Ben öyle birşey demedim ...En başından beri söylüyorum bu bebegi çok istiyorlardı yengemin böyle birşey yapabilecegini aklım almıyor diye.Ben sadece doguma alan doktorun aileye yaptıgı açıklamadan bahsettim.Ve olayın iç yüzünü bilmedigim içinde önce bir bebegimiz iyileşsin abim ne yapacagına karar versin gerekirse ben bakarım annem bakar büyür gider yavrumuz dedim.Eger gerçekten böyle birşey yapmışsa zaten bu durumdaki bir kadına bebek teslim edilmez öyle degilmi.Ama yine söylüyorum bu bebegi bu kadar uzun bir süre bekledikten sonra yapabilecegini sanmıyorumki zaten 5 hafta sonra bebegi alacaklardı sezeryanla.
Bebegi neden alacaklardi 5 hafta sonra? Erken degil mi?
Kalp ritim bozuklugu var yengemde ve aşırı yaglanma o yüzden doktor en azından 31 haftalık olsunda yaşama şansı dahada yükselsin demişti.30 haftasında hastaneye yatırılıp ciger geliştirici igneleri yapılcaktı.Nefes alması zor oldugu için bebegede az oksijen gitmesi ilerleyen haftalarda riskli oluyormuş yani bebegin ölmesine sebep olabilir diye
Yeterki yaşasında allahın izniyle her zorluk atlatılır.Bugün yani şuana kadar hiç bir sıkıntı olmamış inş bundan sonrada olmaz.Teyzemin kızı 900 gramlık bebeği yaşadı iki ay küvezde kaldı ya hayy tesbihini bol bol çekin Allah'ın hayat verme sıfatı inş Yaşar ama tabi bayağı zorlandılar hem maddi hem manevi
Cok ilginc.ilk kez duydum. Her doktorun tarzi farkli demek ki. Gecmis olsun dileklerimi sunuyorum. Insallah bebeginiz hayata tutunur erken dogan bebekler beni hep en en en duygusal yerimden vurur. Oturur aglardim onlari öyle annelerini perisan gördükçe.
Saolun inş allahın izniyle yaşayacak günü vardırda annesine babasına kavuşabilir.
Doktorun tarzı konusunda bir fikrim yok ama anne rahat nefes alamazsa ve kan akımı düzenli olmazsa bebek ölürmüş allah korusun
Cok ilginc.ilk kez duydum. Her doktorun tarzi farkli demek ki. Gecmis olsun dileklerimi sunuyorum. Insallah bebeginiz hayata tutunur erken dogan bebekler beni hep en en en duygusal yerimden vurur. Oturur aglardim onlari öyle annelerini perisan gördükçe.
Saolun inş allahın izniyle yaşayacak günü vardırda annesine babasına kavuşabilir.
Doktorun tarzı konusunda bir fikrim yok ama anne rahat nefes alamazsa ve kan akımı düzenli olmazsa bebek ölürmüş allah korusun
Bence doktorun tavsiyeleri tarzi mantikli anne kendisi yeterince oksijen alamiyorsa bu bebegi etkiler. Bizim bir tanidigimizin kalp sorunlari vardi tasiyabildigi kadar tasittilar bebegi sonra dogum esnasinda kadinin kalbi bi kac kere durdu kac hafta yogun bakimda kaldi. 30-32. Haftalardan sonra sezeryani uzgun buluyorlar bu cogul gebeliklerlede boyledir. Allah bebege uzun omurler versin cok zor bir durum
Ben doktorum zaten bunları biliyorum. Gerçi evveliyatini bilemem ama kilolu diye bebegin alinacak olmasi garibime gitti. Bunun diyeti var bilmemnesi var. Sonucta gebe diyet yapamaz diye bir sey yok. Hastanin sartlarini etraflica bilmedigim icin o yuzden garip geldi dedim rutin uygulanan bir sey degil bebegi o haftalarda almak. Buyuk ihtimalle kalp ve solunum problemleri kiloya bağlı, kilo biraz cozulse bunlar azalabilirdi belki, bebegi o haftada almak da bebeği riske atıyor sonuçta. Belki de diyet yapilmistir baska onlemler alinmistir bilemiyorum o kismini.
