22 aylık kızım otizm şüphesi

Yo dönen seyler dikkatini çok çekmiyor herkesle göz kontağı kuruyor o konuda sıkıntım Yok

Mutlaka deneyeceğim

Parmak ucunda yürümekle otizm bağlantısı nedir ?

Sonraki ay 3 yaşına girecek bir yeğenim var. Sık sık böyle yürüyor. Konuşmuyor hiç. Aaa amağğ filan diye sesler çıkarıyor. İnatçı, algısı çok güçlü değil. Annesi ileride düzelir kafasında. Doktora götür demişler sağlık ocağında ama götürmüyor. Keşke kuzenim de biraz endişelense. Siz böyle deyince otizm mi acaba diye düşündüm

benim oğlumda 22 aylık konuşmuyor ve dediğiniz şeyleri o da yapıyor otizm olduğunu nerden cikardiniz ben geçen okudum bi yerde otizmli çocuklar sarilmaZ diyordu sizinki sariliyor mu

İsmine falan bakıyor mu parmak ucuna yürümesi oyun da olabilir ama tekrarlayan davranışsa otizmlede alakası var

benim oğlumda 22 aylık konuşmuyor ve dediğiniz şeyleri o da yapıyor otizm olduğunu nerden cikardiniz ben geçen okudum bi yerde otizmli çocuklar sarilmaZ diyordu sizinki sariliyor mu
Evet sarılıyor geçen markette genç bi kız gördük aaa sen benim yeğenime benziyon dedi eğildi kucak açtı kızıma kızım da gitti sarıldı
Bana da çok sarılır

Kesinlikle otizm ile alakası yok anlatımlarınızın sadece uyarıcı eksikliği var çevresinde bu kadar yani korkma Allahin izni ile zamanla derdini anlatacaktır

İsmine falan bakıyor mu parmak ucuna yürümesi oyun da olabilir ama tekrarlayan davranışsa otizmlede alakası var

Hemşireler de adına bakmıyor demişler ve doktora götürmesini istemişler. Prematüre doğum, anne 40 yaşlarında. Otizm diye korkutmak istemediler belki de. Bir de mesela telefon, tablet, çizgi film yok diyorsunuz ne güzel. Bizim çocuk doğdu doğalı böyle. Anne de baba da ilgisizler :/

Hiç kelimesi yok mu? Anlama durumu nasıl

Kelimeleri var mı? Varsa neler? Benim oglum da 28 Ağustos 2017 doğumlu.yakin sayılır sizin kizinizla...işaret ediyor herşeyi.konusmuyor hala cümleleri yok anne gel baba gel dışında.

hiçbir sıkıntı göremiyorum klasik anne evhamı.. günlerini ağlayarak ziyan etmiş biri olarak bunları yazıyorum.. siz yine de tedbir amaçlı tabi gerekli yerlere götürün içiniz rahat eder..
bu bir süreç çocukların gelişimi çok farklı olabiliyor endişe etmeyin oğlum 29 aylıkken anne dedi hatta o aralar rahatsızdı toparlanınca rehabilitasyon merkezine görüşmeye gidecektik derken bir anne dedi ve 3 ayda cümle kurma aşamasına geldi.. inanır mısınız kelimeleri yer yön sıfatlarını öyle yerinde kullanıyor ki.. hep kafaya yazmış ama bize belli etmemiş.. dün mesela babanesinin eline oyuncakla vurdu ama yanlışlıkla oldu oyun oynuyorlardı..
özür dilerim yanlışlıkla oldu dedi sarıldı ve bi daha yapmam diye de ekledi..
yani her çocuktan aynı gelişimi beklememek gerekiyor..
sizde hazır izindesiniz bol bol konuşun,yapboz-lego-boyama-ev içinde saklambaç kovalama oyunları oynayın eminim çok faydasıını görürsünüz..

Nereden otizme vardınız anlayamadım belirtileri yok ki seslenince bakıyormuş kızınız ee dede gibi de az söylüyormuş kimi çocuk geç konuşur eltimin kızı da 3 yaşında anca bişeyler demeye başladı arkadaşımın kıız var 26 aylık çoğu şeyi konuşuyor benim kızım da 24 aylık arkadaşımın kızı kadar değil mesela ama her çocuk aynı yaşta konuşmaz ki kimisi erken yürür geç konuşur değişir

Açıkçası benim otizmli bir yeğenim var ve anlattiklariniz bende otizmin uzaktan yakından alakasini göremedim. Mesela öfke nöbetleri olur siz 3-4 dk da sakinlesiyor diyorsunuz. Göz teması ve duygu ifade eden yüz önemli siz yazinizda olduğunu belirtiyorsunuz. Sanki sadece konuşmadan kaynaklı bu supheniz. Bir konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Benim yeğenim de konuşma konusunda çok tembeldi anlatmak istediği her şeyi işaret parmağıyla ,göz kontagiyla ve " ıııı". Sesiyle anlatıyordu .iki yaşını doldurduktan sonra yavaş yavaş anne baba dede gibi küçük kelimelerle başladı şuan gayet iyi durumda. Sizin de cocugunuzda otizm olduğunu sanmıyorum .

Hiç kelimesi yok mu? Anlama durumu nasıl

Ben daha anne dediğini duymadım. Sadece aaa diye sesler çıkarıyor. Bağırıyor.

Anlaması da şöyle diyelim ki masaya elindekini bırak dedim, 5 6 kez tekrar etmem gerek. Masayı işaret etmem gerek elimle. Ancak öyle bırakmaya çalışır ama gider, gelir her seferinde. Yine ben tamamlarım işini. Bunu da anlamadığını fark ediyorum bakışlarından, oyun diye yapmıyor. Oyun oynayamıyoruz zaten. Parka gitsek kaydırağa çıkarken tırmanması gerektiğini anlamıyor vs.

Nereden otizme vardınız anlayamadım belirtileri yok ki seslenince bakıyormuş kızınız ee dede gibi de az söylüyormuş kimi çocuk geç konuşur eltimin kızı da 3 yaşında anca bişeyler demeye başladı arkadaşımın kıız var 26 aylık çoğu şeyi konuşuyor benim kızım da 24 aylık arkadaşımın kızı kadar değil mesela ama her çocuk aynı yaşta konuşmaz ki kimisi erken yürür geç konuşur değişir
[/QUOTE]
Benim kızım da bu yaşlarda ve konuşmuyor bnde götüreceğim doktora nedir otizmn belirtileri

Evet sarılıyor geçen markette genç bi kız gördük aaa sen benim yeğenime benziyon dedi eğildi kucak açtı kızıma kızım da gitti sarıldı
Bana da çok sarılır
ben sorun goremedim sizde 3 yaşında kinukonuşmuşsunuz benim.eşimde öyle çoğu sey genetik ama siz iciniz rahat etmesi için götürün doktora...şahsen bende konuşmamasini takmıyor değilim kafama Ama başka bi anormallik goremiyorum çocukta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…