evin senin evin gibi olmuyor derlerdi. Haklılar hem de sonuna kadar . Annem babam yaşlarına rağmen yorulma nedir bilmedikleri hep yardım ettiler destek oldular ama olmuyo çekirdek ailem eşim Ankarada ben annemlerde oğlum can kuzum ömerim yoğun bakımda. Oysa sadece eşlik izne gelmistik 9 aydır buradayım. Ben yine ağlayarak konuşurken telefonda dün gece eşim sen üzülürsun diye anlatmadim ama dün diye başladı Ankaradan 3 arkadaş askere güneydoğuya gidecekmis Çankaya askerlik subeden kâğıtlarını almak için kendi araçlarıyla yola çıkmış lar kaza yapmışlar 3 kuzuda vefat etmiş aileleri güney doğudan korkaraken o yüzden ağlama canım dedi ama ömerim bana sadece kendi için değil herkes için anne olmayı öğretti. Onlar için de anne acisi hissettim.

Ömerim büyüyor can teyzeleri 1050 gr doğan ömerim şimdi 6 küsür kilo MAŞALLAH yavrum uyanmadi ama üst göz kapağını araliyorum göz göze gelebiliyoruz şükür insan elindekine de sukredebiliyormus bazen nasıl olsun aynı işe gidip geliyorum diyordum şimdi utanıyorum dediğimden herşeye şükür size de şükür ki varsınız

Yakışıklı çocuk yüzlü bi oğlum var çok ŞÜKÜR. bi uyansa nefes alsa eskiden bana zor gelen ya da canımı yakan herşey toz rerresi olacak. Çok şükür ki ömerimin eli ayağı düzgün organları çalışıyor büyük küçük tuvaleti kendi yapıyor kendince hareketleri de var en önemlisi 3 doçent gezdik ve 3ude sayılı çocuk nörologu ve 3ununde dediği ömerimin beyni hala gelişimini akranlari gibi devam ettiriyor mr lari temiz EEG temiz beyin omurilik sıvısının sonucu temiz demekki ömerim uyaninca bunlar hiç yaşanmamış gibi olabilir hersey ALLAHIMIN ol demesinde duam bu her anne gibi oğlum la eşimle namaz arkadaşı olmak. Başka ne isteyim onlar zerre sine varıncaya kadar sağlıklı olsun yuvamda şen kikirdamalar. Şükür ömerim hala sutumden içiyor ALLAHIM göğsümden emmesini de nasip etsin tez vakit tez zamanda. Yani demem o ki üzüldüm sütüm gitti deyimi yalan çünkü ben 9 ayin her günü hastaneden dönüşü oğlumu kaybeden anne hastaneye gidip Ömerimi görünce dokununca evladına yıllar sonra kavuşan anne oluyorum günde kackez ölüp yaşıyorum ben bile bilmiyorum.

Ömerimin can teyzeleri eşim yanımda değil ama siz onunda abla kardeşi gibisiniz o da okuyor ucu müzede ailenizin içinden biri gibi kabul ettiniz biz o sıcaklığı hissediyoruz ALLAHIM her iki cihanda da sevdiği kullarından eylesin hepinizi bu dünyada olmasa da ahir zaman komşuları etsin bizi PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V . Yanında CUMAMIZ kabul olunan dualarla bezensin hepinizi sımsıkı kucakliyor tertemiz kalbinizden öpüyorum

Her zamanki gibi aglayarak okudum yine kendini o kadar guzel ifade ediyorsun ki duygularin bize aynen geçiyor cnm senden gelecek en ufak olumlu haber bi oh cektiriyor inanki... ömercigimiz buyuyor ve ben eminimki gozlerinide açacak en kisa zamanda bunun icin inanki dua ediyorum. Sende kendine dikkat et cnm ömercıgın sana ihtiyaci var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…