Prenatologa gitmedim. Daha dün öğrendik doktorun cüma günü telefon edecek onu bekliyorum.bir prenatologa gittiniz mi? ayrıntılı ultrasonla bakıldı mı?
plesantayı besleyen damarlada direnç var gibi bir şey mi söylendi size?
Şimdilik bebwğiniz sağlıklı mı?
Ne oldu 500gr doğduktan sonra neler yaşandı?
Evet. Bu durum normalde daha çok geç oluyor benimki çok erken başladığı için endişelendiler.
canım geçmiş olsun kendi kötü anımı anlatmak istemiyorum aslında ama önemli bir durum olabilir çok acilen sana tavsiyem iyi bir perinatolog bul ve detaylı ultrasona gir özellikle bebek ve anne arasnda bebeği besleyen damarlar var bu damarlarda herhangi bir daralma söz konusu olursa eğer daha doğrusu ikisinde birden olursa bebek malsef hiç beslenemeyebilir bile bu önemli bir durum yediklerine de dikat et tuzdan uzak dur ben malesef bebeğimi kaybettim bu çentik yüzünden 20 haftalık olması gerekirken 17 çıktı sonra yavaş yavaş ara iyice açıldı ve normalde 27 haftalık olması gerekirken 20 haftalıktı gelişimi kaybettiğimi öğrendim Allah kimsenin başına vermesin sonrasında bi ton test yaptırdm hamileykende çok test yapıldı zaten şuan kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim sebebi buymuş herşeyin inşallah kötü bir durum yaşamassn Allah yardmcın olsunSelam kadinlar uyeleri.
Ben şu an 22 haftalık hamileğim ama bebeğim sadece 400 gr yapıyor. Ve bügün doktora gitim dedi ki hiç normal değil. Korkuyom bebeğime bir şey olur mı diye.
Doktor dedi ki bebeğiniz hiç normal değil sanki 20 haftalık gibi. Ve dedi ki anne ve bebek bağlantısı iyice oluşmuyor o yüzden böyle. Sorum şu ki. Benim gibi olan var mı? Varsa bebeğiniz yaşıyor mı, iyi mi?
22 haftalıken 400 gr olan bebekler doğuyor mı?
Lütfen yardım edin çunkü aklımda hep kötü şeyler geçiyor.
canım burada banada plasenta oluşurken damarlanmasında problem olmuş olabilir demişlerdi zaten kimse kesin şundan diyemiyor malesef tıpkı benim yaşadığımı yaşamışsn mikroptan falan süphelenildi torch diyorlar onun testi vs herşey yapıldı yok bulamadılar eğer damarlarda direnç varsa preklampsi gelişme ihtimali var demektir yani gebelik tansiyonu buda dikkat etmen gerektiğini gösterir tuzu tamamen kes ve dinlen bolbol umarm sonun iyi olur durumuna çol üzüldüm ne dediler başka sanacanım geçmiş olsun kendi kötü anımı anlatmak istemiyorum aslında ama önemli bir durum olabilir çok acilen sana tavsiyem iyi bir perinatolog bul ve detaylı ultrasona gir özellikle bebek ve anne arasnda bebeği besleyen damarlar var bu damarlarda herhangi bir daralma söz konusu olursa eğer daha doğrusu ikisinde birden olursa bebek malsef hiç beslenemeyebilir bile bu önemli bir durum yediklerine de dikat et tuzdan uzak dur ben malesef bebeğimi kaybettim bu çentik yüzünden 20 haftalık olması gerekirken 17 çıktı sonra yavaş yavaş ara iyice açıldı ve normalde 27 haftalık olması gerekirken 20 haftalıktı gelişimi kaybettiğimi öğrendim Allah kimsenin başına vermesin sonrasında bi ton test yaptırdm hamileykende çok test yapıldı zaten şuan kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim sebebi buymuş herşeyin inşallah kötü bir durum yaşamassn Allah yardmcın olsun
canım burada banada plasenta oluşurken damarlanmasında problem olmuş olabilir demişlerdi zaten kimse kesin şundan diyemiyor malesef tıpkı benim yaşadığımı yaşamışsn mikroptan falan süphelenildi torch diyorlar onun testi vs herşey yapıldı yok bulamadılar eğer damarlarda direnç varsa preklampsi gelişme ihtimali var demektir yani gebelik tansiyonu buda dikkat etmen gerektiğini gösterir tuzu tamamen kes ve dinlen bolbol umarm sonun iyi olur durumuna çol üzüldüm ne dediler başka sana
Selam aleykum.canım burada banada plasenta oluşurken damarlanmasında problem olmuş olabilir demişlerdi zaten kimse kesin şundan diyemiyor malesef tıpkı benim yaşadığımı yaşamışsn mikroptan falan süphelenildi torch diyorlar onun testi vs herşey yapıldı yok bulamadılar eğer damarlarda direnç varsa preklampsi gelişme ihtimali var demektir yani gebelik tansiyonu buda dikkat etmen gerektiğini gösterir tuzu tamamen kes ve dinlen bolbol umarm sonun iyi olur durumuna çol üzüldüm ne dediler başka sana
Bence gayet normal.. Doktor anormal..Selam kadinlar uyeleri.
