CanımsınCanım kadınlar…gerçekten ne kadar dayanıklıyız…taş olsa çatlar ama biz umudumuzu kaybetmeyelim…acıları yaşıyoruzki mutluluklarımızın anlamı olsun..bende 27 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım…genetik taramalı tüp bebek yapmama rağmen 13. haftada nazal kemiği görülmediği için şüphelenip amniyosentez yaptırmıştım…ve genetik bozukluk çıktı…
Sonrası, zor bir karar…iğne ile bebeğin kalbini durdurma…sunni sancılar, ölü bi bebeği doğurmak…yani yaşadıklarınızın aynısını yaşadım…
Ama demekki bizim için hayırlısı buymuş… Biz de güzel günler göreceğiz. Bu acıları yaşadığımız için mutluluğumuzun değerini daha çok biliyor ki… Hepinizi yüreğimizdeki yaradan öpüyorum kardeşlerim…
Herkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.
Benimde herşey normal giderken 22 haftada detaylı ultrasona dahi girmişken. 22+2 de korona virüse yakalanmamla birlikte fenalaşınca hastaneye kaldırmak zorunda kaldım. 22+5 de çocuğumun kalbi durmuştu. Çocupum okadar ağrı kesici serum haplara dayanamamıştı zaten bende orta ağır atlatıyoruum ciğerlerime kadar sarmıştı. Hareketlerini hissetmediğmi söylediğimde doktorlar gelip kontrol etti ve kalbi durduğunu kesinleştirdiler. sizin gibi hem vajinadan hemde ağızdan sunni sancı ile doğurmuştum ölü olarak. Bu arada eşim bana refakatçı ediyordu koronayız diye kimse yanımıza gelmiyordu. Eşim ölü bebeğimi doğurunca eline alıp örtüye sardı ve hemşireleri çağırdılar. ben görmedim ama eşim görmüştü bebeği çok güzel olduğunu söyledi. başka da konuşmadık. Allaha şükür hastaneden taburcu oldum ve 80 gün sonra tekrardan hamile kaldım. şu anda 25 haftadayım. allah birini aldı ama bir bebek daha nasip edecek inşallah. Hala aklıma geldikçe üzülüyorum şu anda kız bebek bekliyorum kaybettiğimizde kızdı nasip neyse o olur üzülmeyin dua edin ben elimi her karnıma götürdüğümde boşuk hissediyor ağlıyordum. en büyük destekçim eşim oldu. Dua ve sabır. Birde müdahale edemeyeceğimiz şeyleri allaha bırakalım allah en iyi bilendir. Sağlıcakla kalın inşallah tekrardan gebe kalırsınız.
Bende böyle acı bi tecrübe yasadım
3. Tüp bebek denememle hamile kalmıştım normal yolla imkansız denilen bir vakayız.
Hersey cok iyi düşük riski yok hersey yolunda ama benin içimde hep bi endişe hep bi korku asla herseyin yolunda gittiğine inanmadım hep bir sonraki kontrolü bekleyelm aman bişey almayalm hemen sevinmeyelim diye bekledim. 13. Haftada kontrolüm vardı bebek kocaman olmuş nasıl hareket ediyordu doktor herse iyi görünüyor ama kafasını göremiyorum diyince bi şok yaşadık nasıl yani dedik sıkıştırmış kendini sanırım dedi vajinal bakalm kafasını görmem lazım dedi tamam dedim ve çatala gectim doktor muayene esnasında cok kötü cok kötü kafasının etrafında kist var dedi
O sırada video kaydediyordu eşim yaa hocamm dedim ve video kapanmış.
Nasıl yani tedavisi yokmu dedim hayır yok acil perinatolojiye gidin dedi.
Biz inanmadık yine de bir yanlışlık vardır belki diye başka bir hastaneye gittik bir iki muayene mi yapan doktora.
