• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında annemden dayak yedim...

aylin_89

Oysa bizim evde gülen yok
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
222
34
118
Ankara
Merhabalar...
2 yıl önce nişan attım, konularım vardı burada. Daha sonra bir müddet hayatımda hiçbir şey yolunda gitmedi. İşsiz kaldım, bulduğum işler çok yorucuydu yine de hiç yoktan iyidir deyip eşek gibi çalıştım.
Tüm bunlar olurken ciddi bir depresyon yaşadım. Hayatım yeni yeni yoluna giriyor.
Birkaç gündür kendimi iyi hissediyordum. Bu sabah uyandım ve evi temizleyeyim dedim. Annem uyandığında beni temizlik yaparken gördü ve güzellik salonuna gitti, ozon terapisine. Her neyse döndüğünde saat 17.30'du, girer girmez "Burası olmamış, şurası şöyle olmuş." demeye başladı. Koltuğa oturduğu gibi "Koltuğu sildin mi?" diye sordu gözlerini aça aça. Ben de öncelikle sakin olmasını, derdinin ne olduğunu sordum. Bunun üzerine "Koltuğu sildin mi o...pu?!" diye bağırmaya başladı. Ben daha "Düzgün konuş anne!" demeye kalmadan üstüme yürüdü ve saldırmaya başladı. Evet, "saldırmak". Zira tanımlayabilecek başka bir kelime yok. Ciddi bir şekilde dayak yedim. Vücudumun pek çok yerinde travmalar, morluklar, çizikler mevcut. Saçlarım hala elime geliyor. O beni döverken asla karşılık vermedim.
Ama gururum çok incindi. 25 yaşında koskoca kız olarak dayak yemek ağrıma gitti ki dayağı kimse hak etmez.
Olaydan yarım saat sonra yanıma gelip "Bize nazar değdi, benim psikolojim iyi değil. Öpeyim barışalım." vs. dedi dalga geçer gibi. Asla konuşmadım.
Çalışıyorum, fena kazanmıyorum. En azından kız arkadaşlarımın evine yerleşebilirim kiraya ortak olarak.
Şimdi size soruyorum, çekip gideyim mi bu evden? Bundan sonra anneme nasıl yaklaşayım?

