- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 34
-
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Aslında haklısınız evet anlamıyorum seni göster diyorum o zamn gösteriyor bilemedim İnan’ın kafam çok karışıkKeşke parmakla işaret etmeye alıştırmak yerine. İstediğini söyleyene kadar vermeme, anlaşmazlıktan gelme olayına girseydiniz. Konuşturmayın yolu bu çünkü
Sorun yok gibi gözüküyor. Konuşmaya teşvik edin. Mesala işaretle gösterdiği şeyleri hemen yapmayın. Konuşmak zorunda hissetsin biraz kendini. Uyaran eksiği var bence. Bu süreçte bol bol ilgilenin, kitap okuyun, resim boyayın.İyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
Bunun dışında başka bi sıkıntı yok.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Dede baba diyor ama anlamlı değil sadece gel kelimesi anlamlı.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Komut alır getir götür al ver otur gel gibi.
Göz teması çok güzel uzaktan ve yakından kurabiliyoruz benimle ve herkesle.
Bunun dışında uyku yeme gibi bi sorunumuz yok uykusu falan düzenli.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Suyla oynamayı sever banyo yapmayı hiç sevmiyor ama.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
TV telefon tablet bilgisayar kesinlikle kaldırdık.
Şimdi dışardan okuyan biri olarak sizlerinde objektif yorumlarını bekliyorum
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Evet bütün zamanımı ona ayırıyorum bol bol konuşuyorum sürekli dışarı çıkıyoruz kalabalık ortamlara giriyoruzSorun yok gibi gözüküyor. Konuşmaya teşvik edin. Mesala işaretle gösterdiği şeyleri hemen yapmayın. Konuşmak zorunda hissetsin biraz kendini. Uyaran eksiği var bence. Bu süreçte bol bol ilgilenin, kitap okuyun, resim boyayın.
Yaşıtlarıyla bir araya getirin çok fark ediyor. Tv tablet telefon yasaklayın, bol bol konuşup kitap okuyun ve işaret etmesinin önünü alın, adını söyle ne istiyorsun deyip ısrarcı olun. Kolay gelsinKeşke parmakla işaret etmeye alıştırmak yerine. İstediğini söyleyene kadar vermeme, anlaşmazlıktan gelme olayına girseydiniz. Konuşturmayın yolu bu çünkü
Çok sağolun çok teşekkür ederimYaşıtlarıyla bir araya getirin çok fark ediyor. Tv tablet telefon yasaklayın, bol bol konuşup kitap okuyun ve işaret etmesinin önünü alın, adını söyle ne istiyorsun deyip ısrarcı olun. Kolay gelsin
İşaret parmağını kullanması iyi bir şey aslındaParmak gostermesı artı veya eksı bır bulgu degılmıs buarada.
Benım kı de 17 aylık . Banada pek konusmuyor gıbı gelıyor ama bılemıorum. Genelde bısı ısterken oraya bakıp veya elını uzatıp hı hı hı gıbı seyler soyluyor.
Evet çok konuşuyorum 3 gün oldu işi bırakalı sanki biraz fark etti bazı şeyler çıkarıyor ağzından bebek dilince ama olsun en azından çabalıyor gibi taklit eder beni oyun oynamayı da çok sever sanırım tvnin etkisi diye düşünüyorumBence konuşmasını teşvik etmeye odaklanin
Su mu istedi ,parmakla mı gösterdi "su mu istiyorsun "diyerek verin.
Bol bol konuşun onunla,ne yaptığınızı anlatın,işe yarayacaktır.
Uzman değilim ama otizm olduğunu sanmıyorum
Olabilir,üzülmeyin,altında yatan bir sorun yoksa kolayca öğrenir.Evet çok konuşuyorum 3 gün oldu işi bırakalı sanki biraz fark etti bazı şeyler çıkarıyor ağzından bebek dilince ama olsun en azından çabalıyor gibi taklit eder beni oyun oynamayı da çok sever sanırım tvnin etkisi diye düşünüyorum
Benim kızım 27-28. ayda konuşmaya başladı. Nedenini şimdi daha iyi anlıyorum.İyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
Dil bağı problemi nedir ? Hiç duymadım öyle bir şeyOlabilir,üzülmeyin,altında yatan bir sorun yoksa kolayca öğrenir.
Bir de alakalı olabilir diye söylüyorum,dil bağı problemi var mı,baktırdınız mı hiç? O da konuşmaya engel olabiliyor diye biliyorum.
gayet sağlıklı bir çocuk bence...İyi günler herkese
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
Ya evet bende anlıyorum hemen istediğini yapıyorum sanki biraz hazıra alıştı benimkiBenim kızım 27-28. ayda konuşmaya başladı. Nedenini şimdi daha iyi anlıyorum.
1- istediği herşeyi ıh ıh diye gösterir biz hemen verirdik, dolayısıyla konuşmaya ihtiyaç kalmazdı.
2- Her ne kadar park- bahçe- komşu içine girsede temelde anne-baba ve bakıcı üçgenindeydi çocuk. Ne zaman tatil oldu büyüklerin yanına gittik kalabalıkta kendini ifade etmeye başladı.
Saydığınız hiç bir belirti otizm belirtisi değil.
Umarım çok teşekkür ederimgayet sağlıklı bir çocuk bence...
Bunu düşünüyorum evet ama küçük bir şehirdeyim 2 yaşın altını kabul etmiyorlar daha 2 ayı 2 yaşınaBenim oğlum da o aylarda konusmuyordu. Kreşe başladıktan sonra hizla konuşmayı öğrendi. Şimdi eve gitmiycem diye benimle inatlasiyor.Çocuk en iyi çocuktan öğrenir. Bence oyun grubuna verin birkaç saatligine de olsa çok fark edecektir.
Dil bağı problemi nedir ? Hiç duymadım öyle bir şey