22 aylık kızım otizm şüphesi

Merhabalar. Konunuzu görünce yazmak istedim benim de oğlum 21 aylık sadece baba dede aba mama meme gel diyor ama hersey çok güzel anlıyor komutlarımizi yerine getiriyor uykusu yemesi çok güzel ve düzenli ama tek büyüyor ailemizden uzakta bir şehirdeyiz ve özellikle kış aylarında sürekli evdeyiz TV çok nadir açardım artık onu da izlemiyorum. Bu konuşmama konusunu o kadar çok araştırdım ki anlattıklarınızin hiç biri otizm belirtisi değil bence sadece konuşmamak işlerine geliyor hersey işaret diliyle yapmak istiyorlar. Bir yerde okumuştum çocuğun her işaret ettiğini yaparsanız niye konuşsun ki diye. Yani çocuğu anlamamak gerekiyormuş bu durumda. Benim oğlum yavaş yavas açılıyor. 1 hafta sonra da memlekete gidip 2 ay kadar kalacağım orda kalabalık ortamda biraz daha açılacağını düşünüyorum eğer siz de tek buyutuyorsaniz kreş e gönderin yada sürekli kalabalık ortamlarda bulunun. Tabiki doktora da danışın ben sadece araştırmalarımı yazdım size

Benim kozımda 24 aylık
Sizinkiyle aynı şeyleri yapıyo hemen hemen
Artık burayı okuya okuya acaba ben mi cok rahatım demeye başladım
10gün sonra psikiyatri görüşlerini burayada yazarsanız cok memnun olurum
Yada özelden msj atabilirsiniz bana mümkünse eger

Yani bana göre algıda sorun yoksa bence hiç bir problem yoktur ama yinede anne olarak en iyi gözlemleyen sizsiniz

Evet haklısınız aslında otizm konusunda bende düşünmüyorum olduğunu ama anneler konduramazlarya diye dışarıdan birilerine sormak istedim küçük bir şehirdeyim 2 ay var 2 yaşına girmesine 2 yaş altı çocukları burada kreşler kabul etmiyor ne yazık ki ama bol bol kalabalık ortamlara giriyoruz

Tabi ki yazarım mutlaka

Otizm olmadigi bence net. Otizm sadece 1 bisey yapti diye teshis konulcak birsey degil. Ve televizyondan felan bu kadar korkmayin. Evet saatlerce zombie gibi izlemesin fakat izledi diye hemen otizm olacak hali yok.

Konusmasi için oyun grubu yada kres ideal. Bizde daha çok yasitlarimizdan herseyi ögreniyoruz, cocuklarda öyle. Orda yasitlarin konustugunu görürse, oda heveslenir. Ve orda leb demeden leblebiyi anlayan kisiler yok. Mecbur kalir konusmaya. Sosyal olmasinada yardimci olur.

Ne meraklisiniz hemen otizm suphesi duymaya. Gayet normal davranislarda bulunuyor. Doktora gidin iciniz rahat etsinde oyle hemen korkup hamile halinizle kendinizi uzuntuye sokmayin.

Hiç üzmeyin kendinizi bende aynı yoldan geçiyorum tabiki doktora da danışın ama otizim olduğunu sanmıyorum iyice araştırın otizmli çocukların davranışlari daha farklı olur sizinkinde anormal birsey yok. Biran önce konuşmaları dileğiyle inşallah

Küçük bir şehirdeyim daha doğrusu ilçede burada maalesef 2 yaş altı çocukları kreşler kabul etmiyor daha 2 ayı var 2 yaşına

Ne meraklisiniz hemen otizm suphesi duymaya. Gayet normal davranislarda bulunuyor. Doktora gidin iciniz rahat etsinde oyle hemen korkup hamile halinizle kendinizi uzuntuye sokmayin.
Tebessüm ederek okudum yorumunuzu o kadar haklısınız aslında 3 gündür yedim kendimi resmen

Sizin şikayetiniz ne acaba ??

Küçük bir şehirdeyim daha doğrusu ilçede burada maalesef 2 yaş altı çocukları kreşler kabul etmiyor daha 2 ayı var 2 yaşına

Oyun grubu varmi peki? Onu arastirabilirsin canim. Ki korkma, benim kizimda 20 aylikken felan konusmaya baslamisti. Ve ondan önce anne baba felan bile diyemiyordu. Hiç birsey demiyordu. Bol bol konus onun ile, herseyi yavas yavas göstererek anlat. Su akar yolunu bulur. Endiselenme yani.

Ve surda var daha 2 ay. Kardes gelmeden öncede giderse iyi olur. Umarim hersey istedigin gibi olur. Içini ferah tut.

kızımın kreşinde bir çocuk vardı. Bakıcısı sürekli tv telefon tablet izletmiş. Çocukta bir tuhaflık seziyorlar dr a gidiyorlar ve otizm teşhisi koyuluyor. Tablo sizin kızınız gibi. Yaş grubu da aynı.
Kreşe başladıktan sonra hızla arkadaşlarının seviyesine ulaştı. konusmaya başladı. Ve otizimle alakası yok şu anda.
Imkanınız varsa, derhal kreşe başlatın. Televizyon tablet telefon zaten kaldırmışsınız. Yaşıtlarıyla bol bol vakıt geçirsin. ıkılı ılıskıler kursun. Konuşmaya teşvik edin. Sürekli konusun. Kreş imkanınız yoksa oyun gruplarına götürün. Geçeceğini düşünüyorum.
Ama şunları gözden kaçırmayın: Sizin dışınızdaki kişilerle göz kontağı kuruyor mu? Dönen şeylere ilgisi var mı?

Sizin şikayetiniz ne acaba ??
Benimde oğlum 21 aylık yaşıtlarına göre konuşması geriden geliyor. Sadece baba dede aba mama meme gel birde yeni öğrendi çileee (çilek) ve pilaaa(pilav) diyor. Dediğim gibi çok kafama taktım okumadığım yazı kalmadı bu konuda ama artık biraz zamana bıraktım TV telefon tablet zaten vermiyorum çok az TV izlerdi artık o da yasak biz bile oğlum uyumadan TV acmiyoruz. Bir de işaretle gösterdiği şeyleri anlamamazlıktan geliyorum.

Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için

Birde cidden her dediğini anlayınca konuşmuyor. Ben o hataya düşen biri olarak söylüyorum. Beni uyardılar bak böyle yaptığın için konuşmuyor diye. Ben kıyamadım. Sizin çocuğunuz yaşındaydı. Bir kurs için babaannesi baktı bir süre. O dediğini anlamadığı için mecbur kalıp konuştu. Şu anda konuşması yaşıtlarından çok daha ileri seviyede. Kelime dağarcığı ve telaffuz bakımından.

TV kesinlikle kaldırdım zaten biraz üzerine düşeceğim bakalım umarım korktuğum şey değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…