23 yaş evlilik borç kardeş meselesi

3 Ağustos 2024 konunuzda size ablanıza para vermemenizi söylemişti herkes. Ablanız engelli de olsa yetişkin bir çocuk sahibiydi ve çocuğu yani yeğeniniz annesini düşünebilirdi. Siz kendi çocuğunuzun rızkını ablanıza verirken, insanların yorumlarını hiç dikkate almadınız. Şu anda artık ne yorum yapılsa boş.

Ablanız yarın düğün, dernek kurmaya kalkar siz de öyle izlersiniz ne diyelim. İnşallah çocuğunuzun babası düzgün biridir de çocuğunuz aç, açıkta kalmaz.
Aç olta kalacak bir durum yok. Memurum maaşımla idare ederiz bir iekilde. Borcu da kira vermek yerine yeni evde birkaç yıl yaşayacağızı düşüneeek vermiştim.

Yeğenim 23 yaşında üniversite mezunu. Henüz mezun olduğu alanda çalışmadı hiç. Kafelerde çalışıyor. Çalıştığı kafede aşçılık mezunu biriyle arkadaşlığı olmuş ve aileyle tanışmaya gitmiş. Ablamla da tanıştırdı çocuğu. Ve evlilik düşünüyorlarmış.
Bu konudan bağımsız ben ablama yakın zamanda 1milyon borç verdim. 3 4 yıl içinde ödemek şartıyla. Alacağı bir para var. Satacağı arabası var. Bu şekilde ödeyecek. Bu parayla kendi parasını birleştirşiödiip ev aldı. Ve bunu onu düşündüğüm için kendi isteğimle yaptım. Engelli ve yarın öbür gün zorda kalmasın diye.
Şimdi konuya devam edelim. Hem eğitim açısından uyumlu görmemem sebebiyleö yeğenim yabancı dili iyi ve yüksek lisans yapmayı planlıyor. Psikolog olacak görüştüğü kişi meslek lisesi mezunu aşçı. Bu arada çocuğu tanımıyorum ve asla küçümseyici konuşmadım. Yalnızca çalışmaya başla belki fikrin değişebilir acele etme dedim. Ablam ise aşırı evecik bir şekilde kahve fincanı takımı alalım derdine düşmüş istemeye gelirlerse diye. Ve bana senin bulduğunu da gördük diye laf soktu. Seninkinden oturaklı vs dedi. Eşimle aram kötü ve ayrılma aşamasındayım. Aynı evde yaşıyoruz şu anda. Bu da yetmezmiş gibi çocuk yaramazlık yapınca git babanın yanına ifadesini kullanıyor. Hatta boşanma gerçekleşirse bir süre bir iki yıl yeni aldığı ve benim borç verdiğim o evde yaşamayı düşünüyordum. Kendi evimi alana kadar ancak yine kendisi yaramazlık yaptığında çocuğuma yeni evime gelmeyin almam bak böyle yaparsanız şeklinde konuşuyor. Ben gerçekten kimsenin kolay kolay yapmayacağını düşündüğüm bir iyilik yaptığımı düşünüyorum ama sanırım yanlış yaptım. Kendimi kötü hissediyorum. Bilmiyorum. Siz de durumu değerlendirir misiniz?
Sizin eviniz yoksa o parayla üzerine birde kredi çekip kendinize ev alsaydiniz daha iyi olurdu,onun kızı siz fikrinjzi beyan etmişsiniz yapacağiniz bir şey yok,kaldı ki aşçılik en popüler meslek şu an

Sizin eviniz yoksa o parayla üzerine birde kredi çekip kendinize ev alsaydiniz daha iyi olurdu,onun kızı siz fikrinjzi beyan etmişsiniz yapacağiniz bir şey yok,kaldı ki aşçılik en popüler meslek şu an
Fazizler yüksek. 1 milyona ev alamazdım. Krediyle dahi. 2.5 milyon krediyi zaten vermiyorlar verseler bile taksidi maaşımdan yüksek oluyor.

Aç olta kalacak bir durum yok. Memurum maaşımla idare ederiz bir iekilde. Borcu da kira vermek yerine yeni evde birkaç yıl yaşayacağızı düşüneeek vermiştim.
Kusura bakmayın ancak o evde biraz zor oturursunuz. Ablanız elinde avucunda ne varsa satıp, düğün derneğe harcamadan paranızı almaya bakın.

Eşinizden bugün ayrılsanız; kira, çocuğunuz için bakıcı veya etüt veren bir okul vb derken ayın sonunu dahi getiremeyebilirsiniz.

Fazizler yüksek. 1 milyona ev alamazdım. Krediyle dahi. 2.5 milyon krediyi zaten vermiyorlar verseler bile taksidi maaşımdan yüksek oluyor.
O parayı artık unutun zaten. Ablaniz arabayı satacak nişan kına gecesi çeyiz düğün yapacak ve o para besbelli size asla dönmeyecek. Siz de maaşınızla ev tutup geçinmeye calisacaksiniz. Başka oluru var mı?