Merhabalar...
2 yıl önce nişan attım, konularım vardı burada. Daha sonra bir müddet hayatımda hiçbir şey yolunda gitmedi. İşsiz kaldım, bulduğum işler çok yorucuydu yine de hiç yoktan iyidir deyip eşek gibi çalıştım.
Tüm bunlar olurken ciddi bir depresyon yaşadım. Hayatım yeni yeni yoluna giriyor.
Birkaç gündür kendimi iyi hissediyordum. Bu sabah uyandım ve evi temizleyeyim dedim. Annem uyandığında beni temizlik yaparken gördü ve güzellik salonuna gitti, ozon terapisine. Her neyse döndüğünde saat 17.30'du, girer girmez "Burası olmamış, şurası şöyle olmuş." demeye başladı. Koltuğa oturduğu gibi "Koltuğu sildin mi?" diye sordu gözlerini aça aça. Ben de öncelikle sakin olmasını, derdinin ne olduğunu sordum. Bunun üzerine "Koltuğu sildin mi o...pu?!" diye bağırmaya başladı. Ben daha "Düzgün konuş anne!" demeye kalmadan üstüme yürüdü ve saldırmaya başladı. Evet, "saldırmak". Zira tanımlayabilecek başka bir kelime yok. Ciddi bir şekilde dayak yedim. Vücudumun pek çok yerinde travmalar, morluklar, çizikler mevcut. Saçlarım hala elime geliyor. O beni döverken asla karşılık vermedim.
Ama gururum çok incindi. 25 yaşında koskoca kız olarak dayak yemek ağrıma gitti ki dayağı kimse hak etmez.
Olaydan yarım saat sonra yanıma gelip "Bize nazar değdi, benim psikolojim iyi değil. Öpeyim barışalım." vs. dedi dalga geçer gibi. Asla konuşmadım.
Çalışıyorum, fena kazanmıyorum. En azından kız arkadaşlarımın evine yerleşebilirim kiraya ortak olarak.
Şimdi size soruyorum, çekip gideyim mi bu evden? Bundan sonra anneme nasıl yaklaşayım?
Allah yar ve yardımcın olsun..ne annen ne de dıger secenek ıkısıde hıc kolay degıl..akıl saglıgını ve ruh saglıgını yıtırmemeye bak hıc kımse kolay kolay o noktaya gelmıyorken bazı evlerde cerez gıbı dayak asagılama vs.bunun senın genel tavrınlada ılgısı vardır elbette.aynı sekıl bır aıleden gelıyorum bende..yasım 30 oldu artık canıma tak dedıgı nktada bır hareket yaptım..sırf kurtulucam sıkıntıdan dıye
kurtuldum mu hayır
bu hareketı ettıkten sonra suan dahıl hala aılemle gorusuyorum.bırbırınıze sonsuz destek olmaya calısın ne hıssettıgını en ıyı ben anlayabılırım bu kadar d ıddıalı konusuyorum bu konu hakkında.
yapacagın en ıyı seyAllaha sıgınıp annecıgıne de sana da hayırlı kapılar acmasını saglamak..bırbırınızden nefret etmeden ve kurtulusu bırbırınızden baskasında aramadan once bır an evvel Rabbım sana hayırlı kapılar acsın ınsallah..sıze anne kız olarak bırbırınızden baska yar yok..arkadas es vs hıcbırı tam manasıyla senden olamaz hıcbır zaman..ama anne baska bunu ben soyluyorum kat be kat fazlasını yasadıgım ıcın soylıuyorum..hıcbır zaman yerı dolmaz.sen bır genc hanım olarak zaten gerekenı yapıyorsun.Allah dogru yolu gostrsın gereken sabrı ve ınancı Rabbım annecıgıne nasıp etsın ınsallah

Kendine olan saygını koruman için ayrıl o evden. Ben de 30 yaşıma kadar dayak değil ama babamın sözlü şiddetine maruz kaldım ve çok pişmanım kendi hayatımı kurmadığım için. Geliriniz iyiyse çıkın arkadaşlarınızın yanına. Size o kelimeyi kullanması çok gurur kırıcı zaten bir de dayak attığını söylüyorsunuz. Tabii ki annenizdir ana kız ilişkinize söz söyleyemem ama siz koskoca kadınsınız size sevginim yanında saygı da duymak zorunda.

Sebepsiz yeremi boyle davrandi
Acaba kotu davranarak bir an once evlensin gitsin diyerek mi yapiyor acaba

Annenin psikolojisi yerinde değil sanırım. Çekip gitmek çözüm degil ki.Sakin sakin konuşun. Sonuçta yaptığı şey yanlış ; ama o senin annen.Umarım düzelir aranız.

Ilk akla gelen soru:Neden? Neden durup dururkrn annen saldirdi sana? Onceden de boyle hareketleri varmiydi? Araniz normalde nasil? Evet yasadigin olay cok agir hemde annen oldugu icin karsilik veremezsin.Allah yardimcin olsun. Eger evden ayrildgnda annenle aranizin daha iyi olacagini en azindan sana saygi duyacagni dusunyrsan cik baska eve.bazen iliskilerin mesafeli tutulmasi devami icin tek cozum malesef

Zor bi durum..
Bende yazın evden gidiyordum..
Ve bana S***** G** (Defol) bu evden denildi beni çocuğu saymadı falan ama bunu yapan annem değildi..
Psikoloja gitmeyi tavsiye edin..
-Senin bi psikologa ihtiyacın var de..
Bakalım ne hissedicek..
O sana o.. derken içi rahat ediyosa sende ona psikologa gidelim senin için de bakalım ne hissedicek..
Normalde psikolog kötü bişey değil ama annen buna tepki vericek adım gibi eminim :)

Hayır, çekip gitme... annenin psikolojik bir rahatsızlığı olabilir mi? Psikologa gitmeyi düşünür mü?
İlk kez mi şiddet uyguladı sana?