Anlattık her şeyi bir de ben bakayım dedi Vajinal yoldan baktı ve bakar bakmaz hayır kesti değil kist olsa daha iyi bebeğin kafatası gelişmemiş eksensefali sendromu dedi tedavisi yokmu hocam dedik malesef Bu bebekler yaşamıyor doğumdan kısa bir süre sonra kaybediyoruz dedi.
Size uzman bir Perinatoloji doktoru getireceğim bir de o baksın karar versin dedi Sakaryadan profesor doktor çağırdık ek ücretle.
Muayene etti ve evet kafatasının arka kısmı oluşmamış beyni şu anda suyun içinde yüzüyor her an anne karnında ölebilir bunu siz fark edemezsiniz doğumdan kısa bir süre sonra ölecek ben yine de size Doğuracak mısınız diye sormak zorundayım dedi kabul etmedik 4 doktorda yaşamaz onayı verince Sonlandırma kararı aldık biraz daha ilerleseydi gebelik benim ve eşim için daha da yıkım olacaktı.
Hemen aynı gün yatışımız yapıldı Vajinal yoldan ilaç ağızdan ilaç Suni sancı verilmeye başladı Fayda etmeyince damardan suni sancı verildi hiçbir şekilde ilerleme yoktu açılmıyor bebek aşağı inmiyor hastaneyi inlettim üç gün hastanede burnumda oksijen tüpü ile suni sancı çektim doktor bir hafta süren de var böyle anomalili bebekler zor doğar zaten canlı olmadığı için aşağıya baskı yapamıyo ondan dolayı inmiyor dedi ben bu işi bugün bitireceğim sen merak etme dedi bana ben artık ölüyorum burada beni öldürecekler diye ağlıyodum
Sabaha karşı üç gibiydi son anda bir ilaç verdiler damardan 1 dakika sonra doğum gerçekleşti ben kesinlikle bakmadım annem baktı eşim de bakmadı bir oğlum olacakmış meğer ne cok istemiştim1 sene gecti üstünden bebegimizi aldık gömdük acısı halâ içimde
Canım kadınlar…gerçekten ne kadar dayanıklıyız…taş olsa çatlar ama biz umudumuzu kaybetmeyelim…acıları yaşıyoruzki mutluluklarımızın anlamı olsun..bende 27 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım…genetik taramalı tüp bebek yapmama rağmen 13. haftada nazal kemiği görülmediği için şüphelenip amniyosentez yaptırmıştım…ve genetik bozukluk çıktı…
Sonrası, zor bir karar…iğne ile bebeğin kalbini durdurma…sunni sancılar, ölü bi bebeği doğurmak…yani yaşadıklarınızın aynısını yaşadım…
Ama demekki bizim için hayırlısı buymuş… Biz de güzel günler göreceğiz. Bu acıları yaşadığımız için mutluluğumuzun değerini daha çok biliyor ki… Hepinizi yüreğimizdeki yaradan öpüyorum kardeşlerim…
Canım benim Allah razı olsunben kendi arkadaslarıma gruba yazmaya gelmiştim fakat burayı okuyuverdim. yazmadan cıkamayacagım. cok acı bir tecrübe olmuş hepinize. geçmişler olsun. cok üzüldüm. rabbim sabırlar versin. tekrar yüzünüzü güldürsün. saglıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin, tez elden cok içten dua ediyorum su an. allahım amin.
Canımmmben kendi arkadaslarıma gruba yazmaya gelmiştim fakat burayı okuyuverdim. yazmadan cıkamayacagım. cok acı bir tecrübe olmuş hepinize. geçmişler olsun. cok üzüldüm. rabbim sabırlar versin. tekrar yüzünüzü güldürsün. saglıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin, tez elden cok içten dua ediyorum su an. allahım amin.
Ah bitanem ah yavrummm. Rabbim yardımcın olsun... Çok zor. Bir insanın ömründe yasayabilecegi en büyük acı evlat acısı çok ama çok iyi biliyorum. Hele evladını kaybeden bir anneyse...tarifi yok. Ben bebeğimi hiç bişey yokken uykusunda kaybettim. 1 saat içinde bebeğim ölmüş ani bebek ölümü sendromu dediler. Bizlere sefaatci olacak onlar. Neden demeyin sorgulamayın. Ömür o kadar olunca elden anne bile olsak bişey gelmiyor.Herkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.
