- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 34
-
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Mutlaka dile getireceğim çok teşekkür ederimEki Görüntüle 2269721
Böyle bir durum. Genelde küçük bir operasyonla acıyorlar. Arkadaşımın oğlunda vardı,baya geç farkettiler. Operasyon sonrası konuşmaya başladı. Bazen bu kadar belirgin olmayabiliyormuş. Doktorunuza sorun isterseniz.
Rica ederim. Kolay gelsin.Mutlaka dile getireceğim çok teşekkür ederim
Merhabalar. Konunuzu görünce yazmak istedim benim de oğlum 21 aylık sadece baba dede aba mama meme gel diyor ama hersey çok güzel anlıyor komutlarımizi yerine getiriyor uykusu yemesi çok güzel ve düzenli ama tek büyüyor ailemizden uzakta bir şehirdeyiz ve özellikle kış aylarında sürekli evdeyiz TV çok nadir açardım artık onu da izlemiyorum. Bu konuşmama konusunu o kadar çok araştırdım ki anlattıklarınızin hiç biri otizm belirtisi değil bence sadece konuşmamak işlerine geliyor hersey işaret diliyle yapmak istiyorlar. Bir yerde okumuştum çocuğun her işaret ettiğini yaparsanız niye konuşsun ki diye. Yani çocuğu anlamamak gerekiyormuş bu durumda. Benim oğlum yavaş yavas açılıyor. 1 hafta sonra da memlekete gidip 2 ay kadar kalacağım orda kalabalık ortamda biraz daha açılacağını düşünüyorum eğer siz de tek buyutuyorsaniz kreş e gönderin yada sürekli kalabalık ortamlarda bulunun. Tabiki doktora da danışın ben sadece araştırmalarımı yazdım sizeİyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
Bunun dışında başka bi sıkıntı yok.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Dede baba diyor ama anlamlı değil sadece gel kelimesi anlamlı.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Komut alır getir götür al ver otur gel gibi.
Göz teması çok güzel uzaktan ve yakından kurabiliyoruz benimle ve herkesle.
Bunun dışında uyku yeme gibi bi sorunumuz yok uykusu falan düzenli.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Suyla oynamayı sever banyo yapmayı hiç sevmiyor ama.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
TV telefon tablet bilgisayar kesinlikle kaldırdık.
Şimdi dışardan okuyan biri olarak sizlerinde objektif yorumlarını bekliyorum
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
Benim kozımda 24 aylıkİyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
Bunun dışında başka bi sıkıntı yok.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Dede baba diyor ama anlamlı değil sadece gel kelimesi anlamlı.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Komut alır getir götür al ver otur gel gibi.
Göz teması çok güzel uzaktan ve yakından kurabiliyoruz benimle ve herkesle.
Bunun dışında uyku yeme gibi bi sorunumuz yok uykusu falan düzenli.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Suyla oynamayı sever banyo yapmayı hiç sevmiyor ama.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
TV telefon tablet bilgisayar kesinlikle kaldırdık.
Şimdi dışardan okuyan biri olarak sizlerinde objektif yorumlarını bekliyorum
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
Evet haklısınız aslında otizm konusunda bende düşünmüyorum olduğunu ama anneler konduramazlarya diye dışarıdan birilerine sormak istedim küçük bir şehirdeyim 2 ay var 2 yaşına girmesine 2 yaş altı çocukları burada kreşler kabul etmiyor ne yazık ki ama bol bol kalabalık ortamlara giriyoruzMerhabalar. Konunuzu görünce yazmak istedim benim de oğlum 21 aylık sadece baba dede aba mama meme gel diyor ama hersey çok güzel anlıyor komutlarımizi yerine getiriyor uykusu yemesi çok güzel ve düzenli ama tek büyüyor ailemizden uzakta bir şehirdeyiz ve özellikle kış aylarında sürekli evdeyiz TV çok nadir açardım artık onu da izlemiyorum. Bu konuşmama konusunu o kadar çok araştırdım ki anlattıklarınızin hiç biri otizm belirtisi değil bence sadece konuşmamak işlerine geliyor hersey işaret diliyle yapmak istiyorlar. Bir yerde okumuştum çocuğun her işaret ettiğini yaparsanız niye konuşsun ki diye. Yani çocuğu anlamamak gerekiyormuş bu durumda. Benim oğlum yavaş yavas açılıyor. 1 hafta sonra da memlekete gidip 2 ay kadar kalacağım orda kalabalık ortamda biraz daha açılacağını düşünüyorum eğer siz de tek buyutuyorsaniz kreş e gönderin yada sürekli kalabalık ortamlarda bulunun. Tabiki doktora da danışın ben sadece araştırmalarımı yazdım size
