Bende böyle acı bi tecrübe yasadım
3. Tüp bebek denememle hamile kalmıştım normal yolla imkansız denilen bir vakayız.
Hersey cok iyi düşük riski yok hersey yolunda ama benin içimde hep bi endişe hep bi korku asla herseyin yolunda gittiğine inanmadım hep bir sonraki kontrolü bekleyelm aman bişey almayalm hemen sevinmeyelim diye bekledim. 13. Haftada kontrolüm vardı bebek kocaman olmuş nasıl hareket ediyordu doktor herse iyi görünüyor ama kafasını göremiyorum diyince bi şok yaşadık nasıl yani dedik sıkıştırmış kendini sanırım dedi vajinal bakalm kafasını görmem lazım dedi tamam dedim ve çatala gectim doktor muayene esnasında cok kötü cok kötü kafasının etrafında kist var dedi
O sırada video kaydediyordu eşim yaa hocamm dedim ve video kapanmış.
Nasıl yani tedavisi yokmu dedim hayır yok acil perinatolojiye gidin dedi.
Biz inanmadık yine de bir yanlışlık vardır belki diye başka bir hastaneye gittik bir iki muayene mi yapan doktora.
Anlattık her şeyi bir de ben bakayım dedi Vajinal yoldan baktı ve bakar bakmaz hayır kesti değil kist olsa daha iyi bebeğin kafatası gelişmemiş eksensefali sendromu dedi tedavisi yokmu hocam dedik malesef Bu bebekler yaşamıyor doğumdan kısa bir süre sonra kaybediyoruz dedi.
Size uzman bir Perinatoloji doktoru getireceğim bir de o baksın karar versin dedi Sakaryadan profesor doktor çağırdık ek ücretle.
Muayene etti ve evet kafatasının arka kısmı oluşmamış beyni şu anda suyun içinde yüzüyor her an anne karnında ölebilir bunu siz fark edemezsiniz doğumdan kısa bir süre sonra ölecek ben yine de size Doğuracak mısınız diye sormak zorundayım dedi kabul etmedik 4 doktorda yaşamaz onayı verince Sonlandırma kararı aldık biraz daha ilerleseydi gebelik benim ve eşim için daha da yıkım olacaktı.
Hemen aynı gün yatışımız yapıldı Vajinal yoldan ilaç ağızdan ilaç Suni sancı verilmeye başladı Fayda etmeyince damardan suni sancı verildi hiçbir şekilde ilerleme yoktu açılmıyor bebek aşağı inmiyor hastaneyi inlettim üç gün hastanede burnumda oksijen tüpü ile suni sancı çektim doktor bir hafta süren de var böyle anomalili bebekler zor doğar zaten canlı olmadığı için aşağıya baskı yapamıyo ondan dolayı inmiyor dedi ben bu işi bugün bitireceğim sen merak etme dedi bana ben artık ölüyorum burada beni öldürecekler diye ağlıyodum
Sabaha karşı üç gibiydi son anda bir ilaç verdiler damardan 1 dakika sonra doğum gerçekleşti ben kesinlikle bakmadım annem baktı eşim de bakmadı bir oğlum olacakmış meğer ne cok istemiştim
1 sene gecti üstünden bebegimizi aldık gömdük acısı halâ içimde