Canım benim kader arkadaşım İnşallah acılarımız dinecek. Bitmeyecek belki ve kendi adıma söyleyim bitmesin Allah ım bana Arda'mı unutturmasın. O benim cennet kuşum bu ayrılık geçici bizde göç edip gidince kavuşacağız...Ah bitanem ah yavrummm. Rabbim yardımcın olsun... Çok zor. Bir insanın ömründe yasayabilecegi en büyük acı evlat acısı çok ama çok iyi biliyorum. Hele evladını kaybeden bir anneyse...tarifi yok. Ben bebeğimi hiç bişey yokken uykusunda kaybettim. 1 saat içinde bebeğim ölmüş ani bebek ölümü sendromu dediler. Bizlere sefaatci olacak onlar. Neden demeyin sorgulamayın. Ömür o kadar olunca elden anne bile olsak bişey gelmiyor.
Canı veren rabbim canına can katan bizlerken....biz bile bir yerden sonra hicbirsey yapamıyoruz. Elimizde olsa dağları devirmezmiyizzz. En kötüsü de careszlik zaten. İnan okurken gözümün önüne geldi meleğin. Gözlerim doldu çok kötü oldum. Gececek mi diyorsun ya... O çağlayan gibi kanayan yaran bir süre sonra iplik gibi hep akıyor. O yara ne kapanıyor ne de o kan duruyor için için kaniyorsun...
Rabbim yüreğine bir damla su serpsin açın hafiflesin diye sana bol bol dua edeceğim.
Başınız sağolsun Allah sabır versinHerkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.
Yaşadıklarınızı okuyunca ağladım ,üzmeyin kendinizi desem de boş biliyorum.Rabbime sığınmaktan başka elden gelen birşey yok.Allahım tez zamanda size de sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.Benim de bir gebelik kaybım oldu ,detaylı araştırma yaptırdım kromozomlarımda translokasyon olduğunu öğrendim.doktorum tüp bebek yaptırmamı önerdi pgt ile.şu an 4 aylık bir kızım var.Size de yapılmadıysa kromozom analizi yaptırın ,eğer kromozomlarda problem varsa kendiliğinden hamile kalırsanız Allah korusun tekrar aynı problem ile karşılaşabilirsiniz .Bu gibi durumlarda tüp bebek ve genetik araştırma çok önemli.SevgilerBen doktora kontrol için gittiğimde kesinlikle 6 ay boyunca gebe kalmamam gerektiğini söyledi o yüzden bekliyoruz. Bir eve 2 kere yıldırım düşmez diye umuyorum çok istiyorum fakat çok korkuyorum. Benimde öyle eşimden Allah bin kere razı olsun. Devlet hastanesinde doğumhanede ben tektim kimseyi yanıma almadılar.. kalbim yangın yeri gibi bizde eşimle birdaha konusmadık konuyu. Bazen ben gece ağlarken farkediyor sarılıyor hiçbi şey konusulmasa bile yetiyor. Çok özlüyorum hareketlerini aynı zamanda gebe kalmış arkadaslarımın doğum yaptığını görünce kalbime bıçaklar saplanıyor sanki nasıl olurdu diye düşünmekten. İnşallah allahım bana sağlıklı bir bebek daha nasip edecekSizde sağ salim alın bebeğinizi kucağınıza inşallah her şey çok güzel olur
