- 15 Mayıs 2019
- 117
- 181
- 34
-
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Benim kızımda aynı şikayetleri taşıyor nerden anladınız uyaran eksikliğini ve ne yapmak gerek bnde dr götürmek istiyorum ama eşim saçmalama neyi var çocuğun diyoKesinlikle otizm ile alakası yok anlatımlarınızın sadece uyarıcı eksikliği var çevresinde bu kadar yani korkma Allahin izni ile zamanla derdini anlatacaktır
O zaman dra gitmesi sart aileyi ikna edin. Benim kardeşim otizmli. Erken teshis cok önemliBen daha anne dediğini duymadım. Sadece aaa diye sesler çıkarıyor. Bağırıyor.
Anlaması da şöyle diyelim ki masaya elindekini bırak dedim, 5 6 kez tekrar etmem gerek. Masayı işaret etmem gerek elimle. Ancak öyle bırakmaya çalışır ama gider, gelir her seferinde. Yine ben tamamlarım işini. Bunu da anlamadığını fark ediyorum bakışlarından, oyun diye yapmıyor. Oyun oynayamıyoruz zaten. Parka gitsek kaydırağa çıkarken tırmanması gerektiğini anlamıyor vs.
O zaman dra gitmesi sart aileyi ikna edin. Benim kardeşim otizmli. Erken teshis cok önemli
Çünkü kuzenimin 3.5 yasindaki oğlu otizm tedavisi görüyor ve ben 1.5 yasında onları uyarmıştım bu.cocukta otizm başlangıcı var diye ama beni dikkate almadılar ve gec kaldilar tedavi icin yani otizm en önemli belirtisi ismine komutlara çevresindeki uyaranlara asla tepki vermemesiydi değişik el hareketleri azcik da olsa herşeyi tek.sira hâline dizmesi etrafında dönmesi bizimle hiccc ama hiç iletisime gecmemesiydi yani azcik youtubeden videolar da izlemiştim az çok biliyorum canimBenim kızımda aynı şikayetleri taşıyor nerden anladınız uyaran eksikliğini ve ne yapmak gerek bnde dr götürmek istiyorum ama eşim saçmalama neyi var çocuğun diyo
bizimki tek sıra dizik olanlari dağıtıyorÇünkü kuzenimin 3.5 yasindaki oğlu otizm tedavisi görüyor ve ben 1.5 yasında onları uyarmıştım bu.cocukta otizm başlangıcı var diye ama beni dikkate almadılar ve gec kaldilar tedavi icin yani otizm en önemli belirtisi ismine komutlara çevresindeki uyaranlara asla tepki vermemesiydi değişik el hareketleri azcik da olsa herşeyi tek.sira hâline dizmesi etrafında dönmesi bizimle hiccc ama hiç iletisime gecmemesiydi yani azcik youtubeden videolar da izlemiştim az çok biliyorum canim
Benim oğlum 22 aylık o da konuşmuyor sadece derdini anlatan tek tek kelimeler kullaniyor cümle bile kurmuyor herşeyi kafaya takarsak bu ömür gecmez tabiki duyarlı.ve bilinçli olmak kaydiylabizimki tek sıra dizik olanlari dağıtıyorbenim en büyük sorun konuşmaması o da etraftaki insanlar yuzybden tabi çünkü benim için her birey özeldir ve farklıdır çocuk eğitiminde boyle anlatılır lakin milletin ağzı torba değil ki büzesin hala konuşmuyor mu lafları beni deli ediyor ve böylece kafaya takma sürecine giriyor6m şuan bile otistik çocuk yazıları okuyorum.su youtube videolarina bakayım bakalım bende
benim de 22 aylık ve genelde hep bir konuşmama problemi var çocuklarda...acaba yeni cağın getirisi mi bu ...uyarıcılar çok fazla ,sınırsız oyuncak bol ilgi vs...eskiden anne baba o kadar ilgilenmez napsın çocuk konuşmayıp derdini anlatmak için hemen konuşuyorlarmış ben 1 yaşında konuşmuşum...simdi çocuk gik dese herseyini yapiyoruz ondan mi açabaBenim oğlum 22 aylık o da konuşmuyor sadece derdini anlatan tek tek kelimeler kullaniyor cümle bile kurmuyor herşeyi kafaya takarsak bu ömür gecmez tabiki duyarlı.ve bilinçli olmak kaydiyla
Ben de senin gibi sorguluyorum arkadasimbenim de 22 aylık ve genelde hep bir konuşmama problemi var çocuklarda...acaba yeni cağın getirisi mi bu ...uyarıcılar çok fazla ,sınırsız oyuncak bol ilgi vs...eskiden anne baba o kadar ilgilenmez napsın çocuk konuşmayıp derdini anlatmak için hemen konuşuyorlarmış ben 1 yaşında konuşmuşum...simdi çocuk gik dese herseyini yapiyoruz ondan mi açaba
ama yalnız benim anlamadığım bu konuyu açan kişinin hesabı pasif şuan ,mart ayindada bu konuyu açmış 18 aylık demiş ..mune paylaşmışBen de senin gibi sorguluyorum arkadasim
Allah Allah acaba vakti.mi yok okumaya cevap yazamayarak insanların vaktini almaktan çekindiyse kapatmış olabilirama yalnız benim anlamadığım bu konuyu açan kişinin hesabı pasif şuan ,mart ayindada bu konuyu açmış 18 aylık demiş ..mune paylaşmış
E gibi el hareketleri yapardı bnm kızımda da var el hareketleriÇünkü kuzenimin 3.5 yasindaki oğlu otizm tedavisi görüyor ve ben 1.5 yasında onları uyarmıştım bu.cocukta otizm başlangıcı var diye ama beni dikkate almadılar ve gec kaldilar tedavi icin yani otizm en önemli belirtisi ismine komutlara çevresindeki uyaranlara asla tepki vermemesiydi değişik el hareketleri azcik da olsa herşeyi tek.sira hâline dizmesi etrafında dönmesi bizimle hiccc ama hiç iletisime gecmemesiydi yani azcik youtubeden videolar da izlemiştim az çok biliyorum canim
Arkadasim hemen olumsuz düşünme ben şimdi tarif edemem ki yani nasil denir değişik iste sürekli elini büküyor gibi e el kol hareketleri ile de otizm teşhisi mi konur lütfen kalbini zihnini yorma bunlarla bebegine odaklanE gibi el hareketleri yapardı bnm kızımda da var el hareketleri
m kızımda her şeyi parmağıyla Gösteriyor ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor Su isterken vermiyorum adını söylemesi için uğraşıyorum ama söylemek istemiyor konuşurken yüzüme bakmıyor dikkatini çekmek için sevdiği şeyleri gösteriyorum çok zor bir durum sabırla değişmesini bekliyorum çocuğun otizmli olması için en az 5 belirti gerekiyormuş umarım benimki de açılırBenim kızım 27-28. ayda konuşmaya başladı. Nedenini şimdi daha iyi anlıyorum.
