- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 34
-
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Yo dönen seyler dikkatini çok çekmiyor herkesle göz kontağı kuruyor o konuda sıkıntım Yokkızımın kreşinde bir çocuk vardı. Bakıcısı sürekli tv telefon tablet izletmiş. Çocukta bir tuhaflık seziyorlar dr a gidiyorlar ve otizm teşhisi koyuluyor. Tablo sizin kızınız gibi. Yaş grubu da aynı.
Kreşe başladıktan sonra hızla arkadaşlarının seviyesine ulaştı. konusmaya başladı. Ve otizimle alakası yok şu anda.
Imkanınız varsa, derhal kreşe başlatın. Televizyon tablet telefon zaten kaldırmışsınız. Yaşıtlarıyla bol bol vakıt geçirsin. ıkılı ılıskıler kursun. Konuşmaya teşvik edin. Sürekli konusun. Kreş imkanınız yoksa oyun gruplarına götürün. Geçeceğini düşünüyorum.
Ama şunları gözden kaçırmayın: Sizin dışınızdaki kişilerle göz kontağı kuruyor mu? Dönen şeylere ilgisi var mı?
Değildir merak etmeyin üzmeyin kendiniziTV kesinlikle kaldırdım zaten biraz üzerine düşeceğim bakalım umarım korktuğum şey değildir
Mutlaka deneyeceğimBirde cidden her dediğini anlayınca konuşmuyor. Ben o hataya düşen biri olarak söylüyorum. Beni uyardılar bak böyle yaptığın için konuşmuyor diye. Ben kıyamadım. Sizin çocuğunuz yaşındaydı. Bir kurs için babaannesi baktı bir süre. O dediğini anlamadığı için mecbur kalıp konuştu. Şu anda konuşması yaşıtlarından çok daha ileri seviyede. Kelime dağarcığı ve telaffuz bakımından.
benim oğlumda 22 aylık konuşmuyor ve dediğiniz şeyleri o da yapıyor otizm olduğunu nerden cikardiniz ben geçen okudum bi yerde otizmli çocuklar sarilmaZ diyordu sizinki sariliyor muİyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
Bunun dışında başka bi sıkıntı yok.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Dede baba diyor ama anlamlı değil sadece gel kelimesi anlamlı.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Komut alır getir götür al ver otur gel gibi.
Göz teması çok güzel uzaktan ve yakından kurabiliyoruz benimle ve herkesle.
Bunun dışında uyku yeme gibi bi sorunumuz yok uykusu falan düzenli.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Suyla oynamayı sever banyo yapmayı hiç sevmiyor ama.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
TV telefon tablet bilgisayar kesinlikle kaldırdık.
Şimdi dışardan okuyan biri olarak sizlerinde objektif yorumlarını bekliyorum
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
İsmine falan bakıyor mu parmak ucuna yürümesi oyun da olabilir ama tekrarlayan davranışsa otizmlede alakası varParmak ucunda yürümekle otizm bağlantısı nedir ?
Sonraki ay 3 yaşına girecek bir yeğenim var. Sık sık böyle yürüyor. Konuşmuyor hiç. Aaa amağğ filan diye sesler çıkarıyor. İnatçı, algısı çok güçlü değil. Annesi ileride düzelir kafasında. Doktora götür demişler sağlık ocağında ama götürmüyor. Keşke kuzenim de biraz endişelense. Siz böyle deyince otizm mi acaba diye düşündüm
Evet sarılıyor geçen markette genç bi kız gördük aaa sen benim yeğenime benziyon dedi eğildi kucak açtı kızıma kızım da gitti sarıldıbenim oğlumda 22 aylık konuşmuyor ve dediğiniz şeyleri o da yapıyor otizm olduğunu nerden cikardiniz ben geçen okudum bi yerde otizmli çocuklar sarilmaZ diyordu sizinki sariliyor mu
Biraz daha büyüsün verirsinizBunu düşünüyorum evet ama küçük bir şehirdeyim 2 yaşın altını kabul etmiyorlar daha 2 ayı 2 yaşına
Biraz daha büyüsün verirsiniz
İsmine falan bakıyor mu parmak ucuna yürümesi oyun da olabilir ama tekrarlayan davranışsa otizmlede alakası var
Hiç kelimesi yok mu? Anlama durumu nasılParmak ucunda yürümekle otizm bağlantısı nedir ?
Sonraki ay 3 yaşına girecek bir yeğenim var. Sık sık böyle yürüyor. Konuşmuyor hiç. Aaa amağğ filan diye sesler çıkarıyor. İnatçı, algısı çok güçlü değil. Annesi ileride düzelir kafasında. Doktora götür demişler sağlık ocağında ama götürmüyor. Keşke kuzenim de biraz endişelense. Siz böyle deyince otizm mi acaba diye düşündüm
hiçbir sıkıntı göremiyorum klasik anne evhamı.. günlerini ağlayarak ziyan etmiş biri olarak bunları yazıyorum.. siz yine de tedbir amaçlı tabi gerekli yerlere götürün içiniz rahat eder..İyi günler herkese
Öncelikle site yöneticilerinden rica ediyorum konum bir süre taşınmasın lütfen..