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun başımız sağ olsun aynı şeyi bende yaşadım meleğim var benimde hala inanmak istemiyorum ama elimizden hiç bir şey gelmiyor insan başına gelmeyince anlayamıyor evet duyunca üzülüyoruz ama yaşamadan hissedemiyoruz bizim bebeğimiz tüp bebek tedavisi ile olmuştu sebebimiz aciklanamayan infertilite acaba tüp bebek olur mu olmaz mı onda bile çok korkmuştum döllenme olur mu embriyo oluşur mu transfer sonrası 3ay riskli diyorlar acaba düşük olur mu kendimi çok kollama lazım ev temizliği yapmadım iş yerinde çoğunlukla oturarak çalıştım sağlıklı beslenmeye çok özen gosterdim sigarayı bıraktım kendimi pamuklara sardım resmen gece uykumda bile sol tarafıma yatiyordum üzerine yatarım diye uykularımı bolundugunu bilirim 18.haftaya kadar muayenelerim hiç bir sorun risk kötü harf bile çıkmadı hatta doktorum sen tüp bebek ile hamile kaldığım için hasta değilsin gebesin tadını çıkar sürekli yatayım diye düşünme rahim ölçümun su düşük riskin yok yürüyüş yap vs bir de bana böyle söyleyince ne bileyim biraz içim hafiflemisti o gün cinsiyeti öğrendik partimizi yaptık Allah'ım uçuyorum nasıl mutluyum anlatamam sanki yeniden doğdum dünya benim olsa vallaha bu kadar sevinmem sonra 18 Mayıs'ta 2.kontrole gittik ballı sütümü ictim pekmezimi yedim suslendim kızımı görmeye gideceğim doktor muayene ederken konuşamadı ben bekliyorum kalp atışını dinletsin bana sorular soruyor o an acaba bizim bebegimiz hasta mı özel bebek mi aklıma o geldi ama bebeğinizin kalbi durmuş dedi tam o gün 20.haftamdi öncesi şehir hastanesi muayene aynı sonuç sonra hemen araştırma hastanesi yatışım yapıldı aynı sonuç yani 3farkli doktordan aynı sonuç olunca ve durum degismeyince önce ağızdan sonra alttan ilaç verilerek 3.gun 20mayis akşam saat 18.15 te bebeğimi dogurarak veda ettim ne yaşadığım acilar ağrılar umrumda o an sadece özlemle bekledigim yavrumun benden gidişi beni mahvetti 1 hafta hastanede kaldım kan değerlerim 6 larda sonra taburcu oldum evde nasıl yaşadığımı bilmiyorum haftası kontrolde içeride plesanta kaldığını ve tekrar yatışım yapilacagi söylendi önce ilaçla bir kısım parça döküldü sonra 1.5 saat vakumlama ile herhangi bir uyuşturma yapılmadan içerisi temizlendi ertesi gün taburcu ettiler ama kan değerlerim sürekli kontrol edilmesi gerekiyordu ve 4unite kırmızı 2unite sarı kan verildi 35 gün oldu ama sanki hiç yaşamıyorum gibi geliyor saçlarım beyazladi içim ne yapsam mutlu olamıyorum neşem yerine gelmiyor hastanedeyken Allah'ım ben senden razıyım bana bunu imtihan gördün sen bizlerden razı ol içime su serp diye çok çok dua ettim gül kızıma her gün dua ediyorum aklımdan çıkmıyor işime geri döndüm başladım ama kafam dagilmiyor 5 ay 5 farklı ömür yaşadım sanki ben çok bağlandım her animda gül bahçem ömrümün gül bahçesi yediğim içtiğim her şey yarasın yavruma diye severdim karnımı şuan karnimdan ve atan kalbimden nefret ediyorum yemek yemekten keyif alamıyorum sanki ben onun için yasamisim sonrası yok gibi çok uzun yazdığımı fark ettim ama içimde daha fazlası var güçlü durmaya çalışıyorum sanırım basaramiyorum Allah'ım böyle bir acıyı dusmanimin başına vermesin evlat imtihanı çok çok zormus Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün hayirli evlatlar versinHerkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.
