- 5 Ekim 2020
- 13.203
- 35.157
- 36
Ablam olgun değil. Uygun olmadığını söylemek istedim. Senin bulduğunu da gördük dedi bana. Karışmıyorum. Koştur koştur evlendirsin.
Yigen evlenirse paranızi alamayacaksınız diye mi korkuyorsunuz ? Ablama ev alacağına 1+0kendine ev alsaydın keşke oglunla girer kimseye de minnet etmezdin. Diğer konu aşçılık nasıl bir aşçılık bilmiyorum ama Fethiye'de otelde aşçı olanlar Hatri sayilir paralar kazanıyor.Yeğenim 23 yaşında üniversite mezunu. Henüz mezun olduğu alanda çalışmadı hiç. Kafelerde çalışıyor. Çalıştığı kafede aşçılık mezunu biriyle arkadaşlığı olmuş ve aileyle tanışmaya gitmiş. Ablamla da tanıştırdı çocuğu. Ve evlilik düşünüyorlarmış.
Bu konudan bağımsız ben ablama yakın zamanda 1milyon borç verdim. 3 4 yıl içinde ödemek şartıyla. Alacağı bir para var. Satacağı arabası var. Bu şekilde ödeyecek. Bu parayla kendi parasını birleştirşiödiip ev aldı. Ve bunu onu düşündüğüm için kendi isteğimle yaptım. Engelli ve yarın öbür gün zorda kalmasın diye.
Şimdi konuya devam edelim. Hem eğitim açısından uyumlu görmemem sebebiyleö yeğenim yabancı dili iyi ve yüksek lisans yapmayı planlıyor. Psikolog olacak görüştüğü kişi meslek lisesi mezunu aşçı. Bu arada çocuğu tanımıyorum ve asla küçümseyici konuşmadım. Yalnızca çalışmaya başla belki fikrin değişebilir acele etme dedim. Ablam ise aşırı evecik bir şekilde kahve fincanı takımı alalım derdine düşmüş istemeye gelirlerse diye. Ve bana senin bulduğunu da gördük diye laf soktu. Seninkinden oturaklı vs dedi. Eşimle aram kötü ve ayrılma aşamasındayım. Aynı evde yaşıyoruz şu anda. Bu da yetmezmiş gibi çocuk yaramazlık yapınca git babanın yanına ifadesini kullanıyor. Hatta boşanma gerçekleşirse bir süre bir iki yıl yeni aldığı ve benim borç verdiğim o evde yaşamayı düşünüyordum. Kendi evimi alana kadar ancak yine kendisi yaramazlık yaptığında çocuğuma yeni evime gelmeyin almam bak böyle yaparsanız şeklinde konuşuyor. Ben gerçekten kimsenin kolay kolay yapmayacağını düşündüğüm bir iyilik yaptığımı düşünüyorum ama sanırım yanlış yaptım. Kendimi kötü hissediyorum. Bilmiyorum. Siz de durumu değerlendirir misiniz?
Borcu altın olarak verdim o şekilde geri alacağımO parayı sokağa atacaginiza ( nankör ablaniza vermekle aynı şey) O tarihte altın alıp köşeye atsaydiniz şimdi evladınız için iyi bir yatırım yapmış olurdunuz ....
Bu parada eşimin hakkı yok. Bir miktar miras ve düğün takıları ve kendim ayrı olduğumda yaptığım birikimSığamamış zaten. 24 Ağustos 2024 konusundan :
Bu durumda ısrarla ablasına verdiği 1 milyon TL de de art niyet aranabilir. Eşiyle boşanma aşamasında ortak edinilen mallar bölüşülmesin diye mal kaçırma yapmaya çalıştığı da öne sürülebilir.
O yüzden inşallah çocuğunun babası düzgün bir adamdır da 6 yaşındaki oğlunun velayetini alıp, çocuğunu düzgün bir ortamda büyütür.
Üzgünüm ama o altın size geri gelmez,gelmeyecek.Ablaniz düğünü bahane eder , gidip yanında kalsanız barınma masrafı vb şeyleri bahane eder ,ölü yatırım olmuş..... Keşke size verme dediklerinde dinleseydiniz.Simdi diyoruzki ablaniz borcunu vermeyecek var mı bir planınız?????Borcu altın olarak verdim o şekilde geri alacağım
Ya nasip ya kısmet. Ablanızdan mümkünse paranızı hemen geri almaya bakın. Çocuğunuzu sığıntı gibi sağda solda perişan etmeyin.Borcu altın olarak verdim o şekilde geri alacağım
Birkaç yıla öder ben de o evde birkaç yıl yaşwrım kira ile uğraşmam diye ve bu arada ev sahibi olur ablam diye çünkü kendisinin başka yolu yoktu 3vev almak içinYani akıl akıl diyorum başka da bir şey demiyorum! O parayı ablanıza vereceğinize çocuğunuzla kendinize gayet ayrı güzel bir hayat kurardınız.
Yani siz acaba “çocuğuma bakar ben de çalışırım” diye düşünerek mi böyle bir şey yaptınız?
Altın olarak verdim. Evet bunu biliyor.Bundan ablaniza bahsettiniz mi?