1- istediği herşeyi ıh ıh diye gösterir biz hemen verirdik, dolayısıyla konuşmaya ihtiyaç kalmazdı.
2- Her ne kadar park- bahçe- komşu içine girsede temelde anne-baba ve bakıcı üçgenindeydi çocuk. Ne zaman tatil oldu büyüklerin yanına gittik kalabalıkta kendini ifade etmeye başladı.
Saydığınız hiç bir belirti otizm belirtisi değil.
Benim kızım dikkat çekmek için iletişime geçer sarılır öper ama yemek yedi mi kimseye bakmaz ismine de bakmaz onun dışında eskiye oranla yaptığım çalışmalarla ismine az da olsa cevap veriyor nesnelere odaklanıyor doktora götürdüm biraz ilgilenin dedi ya acaba benim kızımda da var mı bir konuşma terapisti bulsam diyorum acaba nasıl ilerliyor bu işler biliyor musunuzÇünkü kuzenimin 3.5 yasindaki oğlu otizm tedavisi görüyor ve ben 1.5 yasında onları uyarmıştım bu.cocukta otizm başlangıcı var diye ama beni dikkate almadılar ve gec kaldilar tedavi icin yani otizm en önemli belirtisi ismine komutlara çevresindeki uyaranlara asla tepki vermemesiydi değişik el hareketleri azcik da olsa herşeyi tek.sira hâline dizmesi etrafında dönmesi bizimle hiccc ama hiç iletisime gecmemesiydi yani azcik youtubeden videolar da izlemiştim az çok biliyorum canim
Kızınız kaç aylık? Ekran var mı? (tv, telefon, tablet) nasıl hitap ediyorsunuz genel olarak? (ismiyle?, aşkım, canım diyerek vb) yani ayy ismine bakmadı demek otizmi çağrıştırır oldu ama o kadar basit değil otizm.Merhaba beni
m kızımda her şeyi parmağıyla Gösteriyor ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor Su isterken vermiyorum adını söylemesi için uğraşıyorum ama söylemek istemiyor konuşurken yüzüme bakmıyor dikkatini çekmek için sevdiği şeyleri gösteriyorum çok zor bir durum sabırla değişmesini bekliyorum çocuğun otizmli olması için en az 5 belirti gerekiyormuş umarım benimki de açılır
29 aylık tv telefon yasakladık çizgi film izlerken kendini çok kaybediyor aşkım kızım vs diye sesleniyoruzKızınız kaç aylık? Ekran var mı? (tv, telefon, tablet) nasıl hitap ediyorsunuz genel olarak? (ismiyle?, aşkım, canım diyerek vb) yani ayy ismine bakmadı demek otizmi çağrıştırır oldu ama o kadar basit değil otizm.
Yasakladık dediğinize göre aktif şekilde kullanıyordunuz demek oluyor. Bu konuşmasını ertelemiş. Ayrıca aşkım - kızım dediğinizde bakıyorsa onları adı olarak tanıyor çocuk. Siz aşkım - kızım derken birden ayşe derseniz bana denmiyor demek ki deyip bakmıyordur.29 aylık tv telefon yasakladık çizgi film izlerken kendini çok kaybediyor aşkım kızım vs diye sesleniyoruz
Umarım değildirBenim kızım dikkat çekmek için iletişime geçer sarılır öper ama yemek yedi mi kimseye bakmaz ismine de bakmaz onun dışında eskiye oranla yaptığım çalışmalarla ismine az da olsa cevap veriyor nesnelere odaklanıyor doktora götürdüm biraz ilgilenin dedi ya acaba benim kızımda da var mı bir konuşma terapisti bulsam diyorum acaba nasıl ilerliyor bu işler biliyor musunuz
Ekran geçmişi olan çocuklar algısından anlaşılıyor dimi çoğu zamanYasakladık dediğinize göre aktif şekilde kullanıyordunuz demek oluyor. Bu konuşmasını ertelemiş. Ayrıca aşkım - kızım dediğinizde bakıyorsa onları adı olarak tanıyor çocuk. Siz aşkım - kızım derken birden ayşe derseniz bana denmiyor demek ki deyip bakmıyordur.Bir çok geç konuşmayla ilgili başvuran danışanımın geçmişinde ekran oluyor. Biraz ilgilenirseniz konuşma süreci hızlanacaktır.