Dr değiştirsen ya da başka bi dr a da görünsen. İki hafta çok büyük bi fark değil. Kaldı ki bebekler doğunca kimi 3.500 doğar kimi 2.700 ve çok hızlı büyürler fark kapanır gider.hamile bi kadına bu kadar üslupsuz konuşulur mu ya?!çok kızdım dr unuzaSelam kadinlar uyeleri.
Ben şu an 22 haftalık hamileğim ama bebeğim sadece 400 gr yapıyor. Ve bügün doktora gitim dedi ki hiç normal değil. Korkuyom bebeğime bir şey olur mı diye.
Doktor dedi ki bebeğiniz hiç normal değil sanki 20 haftalık gibi. Ve dedi ki anne ve bebek bağlantısı iyice oluşmuyor o yüzden böyle. Sorum şu ki. Benim gibi olan var mı? Varsa bebeğiniz yaşıyor mı, iyi mi?
22 haftalıken 400 gr olan bebekler doğuyor mı?
Lütfen yardım edin çunkü aklımda hep kötü şeyler geçiyor.
Selam kadinlar uyeleri.
Ben şu an 22 haftalık hamileğim ama bebeğim sadece 400 gr yapıyor. Ve bügün doktora gitim dedi ki hiç normal değil. Korkuyom bebeğime bir şey olur mı diye.
Doktor dedi ki bebeğiniz hiç normal değil sanki 20 haftalık gibi. Ve dedi ki anne ve bebek bağlantısı iyice oluşmuyor o yüzden böyle. Sorum şu ki. Benim gibi olan var mı? Varsa bebeğiniz yaşıyor mı, iyi mi?
Canım benim sakin ol doktorun sana sebebini ve ne yapacağını tam söylememiş bence hemen doktor değiştir araştır bulunduğun yerde ün yapmış doktor yada hastane hangisiyse hemen bi de ona göster canımSelam kadinlar uyeleri.
Annesi üzülme benim kızımda 20 haftalıkken üç hafta gerideydi kilosu da düşüktü yani 24 haftalıkken 650grdi bence normal su doktor ne sandı ya bizimde öyle demişlerdi çok geride bu diye. 38haftalikken 3100gr doğdu çok şükür herhangi bir sorun olmadı çok şükür. Sen iyi şeyler düşün bebeğine odaklan doktorların morelini bozmalari çok kızıyorum benimde öyleydi takmadim kafama iyi olumlu düşündüm çok şükür aldım kucağıma. Şu an 5aylik maşallahSelam kadinlar uyeleri.
İğne kullanmıştım ben ilk bebeğimi plasenta ayırdığı dan dolayı kaybettim ikincisinde çok dikkat ettim ikincisi çok sıkıntılıydı çok çektim Allah sabır versin hepimize. Çok zor Allah'a dua et. Kilosu da düşüktü iki üç hafta geride kalıyordu beslenmene dikkat ettim hamur işi tatlı yemedimTeşekürler yorumunuz için. İki tane doktora gitim bir günde. Ve her halde üçüncuye gidicem.
Diyorlar ki plasenta iyice oluşmuyor.
Benim için de çok fark yok ama onlara göre var miş bir de boyu küçük miş.
Hep dua ediyorum.
Tesekurler cevabiniz icin.Siz doktorunuzu anlamadınız yada o anlatamadı sorun kilosu degil kordonda çentik var kan akışı anormal plasenta genişlemiyor demiş olabilir mi? Bu durumda ayrıntılı renkli ultrasona girip kan akışını takip edecek 1 hafta ara ile eğer gelişimi devam etmiyorsa onlar tıbbi seçenekleri söyler
Sağolun bana moral verdiniz.Annesi üzülme benim kızımda 20 haftalıkken üç hafta gerideydi kilosu da düşüktü yani 24 haftalıkken 650grdi bence normal su doktor ne sandı ya bizimde öyle demişlerdi çok geride bu diye. 38haftalikken 3100gr doğdu çok şükür herhangi bir sorun olmadı çok şükür. Sen iyi şeyler düşün bebeğine odaklan doktorların morelini bozmalari çok kızıyorum benimde öyleydi takmadim kafama iyi olumlu düşündüm çok şükür aldım kucağıma. Şu an 5aylik maşallah
Sıkıntı şu ki doktor dedi ki henüz bebek çok kücük ona müdahale etmek için en az 550 gr olması gerekmiş. Ve sonra benden besin alamıyorsa o zaman müdahale edebiliriz dedi.Tatlım oncelikle Allah bebeginizi sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin kimseyi evladiyla sinamasin bende buna benzer bir bir problem yasadim plasente kireclenmesi dedi ama bebim 28. Haftadaydi
Bilmiyorum. Her halde ya ben iyice anlamadım ya onlar fazla abartıyorlar.Canım nesi normal değil anlamadım biz 10 gün önce doktora gittik 360 gramdı suan 22 haftadayız gittiğimde 20 hafta 4 günlüktü boyu da 24.5 cm doktor gayet iyi deDi anormal bi durum göremedim ben?
Teşekurler öneriniz için.Benimd ebebgim 22+5 te iken 360 gr mdi. 20+5 gorunuyordu. Hatta suyumda siniirin altindaydi. 2 hafta sıkı bir diyet uyguladim.normale dondu.
1)bol bol uzanip istirahat edjn. Cok onemli.
2)sol yaniniza yatin surekli bebege oksijen daha cok giduyor. Kanlanma artiuor.
3)annem heo der ki bebege kilo.aldiran meyvedir. K iki hafta boyunca gunde 3-4 porsiyon meyve yedim. Ne bulduysam .
4) 3 litreye yakin su ictim.
5)gunde iki bardak havuc suyu ictim. (Eger amniyon sivinda azlik yoksa buna gerek yok.)
6)en onemlisi. Cevremde hic kimseye soylemedim.sadece esim ve annem biliyordu. Hic stres yaomadimm ilk.gundisinsa uzukup endiselenmedim. Bebegimle heo konustum. Iyisin daha iyi olacaksin diye telkinkerde bukundum. En onemli sey moral. Bhnu unutmayin..
Ayrica diger arkadaslarin dedigi ginincihazlar cok yaniltici olabiliyor. Dunyaniz kaearmis gibi davranmaykn. Doktor doktor gezsenizde fayda yok..bebeginiz kucukse kucuktur. Genetikte olabilid.ki bizimki genetikti anne baba minyonuz.
Şimdilik bebwğiniz sağlıklı mı?Benim bebegi 500 gr dogmus ve yasayan tanidigim var. Ultrasonda 500 gr da sapma olur. Baska bir doktorla gorus istersen.
Bence birde prenotoloji uzmanina girunun..her de un dedigi dogru degil ne yazik ki...Selam kadinlar uyeleri.
Evet. Bu durum normalde daha çok geç oluyor benimki çok erken başladığı için endişelendiler.Plasental yetmezlik mi var dediler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?