22 aylık kızım otizm şüphesi

Yasakladık dediğinize göre aktif şekilde kullanıyordunuz demek oluyor. Bu konuşmasını ertelemiş. Ayrıca aşkım - kızım dediğinizde bakıyorsa onları adı olarak tanıyor çocuk. Siz aşkım - kızım derken birden ayşe derseniz bana denmiyor demek ki deyip bakmıyordur. 😊 Bir çok geç konuşmayla ilgili başvuran danışanımın geçmişinde ekran oluyor. Biraz ilgilenirseniz konuşma süreci hızlanacaktır

İlgi kısmını biraz açar mısınız Örneğin yemek yerken konuşmaya çalışıyoruz çok lezzetli değil mi sevdin mi vs diye ama o yemeğe odaklanmış
Yasakladık dediğinize göre aktif şekilde kullanıyordunuz demek oluyor. Bu konuşmasını ertelemiş. Ayrıca aşkım - kızım dediğinizde bakıyorsa onları adı olarak tanıyor çocuk. Siz aşkım - kızım derken birden ayşe derseniz bana denmiyor demek ki deyip bakmıyordur. 😊 Bir çok geç konuşmayla ilgili başvuran danışanımın geçmişinde ekran oluyor. Biraz ilgilenirseniz konuşma süreci hızlanacaktır.
İlgi derken biraz açar mısınız ben sürekli konuşmaya çalışıyorum yemek yerken sadece yemeğe odaklanıyor çok lezzetli sen bu yemeği sevdin mi falan diyorum dikkati dağılsın diye ama bakmıyor bende öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum aynanın önüne geçip beraber kelimeleri öğretmeye çalışıyoruz Hoşuna gidiyor deniyor Yapamayınca kaçıyor

İlgi kısmını biraz açar mısınız Örneğin yemek yerken konuşmaya çalışıyoruz çok lezzetli değil mi sevdin mi vs diye ama o yemeğe odaklanmış

İlgi derken biraz açar mısınız ben sürekli konuşmaya çalışıyorum yemek yerken sadece yemeğe odaklanıyor çok lezzetli sen bu yemeği sevdin mi falan diyorum dikkati dağılsın diye ama bakmıyor bende öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum aynanın önüne geçip beraber kelimeleri öğretmeye çalışıyoruz Hoşuna gidiyor deniyor Yapamayınca kaçıyor
Yemek yerken yemeğine odaklansın zaten, ne yediğini bilsin. 😊 Ne yediği üzerine bilgi verebilirsiniz. (bunu akademik bilgi diye yorumlamayın lütfen) küçük yeşil bezelyeler tarladan toplanmış, anne onu almış, yıkamış pişirmiş kızımda yemiş. Sonra çok sağlıklo olma yoluna girmiş gibi. Ama asıl etkili olacağınız kısım, bol bol kitap okuyun. O kitaba baksın, resimlerini görsün siz okuyun. Herşey hakkında onunla konuşun. Sokağa mı çıktınız, gördüğünüz şeyleri anlatın. Balkona çıkın uçan kuşlara bakın. Bol bol çocuk şarkısı söyleyin. Dinlemiyor gibi görünsede siz devam edin. Önce bilgiyi alıp kodlayacak sonra kullanacak.

Doktora götürdünüz mü.? Size kendi hikayemi anlatayım. 21 aylık dönme, kelime tekrarı, yan bakış bazen var.ve değişik el hereketleri var. Ve 3 doktora götürdüm otizm tanısı almak üzere. Ve her psikytridemne yazık ki zaman kaybettiriyor anlamıyorlar bazıları küçük bebekleri. Konuda iyi olan sabri hergüner hoca var takip edin derim.konuşmak isterseniz konuşabilirim telefonda

Doktora götürdünüz mü.? Size kendi hikayemi anlatayım. 21 aylık dönme, kelime tekrarı, yan bakış bazen var.ve değişik el hereketleri var. Ve 3 doktora götürdüm otizm tanısı almak üzere. Ve her psikytridemne yazık ki zaman kaybettiriyor anlamıyorlar bazıları küçük bebekleri. Konuda iyi olan sabri hergüner hoca var takip edin derim.konuşmak isterseniz konuşabilirim telefonda
Sonuç ne oldu cocugunuz nasıl

İyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
Bunun dışında başka bi sıkıntı yok.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Dede baba diyor ama anlamlı değil sadece gel kelimesi anlamlı.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Komut alır getir götür al ver otur gel gibi.
Göz teması çok güzel uzaktan ve yakından kurabiliyoruz benimle ve herkesle.
Bunun dışında uyku yeme gibi bi sorunumuz yok uykusu falan düzenli.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Suyla oynamayı sever banyo yapmayı hiç sevmiyor ama.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
TV telefon tablet bilgisayar kesinlikle kaldırdık.
Şimdi dışardan okuyan biri olarak sizlerinde objektif yorumlarını bekliyorum
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
Ben otizm oldugunu düşünmüyorum, duyusal hassasiyeti olabilir ,kelimesi varsa korkmayın hiç kimsesi olmasaydı sıkıntıydi

X