Ben şu an 22 haftalık hamileğim ama bebeğim sadece 400 gr yapıyor. Ve bügün doktora gitim dedi ki hiç normal değil. Korkuyom bebeğime bir şey olur mı diye.
Doktor dedi ki bebeğiniz hiç normal değil sanki 20 haftalık gibi. Ve dedi ki anne ve bebek bağlantısı iyice oluşmuyor o yüzden böyle. Sorum şu ki. Benim gibi olan var mı? Varsa bebeğiniz yaşıyor mı, iyi mi?
22 haftalıken 400 gr olan bebekler doğuyor mı?
Lütfen yardım edin çunkü aklımda hep kötü şeyler geçiyor.
Canım çok geçmiş olsun nasıl oldun ..bende aynı şeyleri yaşıyorum lütfen bilgi verirmisinSelam aleykum.
Senin 7 ocakta yazdigin yaziyi okudum. Ve her halde ayni durumdayim.
Ama benim tansiyon yuksek deyil. Tansiyonumu hep kontrol altinda tutuyorum.
Allah sana sabir versin. Ben cok uzuluyorum bu durumdan çünkü elimden bir şey gelmiyor. Ve ne yapıcamı bilmiyorum. Ben ona şimdiden alıştım. Allah hiç kimsenin başına vermesin. Çok korkuyorum. En ufak bir endişede doktorum bana hemen hastaneye gel dedi. Ama çare yok dedi. Beklemek lazım. Günler bize ne gösterecek. Çok kötü bir durumdayım.
Ama bazı kişiler benim gibi ama kurtula biliyorlar.
Bilmiyorum allah bana onu hayırlı eylesin.
Çümlesine. Güçlü olmam gerekirken olamıyorum çünkü hiç bir desteğim yok ne ailem ne eşim beni anlıyor.
İğne kullanmıştım ben ilk bebeğimi plasenta ayırdığı dan dolayı kaybettim ikincisinde çok dikkat ettim ikincisi çok sıkıntılıydı çok çektim Allah sabır versin hepimize. Çok zor Allah'a dua et. Kilosu da düşüktü iki üç hafta geride kalıyordu beslenmene dikkat ettim hamur işi tatlı yemedim
MerhabaMerhaba sizinle ayni seyleri yasamisiz. Bende ilk bebegimi plesantanin erken ayrılması sonucunda 20.haftasinda kaybettim. 2 hafta da geriden gidiyordu.
Simdi yine hamileyim 1 hafta gerileme olmustu en son gittiğimde. Yarin tekrar gitcem.
Size neler dediler neler yaptınız ilac kullanimi yada beslenme ile ilgili
Bebeğinizin durumu nasıl aynı şeyleri yaşıyorumMerhaba
Ben suan da hastanediyim. Ve hic bor ilac vermediler. Ertesi gün doğum yaptım 25 haftalık vr iki gün iken. 460gr la doğdu.
Şimdilik bekliyoruz. İnşallah tez vakite oğlluma kavuşurum.
Çok geçmiş olsun bir an önce kavuşursunuz inşallahMerhaba
Ben suan da hastanediyim. Ve hic bor ilac vermediler. Ertesi gün doğum yaptım 25 haftalık vr iki gün iken. 460gr la doğdu.
Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?