Ama yine de ilk kez duyuyorum. Hastanin kac kilo olduğunu da merak ettim doğrusu. Nefes darligi falan zaten nerdeyse her gebelikte görülür, ekstradan psikolojik de olabilir.
bebeğin durumu nasıl???
Yok gebelige baglı bir kalp problemi degil dogumsal bir rahatsızlık zaten aşırı derecede nefes darlıgı tıkanma yaşıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam kalbe giden damarlardan birisi tıkalıydı gebeligin başında ameliyat edilmek istenildi ama bebegin alınması gerektigini söylemişti o zaman doktoru.Kabul etmedi kendisi üstüne aşırı kilo ve kalp dokusunda yaglanma oluşmuş.Yani riskli bir hamilelikti tabi siz daha iyi bilirsiniz mesleginiz açısından ama kalp ataklarına sebep oluyordu.Diyet uygulanıyordu zaten 60 ile hamile kalmıştı en son bildigim 120 küsür falandı.Kilosu sebebiylede şeker oluşmuştu birde.
İlk gün oluşan solunum sıkıntısı devam ediyor şu 2 gündür allaha şükür başka her hangi bir sıkıntı yaşanmamış.Birde yurt dışında prematüre bebeklere uygulanan igneden yarın 6 doz getirtiliyormuş.Ondan ml olarak uygulanmaya başlanıcakmış.Bu şekilde ciger gelişiminin ve diger organlarının daha çabuk olucagını ve bebegin gelişiminin bu şekilde tamamlanacagını söylemişler.İnş dedikleri gibi olur.En az 2 ay kalması gerekirmiş küvözde başka bir sorun oluşmazsa inş.
Yok gebelige baglı bir kalp problemi degil dogumsal bir rahatsızlık zaten aşırı derecede nefes darlıgı tıkanma yaşıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam kalbe giden damarlardan birisi tıkalıydı gebeligin başında ameliyat edilmek istenildi ama bebegin alınması gerektigini söylemişti o zaman doktoru.Kabul etmedi kendisi üstüne aşırı kilo ve kalp dokusunda yaglanma oluşmuş.Yani riskli bir hamilelikti tabi siz daha iyi bilirsiniz mesleginiz açısından ama kalp ataklarına sebep oluyordu.Diyet uygulanıyordu zaten 60 ile hamile kalmıştı en son bildigim 120 küsür falandı.Kilosu sebebiylede şeker oluşmuştu birde.
Şimdi sıkıntıları vardı yada yoktu dersem yalan söylemiş olurum çünkü aralarında problem olup olmadıgını bilmiyorumm.Ben yengemde en son 2 gün önce konuştum aglıyordu taşıyamıyorum artık bu bebegi doktorda almıyor nefesin kesiliyor uyuyamıyorum agrılarım falan var demişti.Bende yengem az daha dayan bak çogu gitti azı kaldı zaten 31 haftada alıcaklar bebegini falan diye .Yengem 15 kilo almıştı kalp problemi vardı o yüzden diyetisyene yönledirmişlerdi geçen ay
yengen hamileliğinin başından beri 60 kilo mu almıştı.ben mi yanlış anladım diyeceğim ama açık yazmışsın.
kullandığı ilaçlar filan mı vardı ki.gerçekten çok aşırı bir kilo bu.zaten kalp sorunu olan bir insan için felaket doğrusu.
Allah meleginizi siz bağışlasın inşallah.
Anneye de acil şifalar dilerim bu arada.
umarım en kısa zamanda toparlanırlar ve bebeklerini alıp eve giderler.
ilk mesajındaki ifadeler nedeni ile yengeni farklı değerlendirdik pek çoğumuz.
yani sorunları olduğunu düşünmüştük ama işin aslı başkaymış.
sanırım sen de net durumu anlayıp konu açsaydın bu yanlış anlamalar olmayacaktı.
bu bir eleştiri değil canım sen de boşu boşuna gerilip üzülmüş oldu hamile halinle.
Anladim.. çok ciddi kilo almış bu arada, kilo sorunu olmasa büyük ihtimalle cok daha hafif giderdi bu seyir, kilo tuz biber olmuş. Bebegin kilosu ne kadar?