- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
egede yatarken 21 yaşında normal doğum yapacak olan bir kızcağıza bağırmıcaksın,ilk doğuran sen değilsin,kes sesini diye çıkışmıştı asistan dr bir kız...( kendisi daha hamile değil,evli de değildi..)
hele doğumhane..Aman Allahım herkesin içinde doğum yaptırıyorlar..resmen normal doğuma şahit oldum,erkek personel vs her tarafını görüyor..hele yoğun bakım odası...of offf..hiç hasta haklarına saygı yok....anlatmak bile istemiyorum...
işte o hallerde doğum yaptım ben evet herkes görüyor rezillik dizboyu banada ebe çok bağırmıştı bende senin başına gelsinde sen ağlama bakalım başarabilecek misin demiştim çünkü ağlıyorum diye kızmıştı
işte o hallerde doğum yaptım ben evet herkes görüyor rezillik dizboyu banada ebe çok bağırmıştı bende senin başına gelsinde sen ağlama bakalım başarabilecek misin demiştim çünkü ağlıyorum diye kızmıştı
yoğun bakım odasındayken ertesi gün sezayan sonrası odaya elektrikçiler,temizlik görevlileri vs (hepsi de erkek ne hikmetse ) dolmuşlardı ve bizlerden wc ye kalkmamızı istiyorlardı..altımız afedersin kanlı,gazlı bez gibi bir şey var ama külot giymediğimiz için ayağa kalkınca düşecek durumda yani..tabi geceki yürüyüş sonrası geri yatağa yattığımızda üzerimizi toparlayamadığımız için arkalarımız kan içinde..yani geceliklerin arkası..
hemşire ertesi gün oda o halde doluyken bana sen neden kalkmıyorsun wc ye...gitmezsen çıkamazsın yoğun bakım odasından demişti..oda dolu,erkekler çıksın öyle giricem dedim..onlar görevli dedi ...kafamçokkarıştı ..sözüm ona erkek refaketçi vs yasak ama elin adamı görevli diye her tarafımı görme hakkına sahip oluyor sempatiksalakcinni
hertarafımı herkesin görmesi gerekmiyor dedim sinirli sinirli hemşireye..siz olsanız kalkarmıydınız bilmem ama onlar gidinceye dek kalkmıcam dedim..1,5 saat odadaydı görevli şahıslar...odadan çıkmak nedir bilmediler...
anlatmıcam dedim ama dayanamayıp yazmışım :))
evet ağlayanlara da kızıyorlardı...
resmen insafsızlık..canı acıyan insan nasıl sakin duracak ???
:roflol::roflol::roflol: kız kalkılır mı hiç... sen yine sabırlı sakin davranmışsın. ben çok sinirliyimdir, asabiyimdir... o adamları çıkartırdım ben ordan ne diyosun kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
neyseki gülüyoruz artık olanlara... hiç hatırlayıp canınızı acıtmayın derim ben...:hooray:
kolay mı yaa... acıyı kenara bırak...kucağın boş doğumhaneden çıkıyosun, onun verdiği acı yıkıyor zaten insanı... aylarca telefonlara çıkmadım ben... ohaoldumsmile geçti çok şükür................... çok güzel günler var önümüzdeee :CüvCüv:
ben de rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapıp kaybetmiştim daha önce yavrularımı...millet hastaneden bebekleri ile çıkarken 2 küçük kefenle çıkmıştım....
Allah büyük,şimdi kardeşleri ile avunuyoruz...Allah sizlerin de gönlünüzdekini versin sağlıka kucağınıza alın inşallah ...
millet biran evvel o yoğun bakım odasından çıkmak için göze alıyordu işte...
7-8 bayandık o odada....
1 ay kadar ege de yattım...sadece yattığım özel odada rahat etmiştim..pek fazla dr ,hemşire gelip rahatsız etmiyorlardı..uykumu alabiliyordum..
dokuz eylülde ise uyku uyumak ne mümkün..30 dakkada 1 hemşiresi,asistanı,intornu...şak diye kapı ve ışık açılırdı sabahın 5 inde... :)))
Eğer riskli ve erken doğum tehlikesi olan bir hamileliğim olmasaydı kesinlikle üniversite hastanelerindeki rezilliği çekmek istemezdim...özel hastaneyi tercih ederdim...
spinal anestezi oldum..o da berbat geçti..anestezi ekibi de iyi değil oranın bana göre..tam uyuşamadım ve sedasyonu fazla verdiler..yarı baygın gibiydim..ne kızımın ne de oğlumun doğumunun farkına varamadım..o acıyı ve sıkıntıyı çekeceğime genel anestezi olsaydım daha iyiydi...
amin canımmmm...sıra bizde bak almışsın kucağına yawrularını ne mutlu sana...
kaç aylık doğum yaptın tatlım yaa? 1 ay bekledim demişsin yaa...9. ayda mı oldu bu yetmezzlik? nasıl anlaşıldı???
canım son hamileliğimin % 85 i hastanelerde yatarak,kalanı evde yatarak geçti..32+ 4 de dr la anlaşarak doğum yaptım..çünkü kasılmaların önlenmesi için verilen serumlardan artık yürüme güçlüğü çekiyordum..magnezyum kas güçsüzlüğü yapmıştı,prepar da çarpıntı..kızımın kafası rahim ağzını zorluyordu,serklaj ipi tutuyordu...serklajımı önlem amaçlı olarak 12+2 de kent hastanesinde namık demir yapmıştı..
sosyal hayatım 0 dı yani.......
önceki yavrularımı 18. haftalıkken doğurmuştum...rahim ağzı yetmezliğim olduğu anlaşılmıştı...2 hamileliğim de tüp bebekle olmuştu...dr sen ikiz taşıyamıyorsun,tekrar ikiz olursa alalım dedi..Allaha çok şükür...yaşım da 37 bu arada......
heee doğumu yaptıran yetmezlik yaniii anladım...korktum bi an, benim rahim ağzım dışa dönükmüşte... birden çağrışım yaptırdı... 17 haftalıktım bende oğluşumu kaybettiğimde... süper bi rahmin hatta vucudun varmış kaldırmış bak ikizleri...çok zor olsa gerek taşımak zaten...maşallah 3ünüzedeeeee!!!!
kolay mı yaa... acıyı kenara bırak...kucağın boş doğumhaneden çıkıyosun, onun verdiği acı yıkıyor zaten insanı... aylarca telefonlara çıkmadım ben... ohaoldumsmile geçti çok şükür................... çok güzel günler var önümüzdeee :CüvCüv:
:CüvCüv: kızlar yakında hepimiz böle olcaz.. kötü günlerimizi düşünmeyelim artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?