Ayrıca inşallah parayı TL olarak borç vermediniz
Ablanızın sizi orda bedavaya oturtacağını size düşündüren ne ?Birkaç yıla öder ben de o evde birkaç yıl yaşwrım kira ile uğraşmam diye ve bu arada ev sahibi olur ablam diye çünkü kendisinin başka yolu yoktu 3vev almak için
Evet her ay birkaç gram şeklinde ödüyor. Bir yerden toplu para alacak o zaman 100 gram kadar ödeyecek. 1 milyon diyorum ama altın olarak hesapladık 370 gram ödeyecek.Yeğeninizin kimle evleneceğini boşverin. Kocaman kız, anası babası da birşey demiyorsa size söz düşmez. Siz borcunuzu geri almaya bakın. Ne zaman verdiniz borcu? Hiç ödediler mi? Ablanızın evinde oturma konusunda da, siz söylemeden onun teklif etmesi lazım zaten.
Gidişattan borcunuzu alamayacaksınız gibi bir izlenime kapıldım, hayırlısı
Yeğenim 23 yaşında üniversite mezunu. Henüz mezun olduğu alanda çalışmadı hiç. Kafelerde çalışıyor. Çalıştığı kafede aşçılık mezunu biriyle arkadaşlığı olmuş ve aileyle tanışmaya gitmiş. Ablamla da tanıştırdı çocuğu. Ve evlilik düşünüyorlarmış.
Bu konudan bağımsız ben ablama yakın zamanda 1milyon borç verdim. 3 4 yıl içinde ödemek şartıyla. Alacağı bir para var. Satacağı arabası var. Bu şekilde ödeyecek. Bu parayla kendi parasını birleştirşiödiip ev aldı. Ve bunu onu düşündüğüm için kendi isteğimle yaptım. Engelli ve yarın öbür gün zorda kalmasın diye.
Şimdi konuya devam edelim. Hem eğitim açısından uyumlu görmemem sebebiyleö yeğenim yabancı dili iyi ve yüksek lisans yapmayı planlıyor. Psikolog olacak görüştüğü kişi meslek lisesi mezunu aşçı. Bu arada çocuğu tanımıyorum ve asla küçümseyici konuşmadım. Yalnızca çalışmaya başla belki fikrin değişebilir acele etme dedim. Ablam ise aşırı evecik bir şekilde kahve fincanı takımı alalım derdine düşmüş istemeye gelirlerse diye. Ve bana senin bulduğunu da gördük diye laf soktu. Seninkinden oturaklı vs dedi. Eşimle aram kötü ve ayrılma aşamasındayım. Aynı evde yaşıyoruz şu anda. Bu da yetmezmiş gibi çocuk yaramazlık yapınca git babanın yanına ifadesini kullanıyor. Hatta boşanma gerçekleşirse bir süre bir iki yıl yeni aldığı ve benim borç verdiğim o evde yaşamayı düşünüyordum. Kendi evimi alana kadar ancak yine kendisi yaramazlık yaptığında çocuğuma yeni evime gelmeyin almam bak böyle yaparsanız şeklinde konuşuyor. Ben gerçekten kimsenin kolay kolay yapmayacağını düşündüğüm bir iyilik yaptığımı düşünüyorum ama sanırım yanlış yaptım. Kendimi kötü hissediyorum. Bilmiyorum. Siz de durumu değerlendirir misiniz?
Senin ev almak için yolun var mı? Kolay mı zannediyorsun o bir milyonu bir araya getirmeyi de bu kadar kolay sokağa atmışsın? Belli ki yarısı takı yarısı miras diye kolay gelmiş sana, az görünmüş gözüne, kısaca haydan gelen huya gitmiş.... Geçmiş olsunBirkaç yıla öder ben de o evde birkaç yıl yaşwrım kira ile uğraşmam diye ve bu arada ev sahibi olur ablam diye çünkü kendisinin başka yolu yoktu 3vev almak için
Bunu resmi olarak yapmadık ama ailede birçok kişi biliyorVerdiğiniz borcu kâğıt üzerine döktünüz dimi?
Yani senet olur, sözleşme olur?
Arabasını satınca verecek ve toplu bir para alacak sonra az bir miktar kwlwcwkSenin ev almak için yolun var mı? Kolay mı zannediyorsun o bir milyonu bir araya getirmeyi de bu kadar kolay sokağa atmışsın? Belli ki yarısı takı yarısı miras diye kolay gelmiş sana, az görünmüş gözüne, kısaca haydan gelen huya gitmiş.... Geçmiş ola
Peki kızının düğününü nasıl neyle yapacak? Ayrıca hem aldığı borcu ödeyip hem niye evinde 2 yıl sizi bedavaya oturtsun ki?Arabasını satınca verecek ve toplu bir para alacak sonra az bir miktar kwlwcwk
Baya da eminsiniz ya işte ona gülüyoruzBorcu altın olarak verdim o şekilde geri alacağım
Bunu resmi olarak yapmadık ama ailede birçok kişi biliyor
Evinin yüzde otuzu benim paramla alındıysa bedava oturmuş olmuyorumPeki kızının düğününü nasıl neyle yapacak? Ayrıca hem aldığı borcu ödeyip hem niye evinde 2 yıl sizi bedavaya oturtsun ki?