Tabi ki yazarım mutlakaBenim kozımda 24 aylık
Sizinkiyle aynı şeyleri yapıyo hemen hemen
Artık burayı okuya okuya acaba ben mi cok rahatım demeye başladım
10gün sonra psikiyatri görüşlerini burayada yazarsanız cok memnun olurum
Yada özelden msj atabilirsiniz bana mümkünse eger
Yani bana göre algıda sorun yoksa bence hiç bir problem yoktur ama yinede anne olarak en iyi gözlemleyen sizsiniz
Evet Google konuşamayan çocuk yazdım hemen otizm çıktınetten çok araştırmayın sizi yanlış yere sevkeder
uzaman dr. başvurun
Hiç üzmeyin kendinizi bende aynı yoldan geçiyorum tabiki doktora da danışın ama otizim olduğunu sanmıyorum iyice araştırın otizmli çocukların davranışlari daha farklı olur sizinkinde anormal birsey yok. Biran önce konuşmaları dileğiyle inşallahEvet haklısınız aslında otizm konusunda bende düşünmüyorum olduğunu ama anneler konduramazlarya diye dışarıdan birilerine sormak istedim küçük bir şehirdeyim 2 ay var 2 yaşına girmesine 2 yaş altı çocukları burada kreşler kabul etmiyor ne yazık ki ama bol bol kalabalık ortamlara giriyoruz
Küçük bir şehirdeyim daha doğrusu ilçede burada maalesef 2 yaş altı çocukları kreşler kabul etmiyor daha 2 ayı var 2 yaşınaOtizm olmadigi bence net. Otizm sadece 1 bisey yapti diye teshis konulcak birsey degil. Ve televizyondan felan bu kadar korkmayin. Evet saatlerce zombie gibi izlemesin fakat izledi diye hemen otizm olacak hali yok.
Konusmasi için oyun grubu yada kres ideal. Bizde daha çok yasitlarimizdan herseyi ögreniyoruz, cocuklarda öyle. Orda yasitlarin konustugunu görürse, oda heveslenir. Ve orda leb demeden leblebiyi anlayan kisiler yok. Mecbur kalir konusmaya. Sosyal olmasinada yardimci olur.
Tebessüm ederek okudum yorumunuzu o kadar haklısınız aslında 3 gündür yedim kendimi resmenNe meraklisiniz hemen otizm suphesi duymaya. Gayet normal davranislarda bulunuyor. Doktora gidin iciniz rahat etsinde oyle hemen korkup hamile halinizle kendinizi uzuntuye sokmayin.
Sizin şikayetiniz ne acaba ??Hiç üzmeyin kendinizi bende aynı yoldan geçiyorum tabiki doktora da danışın ama otizim olduğunu sanmıyorum iyice araştırın otizmli çocukların davranışlari daha farklı olur sizinkinde anormal birsey yok. Biran önce konuşmaları dileğiyle inşallah
Küçük bir şehirdeyim daha doğrusu ilçede burada maalesef 2 yaş altı çocukları kreşler kabul etmiyor daha 2 ayı var 2 yaşına
Benimde oğlum 21 aylık yaşıtlarına göre konuşması geriden geliyor. Sadece baba dede aba mama meme gel birde yeni öğrendi çileee (çilek) ve pilaaa(pilav) diyor. Dediğim gibi çok kafama taktım okumadığım yazı kalmadı bu konuda ama artık biraz zamana bıraktım TV telefon tablet zaten vermiyorum çok az TV izlerdi artık o da yasak biz bile oğlum uyumadan TV acmiyoruz. Bir de işaretle gösterdiği şeyleri anlamamazlıktan geliyorum.Sizin şikayetiniz ne acaba ??
Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz içinOyun grubu varmi peki? Onu arastirabilirsin canim. Ki korkma, benim kizimda 20 aylikken felan konusmaya baslamisti. Ve ondan önce anne baba felan bile diyemiyordu. Hiç birsey demiyordu. Bol bol konus onun ile, herseyi yavas yavas göstererek anlat. Su akar yolunu bulur. Endiselenme yani.
Ve surda var daha 2 ay. Kardes gelmeden öncede giderse iyi olur. Umarim hersey istedigin gibi olur. Içini ferah tut.
TV kesinlikle kaldırdım zaten biraz üzerine düşeceğim bakalım umarım korktuğum şey değildirBenimde oğlum 21 aylık yaşıtlarına göre konuşması geriden geliyor. Sadece baba dede aba mama meme gel birde yeni öğrendi çileee (çilek) ve pilaaa(pilav) diyor. Dediğim gibi çok kafama taktım okumadığım yazı kalmadı bu konuda ama artık biraz zamana bıraktım TV telefon tablet zaten vermiyorum çok az TV izlerdi artık o da yasak biz bile oğlum uyumadan TV acmiyoruz. Bir de işaretle gösterdiği şeyleri anlamamazlıktan geliyorum.