Halihazırda bir psikiyatriste gidiyor zaten. Ne konuştuklarını benimle paylaşmıyor, defalarca sormama rağmen.

Çek git kesinlikle dahada tırnağını bile gösterme.
Annende gitsin bir zahmet tedavi olsun..

Hayat zor olabilir ama hayata atılmadan bir şeyler kazanılmıyor..
Kesinlikle pılını pırtını topla birgün evden çıkmasını bekle ve çık git geldiğinde seni bulamasın..

Daha önceki ilişkiniz nasıldı ? Aranız iyiydi de sonradan mı böyle bozuldu.Yoksa hep mi anlaşamazsınız.
Eğer anneniz bir dönemden geçiyorsa affedin onu derim.Evet dayak,şiddet kabul edilesi değil.
Yok baştan beri hiç anlaşamıyorsanız ayrı eve çıkmanız en mantıklısı.

allah yardımcın olsun canım baban yokmu oturup konuşmayı deneseniz hep birlikte

Ilk akla gelen soru:Neden? Neden durup dururkrn annen saldirdi sana? Onceden de boyle hareketleri varmiydi? Araniz normalde nasil? Evet yasadigin olay cok agir hemde annen oldugu icin karsilik veremezsin.Allah yardimcin olsun. Eger evden ayrildgnda annenle aranizin daha iyi olacagini en azindan sana saygi duyacagni dusunyrsan cik baska eve.bazen iliskilerin mesafeli tutulmasi devami icin tek cozum malesef

Annem kendimi bildim bileli soğuktur bana, önceki konularımda da bu konuları irdelemiştik forumdaki arkadaşlarla.
Gerçekten anlayamadım sebebini.

Annem kendimi bildim bileli soğuktur bana, önceki konularımda da bu konuları irdelemiştik forumdaki arkadaşlarla.
Gerçekten anlayamadım sebebini.

Sadece bu dayak olayı üzerine gitmeyi düşünmüyorsun demek ki, başka sıkıntılarda mı var?

Çok üzüldüm.
Gerçekten evlada ve insana yaraşır bir davranış sergilemişsin.
Benim aile ve aile bağları husunda kuvvetli duygularım olmadığı için ve öfkem çok kontrolsüz olduğu için, benzer bir durumda kalsam allah ne verdiyse karşılık verirdim.
Neticede annendir, eyvallah. Ancak değil 25 yaşında olmak 5 yaşında bile olsan sana bunu yapmaya hakkı yoktu.
Nacizane tavsiyem, imkanın var madem bir müddet arkadaşlarının yanına gitmen. Ancak sessiz sedasız, küstü de gitti şeklinde değil. Anne ile konuş, psikolojik bir çöküntüde ise gerekli yardımı almasını ve sana yaptıklarını bir düşünmesini rica et.
Kendine gelip çaba göstermedikçe eve dönmeyeceğini, yaptığı şeyin yanında çok çok ufak kalan olaylar için bile insanların ailesini sildiğini, konunun bu raddeye gelmemesini umduğunu söyleyebilirsin.
Alacağın tepkiye göre sende tavrını belirlersin.
Gerçekten çok üzüldüm. Ve sana çok saygı duydum.
Umarım herşey gönlünce olur arkadaşım.

Annemle genel olarak ilişkimi soran arkadaşlara topluca cevap vermem gerekirse,
Son zamanlarda sürekli hakarete maruz kalıyordum zaten, kendime saygımı topyekün kaybetmiştim.
Para konusu açmayı asla sevmem fakat maaşımın 3'te 1'iyle annemi psikiyatriste götürüyordum çünkü hakaretleri ve temizlik takıntısı beni endişelendiriyordu. "Ne konuştunuz doktorla?" dediğimde hep geçiştiriyordu. Bugün de bu meydana geldi...

Back
X