Yeğenim 23 yaşında üniversite mezunu. Henüz mezun olduğu alanda çalışmadı hiç. Kafelerde çalışıyor. Çalıştığı kafede aşçılık mezunu biriyle arkadaşlığı olmuş ve aileyle tanışmaya gitmiş. Ablamla da tanıştırdı çocuğu. Ve evlilik düşünüyorlarmış.
Bu konudan bağımsız ben ablama yakın zamanda 1milyon borç verdim. 3 4 yıl içinde ödemek şartıyla. Alacağı bir para var. Satacağı arabası var. Bu şekilde ödeyecek. Bu parayla kendi parasını birleştirşiödiip ev aldı. Ve bunu onu düşündüğüm için kendi isteğimle yaptım. Engelli ve yarın öbür gün zorda kalmasın diye.
Şimdi konuya devam edelim. Hem eğitim açısından uyumlu görmemem sebebiyleö yeğenim yabancı dili iyi ve yüksek lisans yapmayı planlıyor. Psikolog olacak görüştüğü kişi meslek lisesi mezunu aşçı. Bu arada çocuğu tanımıyorum ve asla küçümseyici konuşmadım. Yalnızca çalışmaya başla belki fikrin değişebilir acele etme dedim. Ablam ise aşırı evecik bir şekilde kahve fincanı takımı alalım derdine düşmüş istemeye gelirlerse diye. Ve bana senin bulduğunu da gördük diye laf soktu. Seninkinden oturaklı vs dedi. Eşimle aram kötü ve ayrılma aşamasındayım. Aynı evde yaşıyoruz şu anda. Bu da yetmezmiş gibi çocuk yaramazlık yapınca git babanın yanına ifadesini kullanıyor. Hatta boşanma gerçekleşirse bir süre bir iki yıl yeni aldığı ve benim borç verdiğim o evde yaşamayı düşünüyordum. Kendi evimi alana kadar ancak yine kendisi yaramazlık yaptığında çocuğuma yeni evime gelmeyin almam bak böyle yaparsanız şeklinde konuşuyor. Ben gerçekten kimsenin kolay kolay yapmayacağını düşündüğüm bir iyilik yaptığımı düşünüyorum ama sanırım yanlış yaptım. Kendimi kötü hissediyorum. Bilmiyorum. Siz de durumu değerlendirir misiniz?
Kusura bakmayın benim evliliğim sallantıda iken kendime ait bir evim yokken kimseye 1 milyon vermem,hem o paramı geri Türk parası olarak odeyecekse pul olur o parayla hiç bir şey yapamam.Hayatiniz sürekli böyle verici,saygı duyulmayan ama çok güzel sömürülen bir durumda ise oturup kendinizi sorgulayın.Yigeninizden daha önemli sorunlarınız var......

Ayrıca çocuğun yaşı da küçük 25. Kendi evi yok bunu zaten beklemiyorum tabi ama anne ve babasının dahi evi yokmuş sanırım. 25 bin de maaşı var yeğenim de asgari ücret kazanıyor. Yani şimevcut şartlarda geçirmeleri bir tek bana mı zor geliyor bilmiyorum ama ben büyük gibi uyarayım derken kötü oldum. Üstelik bir de çocuğun kursundan çalışma kâğıdı alınacaktı işteyim gitmem mümkün değil rica ettim ve ablam tabii ki yapamadı. Ona da sinirliyim.

2 asgari ucretle kirada gecinilmez zorluktan kıtlıktan baska bir şey olmaz ama sonucta bu insanlar da birileriyle evlenecek degil mi? Illa 2 asgari ucretli evliler vardir. Demek ki kardeşinize uygunmuş uyarinizi 1-2 yapar cekilirsiniz.

O parayı sokağa atacaginiza ( nankör ablaniza vermekle aynı şey) O tarihte altın alıp köşeye atsaydiniz şimdi evladınız için iyi bir yatırım yapmış olurdunuz ....

Geçmiş olsun keşke borcu harcı vermeden önce yazsaydınız da el birliğiyle yapmayın deseydik

3 Ağustos 2024 konunuzda size ablanıza para vermemenizi söylemişti herkes. Ablanız engelli de olsa yetişkin bir çocuk sahibiydi ve çocuğu yani yeğeniniz annesini düşünebilirdi. Siz kendi çocuğunuzun rızkını ablanıza verirken, insanların yorumlarını hiç dikkate almadınız. Şu anda artık ne yorum yapılsa boş.

Ablanız yarın düğün, dernek kurmaya kalkar siz de öyle izlersiniz ne diyelim. İnşallah çocuğunuzun babası düzgün biridir de çocuğunuz aç, açıkta kalmaz.

Geçmiş olsun keşke borcu harcı vermeden önce yazsaydınız da el birliğiyle yapmayın deseydik
Yazdı zaten. Herkes para vermemesi için uyarmıştı kendisini. Onca uyarıya rağmen parayı vermeyi seçmiş.

Sana o parayı verme demişti herkes ahh ah :KK43: Ablan kıymet bilmez birisiydi diye hatırlıyorum. O para gelmez, gelse de kıymeti kalmaz 3-4 yıl sonra 1 milyon lira kuş olur. Boşanma aşamasında başına gereksiz iş aldın arkadaşım, git o eve çat kapı yerleş yoksa ablan başka türlü seni sokmayacak.

