bilmek zorunda mı?
tek başına ben az dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla buluşcam de çık iş mülakatına git
bir kere dene ne olacak sanki
Yazmıştım ama tekrar yazayım sizin için, BİPOLAR BOZUKLUK.nasıl bir hastalıktı bu?
Estağfurullah öncelikleCok teşekkür ederim, tam "hayat ansiklopedi"sine layık bilgiler vermişsiniz
Elimden geldiğince denemeye çalışacağım, hatta not alacağım bir yerlereunuttukça hatırlatayım, hatırlayayım diye...
Tek kelime ile "söyledikleriniz %100 doğru"
Peki üzerime yapışan bu "salak, ama esprili kız" kimliğinden nasıl bir anda sıyrılabilirim ?
Yoksa yavaş yavaş mı yapmak gerek? Bu konuda da yardımcı olur musunuz...
Ne güzel işte takmıyor kıyafeti.. Özgüveni var kızınızınBen 10 yaşındaki kızım sürekli bana danışınca bile deliriyorum.Ama benim kızımda da kendi kararlarını almama durumu var.Saçmalığını görünce malesef bende müdahele ediyorum.Yoksa çarşıya pijamalarıyla gidecekBuna bana kalırsa ananesi sebep oldu.Aşırı şefkat ve merhametle herşeyine el atılarak tembelliğe alıştırıldığı için diye düşünüyorum.Keşke kendi kararlarını alabilse ama mantıklı kararlar..Pijamayla avm ye gitmek istemese mesela (
pardon tüm sayfaları okuma şansım olmamıştıYazmıştım ama tekrar yazayım sizin için, BİPOLAR BOZUKLUK.
Aslında yaparım ama artık gücüm yok.
Hayat beni uysallaştırdı.
Savaşacak gücüm yok.
İçtiğim ilaçlar da duygu durumumu sabitliyor ve dinginlik veriyor zaten. Hastalığımın ilk zamanlarında her şeye parliyordum mesela. Evde gök oynuyordu.
Tabii annem koz olarak kullanabilir o günleri. "Bak sen eskiden böyle yapıyordun, hastayken yaptığın şeyleri yapma" diye.
Ya, aslında bir de onlara olan sevgim böyle davranmamin önüne geçiyor.
Kötü kız olmak istemiyorum onların gözünde.
Bir de, çirkefleşmenin onlara hiçbir etkisi yok, sinirlerini ziplatmaktan başka.
Başka bir çare bulmam lazım.
Biraz sindirerek, korkutarak, yalanımın ortaya çıkacağı vakit daha kötü işler olacağını söyleyerek bunu yapmak çok da zor değil.
Hele de mevcut bir hastalığınız varsa ve mimlenmişseniz, fazla sinirlendiğiniz vakit sizi "hastalığı nüksetme" ile suçlayıp ağzınızı kapatıyorlarsa, hiç de zor değil.
Zaten annem de hiç yalan söyleyen bir insan olmadığı için, ona benzemiş olmam muhtemel...