Kızım 22 aylık ve konuşmuyor aslında bunu pek dikkate almamıştım çünkü bnde 3 yaşında falan konuşmaya başlamışım. Şu sıralar tuhaf hareketleri var parmak ucunda yürüme değişik el hareketleri ve ara sıra çok kısa süreli yani 3 veya 4 saniye başını 2 yana sallama.
İsmine bakıyor sosyal olarak iyi yabancılara pek gitmez ama gene de sosyal gülümsemesi var.
İşaret parmağını kullanıyor daha doğrusu ben alıştırdım dikkatini çeken bir şeyi veya istediği bir şeyi işaret ediyor bana.
Amca dayı anane babannne baba ailede herkesi tanıyor amca nerde dede nerde desek onlara dönüp gülüyor.
Oyuncaklarla pek oynamaz sıkılır ama bebeğini yedir derim yedirir uyut derim beşiğine yatırır.
Arabasıyla oynar arada bi tekerini çevirir ama çok kısa süreli on saniye bile değil amacına uygun oynamayı biliyor yani.
Parkı çok seviyor parktan çıktığımızda ağlar genelde ama öyle ağlama krizlerine falan girmez genelde sakinleşir 3 4 dakika sonra.
Evet ben çalışan bi bayanım ve çocuğuma babanne bakıyo sanırım kızıma çizgi film izletmiş o kadar ikaz etmeme rağmen şimdi evdeyim ücretsiz izne ayrıldım 6 ay sonra tekrar doğumum var kızlar kızımın kardeşi doğmadan onu biraz olsun konuşturmak istiyorum kardeşi doğarsa hiç konuşmaz diye çok korkuyorum.
Özel eğitimci bir arkadaşım var kızımı geçen akşam iftara davet ettim ve sıkıntımı anlattım kızımı biraz gözlemledi ve kesinlikle otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü otizmli çocuklar kendi dünyasında Yaşar çevreyle pek alakalı olmazlar diye konuştu.
Ama tabi biz genede randevumuzu aldık ismi bilinen bi psikiyatri uzmanı ile görüşeceğim 10 gün sonra.
Bu arada kızım yaşıtlarına falan Güler bebek falan sever ama sanki biraz ondan büyük çocuklara daha meyilli gibi.
Not: kızımın taklit yeteneğini var taklit eder beni saklambaç gibi oyunları da çok sever oynarız bol bol
Açıkçası benim otizmli bir yeğenim var ve anlattiklariniz bende otizmin uzaktan yakından alakasini göremedim. Mesela öfke nöbetleri olur siz 3-4 dk da sakinlesiyor diyorsunuz. Göz teması ve duygu ifade eden yüz önemli siz yazinizda olduğunu belirtiyorsunuz. Sanki sadece konuşmadan kaynaklı bu supheniz. Bir konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Benim yeğenim de konuşma konusunda çok tembeldi anlatmak istediği her şeyi işaret parmağıyla ,göz kontagiyla ve " ıııı". Sesiyle anlatıyordu .iki yaşını doldurduktan sonra yavaş yavaş anne baba dede gibi küçük kelimelerle başladı şuan gayet iyi durumda. Sizin de cocugunuzda otizm olduğunu sanmıyorum .İyi günler herkese
Hiç kelimesi yok mu? Anlama durumu nasıl
Nereden otizme vardınız anlayamadım belirtileri yok ki seslenince bakıyormuş kızınız ee dede gibi de az söylüyormuş kimi çocuk geç konuşur eltimin kızı da 3 yaşında anca bişeyler demeye başladı arkadaşımın kıız var 26 aylık çoğu şeyi konuşuyor benim kızım da 24 aylık arkadaşımın kızı kadar değil mesela ama her çocuk aynı yaşta konuşmaz ki kimisi erken yürür geç konuşur değişirAçıkçası benim otizmli bir yeğenim var ve anlattiklariniz bende otizmin uzaktan yakından alakasini göremedim. Mesela öfke nöbetleri olur siz 3-4 dk da sakinlesiyor diyorsunuz. Göz teması ve duygu ifade eden yüz önemli siz yazinizda olduğunu belirtiyorsunuz. Sanki sadece konuşmadan kaynaklı bu supheniz. Bir konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Benim yeğenim de konuşma konusunda çok tembeldi anlatmak istediği her şeyi işaret parmağıyla ,göz kontagiyla ve " ıııı". Sesiyle anlatıyordu .iki yaşını doldurduktan sonra yavaş yavaş anne baba dede gibi küçük kelimelerle başladı şuan gayet iyi durumda. Sizin de cocugunuzda otizm olduğunu sanmıyorum .
ben sorun goremedim sizde 3 yaşında kinukonuşmuşsunuz benim.eşimde öyle çoğu sey genetik ama siz iciniz rahat etmesi için götürün doktora...şahsen bende konuşmamasini takmıyor değilim kafama Ama başka bi anormallik goremiyorum çocuktaEvet sarılıyor geçen markette genç bi kız gördük aaa sen benim yeğenime benziyon dedi eğildi kucak açtı kızıma kızım da gitti sarıldı
Bana da çok sarılır