Benzer şeyler benim de başıma geldi fakat çok şükür ki bir oğlum vardı ama sanki ben o duyguları hiç yaşamamışm gibi üzülüyordum gidenin yeri başka oluyor bizim de13 haftalıkken sonlandırma kararı aldık çok çok zor ve ardından tekrar düşük ama ardından bir sene sonra 36 haftalık hamileyim şimdi nifty temiz ama içime sor bi de nasıl acaba diye her doktor kontrolü ıstırap korkuyorum inşallah sağlıkla kucağımıza alırız inşallah size de nasip eder sağlıklaBen doktora kontrol için gittiğimde kesinlikle 6 ay boyunca gebe kalmamam gerektiğini söyledi o yüzden bekliyoruz. Bir eve 2 kere yıldırım düşmez diye umuyorum çok istiyorum fakat çok korkuyorum. Benimde öyle eşimden Allah bin kere razı olsun. Devlet hastanesinde doğumhanede ben tektim kimseyi yanıma almadılar.. kalbim yangın yeri gibi bizde eşimle birdaha konusmadık konuyu. Bazen ben gece ağlarken farkediyor sarılıyor hiçbi şey konusulmasa bile yetiyor. Çok özlüyorum hareketlerini aynı zamanda gebe kalmış arkadaslarımın doğum yaptığını görünce kalbime bıçaklar saplanıyor sanki nasıl olurdu diye düşünmekten. İnşallah allahım bana sağlıklı bir bebek daha nasip edecekSizde sağ salim alın bebeğinizi kucağınıza inşallah her şey çok güzel olur
Bende 26 haziran cumartesi gecesi 2 de acilde aynı durumu yaşadım doğuma 2 hafta vardı hissetmedim hareketlerini acile gitmiştim akşamdan kalbi durmuş dediler gecesine aldılar sezeryanla oğlumu göstermediler koklatmadılar eşim sabahında defnetti mezarlığa bir İzmire rahmet yağdı pazar sabahı mezarlığa koyana kadar yağmur yağmış Allah inşallah bizleri de cennetine mazhar eylesin yavrularımızla ebedi dünyada olalım inşallah tabi ki herşey Allah tan. Ama 5 gün oldu beynim o kadar dolu ki sürekli düşünüyorum bütün testleri iyidi herşey normaldi bir anda kalbi neden durdu bir türlü anlam veremiyorum sebepsiz o kadar çok var ki araştırmalarımdan okuyorum Allah bizlere sabır versinMerhaba bayanlar benimde malesef bu kötü olay 12 yıl önce geçti başımdan insan unutamıyor malesef tabiki acısı hafifliyor ondan sonra 2 oğlum oldu çok şükür ben birde sizler gibi de değildim 3 4 aylık kaybetmedim bebeğimi 9 aylık kaybettim hemde doğacağı gün. Herşey o kadar güzel ilerliyordu ki akşam doğum nişanlım geldi benim hastaneye gittik bana açılan var doğum başlıyor dendi ama ultrasonla bakıldığında bebeğin kalp atışları yok dendi o an nasıl bir feryat koparsıydam artık hastane inledi sesimle nasıl olur dedim doktor benim bebeğim bugün oynuyordu hareketleri vardı yine de ben onu suni sancı dalan almadan normal doğumla kendi sancısıyla doğurdum yalnız bana göstermediler çok isterdim görmeyi hayalinde nasıl bir bebek varsa öyle kalsın dediler hep bir kızım olsun istemişimdir kızdı zaten ölen bebeğim ama Allah nasip etmedi şimdi 2 oğlum var
Herkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim
Merhaba hikayenizi okudum ,gerçekten üzuldum cok geçmiş olsun.Yaşadığınızi acıyı tahmin bile edemiyorum.Keşke dogum dan sonraki asamalari görmeseydinizi belki o kadar acı cekmezdiniz belki.Neyse tavsiyem cok yanliz kalmayin evde yoksa hiç unutmazsiniz aci cekersiniz.Ne diyim işallah bir daha yaşamazsiniz.Bir daha cocuk dusunürseniz tüp bebekle genetik tarama yaptıktan sonra gebe kalmayı düsunünebilirsiniz.Sorun tabiki doktora.Kendinize iyi davranin hoşcakalin.Herkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.