Hatırlıyorum sizi, ablanız bana yardım etmiyorsun ev bakmıyorsun diye kızıyordu. O zaman çoğunluk olarak borç vermeyin denmişti keşke dinleseydiniz.
Ayakları yere basmayan, etrafa pembe gözlüklerle bakan insanlarıda anlamıyorum. Kendi hayatı bırakın evlensin görsün gününü. İki gün sonra buralara konu açar, eşimi yanıma yakıştıramıyorum parama karışıyor beni çok kıskanıyor vs vs diye.

Gelmez o 1m kimse de yardım etti diye çocuğuyla sahip çıkmaz çocukla hiçbir yere sığılmaz yazık
Sığamamış zaten. 24 Ağustos 2024 konusundan :
Evlilikle hiç alakası olmayan bir 6 yıl geçirdim. Eşim neredeyse her gün bağıran karışıklı muhabbet ederken bile bir anda kendisini dinletmek için yine yüksek sesle bağırıp etrafındaki hiç kimseyi konuşturmayan biriydi. Öfke kontrolü olmayan bir küçük aksilikte birşeyin bozulması birşey dökülmesi vs gibi çok sinirlenen eşyalara vuran biriydi. Öyle bir bağırırdı ki insan cinayet oluyo falan zanneder elim ayağım titriyordu korkudan hiç konuşmadan gece yatağımda sessizce ağlardım. Birkaç kere bana tokat attığı da oldu ilk zamanlar. İşe gitmeyi de sevmez işinde de problem yaşardı. Ayrılma sürecindeyim evlilik falan değil zaten benimki ama korkuyorum yalanlarından birşeyler yapmasından tek başına hayat kurmaktan. Şu an anne evimdwyim. Çok küçük bir evde sıkış tepişiz. Hiçbir eşyamı getiremesim. Birkaç kıyafet çocuğun oyuncakları dışında. Annemleriok seviyorum kendime gelmeye başladım ruh gibiyimişüm orada. Ama bazsn çocuk yaramazlık yapınca git baban baksın diyorlar çok canımı sıkıyor anlatamadım bir türlü bunu da yaramazlık yapmasım diye söylüyorlar yoksa böyle birşeyi asla istemezler. Bir de üzülüyorum çocuğun ne dolabı ne yatağı çoğu oyuncağı orda kaldı nasıl yapıcam bilmiyorum. Ayrı ev sıfırdan eşyalar nasıl olur bilmiyorum. O evden eşyaları boşanma gerçekleşince polisle alabiliyormuşum ama şehir uzak kolilemeö gerekecek polis benim başımda mı bekleyecek saatlerce bilmiyorum nasıl olacak

Bu durumda ısrarla ablasına verdiği 1 milyon TL de de art niyet aranabilir. Eşiyle boşanma aşamasında ortak edinilen mallar bölüşülmesin diye mal kaçırma yapmaya çalıştığı da öne sürülebilir.

O yüzden inşallah çocuğunun babası düzgün bir adamdır da 6 yaşındaki oğlunun velayetini alıp, çocuğunu düzgün bir ortamda büyütür.

Ben mi çok iyi niyetliyim bilmiyorum ama kendim memur olsam kardeşim engelli olsa bende ona para verirdim .O konuda bende aynısını yapardım bilmiyorum ya kardeşim kötü bile olsa aynı canım kanım ya.Yeğeninizin meselesi için ise olumsuz geliyor eğitim farkı çok kötü bi şey erkekler aşırı kompleks yapıyor bu durumu umarım öyle olmaz

Fazla iyilikten maraz doğar 🫡

Sığamamış zaten. 24 Ağustos 2024 konusundan :

Bu durumda ısrarla ablasına verdiği 1 milyon TL de de art niyet aranabilir. Eşiyle boşanma aşamasında ortak edinilen mallar bölüşülmesin diye mal kaçırma yapmaya çalıştığı da öne sürülebilir.

O yüzden inşallah çocuğunun babası düzgün bir adamdır da 6 yaşındaki oğlunun velayetini alıp, çocuğunu düzgün bir ortamda büyütür.
Adam düzgün bir tip değil konu sahibi hiç değil bir iki kere tokat attı diyor normal bir şey gibi üstüne de çocuk yapıyor

Bu kadar parayı nasıl verdiniz,aklınızı mı kaçırdınız siz?borç senedi gibi şeylerle hukuki olarak garantiye alsaydınız bari?hele o parayla aldığı evde oturursaniz ileride der ki ,kiralar malum,sen de evimde oturdun der..bin dereden su getirir..çocuğu da var,kadına birsey olsa Ev çocuğuna kalacak ,o da diyecek ki beni ilgilendirmez, annemle çözseydin..oğlu niye kiminle evlenmiş bunlara değil de paranızı almaya bakın..ayrıca 23 yasinda da evlenilebilir,bu kader, şans işi..1 milyona değil de buna mı taktınız?

X